עבור לתוכן

מקיין בחר במושלת אלסקה לתפקיד סגן נשיא

Featured Replies

פורסם

איך הגעת למסקנה הזאת?

פורסם

תמצית בבקשה...

פורסם

הוא מדבר על הזרם האוונגליסטי בכנסיה הפרוטסטני, שהוא מיעוט חזק מאד בארה"ב שמצביע באחוזים גבוהים בקביעות ונוטה להצביע רפובליקנים. ככל שפחות אנשים מצביעים חלקם היחסי של האוונגלסים עולה וכך גם סיכויי הבחירה של המומעד הרפוליקני

לא מאמין שזה יקרה, אובמה סחף הרבה צעירים שיצביעו כנראה בפעם הראשונה.

נשים לבנות מהמעמד הבינוני בארה"ב נוטות להיות דמוקרטיות ליברליות ופאלין היא בדיוק ההפך עם שתי עמדות שמאד מפריעות לקבוצה הזו - תמיכה בנשק כמו שצוין קודם, והתנגדות מוחלטת להפלות. היא דווקא מכוונת למשוך את הקול האוונגלסיטי שדובר עליו למעלה, שאומנם כנראה לא היה בוחר מועמד שחור בחיים, אבל גם מקיין לא מספיק שמרן לדעתם.

פורסם

נשים לבנות מהמעמד הבינוני בארה"ב נוטות להיות דמוקרטיות ליברליות ופאלין היא בדיוק ההפך עם שתי עמדות שמאד מפריעות לקבוצה הזו - תמיכה בנשק כמו שצוין קודם, והתנגדות מוחלטת להפלות. היא דווקא מכוונת למשוך את הקול האוונגלסיטי שדובר עליו למעלה, שאומנם כנראה לא היה בוחר מועמד שחור בחיים, אבל גם מקיין לא מספיק שמרן לדעתם.

בגלל זה לפי דעתי מקיין ישתדל שהסגנית המיועדת שלו לא תדבר יותר מדי. אלא פשוט "תהיה שם". הוא לא מרגיז את האוונגליסטים עם בחירה שלא תערב לחיקם (מורמוני/יהודי/תומך בהפלות) מצד אחד ומצד שני הוא ינסה לטשטש את הדעות והרקע האידיאולוגי של הסגנית שלו.

אני חושש שארה"ב הרבה יותר מושפעת מסוגיות של גזע ומין ממה שאנחנו כאן בישראל חושבים. עצם היותה של פיילין אישה יותר משמעותי מדעותיה (ואותו הדבר לגבי צבע העור של אובאמה שידחוף את הקהל האוונגליסטי לקלפיות לטובת מקיין, אפילו אם דעותיו לא ממש חופפות את שלהם).

וככל שאני מתעמק יותר בסוגית הבחירות בארה"ב, אני פשוט לא מאמין שמקיין בכלל מוביל בסקרים ולא מתרסק לו אי שם עם 20-30 אחוזי תמיכה, אין לו שום אמירה הגיונית לגבי סוגיות של כלכלה, אנרגיה, בריאות וכד'. זה אמנם עסק פנימי של האמריקאים, אבל אני פשוט לא מסוגל להבין אותם...

פורסם

ההתרשמות שלי - פאלין הזאת תותחית על

פורסם

מה כל כך מדהים אותכם בה? בהשוואת אוכלוסיות, הניסיון שלה כראש עיר שווה ערך לראש ועד הורים בבית ספר בישראל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים