עבור לתוכן

שאלה לגבי תוכנה לבדיקה וניטור טמפ' של רכיבי המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

קראתי באחד המדריכים שבמקרים בהם המערכת מבצעת ריסטרטים, חשוב מאוד לבדוק את הטמפ' של כל רכיבי החומרה, ולצורך כך מומלץ להתקין תוכנה של היצרן.

רק לא הבנתי מה בעצם היעילות של תוכנה כזו לצורך של מניעת הריסטרטים???

נניח והתוכנה מראה שטמפרטורת המעבד ( או הדיסק הקשיח) חורגת מהערכים התקינים. נו, אז מה זה תורם בעצם? שאני צריך לפנות לטכנאי?

כמו כן, איך אוכל לדעת בדיוק איזה סוג של לוח אם מותקן אצלי במחשב, ומהי התוכנה שמתאימה ביותר עבורו?

תודה רבה

פורסם

cpu-z יהיה מספיק כדי לספק לך מידע על הלוח אם.

במידה ומשהו חריג ואתה מעוניין לפתור את זה בעצמך אתה יכול להתחיל מבדיקת גוף הקירור אם מדובר בטמפרטורות חריגות.

פורסם
  • מחבר

תודה multicore

האם גם EVEREST נחשבת לתוכנה מספיק אמינה, בכדי לספק לי נתוני אמת על הטמפרטורות ברכיבי המחשב?

אני מעדיף שלא לפתוח את המחשב בעצמי, אבל האם קריאה של טמפרטורות חריגות, מחייבת הזמנה של טכנאי בדחיפות?

פורסם

קודם תפסיק להזכיר את המילה טכנאי מבלי שהבנת מה הבעיה בכלל.

תחליט אם אתה רוצה למצוא את מקור הבעיה ולפתור אותה או לתת למישהו אחר לשבור את הראש ולא ללמוד כלום :)

Everest תוכנה לא רעה אבל לא הייתי מסתמך עליה בעניים עצמות כאשר זה מגיע לקראית נתונים מהחיישנים במחשב.

הדרך הכי טובה היא להשתמש בתוכנות שמגיעות עם הלוח אם וניתן להוריד אותן מאתר החברה כמובן.

פורסם

סטיקי

פורסם
  • מחבר

multicore

קודם כל, המחשב שלי נמצא כרגע בבדיקה במעבדה.

בוא נגיד שלפחות את ענייני החומרה, אני מעדיף להפקיד בידם של אנשי מקצוע. :)

כל מה שקשור לתוכנה, אני בכיף תמיד מוכן ללמוד, למרות שגם בזה אני די מתקשה כאשר מדובר בתוכנות מסובכות ולא "ידידותיות" כלפי המשתמש הממוצע...

אגב, האם יש לי דרך לדעת במדויק איזה סוג של לוח אם מותקן אצלי במחשב?

Vatos-Locos

אני יודע שהנושא נדון גם בסטיקי.

מאיפה לדעתך הבאתי את ה- Everest ?

;D

פורסם

אותם תוכנות שהוזכרו מראות לך בדיוק את מה שיש לך.

פורסם
  • מחבר

כלומר...

אם נניח אני מתקין את EVEREST , התוכנה תראה לי איזה סוג לוח אם מותקן אצלי במחשב, ולפי זה אוכל להוריד מהאתר של היצרן, תוכנה לניטור הטמפרטורות?

ומה אז? להשאיר את שתי התוכנות שיעבדו במקביל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים