עבור לתוכן

שחזור עם Ghost או פרמוט והתקנה מחודשת של חלונות בדרך הרגילה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

מחשב המדיה סנטר שלי נמצא בימים אלו בבדיקה במעבדה, בגלל בעיה של ריסטרטים.

הטכנאי אמר לי שעד עתה לא התגלתה שום בעיה של חומרה. במידה וזה יהיה המצב גם בתום הבדיקה, הרי שלא יהיה מנוס מפרמוט הדיסק הקשיח והתקנה מחודשת של חלונות.

ברשותי דיסק שחזור Ghost ,שעליו שילמתי ביחד עם המחשב. כעת הדילמה היא האם להשתמש בדיסק הזה, כדי להחזיר את המחשב למצב כפי שהיה ביום הרכישה, או שעדיף כבר לפרמט את המחשב ולהתקין את חלונות בדרך הרגילה, וזאת בכדי להבטיח את נטרול הבעיה שגורמת לריסטרטים (כאמור בהנחה שזה לא בעיית חומרה)?

אגב, האם שימוש בדיסק השחזור Ghost , מבצע גם פרמוט מלא למחשב?

תודה רבה!

פורסם

ציינת שזהו מחשב מדיה סנטר, אז כנראה שהוא הותקן עם מערכת הפעלה XP Media Center,

מה בדיוק הטעם להתקין את מעה"פ מחדש ולבזבז סתם זמן במקום לשחזר תוך דקות ספורות את כל סביבת העבודה שהייתה לך,

עם כל ההגדרות והדרייברים המעודכנים [אני מניח].

מה הרעיון שעמד לנגד עיניך כשרכשת דיסק שחזור GHOST עם המחשב, לא בדיוק התסריט הזה ??

אז תשתמש בו, רעיון גיבוי סביבת העבודה לדעתי הוא מאוד נוח [וחושב, כל אחד לפי טעמו].

דרך אגב, מה זאת אומרת שילמתי על דיסק שחזור ? כמה זה עלה לך ?

למה לא קנית דיסק פיזי נוסף [כמו זה שיש לך] ורצוי חיצוני כדי לגבות באופן עצמאי ומתזומן לפי הנוחיות שלך את מה שאתה מעוניין לגבות ?

פורסם

לי לא ברור אם דיסק השחזור הנ"ל הוא דיסק שכולל את הגוסט + גיבוי של המערכת שלך, או את הגוסט בלבד.

בכל מקרה אם קיים גיבוי, תשתמש בו, תוך 3 דקות יש לך מערכת הפעלה דנדשה ונקיה.

אם לא קיים גיבוי, תתקין מחדש, ותיצור גיבוי, אתה יודע... שיהיה לפעם הבאה. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

קודם כל גם במחשב המדיה סנטר (כמו במחשב הנוכחי שאני עובד איתו כרגע) מותקן ויסטה פרמיום.

שילמתי כ-100 שקלים עבור יצירת דיסק השחזור.

יש לי אפילו שני דיסקים חיצוניים, ועליהם באמת גיביתי כל מיני דברים שחשובים לי.

אבל זה עדיין לא עוזר לי להחזיר את המחשב למצבו הנוכחי, כי עדיין אצטרך להתקין מחדש את כל הנגנים, מקודדים ופילטרים, לקנפג אותם, ולדאוג שלא יהיו התנגשויות ביניהם.

(אגב מה הכוונה- " עם כל ההגדרות והדרייברים המעודכנים"? האם GHOST "דואג" גם לעדכן את הדרייברים???)

דיסק השחזור כולל גיבוי של המערכת, אבל עדיין לא הצלחתי להבין, האם הפעלה שלו מבצעת גם פרמוט אוטומטי למחשב והתקנה מחודשת של חלונות?

כלומר, האם אין מצב שאחרי שאשתמש בדיסק השחזור, הבעיה שגרמה לריסטרטים עדיין תמשיך ללוות אותי?

פורסם

שלום,

תוכנת Ghost מבית סימנטק היא התוכנה הפופולרית מבין רבות כמותה, שתפקידה הוא ליצור תמונה (Image) מדוייקת של הכונן וזאת למטרת גיבוי.

ברגע שיש לך קובץ גיבוי כזה, אתה שומר אותו על כונן נפרד/מחיצה נפרדת או הכי פשוט צורב אותו על דיסק ובעת צרה יש לך אפשרות בטוחה לשחזור מהיר וקל של המערכת.

תשובות לשאלותייך:

קובץ התמונה הוא תמונה בינארית של הנתונים.

ברגע שמשחזרים את קובץ התמונה (בעגה מקצועית = "לשפוך אימג') המחיצה/הכונן שאליו בחרת לשפוך את האימג' נדרס ואזור השיחזור על כל נתוניו נמחק..

הסבר - בעת השיחזור, התמונה שקיימת בקובץ הגיבוי תעלה על המידע הקיים בכונן ולא תותיר כל זכר לנתונים שהיו מהתקופה שאחרי יצירת קובץ הגיבוי.

ולשאלה השנייה, במידה והבעיה שקיימת אצלך היא לא בעיית חומרה אז הפתרון הזה יחזיר לך את המערכת לשלב הכי בסיסי שלה (בהנחה שהקובץ נוצר בשלב הכי בסיסי של המערכת) ובעיית התוכנה תיפתר.

הסבר על התוכנה:

Norton Ghost הישן פעל בצורה קצת שונה, אפשר ליצור קבצים מסוג שונה ודרך ההפעלה של הגיבוי הייתה מסביבת דוס.

התוכנה החדשה Norton Ghost 14 יוצרת קבצים חדשים והאיתחול ושיחזור הנתונים עובר דרך דיסק שיחזור.

פירוט שתי האפשרויות:

1. Norton Ghost - גרסאות ישנות

כדי להעלות את התוכנה ולהפעיל את הגיבוי יש להעלות את המחשב עם דיסקט אתחול ולהפעיל את קובץ ההפעלה של התוכנה.

לידיעתך, ניתן ליצור דיסק אתחול שעליו יש גם את קובץ ההפעלה של התוכנה.

לאחר הפעלת התוכנה בסביבת דוס יש לבחור באופציית השיחזור ולבחור את קובץ הגיבוי ואת הכונן או המחיצה שברצונך לדרוס.

לאחר פעולה של מס' דקות תהליך שפיכת האימג' נגמר ולאחר האתחול המערכת עולה כחדשה.

2. Norton Ghost 14 - גרסה חדשה

כדי ליצור שיחזור ניתן לפעול בשתי דרכים:

א. להעלות את נורטון דרך סביבת חלונות במידה והמערכת מאפשרת זאת (אם היא לא תקולה) ודרך התוכנה לפתוח תהליך שחזור כמו באפשרות 1

ב. להעלות את המחשב עם דיסק מיוחד שמגיע עם הנורטון ונקרא Norton Recovery Disc ודרכו להתחיל את תהליך השחזור.

אני מצרף קישור לאתר שבו יש מדריך לתפעול גיבויים ונורטון גוסט:

http://www.faqil.com/guides/b.html#ghost

במידה ואתה נתקל בקשיים או צריך עזרה בתפעול אתה מוזמן לפנות אליי

בהצלחה,

אריאל.

פורסם
  • מחבר

שלום אריאל,

ראשית תודה רבה על ההסבר המורחב והמפורט.

יש רק בעיה אחת-אין לי מושג בכלל אם מדובר בGHOST של נורטון, או משהו אחר.

ואם אכן מדובר בזה של נורטון, אז השאלה אם מדובר בישן או חדש.

את המידע הזה אוכל לברר רק בחנות שיצרו עבורי את הדיסק, בעת רכישת המחשב...

פורסם

שלום,

תתפלא :)

את המידע הזה אתה יכול לברר כבר עכשיו על ידי צפייה בנתוני הקובץ.

קובץ בעל סיומת GHO הוא הקובץ הישן

וקובץ בעל סיומת V2i הוא הקובץ של הנורטון החדש.

בהצלחה,

אריאל.

פורסם
  • מחבר

תודה אריאל,

אתה צודק. אמנם מחשב המדיה סנטר המדובר עדיין לא חזר מהמעבדה, אבל יש לי מחשב נוסף (HP) שעליו אני יכול לבדוק את הדיסק שברשותי, וכך לקבל את המידע לגביו.

אבל תגיד, האם אין סכנה שברגע שאכניס את הדיסק לכונן, הוא יופעל אוטומטית ויתחיל למחוק לי את המחשב??? קח בחשבון שאין לי מושג בכלל באיזה GHOST מדובר, אולי זה בכלל לא של נורטון!!!

כאמור, הדיסק שברשותי נוצר ע"י הטכנאים בעת שרכשתי את המחשב. אולם ללא שום קשר הייתה לי כוונה לרכוש תוכנה מהסוג הזה שיוצרת גיבויים ושחזורים, אלא שהתעוררה אצלי דילמה, כפי שתוכל לקרוא בדיון הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352332.0

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שה-GHOST של נורטון היא תוכנה מסובכת מדי עבור משתמש כמוני, ולכן החלטתי ללכת על Acronis True Image Home

מה דעתך בעניין?

כבר רציתי לרכוש את התוכנה (הייתה להם עסקה די מעניינת- רכישת 2 רישיונות, במחיר מאוד נוח), אך העניין עדיין מתעכב, בגלל שהיו לי כמה שאלות ליצרנית התוכנה, וממילא היו בעיות באתר שמנעו ביצוע הזמנות.

פורסם

אני רוצה להציג דעה קצת שונה - למרות שמכבד ומבין את ההצעות שקיבלת לגבי שחזור מ-IMAGE

להתקנה מחדש יש כמה יתרונות - אתה מתקין מערכת הפעלה נקיה - עם פאטצ'ים חדשים ועם דרייברים מעודכנים דבר שבהחלט יכול

לתרום ליציבות המערכת ולפעולתה התקינה. אתה יכול גם ליצור דיסק חדש (עם SP1 ועם הפאטצ'ים) תוך כדי שימוש ב-VLITE

http://www.vlite.net/

כך אתה יכול ליצור סביבה שכבר מותקנת עם כל הפאטצ'ים העדכניים.

אתה יכול להיות מוכן מבעוד מועד (לפני ההתקנה) עם הדרייברים (לפי מה שהבנתי יש לך עוד מחשב - פשוט תוריד בו את הדרייברים שאתה צריך לפי החומרה של המחשב המדובר).

IMAGE הוא אמצעי נוח לשחזור המערכת למצב בו היא היתה בעת יצירת ה-IMAGE - רב המחשבים עוברים לא מעט עדכונים והתקנות במשך הזמן וכל אחד מהם

משאיר "שאריות" מאחור.

כל העניין אומנם לוקח בסבבות 3 עד 4 שעות אבל בסופו תקבל מערכת יותר "דנדשה"

כל טוב,

גבריאל

פורסם

זו הסיבה שלא כדאי לנוח על זרי הדפנה עם יצירת Image לדיסק/מחיצה שרצית.

כדי לשמור על Image מעודכן ככל האפשר, ניתן בתוכניות כמו Acronis True Image

ליצור גיבויים הפרשיים [דיפרנציאליים] אוטומטיים ומתוזמנים - היוצרים קובץ גיבוי רק עם השינויים לעומת קובץ הגיבןי [ההפרשי] האחרון.

לפעולה זו יש כמה יתרונות:

* שמירת גיבוי מעודכן של המחשב שלך.

* הגיבוי צורך נפח דיסק מינימלי [לאחר ה Image המלא הראשון, נוצרים רק קבצי גיבוי עם השינויים].

* ניתן לשחזר את המחשב לתאריך רצוי בהתאם לנקודות הזמן שתוזמנו לגיבויים.

* הגיבוי הוא אוטומטי ומתבצע בהתם ללוח הזמנים ללא התערבות המשתמש, כך שאין סיכוי שתשכח לבצע גיבוי...

פורסם

אתה צודק לגבי שמירה של ה-IMAGE מעודכן בעזרת אינקמנטס

אך התקנה מחדש היא התקנה יותר "נקיה" ופה היתה הנקודה שאותה ניסיתי להעביר

רק כדרך אגב לגבי גיבוי אינקרמטלי צריך תמיד להיזהר כי אם חלק מהסט דפוק אתה לא תוכל לשחזר לאינקרמנט האחרון

ושאלה שלא קשורה - האם אינקרמנטלי נהוג לכנות "תוספתי" (עברית קשה שפה)

גבריאל

פורסם

אם ה Image המלא הראשון שבנית הוא על התקנה נקייה של מערכת ההפעלה [וזה מה שמומלץ לעשות],

אזי אין שום הבדל בין התקנה מחדש לשחזור ה IMAGE למעט החיסכון הגדול בזמן...

האם אינקרמנטלי נהוג לכנות "תוספתי" - כנראה שכן...

אם חלק מהסט דפוק אתה לא תוכל לשחזר לאינקרמנט האחרון - נכון, אבל בכל מקרה יש לך IMAGE שעדיף על התקנה מחדש.

כדאי להגיש את ההבדל בין גיבוי תוספתי Incremental לבין גיבוי הפרשי differential

* האחד שומר תמיד את השינויים לעומת קובץ ה Image - הגיבוי המלא הראשון שנוצר

* השני שומר את השינוי לעומת קובץ הגיבוי האחרון שנוצר ולכן חסכוני יותר במקום.

לצערי אני לא זוכר כרגע מי הוא מי אך בכל מקרה שתי האפשרויות זמינות ועובדות לפי נסיוני יפה מאוד,

! כולל התראה כשנפח הדיסק לגיבוי אינו מספיק !

פורסם

הדרך שלי היא ליצור IMAGE של התקנה נקייה עם כל העדכונים והתוכנות שאני צריך, ללא דרייברים וללא תוכנות שמתעדכנות באופן תדיר, אופיס לדוגמא אין בעיה להתקין כי כדי לעדכן אותה אין צורך בהסרה והתקנה מחדש .

לפני השחזור אתה דואג להוריד את הדרייברים והתוכנות העדכניים ביותר, כך כשאתה משחזר, אתה מתקין את הדרייברים החדשים ביותר ואת גרסאות התוכנות החדשות ביותר.

ומה שאין צורך לעדכן כבר מותקן ושמיש. 8)

פורסם
  • מחבר

טוב, כעת אני כבר מבולבל, כי קשה לי להחליט באיזה דרך לנקוט. מצד אחד אני שואף לכך שהתהליך יהיה פשוט, ולא "ימרוט לי יותר מדי את העצבים", ומצד שני אני רוצה להבטיח שהבעיה שגורמת לריסטרטים, תנוטרל לגמרי ולא תועתק למצב החדש.

ה-IMAGE של GHOST נוצר ממש בעת התקנת המחשב, כך שברור שאין "שאריות" לא רצויות. בכל מקרה אהיה חייב לעדכן את הדרייברים, כי דיסק השחזור נוצר בחודש ינואר 2008

אגב, הדיסק הקשיח אצלי מחולק לשתי מחיצות:

C ששם מותקנת מערכת ההפעלה וגם מכילה את תיקיות המשתמשים, ו- PROGRAM FILES

D מכילה את כל החומר שאיתו אני עובד, מסמכים, תמונות, מדיה.

האם בעת השחזור, ה-GHOST דורס/מפרמט את שתי המחיצות, או רק את מחיצהC שמכילה את מערכת ההפעלה, או שיש אופציה לבחור?

נראה לי שהדרך הכי נכונה להבטיח שהכול יהיה תקין היא כזו (למרות שהיא תגזול ממני הרבה זמן והשקעה):

-לפרמט את כל הדיסק הקשיח

-להתקין מחדש את חלונות

-לעדכן דרייברים של לוח האם וכרטיס המסך

-להתקין תוכנות, נגנים, מקודדים ופילטרים, לקנפג אותם, ולבדוק שהכול עובד כשורה

-לרכוש רישיון ל- Acronis True Image וליצור דיסק שחזור

אשמח לשמוע מה אתם אומרים, כי אם לדעתכם שימוש בדיסק השחזור של GHOST, תעשה בדיוק את אותו הדבר, בפחות זמן והשקעה, ובמקביל גם תבטיח שהבעיה של הריסטרטים תנוטרל לגמרי- הרי שאעדיף את האופציה הקלה והנוחה יותר...

תודה

פורסם

שוב שלום,

לפי התמונה ששלחת ראיתי את סוגי הקבצים.

כפי שתארתי לעצמי, הקבצים הם: GHO ו- GHS שהם קבצי Image של Norton Ghost מהגרסה הישנה שלו.

העניין הוא שהגרסאות הישנות של גוסט לא יכלו ליצור קובץ שגדול מ2 ג'יגה והפתרון היה ליצור סדרת קבצים שהראשון ביניהם הוא GHO ולאחריו קבצים נוספים של GHS שממוספרים מ001 ואילך.

אגב, ככל הנראה, קבצי הבוט ותוכנת ההפעלה של השיחזור לא נמצאים על הדיסק אלא אם כן בשעת הצריבה בחרו שהם יהיו מוסתרים.

בכתובת שאתן למטה תוכל למצוא הסברים גם על שחזור קבצים מסוג זה.

לגבי החלופות:

ה - Acronis True Image היא תוכנה נחמדה וטובה והייתה תקופה קצרה שגם אני וחבריי השתמשנו בה (גם אז רק לגיבויים באופן שותף ולא ליצירת Images למערכת חדשה).

כמובן שעם צאת הגרסה החדשה של חברת נורטון לתוכנת הגוסט שלה זנחנו את התוכנה של Acronis וחזרנו להשתמש לחלוטין ב - Norton Ghost 14

מה הקאטץ'?

העניין הוא שכל גיבוי שנעשה בתוכנות גוסט ישנות לא רלוונטי לNorton Ghost 14 מכיוון שהוא עובד עם קבצים שונים.

ולכן כל גיבוי שנעשה עם התוכנה בגרסתה האחרונה (14) יופעל כראוי על ידי התוכנה וגיבויים קודמים לא ממש יעבדו.

הפיתרון לגבי קבצי גיבוי קודמים הוא אותו תהליך שהיה עד השקת הגרסה האחרונה.

התהליך:

1. אתחול המחשב מדיסקט או דיסק בוט

2. הפעלת תוכנת גוסט לדוס

3. מציאת קובץ האימג' דרך התוכנה

4. בחירת המיקום לשפיכת הImage

5. אתחול המערכת

6. המחשב עובד כאילו נרכש אתמול :)

ניתן לעשות זאת דרך מספר דיסקטים וניתן ליצור דיסק בוט יחיד (DVD או CD) שעליהם יש גם את קובץ ההפעלה וגם את קובץ הגיבוי.

אגב, את קובץ הגיבוי ניתן לצרוב גם על דיסק השחזור של הגרסה החדשה ובכך לשמור הכל במקום אחד.

גוסט או התקנה?

במידה וקובץ התמונה (Image) נעשה מיד לאחר התקנת מערכת ההפעלה והדרייברים, להתקנה מחודשת של המערכת אין שום יתרון על פני שיחזור מגוסט.

במידה ותצטרך להתקין ערכות שירות (Service Pack) אתה יכול להוריד את הערכה הרלוונטית מהאינטרנט או על ידי העידכונים האוטומטיים או באופן עצמאי ולהתקין אותן אחרי ביצוע הגוסט.

במידה ותצטרך לעדכן דרייברים אתה בכל מקרה תצטרך לחפש אותם או ידנית או על ידי תוכנה ייעודית ואם מישהו יאמר שדרייברים ישנים משאירים עקבות במערכת אז תשובתי היא שקיימת תוכנה שכל תפקידה הוא להסיר את העקבות הללו.

ניתן להיעזר באשכול הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301732.0

אין שום טעם לבזבז עוד זמן על התקנת מערכת הפעלה במיוחד אם אתה יודע שמערכת ההפעלה עבדה בצורה תקינה בתחילת דרכה.

אז למה טובה התקנה חדשה?

התקנה מחודשת טובה למקרים בהם רוצים להחליף את מערכת ההפעלה באחת אחרת או חושדים שמערכת ההפעלה שהותקנה הייתה פגומה מתחילת העבודה איתה ואז דיסק הגיבוי פגום גם הוא.

את המערכת כמו שנרכשה לא תמצא יותר "דנדשה" בשום מקום חוץ מבקובץ התמונה שהוא גיבוי אחד לאחד של הכונן בראשית דרכו.

אה, יש עוד סיבה להתקנה חדשה, יש אנשים שלא יצרו אימג' בגלל חוסר מודעות או שיכחה ולהם אין שום פתרון מלבד התקנה מחודשת ומייגעת של המערכת.

לעניין אפשרויות הגיבוי:

ישנם אנשים שמעוניינים ביצירת אימג' דינמי שמשתנה כל פרק זמן קבוע או עם כל שינוי שהמשתמש מבצע.

צורה זאת של גיבוי טובה בגלל שהשינויים שאתה יוצר נשמרים ופחות טובה מכיוון שיכול להיות שמפני אותם שינויים אתה מנסה להישמר ולגבות אותם בקובץ השיחזור זה לא רצונך.

לעומת זאת ישנם אנשים שמעוניינים באימג' אחד ראשוני, קליל ותקין.

צורה זאת של גיבוי מאפשרת לך להתחיל דף חדש עם המחשב הסורר בלי שום שינויי רגסטרי או התקנות קודמות של תוכנות.

ההגיון שלי אומר, שהרגע בו קיבלת מחשב חדש, אותו רגע לפני ההורדות ולפני ההתקנות של התוכנות שחודרות לו למעיים ומסרבלות אותו, זוהי הנקודה המאושרת בחייו של המחשב.

ולכן ראוי לשחזר את המערכת לשלב הזה, כי הוא השלב הכי בתולי של המחשב וזהו השחזור הנקי ביותר שקיים עבורו.

לאחר שהמערכת משוחזרת המשתמש יכול לחזור להוריד ולהתקין כל תוכנה שבה יחפוץ ובעצם להשתמש במחשב כאילו הוא קיבל אותו אתמול.

תשובות למס' שאלות:

1. בעת השיחזור אתה נשאל על ידי המערכת לאיזה כונן ברצונך לפרוס את קובץ התמונה.

הכונן שאותו תבחר הוא יהיה זה שידרס והכונן השני ישאר ללא פגע.

2. כפי שכבר כתבתי,

אם הבעיה היא בעיית חומרה והיא לא תתוקן הבעיה לא בהכרח תיפתר.

אם הבעיה היא בעיית תוכנה אין לי שום ספק שאם מערכת ההפעלה עבדה כמו שצריך בתחילת הדרך היא תעבוד כך גם אחרי שפיכת האימג'.

3. הדרך שרשמת אפשרית והיא תקינה לחלוטין.

לדעתי כל בר דעת יבחר באפשרות הקלה והמהירה יותר במידה וקיימת אפשרות כזו שלא מורידה מהתוצאות.

בכל אופן, בידיך לא נותרה ברירה מכיוון שקבצי הגיבוי שברשותך שייכים לגרסה הישנה של נורטון ולכן התשובה לשאלתך היא Norton Ghost.

הכתובת שהבטחתי מצורפת עוד 5 שורות ובאתר ניתן ללמוד איך לתפעל את תוכנת השיחזור.

אם אתה מסתבך או שחסר לך מידע או תוכנה מסויימת צור איתי קשר ואשמח לעזור.

ובאופן כללי למי שמתחיל עבודה עם גיבויים אני ממליץ על נורטון

עדיף בגרסה החדשה שהיא (כפי שכבר נאמר), Norton Ghost 14 (ודיסק נוסף שנקרא Norton Recovery Disc)

אני מצרף כתובת להסבר על העבודה עם הגיבויים ועם נורטון גוסט 14 http://www.faqil.com/guides/b.html#ghost

הכותב לא מסביר שם על דיסק השיחזור אבל אני עבדתי עם הדיסק וניתן לשאול ולהתייעץ איתי בנושא.

ולסיכום,

כשהמחשב יחזור אלייך עם חומרה תקינה, תשב ותחליט מה אתה מעוניין לעשות עם התוכנה.

בסופו של דבר בין אם תבחר בהתקנה מחודשת ובין אם תבחר בשחזור על ידי Image, בעיית ה"ריסטרטים" כפי שאתה מכנה אותה תיפתר.

בהצלחה,

אריאל.

trhtkcba@gmail.com

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים