עבור לתוכן

שאלה באלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר שתיי לדים של 3 וואט לבטריות שלא יהיו תלויות במקור חשמל קבוע איך אני עושה את זה ?

חשבתי על בית של שתיי בטריות אצבע שניראה לי מביא 3 וואט ואז במקביל אבל לא יודע אם זה יהיה מספיק חזק

בכל מיקרה תנו פה רעיונות כמה שיותר אני יבחר את האחד שיראה לי הכי הגיוני

פורסם

קודם כל, וולט ולא וואט... ובנוגע לחיבור.. תבדוק כמה זרם הם צורכים חבר את שניהם במקביל, ואז בתור לנגד בהתאם לזרם שהם צורכים.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף מאוד לחבר אותם בטור זה יהיה לי הרבה הרבה הרבה יותר נוח כי אני שם את זה מתחת למים וזה אומר לצפות בדבק חם את כל המגעים ואם יהיה נגדים זה עוד דברים לצפות

פורסם

אם תחבר אותם בטור:

לא ניראה לי ששני סוללות אצבע יספיקו, אם כל סוללה היא 1.5 וולט תצתרך לפחות 4.

בעקרון אתה אמור לדאוג שמתח (הסוללה פחות המתח שכל לד צורך)לחלק(הזרם שתרצה שיזרום*)=הנגד שתצתרך לחבר.

*את הזרם המקסימלי אתה אמור למצוא בדפי נתונים של הלד, כמובן שמומלץ שיזרום זרם קטן מהזרם המקסימלי.

פורסם
  • מחבר

נגיד ואני שם שתיי בטריות של 1.5 ואני מחבר אותם לשתיי לדים במקביל אז לא נצתרך נגדים בכלל אז זה יצא טוב

השאלה שלי אם השתיי בטריות יספיקו לשתיי הלדים נראה לי קוראים לזה אמפר אני לא ממש מבין

פורסם

בכל מקרה תצתרך נגד.

2 סוללות של 1.5 אולי יספיקו בשביל הלדים במקביל, זאת שאלה של דיוקים כי הם לא בידיוק 1.5 וולט וגם הלדים לא צורכים בידיוק 3 וולט.

פורסם
  • מחבר

אז בוא תקשיב לתכנון שלי תגיד לי אם הוא נראה לך טוב

אני שם שתי סוללות בתוך בית סוללה זה נותן לי בערך 3 וולט אני בודק עם רב מודד כמה זה בדיוק נותן ושם נגדים במקרה שזה יותר מידי מהבית סוללות אני מוציא את זה לשתיי חוטים + ו- מחבר אותם לשתיי לדים במקביל הכל טוב עד עכשיו?

פורסם

נשמע בסדר לדעתי, תחבר את הנגד בתור לשני הלדים (שנמצאים במקביל).

אם זה יעבוד, הנגד שתצתרך לחבר יהיה קטן מאוד.

אם זה לא ילך, אתה יכול לנסות להשתמש בסוללה של 9v זה הרי בערך אותו גודל כמו 2 סוללות AA.

פורסם
  • מחבר

נשמע בסדר לדעתי, תחבר את הנגד בתור לשני הלדים (שנמצאים במקביל).

אם זה יעבוד, הנגד שתצתרך לחבר יהיה קטן מאוד.

אם זה לא ילך, אתה יכול לנסות להשתמש בסוללה של 9v זה הרי בערך אותו גודל כמו 2 סוללות AA.

אם אני מחבר סוללה 9V מרובעת זה הרבה יותר פשוט 3 לדים בטור בלי סיבוכים ונעליים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים