עבור לתוכן

מחשבות על בגרות אקסטרנית

Featured Replies

פורסם

אני כרגע לומד בכיתה י', אבל הקצב שם הוא מאוד איטי ואני פשוט משתעמם שם בשיעורים.

בגלל זה חשבתי שאולי כדי לי לעשות בגרות אקסטרנית ואולי לחסוך לי הרבה זמן.

יש פה מישהו שעשה בגרות אקסטרנית ואולי יוכל להסביר לי על התהליך?

פורסם

אקסטרנית=אחרי סיום בצפר.

תעסיק את עצמך בזמן החופשי, תבריז כמה שאפשר בלבד שזה לא יפגע לך במגן (תגיע להסדר עם המורה בצורה לבבית)

תבקש להקדים שאלונים

פורסם

אתה לומד בסה"כ יומיים בטח שהרמה תהיה איטית מה ציפית

פורסם
  • מחבר

אקסטרנית = חיצונית.

אני לא חייב לעשות את זה אחרי בית ספר, זה פשוט אומר שאני מפסיק ללמוד בבית ספר וניגש לבגרויות בלי עזרת בית הספר.

ומה זה להקדים שאלונים?

פורסם

זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות

פשוט הדבר הכי הכי טוב שיש.

אלא אם כן יש לך איזה ביצפר ממש יוצא דופן ברמה שלו, אבל הסיכוי שזה נכון הוא בערך 1%,

כן, אין על זה וויכוח, מערכת החינוך הקהילתית היא על הפנים, תלמידים גרועים שבכלל לא רוצים ללמוד מפילים תלמידים טובים,

ציונים מחולקים ע"י קריטריונים מאוד אוביקטיביים,

ישנן כמה שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך בטרם תעשה צעד כזה

1) האם תוכל לקבוע לך תכנית לימודים מסודרת ולעמוד בה?

2) האם אתה בנאדם שחזק בלמידה עצמאית?

3) והשאלה החשובה לדעתי, איך תנצל את הזמן שייתפנה לך?

אם אין לך הרבה מה לעשות בזמן הפנוי אז קצת חבל עליך בקטע החברתי.

זהו לדעתי בערך.

בהצלחה!!

פורסם

אם כבר אזש כדאי שתחשוב על לעבור לתיכון אקסטרני (כמו אנקורי) אבל תקח בחשבון שזה ממש לא זול אבל מצד שני הרמה והציונים בהתאם...

אז דבר עם ההורים ואז תראה מה הלאה...

פורסם

אני לא נוטה להגיב בפורום כללי אבל אגיב.

השנה סיימתי תיכון רגיל עם מוגברים פסיכולוגיה/סוציולוגיה ומוסיקה. (קציר רחובות)

ולפי מה שאתם אומרים אתם מתארים כל כיתה וכיתה כגוף אחיד והתלמידים הם איברים שמושפעים מהם.

אבל התוצאות הם אינדבידואליות לכל תלמיד ותלמיד. מצטיין מקבל ציון טוב וגרוע מקבל גרוע.

אני מכיר את המסגרת האקסטרנית כמסגרת לתלמידים שבמביחנת משמעת לא הצליחו להשאר בתיכון נורמלי.

ואז מסגרות כמו אנקורי יש שמה מסגרת וענישה קשה לבעיות משמעת קשות. (לא הייתי רוצה להשאר עד 20:00 בבצפר)

לפחות מה שאני ראיתי בתיכון זה שבמעבר מחטיבה לתיכון (מה שאתה עברת עכשיו) נעשה סינון מאוד

גדול של הרבה ערסים ולתמידים מאוד בעייתיים. (והוא ממשיך לכל מי שעושה בעיות)

אז מקסימום תשאר רק כיתה י' תראה איך מצב שם.

לא נראה לי שיש לך סיבה לדחוס ולהקדים הכל, החיים הם לא מרוץ אלה פשוט חיים.

ולך תדע מה יהיה מאוחר יותר אולי יהיה מהיר יותר או מדי הרגע הגעת לתיכון.

פורסם

אקסטרני הרבה יותר טוב אם אתה רוצה ציונים גבוהים.

זה גם עולה הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות

פשוט הדבר הכי הכי טוב שיש.

אלא אם כן יש לך איזה ביצפר ממש יוצא דופן ברמה שלו, אבל הסיכוי שזה נכון הוא בערך 1%,

כן, אין על זה וויכוח, מערכת החינוך הקהילתית היא על הפנים, תלמידים גרועים שבכלל לא רוצים ללמוד מפילים תלמידים טובים,

ציונים מחולקים ע"י קריטריונים מאוד אוביקטיביים,

ישנן כמה שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך בטרם תעשה צעד כזה

1) האם תוכל לקבוע לך תכנית לימודים מסודרת ולעמוד בה?

2) האם אתה בנאדם שחזק בלמידה עצמאית?

3) והשאלה החשובה לדעתי, איך תנצל את הזמן שייתפנה לך?

אם אין לך הרבה מה לעשות בזמן הפנוי אז קצת חבל עליך בקטע החברתי.

זהו לדעתי בערך.

בהצלחה!!

יש לי בית ספר מאוד יוצא דופן ברמה שלו!

שנה שעברה המנהל מאוד התלהב כשהוא גילה שאחוז התלמידים שעושים בגרות מלאה עלה מ20% ל40%!

1) אני לא יכול לקבוע לעצמי תוכנית בגלל כמה בעיות: אני לא יודע מה החומר, אני לא יודע איזה ספרים לקנות וכדומה.

2) כן.

3) זה תלוי כמה זמן ישאר לי, בעקרון אני רוצה ללכת לאוניברסיטה.

אני לא נוטה להגיב בפורום כללי אבל אגיב.

השנה סיימתי תיכון רגיל עם מוגברים פסיכולוגיה/סוציולוגיה ומוסיקה. (קציר רחובות)

ולפי מה שאתם אומרים אתם מתארים כל כיתה וכיתה כגוף אחיד והתלמידים הם איברים שמושפעים מהם.

אבל התוצאות הם אינדבידואליות לכל תלמיד ותלמיד. מצטיין מקבל ציון טוב וגרוע מקבל גרוע.

אני מכיר את המסגרת האקסטרנית כמסגרת לתלמידים שבמביחנת משמעת לא הצליחו להשאר בתיכון נורמלי.

ואז מסגרות כמו אנקורי יש שמה מסגרת וענישה קשה לבעיות משמעת קשות. (לא הייתי רוצה להשאר עד 20:00 בבצפר)

לפחות מה שאני ראיתי בתיכון זה שבמעבר מחטיבה לתיכון (מה שאתה עברת עכשיו) נעשה סינון מאוד

גדול של הרבה ערסים ולתמידים מאוד בעייתיים. (והוא ממשיך לכל מי שעושה בעיות)

אז מקסימום תשאר רק כיתה י' תראה איך מצב שם.

לא נראה לי שיש לך סיבה לדחוס ולהקדים הכל, החיים הם לא מרוץ אלה פשוט חיים.

ולך תדע מה יהיה מאוחר יותר אולי יהיה מהיר יותר או מדי הרגע הגעת לתיכון.

זה לא העניין.

אני לא דואג אם אני אצליח או לא, זה פשוט משעמם אותי.

ויש לאנקורי את זה: http://www.ankori.com/oldadmin/exams/rishon.pdf

זה מוצא חן בעיני אם זה כמו שאני חושב(בלי מסגרת של בית ספר).

פורסם

אתה לומד רק יומיים,ובנוסף כיתה י' קלה בהרבה מיא' יב. חכה עוד כמה חודשים לפני שתקבע דעה על התיכון ואל תקבע כל כך בפזיזות שהחומר קל לך מאוד.

נכון,בית ספר זה דבר משעמם,אבל תנסה להסתדר עם זה כמו כל אחד אחר.

בנוסף,החומר לאקסטרני הוא בדיוק אותו חומר,ואתה צריך ללמוד אותו לבד - זה לא כזה קל ללמוד כל כך הרבה בלי מסגרת.

ללמוד לבד 5 פיזיקה \ מתמטיקה זה באמת לא קל - אפילו אם אתה גאון.

פורסם

אנקורי לא אקסטרני. אנקורי זו מסגרת אינטרנית פרטית. אם אתה רוצה לפתוח תיק אקסטרני עשה זאת עכשיו, לפני שתתחיל לגשת לבגרויות כי אחרי פתיחת תיק אקסטרני צריך לעשות המרה מיחידות בגרות אינטרניות ליחידות אקסטרניות. זה כאב ראש ולא ניתן לעשות המרה לכל המקצועות.

שאל את עצמך אם אתה בכלל צריך מסגרת אקסטרנית. אתה מסוגל להרכיב תוכנית לימודים בכוחות עצמך? אתה יכול להכריח את עצמך ללמוד? מה תעשה בזמן הפנוי? אני חושב שעדיף להישאר במסגרת אינטרנית.

פורסם

אני הייתי בערך באותו מצב כמוך. הגיעה כיתה י', החומר היה לרוב קל ומוכר, את רוב המקצועות הפנימיים לא סבלתי וגם הנושא החברתי של הבי"ס ממש לא עניין אותי. בי"ס מבחינתי היה סיוט של שעמום, חצי שנה אחרי תחילת הלימודים כבר הייתי מגיע 4 פעמים בשבוע. לקראת סוף השנה הייתי מגיע לסירוגין יום כן יום לא. בי"א כבר היה צריך לקרות נס כדי שאני אופיע בבי"ס 3 ימים בשבוע. באמצע י"א הייתי מגיע לבי"ס רק יום או יומיים בשבוע(ולפעמים גם באחד מהימים האלה הייתי מבריז מהשיעור הראשון/אחרון אם הוא לא עניין אותי). אומנם הציונים שלי היו גרועים בכל קנה מידה אפשרי, אבל שיהיה ברור: את החומר ידעתי ואני עדיין יודע.

בערך בתחילת חודש מאי האחרון (כשעוד למדתי בכיתה י"א) קיבלתי החלטה שחשבתי עליה עוד מכיתה ט: לעזוב את ביה"ס ולעשות בגרויות באופן אקסטרני.

עוד שבוע אני מתחיל ללמוד בקורסים לבגרות אקסטרנית, כל קורס נמשך סמסטר (3 חודשים) ומכיל 1-2 שיעורים בשבוע(3 שעות לשיעור). פרסתי את הבגרויות שאני צריך לעשות על פני שלושה סמסטרים כי יש לי זמן ושום דבר לא בוער, אז יוצא שבשבוע אני לומד 6-9 שעות במקום 35 שעות של בזבוז זמן בבי"ס. שבוע שלם של מריחת זמן בביה"ס הצלחתי לצמצם ל6 שעות של לימודים נטו ובשעות נוחות בלי שאני צריך לקום ב6 בבוקר.

עוד לא התחלתי ללמוד כדי להגיד לך ב100% שמדובר בהחלטה הנכונה, אבל רק היעדר המחשבה של איך אני צריך לקום מחר בבוקר לעוד יום משעמם עד מוות בבי"ס שווה את זה. הדבר היחיד שאני מצטער עליו זה שלקח לי שנתיים וחצי כדי לקבל את ההחלטה הזאת ולא לשחות עם הזרם.

אל תחכה שנתיים וחצי, גם לא שנה. תשאר עוד כמה חודשים ותקבל החלטה, אל תשרוף שנתיים מהחיים שלך.

פורסם

אני מציעה זוית אחרת לדברים:

1.בבית ספר רגיל עובדים המון מורים גרועים שמערכת החינוך מעסיקה כי וואלה זה מה יש וגם כך חסרים סטודנטים להוראה והדרישות מינימליות.

2.בכיתה כמו שאמרו פה לפני יש תלמידים שבאמת רוצים ללמוד וכאלה שעל ה**ן שלהם לימודים והם מפריעים בהמון דרכים לאלה שלימודים חשובים להם.

3.לאיזה יחס אתה מצפה ממורה ממורמרת שלא משלמים לה מספיק ויש עוד 35 כמוך בכיתה שלה?

1.בקורס אקסטרני עובדים מורים מעולים והרבה פעמים הם גם מרצים באוניברסיטה.

2.הכיתות לרוב קטנות מאוד (אני למשל עשיתי קורס בלשון בלחמן והיו איתי עוד אולי 6 אנשים) ואתה נמצא עם אנשים שבגדול באו ללמוד ויש בינהם גם רבים אחרי צבא שבאו להשלים בגרויות ו/או לשפר אותן.

3.מורים מעולים שמשלמים להם המון כסף וכיתות קטנות מביאים אותך לזה שאתה מקבל יחס מעולה.

בשורה התחתונה למכללות אקסטרניות יש בפרוש אינטרס מובהק שתצליח אצלהם כדי שעוד אנשים יבואו ללמוד שם החיסרון היחיד לדעתי הוא המחיר שמגיעה לאלפי שקלים למקצועה.

פורסם

שמעתי פעם שיש ביואל גבע תוכנית בגרות מלאה, שעולה בערך 20,000 ש"ח. (נראה לי יותר, דבר איתם אם אתה מעוניין) הם מלמדים אותך לכל הבגרויות במשך שנתיים. לדעתי זה שווה, אם יש לך כסף. ביואל גבע מורים מעולים ואם תשקיע ללא ספק תסיים עם בגרות מצויינת. אני חושב שזה עדיף על לחמם את הכיסא בתיכון עד הצבא ואחר כך לשפר בגרויות אחרי הצבא.

פורסם

שמעתי פעם שיש ביואל גבע תוכנית בגרות מלאה, שעולה בערך 20,000 ש"ח. (נראה לי יותר, דבר איתם אם אתה מעוניין) הם מלמדים אותך לכל הבגרויות במשך שנתיים. לדעתי זה שווה, אם יש לך כסף. ביואל גבע מורים מעולים ואם תשקיע ללא ספק תסיים עם בגרות מצויינת. אני חושב שזה עדיף על לחמם את הכיסא בתיכון עד הצבא ואחר כך לשפר בגרויות אחרי הצבא.

יש את זה בכל בי"ס ללימוד לבגרויות/פסיכוטכני. הם פשוט מלמדים אותך בשביל כל הבגרויות שאתה צריך ולוקחים מחיר גלובלי על הכל ביחד, למי שיש לו הרבה בגרויות להשלים זה יכול לצאת יותר זול מאשר לשלם על כל בגרות בנפרד איזה 3-5K.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים