עבור לתוכן

אף ח"כ לא בא לדיון בנושא היעלמותה של רוז

Featured Replies

פורסם

לא מפתיע, מלבד בדיונים "בפרופיל גבוה" בוועדות הכספים או חוץ וביטחון, הנוכחות בוועדות לרוב עלובה ביותר. לא נדיר שהח"כ היחיד בדיון הוא היו"ר. ככה היה במקרה מסוים שהופעתי בוועדה בכנסת, היו בערך שמונה מומחים מוזמנים, שתי מזכירות וח"כ אחד שגם לא ממש דיבר לעניין...

בכל מקרה, צריך גם להבין את חברי הכנסת, בכל זאת עונת הטיולים לחו"ל עכשיו, יש פריימריז, חם בחוץ וקשה ללכת מהמכונית עד לכניסה לבניין הכנסת, יש פתק מהרופא והכלב השתין על היומן.

פורסם

זה רק מראה כמה חשובה להם דעת הציבור. :-X

פורסם

ובכלל את רוב הח"כים שלנו לא הייתי מתנגד להזמין לדיון ארוך במרתף חשוך, עם מבער ריתוך ומסור שרשרת.

פורסם

הגזימו עם הילדה

כל יום נרצחים אנשים, וכשאלפי שוטרים מחפשים אחריה ושופכים מיליונים על החיפוש של הגופה שלה, הרצח הבא יבוא ביותר קלות

זו אותה מנטליות דפוקה של לשחרר מחבלים חיים בשביל גופות חיילים מתים

טוב שהח"כים לא הגיעו, בכלל אם היו מגיעים 20 ח"כים התקשורת הייתה אומרת שהח"כים עושים עבודה פופוליסטית ולא דואגים לנושאים האמיתייים.

פורסם

הקטע העצוב הוא שזה בכלל לא מפתיע.

פורסם

צביעות (או אולי אתם לא אשמים כי התקשורת עשתה לכם שטיפת מוח). אני מניח שבעשור האחרון היו מאות מקרים של הורים שרצחו את הילדים שלהם או שהתעללו בהם קשה מאוד (כמו האמא החרדית לפני כמה חודשים) ולא על כל נושא (אם בכלל) הייתה ועדה. גם היו מקרים של אנשים שסתם אבדו וגם עליהם לא הוקמו ועדות.

המקרה של רוז לא יותר חשוב ממקרים אחרים של רציחות ילדים, הוא פשוט פומפם יותר בתקשורת כי סיפור הרקע של המשפחה ההזויה הזאת יותר פיקנטי, אבל לדעתי הסבל שרוז סבלה לא גדול יותר מהסבל של נערה שהתאבדה בגיל 17 אחרי שאבא שלה אנס אותה והתעלל בה מגיל 6 (בטח היו מקרים דומים לאלו), או מהסבל של הילד שאמו הטביעה אותו בים למוות, אחרי שבעבר זרקה אותו מהקומה החמישית (ובטח בין המקרים היא התעללה בו גם בצורה קשה). אם זה חמור שהורים יכולים להתעלל בילדהם ואף אחד לא יכול לדעת כי אין פיקוח או מעקב אחרי ילדים מתחת לגיל 6-7, אז יש לשנות את המצב בלי קשר למקרה של רוז, כי הוא בטח לא הראשון וכנראה גם לא הכי מזעזע.

פורסם

מסכים עם Dark, ועם Guy. ביום ששמעתי על המקרה לא הבנתי על מה המהומה, משהו כמו פעם בשבוע שומעים על רצח, התעללות, או משהו דומה (ויש עוד הרבה שלא שומעים). אולי אני מפספס איזשהו הבדל משמעותי בין המקרה הזה לאינספור מקרים מזעזעים אחרים?

טוב שהח"כים לא הגיעו, בכלל אם היו מגיעים 20 ח"כים התקשורת הייתה אומרת שהח"כים עושים עבודה פופוליסטית ולא דואגים לנושאים האמיתייים.

כל-כך נכון..

פורסם

מה בושה? תגיד לי אתה חושב שאם הייתה נעלמת ילדה בארצות הברית הקונגרס היה עורך וועידה מיוחדת בשביל זה? אז כן אולי הח"כים לא עושים כלום, אבל בטח ובטח שהם לא צריכים לבזבז את הזמן שלהם על דברים כאלה.

יש משטרה

יש בתי משפט

שהם יטפלו בזה.

פורסם

צביעות (או אולי אתם לא אשמים כי התקשורת עשתה לכם שטיפת מוח). אני מניח שבעשור האחרון היו מאות מקרים של הורים שרצחו את הילדים שלהם או שהתעללו בהם קשה מאוד (כמו האמא החרדית לפני כמה חודשים) ולא על כל נושא (אם בכלל) הייתה ועדה. גם היו מקרים של אנשים שסתם אבדו וגם עליהם לא הוקמו ועדות.

המקרה של רוז לא יותר חשוב ממקרים אחרים של רציחות ילדים, הוא פשוט פומפם יותר בתקשורת כי סיפור הרקע של המשפחה ההזויה הזאת יותר פיקנטי, אבל לדעתי הסבל שרוז סבלה לא גדול יותר מהסבל של נערה שהתאבדה בגיל 17 אחרי שאבא שלה אנס אותה והתעלל בה מגיל 6 (בטח היו מקרים דומים לאלו), או מהסבל של הילד שאמו הטביעה אותו בים למוות, אחרי שבעבר זרקה אותו מהקומה החמישית (ובטח בין המקרים היא התעללה בו גם בצורה קשה). אם זה חמור שהורים יכולים להתעלל בילדהם ואף אחד לא יכול לדעת כי אין פיקוח או מעקב אחרי ילדים מתחת לגיל 6-7, אז יש לשנות את המצב בלי קשר למקרה של רוז, כי הוא בטח לא הראשון וכנראה גם לא הכי מזעזע.

כנראה שאתה לא מבין את המשמעות של ה"ועדה" הזאת.. התכנון לא היה לשבת ולבכות כמה מסכנה אותה רוז, וכמה המשטרה מתאמצת בחיפושים,

המטרה היית למצוא דרך לשפר את המצב ולמנוע מקרים כאלה בעתיד. ובכלל לשפר את המצב של ילדים במצוקה בארץ.

אז נכון, היו עוד 100 מקרים כאלו, זה אומר שצריך עוד 100 כדי שישנו משהו?

המקרה הזה לאו דווקא יותר חמור ממקרים אחרים, אבל עד שמישהו מרים כפפה כדי לעשות משהו בשביל לתקן ולשפר את המצב,

אז אף אחד לא שם זין ולא מתייחסים אליו בכלל... וזו הבעיה.

לא בשביל הילדה הזאת שעברה התעללות, אלא בשביל ה10 הבאים שזה יקרה להם.

פורסם

מה בושה? תגיד לי אתה חושב שאם הייתה נעלמת ילדה בארצות הברית הקונגרס היה עורך וועידה מיוחדת בשביל זה? אז כן אולי הח"כים לא עושים כלום, אבל בטח ובטח שהם לא צריכים לבזבז את הזמן שלהם על דברים כאלה.

יש משטרה

יש בתי משפט

שהם יטפלו בזה.

האמת זה קרה. חוק מייגן חוקק אחרי אונס ורצח של ילדה.

פורסם

האמת זה קרה. חוק מייגן חוקק אחרי אונס ורצח של ילדה.

זה חוקק ברמה המקומית בניו ג'רזי..

פורסם

כנראה שאתה לא מבין את המשמעות של ה"ועדה" הזאת.. התכנון לא היה לשבת ולבכות כמה מסכנה אותה רוז, וכמה המשטרה מתאמצת בחיפושים,

המטרה היית למצוא דרך לשפר את המצב ולמנוע מקרים כאלה בעתיד. ובכלל לשפר את המצב של ילדים במצוקה בארץ.

אז נכון, היו עוד 100 מקרים כאלו, זה אומר שצריך עוד 100 כדי שישנו משהו?

המקרה הזה לאו דווקא יותר חמור ממקרים אחרים, אבל עד שמישהו מרים כפפה כדי לעשות משהו בשביל לתקן ולשפר את המצב,

אז אף אחד לא שם זין ולא מתייחסים אליו בכלל... וזו הבעיה.

לא בשביל הילדה הזאת שעברה התעללות, אלא בשביל ה10 הבאים שזה יקרה להם.

זה דבר שצריך להיות בלי קשר ל"רוז".

בפירוש מצויין "דיון בקשר לרוז".

ולחשוב שאפשר למצוא דרכים למנוע את זה בעתיד זוהי גם פופוליסטיות מפגרת. יש אנשים משוגעים, תמיד היו ותמיד יהיו.

מניעת פשע, אך כללי ולא כזה, תתבצע ע"י תקצוב גדול יותר למשטרה והשקעה בחינוך. שתי המערכות הללו צריכות לחלק את הכסף בצורה יעילה בתוך עצמן, זה לא קשור לחכי"ם.(חוץ מזה שהתקציב של שתי המערכות על הפנים)

אני מחזק. אין קשר בין בית המחוקקים לפרשית רצח שעד כמה שהיא "מזעזעת", לא חסרים מקרים כמוה. רצח זה רצח ואונס זה אונס. כל השאר- בלבולי מוח.

אני מאוד מרוצה לדעת שהחכ"ים לא הגיעו לזה ושעוד יש פה קצת דברים שלא מתנהלים לפי התקשורת ולפי העם המשועממם והמתלהם שלנו.

פורסם

תקרא קצת בעיתון. הגיעו לדיון עשרות מומחים בעניין, הדיון עסק בנושא אלימות כנגד קטינים בכלל.

חברי הכנסת מקבלים משכורת נאה ותנאים מנופחים (מכונית, טלפון ותקציב תקשורת, עוזר פרלמנטרי ועוד) בין השאר שהם יוכלו להתפנות לחלוטין לעיסוקי חקיקה והצבעה. פעילות בוועדה זאת העבודה שלהם, מי שלא מגיע לעבודה לא צריך לקבל משכורת. הסיבה המוצדקת היחידה שלא להגיע לישיבת וועדה היא (מלבד סיבות בריאותיות או אישיות קונקרטיות) היא פעילות פרלמנטרית המתבצעת במקביל.

פורסם

"אף ח"כ לא בא לדיון בנושא היעלמותה של רוז

יו"ר הוועדה לזכויות הילד בכנסת זימנה ישיבה דחופה על רקע פרשת היעלמותה של הילדה, שזיעזעה את המדינה, ואף טרחה והזמינה את כל חברי הכנסת. עם זאת, איש מלבדה לא התייצב לישיבה. הסיבות: דיונים אחרים וסיורים ברחבי הארץ."

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים