עבור לתוכן

מחשבות על בגרות אקסטרנית

Featured Replies

פורסם

אני אישית למשל,

הסיבה שלא הלכתי על מסלול כזה,

היא בגלל ההורים שלי, הם התנגדו לזה בתוקף, ואז עוד הייתי ילד ולא ידעתי שאני יודע מה טוב בשבילי,

והנה היום אני בן 21 נאבק בחומר בגלל שטות.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי בערך באותו מצב כמוך. הגיעה כיתה י', החומר היה לרוב קל ומוכר, את רוב המקצועות הפנימיים לא סבלתי וגם הנושא החברתי של הבי"ס ממש לא עניין אותי. בי"ס מבחינתי היה סיוט של שעמום, חצי שנה אחרי תחילת הלימודים כבר הייתי מגיע 4 פעמים בשבוע. לקראת סוף השנה הייתי מגיע לסירוגין יום כן יום לא. בי"א כבר היה צריך לקרות נס כדי שאני אופיע בבי"ס 3 ימים בשבוע. באמצע י"א הייתי מגיע לבי"ס רק יום או יומיים בשבוע(ולפעמים גם באחד מהימים האלה הייתי מבריז מהשיעור הראשון/אחרון אם הוא לא עניין אותי). אומנם הציונים שלי היו גרועים בכל קנה מידה אפשרי, אבל שיהיה ברור: את החומר ידעתי ואני עדיין יודע.

בערך בתחילת חודש מאי האחרון (כשעוד למדתי בכיתה י"א) קיבלתי החלטה שחשבתי עליה עוד מכיתה ט: לעזוב את ביה"ס ולעשות בגרויות באופן אקסטרני.

עוד שבוע אני מתחיל ללמוד בקורסים לבגרות אקסטרנית, כל קורס נמשך סמסטר (3 חודשים) ומכיל 1-2 שיעורים בשבוע(3 שעות לשיעור). פרסתי את הבגרויות שאני צריך לעשות על פני שלושה סמסטרים כי יש לי זמן ושום דבר לא בוער, אז יוצא שבשבוע אני לומד 6-9 שעות במקום 35 שעות של בזבוז זמן בבי"ס. שבוע שלם של מריחת זמן בביה"ס הצלחתי לצמצם ל6 שעות של לימודים נטו ובשעות נוחות בלי שאני צריך לקום ב6 בבוקר.

עוד לא התחלתי ללמוד כדי להגיד לך ב100% שמדובר בהחלטה הנכונה, אבל רק היעדר המחשבה של איך אני צריך לקום מחר בבוקר לעוד יום משעמם עד מוות בבי"ס שווה את זה. הדבר היחיד שאני מצטער עליו זה שלקח לי שנתיים וחצי כדי לקבל את ההחלטה הזאת ולא לשחות עם הזרם.

אל תחכה שנתיים וחצי, גם לא שנה. תשאר עוד כמה חודשים ותקבל החלטה, אל תשרוף שנתיים מהחיים שלך.

מה שאתה מספר נשמע מעולה.

אתה יכול להגיד לי בבקשה איפה אתה עושה את זה?

אתה לומד רק יומיים,ובנוסף כיתה י' קלה בהרבה מיא' יב. חכה עוד כמה חודשים לפני שתקבע דעה על התיכון ואל תקבע כל כך בפזיזות שהחומר קל לך מאוד.

נכון,בית ספר זה דבר משעמם,אבל תנסה להסתדר עם זה כמו כל אחד אחר.

בנוסף,החומר לאקסטרני הוא בדיוק אותו חומר,ואתה צריך ללמוד אותו לבד - זה לא כזה קל ללמוד כל כך הרבה בלי מסגרת.

ללמוד לבד 5 פיזיקה \ מתמטיקה זה באמת לא קל - אפילו אם אתה גאון.

ללמוד לבד יהיה באמת קשה(אלא אם כן יש לי ממש תוכנית לימוד).

אבל מה רע בללמוד בשעות נוחות בלי הזמן המבוזבז בבית הספר?

פורסם

מה שאתה מספר נשמע מעולה.

אתה יכול להגיד לי בבקשה איפה אתה עושה את זה?

אתה יכול ללמוד באמצעות קורסים(כמוני) בכל בי"ס להשלמת בגרויות/הכנה לפסיכומטרי. הכי מוכרים אלו לחמן, אנקורי וגבע.

קח בחשבון עלות של 19-24 אלף שקל עבור קורסים לכל הבגרויות(מה שאתה צריך). אני לא יודע איך אתה מתכוון לממן את זה ומה אתה הולך לעשות אחרי שתשלים בגרויות ועד שתתגייס(אם אתה מתגייס), אבל כדאי שתחשוב על זה מראש, כדי שבעוד שנה וחצי מהיום לא תמצא את עצמך בלי שום תעסוקה רק תקוע בבית כל היום.

אני באופן אישי עובד ואחרי שאני מסיים את הבגרויות אני מתכנן לקחת הפסקה של איזה חצי שנה מהלימודים ולאחר מכן ללמוד באוניברסיטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים