עבור לתוכן

עזרה בהתלבטות של מסך 20"

Featured Replies

פורסם

מחפס לקנות מסך

LG או SAMSUNG

תקציב של בערך 1300 ש"ח

מה עדיף ?

האם יש פיתרון לאיוות התמונות ( נעשים שמנים ) במסכים רחבים ??

מה דעתכם ..

יעוד ---- > לעבודה ממושכת וסרטים ולפמעים משחקים ...

אני יודע יש את SAMSUNG T200 מה דעתכם על זה ?

פורסם

למה אתה מעוניין בגודל של 20" רחב? ???

באותו מחיר אתה כבר יכול לקחת 22".

לא תקבל עיוותים של תמונות וטישטוש שלהן כל עוד תעבוד ברזולוציה הטבעית.

פורסם

אני גם כן מתעניין ברכישת מסך 20". נראה לי שמכיוון שהרזולוציה במסכי 20 ו 22 זהה, התמונה במסך 20" תהיה חדה יותר.

כמו כן, מן הסתם יקר יותר לייצר מסך 22" ולכן במחיר X ניתן לקנות מסך 20" יותר איכותי מאשר מסך 22 באותו מחיר.

פורסם

איכות התמונה נקבעת אך ורק לפי סוג הפאנל וגודל מכלול הצבעים שלו. רצוי שתקראו את המדריך למסכים על שני חלקיו בנעוץ.

מסכי 20" רחבים של Dell , אשר נתנו איכות תמונה טובה משמעותית מ-22", התבססו על פאנלים VA/IPS . הם היו יקרים יותר ולא זמינים יותר כבר. היום יש רק 20" רחבים איכותיים עם פאנל מבריק בלבד ול-ASUS יש מסך כזה PW201 עם פאנל P-MVA וארגונומיה עשירה במחיר זול משמעותית לעומת ה-NEC 20WGX2. בנוסף אליהם יש גם 20" לא-רחבים של Dell ו-HP עם פאנלי IPS/VA.

ב-20" רחב יש יותר חדות של הטקסט ומידת פיקסול מעודנת יותר בגלל גודל נקודה זעיר יותר, אבל אין פירוש הדבר שאם ה-T200 עולה כמעט כמו מסכי ה-22" המומלצים שבנעוץ הוא יותר איכותי. עדיין יש לו פאנל פשוט TN עם עומק צבע 6bit וזוויות צפייה צרות. הוא יקר יותר בגלל עיצוב חיצוני נאה ולשם הולך הכסף. לפי השוואה שראיתי ב-Digital Versus מבחינת תרשימי סטיות בצבעים ה-Dell E228WFP הנו מכוייל יותר מהקופסא והוא גם מופיע בין מסכי ה-22" המומלצים בנעוץ . אני חושב שאם כבר לוקחים 20" רחב TN עדיף לא להתפשר בסעיף של הגודל עבור משחקים וללכת דווקא על 22".

פורסם

אני מודה לך על חוות דעתך. האם אני יכול להבין שמי שעובד עם טקסט בעיקר ולא יכול להשקיע במסך PVA/IPS, עדיף לו 20" מאשר 22"?

אני מתלבט בין 2043BW של Samsung (שעולה בערך 1100) לבין LG W2042T (בסביבות 1000) לבין LG L207WT (בסביבות 1200).

השיקולים הם: טקסט קריא יותר, מסכים מדור חדש (ה E228WFP הוא מ 2006 - האם זה לא עומד לגנותו?) ומחיר (המסך של דל חורג במעט מהתקציב של השואל, שדומה לתקציב שלי).

כשחזרתי וקראתי במדריך ה LCD, לא מצאתי התייחסות מיוחדת לגודל הנקודה (0.25 ב 20" ו 0.28 ב 22") חוץ מאשר משפטים ספורים כגון "מסכים אלו הינם בעלי גודל הנקודה הקטן ביותר ולכן טקסט יהיה חד ונעים לקריאה בדומה למסכי CRT, אך גודל הנקודה הקטן גורם לפונטים להיות קטנים ביותר" - שמשאיר אותי מבולבל, כי אני לא יודע אם אני מעדיף פונט קטן וחד או גדול ופחות חד.

כרגע, אגב, אני משתמש במסך 17" CRT ברזולוציה 1024x768.

פורסם

אכן ישנם הבדלים מבחינת הפיקסול של הטקסט בהתאם לגודל הנקודה שככל שהוא קטן יותר הטקסט נראה פחות "שבור", אבל זה גם משפיע על גודל הגופן לטוב או לרע, לכן או שאוהבים את זה או שלא. קח בחשבון שיש יתרון בטקסט גדול יותר ב-22", כשהשבירה של אותו טקסט מוחלקת ע"י ClearType, מכיוון שטקסט גדול ללא זום בכל מיני טכניקות הוא גם קל יותר לקריאה. איני יכול לקבוע מראש איזה גודל נקודה יתאים למשתמשים (גם במסכים האיכותיים). מה שמתאים לי וטוב לעיניים שלי לא בהכרח גם טוב למישהו אחר. אבל יש את הפיתרונות של הגדלת הטקסט עם DPI במאפייני התצוגה של מערכת ההפעלה + הסתייעות בגלגלת עכבר + CTRL ביישומים טקסטואליים. בכל מקרה, אני חושב שכדאי לך לפני הקנייה להתרשם בתצוגות מ-20" רחב לעומת 22", כששניהם מוגדרים לרזולוציה 1680X1050.

ההבדלים החשובים בין שלושת דגמי ה-20" שאתה מסוקרן לגביהם הם בארגונומיה ובגודל מכלול הצבעים. את ה-L207WT לא הייתי לוקח בגלל מכלול צבעים מורחב, ואילו רק ל-Samsung 2043BW כמו לאחיו הגדול 2243BW יש ארגונומיה שמאפשרת לכוון את גובהו, לכן הסמסונג ייתן תמורה עדיפה.

בקשר ל-Dell E228WFP הוא ממשיך להיות מומלץ, למרות שיש דגמי TN חדשים ממנו (ויבוא עוד גל של דגמי TN חדשים כמו תמיד). השינויים העיקריים בדגמים החדשים הם יותר בכיוון העיצובי מאשר בניסיון לשפר את איכות התמונה ב-TN. יצרנים הצליחו בשנים האחרונות להגביר את יחס הניגודיות הסטטי לכיוון של 900:1 על חשבון פירוט גוונים עדינים כהים ובהירים וברמה שעדיין לא זהה ל-900:1 של S-PVA ישנים, בשעה שיחס ניגודיות גבוה בהרבה ב-S-PVA של היום עדיין מאפשר חשיפה טובה יותר של גוונים כולל אפור. פאנלי IPS חושפים בצורה הכי מיטבית גווני אפור באופן אחיד יותר, מה שהופך אותם לעדיפים בעיבוד תמונה, אבל הם עדיין אינם אידיאליים לסרטים בגלל עומק שחור נחות יותר וסימפטומים של הילות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים