עבור לתוכן

שאלה בקשר לתוכנה PerfectDisk 2008

Featured Replies

פורסם

כמו בכותרת,

יש לי שאלה...

מה ההבדל בין שלושת המצבים?

1) SMARTPlacing

2) Consilidate Free Space

3) Defrag

יש לי שאלה מה צריך לעשות על בסיס יומי,

זאת אומרת, עשיתי שזה יעשה כול שלושה ימים את מצב 1 אני חושב כי זה Recommanded

אני צריך גם לעשות DEFRAG בכול יום (או שלושה)?

ומה בנוגע למצב ה-2?

פורסם

לא יודע מה ההבדלים - אבל אני כבר יכול להגיד לך חגיגית,שדבר כזה עושים פעם בשבוע ואפילו יותר. כל יום זה ממש יכול לפגוע בדיסק הקשיח וגם אם לא,זה ממש ממש לא נחוץ.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה ההבדלים - אבל אני כבר יכול להגיד לך חגיגית,שדבר כזה עושים פעם בשבוע ואפילו יותר. כל יום זה ממש יכול לפגוע בדיסק הקשיח וגם אם לא,זה ממש ממש לא נחוץ.

כול שבוע, בסדר.

כול שבוע זה מסתדר לי טוב, אבל אני מתלבט מה לעשות

את ה-1 או ה-3...

עוד עזרה והמלצות בבקשה (בנוגע לאופן השימוש)

פורסם

אז ככה: ראשית חשוב להבין את פעולת הדה-פרגמנטציה ואם נפעל ע"ב ההנחה שמשתתפי דיון זה כבר מכירים את הפעולה ומשמעותה (ואם לא אוכל להסביר) קל יותר להסביר את הסעיפים.

1. SMARTPlacing זו פעולה שנועדה להפחית את רמת הפרגמנטציה העתידית ע"י סידור של קבצים ששונו לאחרונה בסוף בלוק הקבצים. הבעיה היחידה שלי עם העניין הזה היא שאני לא בטוח אם ישנו אלגוריתם שמזהה את הקבצים הללו כקבצים שנמצאים בשימוש תכוף או שזה סתם ניסיון לבצע פעולה שתיראה יעילה. אני לא חושב שזה מזיק כך או כך.

2. פעולה זו לא בהכרח מבצעת דה-פרגמנטציה אלא רק מאחדת את כל חלקי הזיכרון החופשי לחלק אחד גדול כך שהקבצים הבאים שיישמרו (ובמיוחד קבצים גדולים שעבורם זה בעל משמעות) יישמרו בחתיכה אחת כרצף ביטים אחיד ולא בפרגמנטים מפוזרים.

3. פעולת דה-פרגמנטציה רגילה...

מקווה שעזרתי. :)

אני באמת אשמח לשמוע את ההסבר מאחורי הטענה הזו בהנחה שלא מדובר בעניין של בלאי פיזי של הדיסק עצמו אלא בפעולה הקשורה לקבצים ולרצף הזיכרון. אני לא שמעתי את הרעיון הזה בעבר ואם אכן יש משהו מבוסס אני ארצה לדעת. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים