עבור לתוכן

מחשב שאמור להיות חזק אבל...

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המבינים באשר הם, השקעתי הרבה מאוד כסף במחשב שאמור לתת לי הרבה מאוד שקט בעבודה גרפית, אבל בכל הנוגע לפוטושופ (ולעוד תוכנות) הוא פשוט חלש/נתקע/קורס/איטי להחריד. אני פשוט משווה אותו למחשב נוסף שברשותי (עם נתונים מרשימים פחות) שעובד עם אותן התוכנות ועם אותה מערכת ההפעלה (WINXP 32) ואיתו אין שום תקיעות וזה עובד מצויין. אני רק מציין שבמחשב החזק יש שני מסכים ובשני לא - אם יש קשר.

מה יכולה להיות הבעיה מלבד וירוסים וטרויאנים למיניהם ששללתי כבר?

מצ"ב המפרט של המחשב:

CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6700, 2666 MHz (10 x 267)

4 ג'יגה KINGSTONE DDR2 - 667 SDRAM

כרטיס מסך - Video Adapter NVIDIA Quadro FX 4600 (768 MB)

Motherboard Name Intel Shrewsbury DG965SS

תודה מראש לעונים.

פורסם

אני לא יכול לתאר לעצמי איך תוספת מסך עשויה לפגוע בביצועים בצורה כזאת, אבל ניסת בכל זאת לבדוק ולהפעיל את המחשב עם מסך אחד בלבד? ושאלה נוספת כדי לשלול עוד גורם אפשרי - איזה ספק שמת במחשב הזה?

פורסם

למרות שזה לא המקום לטפל בבעיות ורב הסיכויים שיעבירו את הדיון הזה, ננסה להתחיל במס' שאלות סטנדרטיות...

האם התקנתה דרייברים עדכניים ומתאימים לחומרה?

האם הספק עונה על דרישות המערכת?

האם בדקתה שהמערכת מאווררת היטב ולא מתחממת יתר על מידה?

האם בביוס של לוח האם נבחר שימוש ב PCI-E ולא בכרטיס מובנה (או כל דבר אחר)?

האם הבעיות שציינתה התחילו בעת השימוש הראשון במערכת או שלאחר מאורע מסויים (שינוי הגדרות, עידכונים, פגיעה בחומרה...)?

ד"א, אין שום סיבה שכרטיס כמו FX4600 יושפע מחיבור מסך שני, ובטח שלא כמו שתיארתה!!!

פורסם

1. כותבים "בדקת" ו"תארת", לא "בדקתה" ו"תארתה".

2. אם הבעיה היא כרטיס המסך המובנה, המחשב לא היה מציג כלום, ולא מתנהג באופן המתואר. אי אפשר פיזית לחבר מסך לכרטיס מסך נפרד ועדיין להשתמש במובנה באופן שיציג משהו על המסך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז בדקתי והספק שייך לחברת POWERMAN

300W

דגם P300AJ2

כל הדרייברים החדשים מותקנים וזה לא משהו שהתחיל אחרי התקנה מסויימת...

בפאנל של NVIDIA DISPLAY יש הרבה הגדרות (גלובאליות וספציפיות) של כרטיס המסך, אולי שם יש משהו ?

פורסם

השקעת בכרטיס מסך ...כמה אלפים נחמדים,

וספק ב-50 ש"ח, איפה הפרופורציות?

תנסה להשיג ספק טוב באופן זמני,

לראות אם הבעיות נובעות משם.

פורסם

אין מצב שספק הזה מחזיק את המחשב הזה..18A במסילת ה12V (לפי היצרן!)? נו באמת... ATX 1.3? כמה ישן הספק הזה בכלל?

אני לא יודע כמה בדיוק הQUADRO שלך צורך, אבל לפי מחשבונים שונים באינטרנט הצריכה שלו דומה ל8800GTX. ספק כזה לא היה מחזיק מעבד כפול ליבה יחד עם 3650, שלא לדבר על מרובע וכרטיס מסך לWORKSTATION מהדורות האחרונים. בהתחשב ביציבות המתח שלו (עד 15.6V על ה12V?) ובעומס שהטלת עליו, אני מקווה שלא נגרם נזק תמידי לרכיבי המחשב שלך.

תחליף דחוף לספק נורמאלי של 450-500W לפחות - תעיף מבט בפורום ספקים ומארזים להמלצות.

עריכה: אני קורא שוב את הפוסט (המקורי) ופשוט לא מאמין. "השקעתי הרבה מאוד כסף במחשב שאמור לתת לי הרבה מאוד שקט בעבודה גרפית"... ויחד עם זאת לא טרחת לבדוק שהמערכת שאתה קונה לא מסוגלת לתפקד בכלל?

אם קנית את המחשב מורכב כמו שהוא, יש לך עילה ללכת לחנות ולדרוש מוצר שעובד (כי בבירור הם הרכיבו אחד שלא, עם הספק הזה). אם הרכבת לבד - חבל שאתה קופץ למים העמוקים בלי לברר קודם סוגיות שכאלה.

פורסם

1. כותבים "בדקת" ו"תארת", לא "בדקתה" ו"תארתה".

:-X :silly:

2. אם הבעיה היא כרטיס המסך המובנה, המחשב לא היה מציג כלום, ולא מתנהג באופן המתואר. אי אפשר פיזית לחבר מסך לכרטיס מסך נפרד ועדיין להשתמש במובנה באופן שיציג משהו על המסך.

זה לא ממש נכון! הכרטיס עובד בהגדרת PLUG&PLAY...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אוקיי, אז בדקתי והספק שייך לחברת POWERMAN

300W

דגם P300AJ2

:o

אתה חייב לפחות ספק 450W איכותי!!!!!!!

הספק הזה מומלץ -> http://www.corsairmemory.com/products/vx.aspx

פורסם

הגדרת PLUG & PLAY לא קשורה כלל לכרטיס המובנה, כל כרטיס יעבוד בצורה מינימאלית גם לפני שהותקנו הדרייברים המתאימים - גם אם אין כרטיס מובנה בלוח.

הכרטיס המובנה לא יכול להוציא פלט למסך דרך יציאה שאינה שלו - כגון זו של כרטיס מסך נפרד.

לא נורא לטעות, אבל למה להתעקש על טעויות?

פורסם
  • מחבר

טוב, אז לכל מי שתוהה איך השקעתי הרבה כסף בחומרה ולא בספק,

מכיוון שאני לא מתמצא גדול בעניין, ביקשתי הצעת מחיר מחנות מסויימת ולפי הדרישות שלי הם בנו את המחשב. המחשב עבד עם כרטיס ה8800 במשך חצי שנה , כך שלא יכלתי לבוא אליהם בדרישה שיחליפו כי הכל עבד (זה שהמצב לא היה אופטימלי או בריא למערכת זה כבר דבר אחר אבל שוב, אני לא מהמבינים בעניין..)

אני לא יודע אם זה היה במודע או לא, בכל מקרה זו פאשלה של החנות, אז כל מה שנותר לי לעשות זה לא לתת את פרס החנות המצטיינת ליוניק מראשל"צ.

שמתי ספק של 550W שנקנה במיוחד עבור ה-8800 (במחשב אחר) אז אני משאר שהוא יעשה את העבודה.

תודה לכל העונים.

פורסם

ספק איכותי של 350-400W מספיק בהחלט.

לא צריך להשתולל זה לא כרטיס למשחקים.

אגב, אני מאוד מקוה שאתה מנצל את הכרטיס לגרפיקה תלת-מימדית, כי אם לא אז זה ממש ביזבוז על פוטושופ. :-\

פורסם
  • מחבר

זה הקטע המצחיק, דווקא בתלת מימד הוא סוחב יותר טוב מאשר בפוטושופ...

בקשר לספק, במחשב השני יש לי את ה-8800 GTX ואני צריך עכשיו לקנות לו ספק. בבירור שעשיתי עם חנות, נאמר לי שהוא דורש לפחות 550W.

מה אומר על זה?

פורסם

לא הבנתי אתה צריך ספק לכרטיס 8800GTX או ל-QUADRO ?

פורסם
  • מחבר

ל-8800 GTX

פורסם

הכרטיסים הללו דורשים אותו הספק בערך. יש להם אותו זכרון ובקר זכרון, ואם אני לא טועה גם הליבה בשניהם מבוססת על אותו הדגם.

התובנה לגבי ההספק לא באה ממני - זה מה שמצאתי באינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים