עבור לתוכן

בקרוב ? הדפדפן מבית גוגל - google chrome

Featured Replies

פורסם

http://blogoscoped.com/archive/2008-09-01-n47.html

עוד תחרות לא תזיק, מעניין איך זה יתחרה מול firefox או בכלל opera/safari:

דפדפן מבוסס WebKit (כמו safari)

יכיל אופציות ניווט offline

הטאבים יהיו מעל החלון במקום מתחתיו

מצב פרטיות שכל מה שקורה בחלון לא נשמר

אפליקציות כמו גמייל יראו כמו תוכנה במחשב במקום אתר

ועוד...

פורסם

נשמע מעניין..

מחכה לראות מה יצא מזה...

פורסם

עוד כמה חודשים, אלו רק סקצ'ים.

באמת מסקרן מה יהיה מזה.

פורסם

אני לא בטוח בקשר לזה אבל זה יהיה נחמד אם זה יצא

פורסם

http://blogoscoped.com/archive/2008-09-01-n47.html

עוד תחרות לא תזיק, מעניין איך זה יתחרה מול firefox או בכלל opera/safari:

דפדפן מבוסס WebKit (כמו safari)

יכיל אופציות ניווט offline

הטאבים יהיו מעל החלון במקום מתחתיו

מצב פרטיות שכל מה שקורה בחלון לא נשמר

אפליקציות כמו גמייל יראו כמו תוכנה במחשב במקום אתר

ועוד...

firefox זה של גוגל...... :kopfpatsch:

פורסם

אני חושב שזה רעיון גרוע מאוד. רוב האנשים שמשתמשים ב-FF הם אנשים שמתעניינים בעולם המחשבים, לעומת זאת רוב המשתמשים ב-IE הם אנשים שלא אכפת להם מהדברים האלה. מכאן ברור שאת רוב האחוזים הדפדפן של גוגל יגזול ממשתמשי FF, ולא IE. כדי שדפדפן אחר יתחרה בשליטה עם IE הוא צריך להציג חזית אחת, ובסופו של דבר גם משתמשים לא "מבינים" ישמעו ממנו ויחליטו לנסות. אם לעומת זאת הם יתחילו לשמוע על שלושה דפדפנים כשזה שהם משתמשים בו מוביל בהרבה הם יוותרו על הרעיון. כשצבא קטן נלחם מול צבא ענק בשום פנים ואופן הוא לא יכול להרשות לעצמו להתפצל ולהתחיל להילחם גם נגד עצמו. לכן אני מעדיף שאת הכסף גוגל ישקיעו בהשתלבות עם קרן מוזילה (אולי גם קנייה) כדי שגם הלוגו של גוגל יתנוסס על FF, וכל הרעש על הדפדפן הגאוני יגיע לאוזניהם הלא כ"כ קשובות של המשתמשים הבסיסיים.

אגב, אותו הדבר אני מציע לעשות גם עם לינוקס.

פורסם

אני חושב שזה רעיון גרוע מאוד. רוב האנשים שמשתמשים ב-FF הם אנשים שמתעניינים בעולם המחשבים, לעומת זאת רוב המשתמשים ב-IE הם אנשים שלא אכפת להם מהדברים האלה.

תתפלא כמה אנשים משתמשים בFF רק כי "אחד שיודע" סיפר להם "שזה הכי טוב למחשב שלהם"...

ובכל מקרה, אתה מתאר את זה כאילו FF וIE הם הדפדפים היחידים בעולם, אם כבר, אז "הצבא" ש"נלחם" (נו באמת.. נסחפת.. אף אחד לא נלחם באף אחד)

בIE גם ככה כבר מחולק לאיזה 4...

עוד דפדפן בהחלט יכול להוסיף קצת צבע ועניין... נראה איך הוא יהיה :)

פורסם

Nyromith רוב האנשים משתמשים בIE רק בגלל שהוא מוטמע במערכת הפעלה ואני יכול להחזיר אותך חזרה לחלונות 98 שזה גרם מלחמה משפטית לא קטנה בגלל העניין בהאשמות של מייקרוסופט במונופול שנגרם מכפייה.

רק להזכיר לך לפני שהאינטרנט הפך להיות לפופלרי כל כך הדפדפן היה netscape navigator שלא ראה ממטר את IE העילג.

פורסם

אני דווקא אהבתי את תגובה 11 בכתבה...

להתאים את האתרים לעוד דפדפן ?!?!?

תשמעו, בתוך תוכניתן WEB אני יכול לספר לכם שהעולם הזה מזוויע, לא סתם אני מתכוון לצאת מהWEB בקרוב לכיוון קצת יותר נורמלי.

כל אתר שמכבד את עצמו היום צריך להתאים את עצמו ללפחות 5 דפדפים\גירסאות של דפדפנים

כל אחד מהם, מתנהג טיפה אחרת

אז בנית דף יפיפה בIE7 זה לא אומר שהוא ייראה נורמלי בFF2 או בIE6 בטוח שלא בספארי.

ואני שונא את האתרים שבונים את עצמם רק לIE, אבל היום אני יכול להבין אותם, זאת משימה תכנותית אינסופית ולא לכל האתרים יש את התקציב לעמוד בזה.

ואל תגידו לי שפה תקנית או לא תקנית... בטח שלא בארץ

תבנה אתר תקני, IE6 לא מציג אותו נורמלי, גם IE7 לא וככה רוב הלקוחות שלך בארץ חושבים שבנית אתר דפוק.

עכשיו גוגל נכנסת לעסק ומבטיחה הבטחות, בתכלס, מה זה אומר ?

הם ייתמכו בתקן ? בטוח שיינסו

אבל יהיו חריגות, בטח אם הם רוצים להכניס דברים שלא קיימים בדפדפנים אחרים

מה דעתי בנושא ?

העולם הזה צריך מהפיכה, לא עוד HTML\JS ... הגיע הזמן לשפה אחרת, לתקן חדש. דפי אינטרנט מנסים להיות אפליקציות קטנות ? יאללה למה לא ? דפדפן, לפי דעתי, צריך לספק פלטפורמה להרצת אפליקציות מקומית. עם כל הכבוד לJAVA APP או FLASH הם עדיין לא שם.

אולי גוגל יחדשו קצת בעולם הזה

עד אז, אני אפרוש מUI ואסתכל על כל זה מהצד :-)

פורסם

זה עדיין לא עוזר בשיט, לא משנה עד כמה הדף יהיה בתקן (אפילו XHTML 1.1) כל דפדפן יפענח אותו בצורה אחרת.

בכל מקרה חלאס להתבכיין, רוב הסיכוים שמנוע הרינדור יעבוד בדומה לפיירפוקס בשביל תמיכה רחבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני יחזור שוב, המנוע יהיה WebKit שזה המנוע שיש היום ב Safarai. ואומנם גוגל מעסיקה חלק מהמפתחים של השואל והיא הממנת העיקרית של הפרויקט ע"י פירסומות, אבל היא לא בעלת הפרוייקט (שזו כמובן קרן מוזילה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים