עבור לתוכן

המסך שלי מחמם את כל החדר

Featured Replies

פורסם

שלום,

מדובר במסך Samsung Syncmaster 245T עם פאנל S-PVA

המסך רותח!

אם מניחים את האצבעות כמה שניות מאחורי המסך בחלק העליון של הפאנל, זה פשוט אש....

וזה מחמם לי את כל החדר

אני מתאר לעצמי שזה אמור להיות ככה?

כל מסכי הLCD כל כך חמים?

מרגישים אפילו קרינת חום מהצד שרואים תמונה

פורסם

המסך לפי Prad אכן די מתחמם בצורה משמעותית, ולכן בשביל זה סמסונג תיכננה חריצי איוורור באופן כזה שיהיה תיעול יעיל ככל הניתן של עודפי החום מתוככי המסך החוצה.

The ventilation slots provide good heat exchange, and this is indeed necessary, since the monitor heats up quite a lot when use.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-samsung-245t-part2.html

גם ה-Dell 24" שאצלי די חם בחלקו העליון. וכמו כן מרגישים שהפאנל עצמו פולט חום הישר אל הפנים. הפיתרון למסכי 24" שמתחממים באופן כזה הוא תמיד להפעיל מזגן תוך כדי עבודה עם המחשב, גם כך מיזוג אוויר הנו נחוץ בארץ חמה כשלנו.

פורסם
  • מחבר

תודה.

עוד כמה שאלות,

למה הMagic Rotation לא עובד יותר?

הוא עולה אבל אין לי את המעלות שהופכות את המסך ואני צריך להפוך אותו מהלוח בקרה של NV

זה קרה אם אני לא טועה מאז שעדכנתי לביוס החדש של הכרטיסי מסך

ולמה אין HDMI בPIP ולמה אי אין אפשרות לשנות את הגודל של החלון או למקם אותו לפי רצוני.. זה יכול מאוד לעזור....

פורסם

לא כל כך בטוח שזה מה שמתאים למקרה של עידכון ביוס לכרטיס מסך, אך באתר של סמסונג נאמר:

If you are changing your Graphic Card it is recommended that you uninstall the MagicRotation Software before doing so

.

http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magicrotation_04s.htm

נסה להתכתב עם סמסונג במייל ולהשיג מהם גירסה הכי מעודכנת של התוכנה. מעת לעת הם מעדכנים את התוכנה, אבל לא תמיד מעלים את הגירסאות העדכניות ביותר לאתר התמיכה שלהם. חשוב לדעת שנדרש איתחול של המחשב לאחר התקנה של התוכנה. אם עותק של התוכנה הותקן כבר, צריך להסירו, ואז להתקין עוד פעם את התוכנה. תצטרך לאתחל מחדש את המחשב. זה מה שכתוב ברשימת בעיות ופיתרון שלהן בסופו של מדריך ההפעלה. בכל מקרה זה בכפוף לתאימות של כרטיס המסך (שעודכן לפי מה שאתה אומר).

לחילופין אתה יכול להשתמש בתוכנה אחרת iRotate בה ניתן להיעזר בצירופי מקשים לשינוי המתבקש.

לגבי HDMI בחלון ב-PiP: מעיון במדריך למשתמש בעמוד 42 -

Push the PIP button to turn PIP screen On/Off.

You can view a picture from AV, S-Video, or Component through the PIP

screen in PC and DVI (PC) mode

.

לא מוזכר HDMI לכן הוא לא בר-בחירה. לממיר שאינו HD יש אפשרות להשתמש בפונקציית ה-PiP עם ה-245T בכניסות השונות.

לפי הביקורת ב-Prad יש אפשרות לבחור ב-OSD של המסך את גודל החלון ומיקומו וכמו כן את הכניסה. במצב PiP אי אפשר להתאים יחס תצוגה במסך והחלון תמיד יהיה במצב רחב. לפי מה שהמבקר מסכים אומר אות DVI ו-VGA יכולים להיות משולבים ב-PiP עם כניסות אחרות, אולם אין אפשרות לבחור DVI ובחלון הקטן VGA או להיפך.

פורסם

הפיתרון לחום הוא להוריד את רמת הבהירות במסך.

בימים חמים אלו פליטת החום ממש מורגשת בישיבה מול המסך.

אצלי הבהירות מכוונת ל 12 וזה הוריד משמעותית את החום.(בעיקר לקריאת text)

במשחקים חשוכים אני מעלה את הבהירות ל 20 - 30

פורסם

אכן כן זה יכול לעזור.

אני לא משנה את מכוון הבהירות ממצב 50 שמהקופסא אלא מפחית בהירות באמצעות ערכי RGB במקביל, מכיוון שזה מסייע יותר למנוע התמזגות גוונים כהים, כפי שמבקר המסכים של האתר, ארז ורבר, הציע בעבר לעשות זאת עם ה-2407WFP וזה אכן עוזר למרות שיש נפילת יחס ניגודיות סטטי. בצורה זאת אפשר להגיע לנקודה לבנה אופטימלית יותר וגם למנן את הבהירות לרמה של 80-100 ניטים.

מעניין האם 2408WFP וה-245T מונעים ככל הניתן את היבלעות הגוונים הכהים באמצעות שיטת שינוי בהירות כזו, דבר שניתן לבחון פה. כל מקרה הוא לגופו ולא כל המסכים יתנהגו באותו אופן. יש גם כאלו שנשלטים ע"י התאורה האחורית באופן ישיר ולא עם זווית הגביש הנוזלי של הפאנל. במסכים עם שינוי באמצעות התאורה האחורית אין נפילת יחס ניגודיות סטטי והתמזגות גוונים כהים ובהם עדיף לשנות את הבהירות ישירות עם מכוון הבהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים