עבור לתוכן

אינטיליגנציה מלאכותית בחטיבה עליונה

Featured Replies

פורסם

מי שיצא ללמוד -

מה שמלמדים שם זה באמת שימושי/מעשי?

מלמדים שם חומר שקשה ללמוד לבד בבית מהאינטרנט?

פשוט שיבצו אותי בבניית אתרים

רציתי לעבו לAI אבל אמרו לי שזה חרא

אז אני רוצה לשמוע חוות דעת של מישהו שאולי מבין

הAI זה בפרולוג

פורסם

AI זה תחום מאוד מסובך שעדייך מתקשה לענות על הציפיות.

בתחום הAI הגבוה צריך שלל פריצות דרך כדי להתקדם.

בשביל רוב האנשים זה בור ללא תחתית.

פורסם
  • מחבר

אני יודע, אני מניח שאנשים לא ינוחו מזה לפחות עד שיצליחו לפתח משהו שקרוב מספיק לבן אדם

אבל בכל מקרה, יש דברים קיימים ועובדים, אומנם לא מתוחכמים כל כך אבל זה גם משהו

השאלה מה הרמת לימודים בחטיבה עליונה?

האם מה שמלמדים שם זה שימושי וישים בתחום הזה?

או, כמו בפסקל, מלמדים הרבה שטויות ודברים קלים מאוד שלא נותנים מספיק בסיס בתחום?

פורסם

כל מה שתלמד בבצפר, לא יגיעו איתך לקצה של הטופ של הטופ,

רק ברמה השיטחית ביותר (וגם זה לפעמים לא..)

פורסם

שניהם לא שווים הרבה כשזה מגיע לישום בפועל בעבודה בעתיד.

אבל צריך להתחיל היכן שהוא.

כבר לפני 10 שנים התרעמתי על כך שבאוניברסיטאות עדיין מלמדים כל כך הרבה דברים פרהיסטורים ולא נחוצים.

והנה 10 שנים אחר כך ומעט מאוד השתנה.

עדיף להתחיל ישר משפות שימושיות, ולהתקדם לתחומים שנמצאים בקידמת שוק הפיתוח.

לא יתכן שאדם שמסיים 4 שנים באוניברסיטה בתכנות לא ידע כלום בתחומים שיש בהם צורך ותועלת, כי הוא היה עסוק בלנקות אבק מספרי היסטוריה.

אני מכיר מישהו שלמד פרולוג ואחרי זה עשה אוניברסיטה מתוך רצון ליצור AI מפותח.

זה בור ללא תחתית ואפילו ברמות נמוכות שכן אפשר להשיג אין לזה הרבה ישומים.

AI זה תחום שיותר שייך למחקר מאשר לשוק העבודה.

בסופו של דבר האיש פיתח תוכנה עסקית עם בסיסי נתונים.

אני למדתי פסקל לפני 16 שנה, ולמרות שנהנתי מאוד ליצור כל מיני, במחשבה לאחור היה עדיף לפתח אותם על שפה אחרת באותו זמן. (וכל שכן היום.. :-\)

מוסדות החינוך לא מסוגלות להדביק את הקצב והם בפיגור ענק, איזה מורה לתכנות בבתי ספר יסכים למשכורת המגוחכת בזמן שעם טיפה ידע מודרני אפשר לעשות פי שניים בהיטק.

אם אתה רוצה להיות מתכנת ולעבוד בתחום בהמשך, אין שום סיבה לא להתחיל היום ישר מ VISUAL .NET 2008 עם עדיפות לC#.

פורסם

מוסדות החינוך לא מסוגלות להדביק את הקצב והם בפיגור ענק, איזה מורה לתכנות בבתי ספר יסכים למשכורת המגוחכת בזמן שעם טיפה ידע מודרני אפשר לעשות פי שניים בהיטק.

אנשים עם ערכים ואנשים שלא רוצים לסבול משעות העבודה ומהכמות שלה.

פורסם

אנשים עם ערכים ואנשים שלא רוצים לסבול משעות העבודה ומהכמות שלה.

וגם... אנשים שמלמדים את אותם דברים כבר 20 שנה ולא מתקדמים לשום מקום.

תבינו,כמעט כל המקצועות בבתי הספר ורוב הקורסים באוניברסיטאות הם לא משתנים ממש (או מאוד לאט).

לעומת זאת מחשבים ותכנות זה תחום שלעומת שאר המקצועות מתפתח מהר פי 300 לפחות.

ומערכות החינוך לא בנויות להשתנות כל כך מהר.

פורסם

נכון גם אנשים כאלו.

למען האמת הרוב כאלו ולכן רוב המורים למחשבים גרועים.

פורסם
  • מחבר

וגם... אנשים שמלמדים את אותם דברים כבר 20 שנה ולא מתקדמים לשום מקום.

תבינו,כמעט כל המקצועות בבתי הספר ורוב הקורסים באוניברסיטאות הם לא משתנים ממש (או מאוד לאט).

לעומת זאת מחשבים ותכנות זה תחום שלעומת שאר המקצועות מתפתח מהר פי 300 לפחות.

ומערכות החינוך לא בנויות להשתנות כל כך מהר.

מסכים ומסכים

אני הייתי שמח ללמד

אבל איך שהמצב כיום... אני מוכן ללמד, אבל רק עד שאני אסיים את התואר שלי :lol:

בכל מקרה, תודה, אז אני אלך על WEB :)

אבל עוד שאלה אחת

למה C#?

שמעתי הרבה המלצות על C#

מה כל כך טוב בזה?

ומה כל כך טוב ב.NET?

פורסם

כל הטכ"ם שמ"כם זה סתם שטויות. לא תלמד כלום ואם תגיע לתואר ראשון יום אחד אתה לא תאמין על מה בזבזת ת'זמן שלך (אני חושב שאת י' מכסים אחרי שיעור אחד במבוא א' והפרוייקט אח"כ זה חרטא ברטא). עדיף לך ללמוד לבד, כמו שמישהו כאן כתב C#\JAVA ו-C++ (גם עקרונות של תכנות מונחה עצמים).

הדבר היחיד שצריך "לבחור" בתיכון (די חובה לדעתי לא משנה מה המגמה) זה 5 יח"ל במתמטיקה, אנגלית, ביולוגיה,פיזיקה וכימיה.

מעבר לזה - מה שמעניין אותך, לך על זה.

פורסם

.NET זה המילה האחרונה בפיתוח.

COMPILER מעולה, יכולת לשלב קודים משפות שונות.

C# הוא האבולוציה של C/C++ וכולל פיתוח לסביבות תקשורת רשתות ואינטרנט.

C++ היא שפה יעילה ומובילה שבה רוב המשחקי מחשב ותוכנות חזקות נבנו.

הסיבה שC# הוא מועדף היא בין השאר בגלל שרוב הקודים שקיימים בעולם בנויים בC/C++.

ב.NET הCOMPILER גם ככה אותו דבר, לא משנה אם התוכנה נכתבה בBASIC או C# הקוד מכונה יהיה זהה (פחות או יותר).

ההבדל הוא באפשרויות ניסוח, תאימות לאחור, בכלים שמסביב, בקלות שאפשר לשלב קודים קיימים.

בשורה תחתונה C# היא השפה הכי משתלמת ללמוד מבחינת זמן לימוד/תועלת.

פורסם

גם את כל החומר שלמדת בביולוגיה/פיזיקה/ כימיה מסכמים בשיעור אחד שתיים במבוא. אז? לא תלמד?

חוץ מזה, השפה שאתה לומד היא לא רלוונטית. ללמוד שפה זה שטויות - שבוע ואתה יודע את כל מה שאתה צריך בשביל לכתוב תוכניות בסיסיות+. אם כבר מה שרלוונטי זה הטכנולוגיות השונות של השפה - מה שבכל מקרה לא תלמד בתיכון.

כל המטרה של מגמת מדעי מחשב/הנדסת תוכנה/טכם זה לתת לך עקרונות תכנות בסיסיים. כלים להתמודד עם בעיות, דרך חשיבה. והבעיות הם אותם בעיות ב C# JAVA C++ פרולוג, פסקל VB ומה לא.

בינה מלאכותית, זה תחום רחב ומעניין. אנ בספק שבתיכון תוכל לגרד את קצה הקרחון, אבל אם זה מעניין אותך, אני לא רואה סיבה למה לא ללכת.

פורסם

כל הטכ"ם שמ"כם זה סתם שטויות. לא תלמד כלום ואם תגיע לתואר ראשון יום אחד אתה לא תאמין על מה בזבזת ת'זמן שלך (אני חושב שאת י' מכסים אחרי שיעור אחד במבוא א' והפרוייקט אח"כ זה חרטא ברטא). עדיף לך ללמוד לבד, כמו שמישהו כאן כתב C#\JAVA ו-C++ (גם עקרונות של תכנות מונחה עצמים).

הדבר היחיד שצריך "לבחור" בתיכון (די חובה לדעתי לא משנה מה המגמה) זה 5 יח"ל במתמטיקה, אנגלית, ביולוגיה,פיזיקה וכימיה.

מסכים חלקית. חובה אנגלית 5 בלי קשר , מתמטיקה 4/5 ופיזיקה 5 רק אם רוצים ללמוד הנדסה. אם לא אפשר בכיף ללכת על גיאוגרפיה, מדעי החברה, הרחבה ל-5 יחידות ספרות/תנ"ך/היסטוריה או כל מקצוע אחר שניתן לקבל 90+ בלי מאמץ. בסופו של דבר הממוצע של הבגרות קובע, לא "היוקרה".

פורסם
  • מחבר

כן, מסיימים אפילו יותר מי' במבוא למדעי המחשב...

הייתי בפיסיקה מואץ, היה משעמם מדי בשבילי

מתחרט על זה עכשיו, אבל בכל זאת הייתי חייב לזרוק את זה, אולי אחרי הצבא אני אלמד...

גם את כל החומר שלמדת בביולוגיה/פיזיקה/ כימיה מסכמים בשיעור אחד שתיים במבוא. אז? לא תלמד?

חוץ מזה, השפה שאתה לומד היא לא רלוונטית. ללמוד שפה זה שטויות - שבוע ואתה יודע את כל מה שאתה צריך בשביל לכתוב תוכניות בסיסיות+. אם כבר מה שרלוונטי זה הטכנולוגיות השונות של השפה - מה שבכל מקרה לא תלמד בתיכון.

כל המטרה של מגמת מדעי מחשב/הנדסת תוכנה/טכם זה לתת לך עקרונות תכנות בסיסיים. כלים להתמודד עם בעיות, דרך חשיבה. והבעיות הם אותם בעיות ב C# JAVA C++ פרולוג, פסקל VB ומה לא.

בינה מלאכותית, זה תחום רחב ומעניין. אנ בספק שבתיכון תוכל לגרד את קצה הקרחון, אבל אם זה מעניין אותך, אני לא רואה סיבה למה לא ללכת.

מעניין אותי אבל אומרים שזה חרא

אני יודע שהשפה שלומדים היא לא רלוונטית, כל עוד אתה יודע את הרעיון זה לא משנה באיזו שפה אתה מתכנת... כמעט P:

אממ, וכמו שהבנתי, C# דיי דומה לC++?

איזה עוד הבדלים יש? (חוץ מהפיתוח לסביבות תקשורת רשתות ואינטרנט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים