עבור לתוכן

חיבור לדים במקביל למצבר

Featured Replies

פורסם

עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי.

איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל

המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף

שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו?

ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה?

הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד

מקווה שאני מובן.

תודה.

פורסם

ניראה לי שהנגד שברשותך הוא נגד של 132 אום.

אין לי ניסיון בחיבור הרבה לדים בכלל אבל ניראה לי שאם ללא נגד הלד לא נשרף תוך שנייה אחרי שחובר למתח הוא לא אמור אמור להשרף גם בהמשך, אלא אם כן הוא לא נשרף ב"פוקס" והזרם ממש ממש קרוב לזרם המקסימלי של לד.

לא ניתן לעשות הרבה אם לא ידוע כלום על הלדים, צריך לדעת לפחות את מתח ההפעלה שלהם.

טוב, מה שאני הייתי עושה במקרה כזה הוא למדוד את הזרם ביציאת המצבר.

ולשאלה השנייה, ניראה לי שניתן לחבר נגד אחד לכול ה30 לדים בשאלה השניה, גודלו תלוי בסוג הלדים כמובן. אבל אני לא ממש רואה איך אתה יכול לחבר 10 לדים בטור למצבר. בדרך כלל לד צורך בין 1.5 ל3v, אם תחבר 10 לדים של 1.5v בתור זה כבר 15 וולט.

כדאי לך לחכות לתגובה של מישהו עם ניסיון בחיבור של כל כך הרבה לדים.

מקווה שעזרתי במשהו.

פורסם
  • מחבר

זו הבעיה הם נישרפים אחירי 2 שניות +-

מה שאומר שאני יכול לחבר ואחרי כמה שניות הכל נישרף והלכה העבודה.

אני יעשה בדיקה עם מכשיר מדידה ויחזור עם תשובות.

תודה

פורסם

אם זה מצבר רגיל של 12V תחבר 5 לדים בטור למצבר עם מפלוס מינוס ותבדוק אם הם נדלקים חזק אם לא אז תוריד אחד מהשרשרת ותבדוק אם זה לא נשרף אם נשרף עם 4 תדע שהלדים "היו" של 2V ולא סטנדרטי של 3V

פורסם
  • מחבר

זה לא יעזור כי הם מחוברים במקביל (כל הפלוסים ביחד וכל המינוסים)

אני ימדוד עכשיו את המעגל ויחזור עם תשובות

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור לי עם הרב מודד?

שמתי על מתח ישר 200m הוא מראה לי 2 שאני מודד 40 נגדים במקביל

בהיתנגדות הוא לא מראה כלום

פורסם

תמדוד את הזרם הכללי במעגל.

תחבר את הרב מודד בטור לסוללה ותכוון אותו למדוד זרם בסקאלה הכי גבוהה.

פורסם
  • מחבר

1.1 1.2 הוא קופץ בניהם עם בטריה של 3.6

ב 6 וולט הוא מראה 4.1

מה זה אומר?

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

על איזה סקאלה אתה ? מה כתוב בדיוק על הרב מודד (החץ של המכוון מצב).

פורסם
  • מחבר

מתח ישר האות V עם קו ישר וקו מקובקב מתחת על 200

פורסם

חבר יקר,

ראשית אתייחס לבדיקה השגויה שלך. בכיון ברב המודד שלך אתה מסוגל למדוד עד מתח 0.2 וולט, אולם אתה מודד מתח של 12 וולט בגלל שזה במקביל.

אם הלדים מחוברים במקביל ללא נגד הוא 12 וולט.אני ממליץ לך לחבר נגד כי לא ראיתי לדים שעובדים על 12 וולט. חבל של 40 לדים ישרפו לך.

כול לד ממצוע צורך כ10 מילי אמפר עד 100 מילי אמפר. היות ויש לך לערך 40 לדים כפול 100 מילי אמפר(בהנחה שיש לך לדים עם צריכת זרם נמוכה) זה יוצא

0.4 אמפר מהמצבר

בהנחה שלדים עובדים עד מתח של 5 וולט, כלומר על הנגד אמור להיות גג מתח של 7 וולט. ז"א שהינך צריך נגד של 7/0.4 17.5 אום

ההספק שיפול על הנגד 0.4^2*17.5 2.8 וואט. אתה צריך נגד של 17.5 אום שיכול לעמוד בהספק של 2.8 וואט.

לפי כול החישובים הללו, אני ממליץ לך לחבר בטור LED אחד עם נגד של 100 אום למצבר של 12 וולט ותחבר את הרב מודד על מצב של A ישר עד 200 מילי אמפר

פורסם
  • מחבר

האמת שלא הבנתי אותך.

עשיתי כל מיני מדידות וניסיתי להיזכר יצא ככה

מדדתי נגד במולטימטר שהחוגה באום 2000 - קיבלתי 735

חיברתי למתח של 12V

חיברתי את הנגד לLED ול12V הנגד לא היתחממם ולא נישרף

כשאני מחבר את אותו נגד למעגל (40 לדים) ול12V הלדים נותנים אור חלש.

כשאני מחבר בלי נגד הם נותנים אור חזק אבל חיברתי למספר שניות מחשש שהם ישרפו.

הנגד שלי 735 (עם לא טעיתי) לLED אחד

אז עושים 735/40=18.375 זהו הערך של הנגד שצריך ל40 לדים?

זה יוצא בערך כמו שאמרתה.

אבל לא הבנתי למה לחבר בטור LED ונגד למצבר.? זה לבדיקה או לחבר את זה לפני המעגל ולהשאיר קבוע?

פורסם

אתה מדבר שטיות ברצף

כלומר הנגד שלך 764 אוהם. שזה הרבה מאוד.

כלומר הזרם המקסימלי שלך הינו )12-5) חלקי 764 שזה יוצא גג 9 מילי אמפר לכול הלדים שזה בקושי ידליק אותם

לפי ערכתי , אתה צריך נגד בערך 50 עד 100 אוהם[br]פורסם בתאריך: 6.09.2008 בשעה 14:11:34

רציתי שתחבר לד בטור לנגד של 100 אוהם ותמדוד את הזרם שיעבור במעגל

זרם זה יתן לך אינדיקציה כמה צורך הLED היות וLED הם סופגים שינוים זרם ומייצבים על עצמם מתח קבוע לרוב זה בין 3 וולט ל5 וולט במצב הולכה

מה שעשית מקודם, אילצת את הLED לעבוד ב12 וולט, מהלך שיכול לגרום לזרם גבוה מעל המותר דרך הLED שישרוף את כול 40 הLED

פורסם
  • מחבר

זה מה שאמרתי שהנגד של 735 מדליק לד אחד.

שאני מחבר את הנגד למעגל יש לי אור ממש חלש.

אז שאלתי עם עושים 735:40=18.375 וזה הערך של הנגד שאני צריך.

ו 735 זה הערך שהמולטימטר נתן לי יכול להיות שאני טועה הצבע של הנגד הוא חום כתום אדום שחור חום.

את הנגד הביא לי מישהו שמבין והוא אומר שזה מתאים למצבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים