עבור לתוכן

שחזור עם Ghost או פרמוט והתקנה מחודשת של חלונות בדרך הרגילה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אריאל, תודה על ההסבר המאלף והמפורט.

קודם כל, לא הבנתי למה אתה מעדיף את Norton Ghost על פני Acronis True Image

מה, האם השחזור של Acronis , לא מספיק אמין? לא מספיק מקצועי? למה בדיוק היא לא מתאימה ליצירת Images למערכת חדשה?

הרושם שאני קיבלתי אחרי הדיון שנערך פה בפורום, שהתוכנה של Acronis הינה הרבה ידידותית למשתמש.

אתה יודע מה? יותר מזה-שוחחתי עם מוקד התמיכה של סימנטק, והם הזהירו אותי במפורש (בצורה שלא תשמע לשתי פנים) שהגוסט של נורטון מיועדת עבור משתמשים מאוד מיומנים ועם ידע טכני נרחב במחשבים. לדברי התומכת, משתמשים שאינם כאלה, עדיף שלא יתעסקו בכלל עם התוכנה הזו!

אני מניח שהיא לא הייתה אומרת לי סתם דברים כאלה, הרי המטרה שלהם היא למכור את המוצרים של החברה, לא?

טוב עד כאן בקשר לתוכנה העתידית שבה ארצה לעשות שימוש, אם וכאשר.

לגבי המצב הנתון, לא הבנתי למה אתה סבור שבמידה וקובץ התמונה (Image) נעשה מיד לאחר התקנת מערכת ההפעלה והדרייברים, עדיף להשתמש בשחזור.

כמובן שמבחינה מקצועית, קטונתי מלערער על דעתך, אך מבחינה לוגית, נראה לי שזה דווקא המקרה הקלאסי שבו ניתן לעשות פרמוט והתקנה מחודשת של חלונות.

הרי ממילא בשלב הזה, המחשב עדיין נקי מתוכנות (חוץ מכמה תוכנות בסיסיות שהתקינו לי בחנות כגון אנטי וירוס),מקודדים ופילטרים, וקיים צורך לעדכן את הדרייברים.

על פי אותו קו מחשבה, המקרים בהם כדאי להשתמש בשחזור, הם כאשר יש ברשותי קובץ IMAGE שיחסוך ממני את כל העבודה של התקנת התוכנות והמקודדים (כולל קנפוג שלהם), או לפחות את מרבית העבודה הזו.

כמובן שזה בתנאי שקובץ ה-IMAGE נוצר במצב שהכול פעל ללא שום דופי!

פורסם

לגבי בחירת התוכנה, כל אחד והעדפתו האישית.

אני ועוד כמה שאני מכיר עובדים עם ACRONIS.

אם גם ככה אתה הולך לפרמט את המחשב תוריד גרסת נסיון של התוכנות ותראה מי מהן יותר נוחה לך.

לגבי עניין השחזור, קבל השוואה:

זמן שחזור:

- זמן שחזור 5~ דקות

- זמן הורדת והתקנת כל העדכונים החדשים מנקודת הגיבוי ועד ליום השחזור.

זמן התקנה:

- זמן התקנה 30~ דקות

- זמן התקנה אופיס 10~ דקות

- תוכנות אחרות שיכלת להתקין באימג' 10-20~ דקות

- זמן הורדת והתקנת כל העדכונים החדשים מנקודת הזמן שבה נוצר דיסק ההתקנה של מה"ע והאופיס ועד ליום ההתקנה. כמובן שניתן בעזרת NLITE להטמיע את העדכונים בדיסק ההתקנה, אני באופן אישי לא מתלהב מכך.

- קינפוגים/התאמה אישית של מערכת ההפעלה כמו הגדרות מראה/ביטול סרביסים/איחוי הדיסק וכול מיני פעולות קטנות ומציקות שצריך לעשות כדי להביא את מה"ע למצב שנוח לך איתה.

עכשיו תזכור שבהתקנה, במצב לא אידיאלי (דיסק שלא הוכן ע"י NLITE ולא הוגדר לו סקריפט אוטומטי להתקנה), מעבר לזמן הרב הנדרש, דרושה גם אינטראקציה רבה יותר מהמשתמש, זה אומר שאתה חייב לדגום את התהליך או להיות נוכח בכולו.

פורסם

שלום,

בגדול אני מסכים עם Amnesia.

זה עניין של העדפה אישית.

ובאופן אישי נורטון גוסט קוסמת לי יותר מהתוכנה של ACRONIS.

הגיבוי שעשיתי על ידי ACRONIS היה נסיוני ולא שימש אותי בזמן אמת.

לעומת זאת לא היתה פעם אחת שנורטון גוסט איכזב אותי.

אבל שוב, זו דעתי האישית.

כפי שאמרתי בהודעות קודמות ACRONIS היא תוכנה נהדרת.

ממה שאתה אומר לגבי הידידותיות אני מבין שאשת המכירות מסימנטק הפחידה אותך

אבל תזכור שלכל תוכנה יש מדריך ובכל מדריך מפורטת דרך הפעולה לגבי כל פונקציה שקיימת בתוכנה.

!Read the damn manual :)

זה משפט ידוע שאומר הכל.

גם לי סביבת נורטון 14 היתה חדשה.

אבל אחרי קריאה של המדריך אתה מבין הכל.

גם אם אינך רוצה לקרוא את המדריך נתתי לך אתר שמסביר יפה מאוד הכל ואני גם נמצא פה לשאלות והסברים.

השורה הסופית פה זהה לשורה הסופית בתגובה האחרונה שלי.

לסיכום,

הכל שאלה של העדפה אישית.

כשהמחשב יחזור אלייך עם חומרה תקינה, תשב ותחליט מה אתה מעוניין לעשות עם התוכנה.

בסופו של דבר בין אם תבחר בהתקנה מחודשת ובין אם תבחר בשחזור על ידי Image, בעיית ה"ריסטרטים" כפי שאתה מכנה אותה תיפתר.

בהצלחה,

אריאל.

פורסם
  • מחבר

Amnesia

אין ספק שבעקרון אתה צודק והתקנה סטנדרטית תגזול ממני הרבה יותר זמן וכוחות נפשיים מאשר שחזור.

מצד שני צריך לזכור שמדובר בדיסק שלא אני יצרתי בעצמי, בתוכנה כבדה ולא ידידותית למשתמש, ועוד בגרסה הישנה שלה.

אני אצטרך גם להיעזר במדריכים שאליהם אפנה אריאל, בכדי לתפעל את דיסק השחזור. עוד לא בדקתי, אבל לא נראה לי שזה עניין פשוט, עבורי משתמש בלתי מנוסה כמוני...

[br]פורסם בתאריך: 4.09.2008 בשעה 02:17:15

אריאל,

אם גם אתה לא פוסל את ACRONIS, הרי שנדמה לי שההכרעה אצלי כבר נפלה.

זה יפה שיש מדריכים (למרות שבמקרים רבים אני נוטה להסתבך איתם, בפרט כאשר זה באנגלית), ועוד יותר יפה שיש פה חבר'ה נהדרים כמוך שמוכנים לעזור.

אבל למה לי לסבך את החיים, אם קיימת תוכנה פשוטה יותר, שנותנת תוצאות לא פחות אמינות?

חוץ מזה, אני לא נוטה לזלזל באזהרה של התומכת מסימנטק. עדיף שלא אתגרה במזל שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים