עבור לתוכן

כמה שאלות על גאמא (מודיעין)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם,

הוזמנתי לפרוייקט גאמא שבחיל המודיעין, ועניתי על השאלות באתר שלהם.

היום שלחו לי מכתב שאומר שאני עוד שבועיים מתייצב למבחן, אני יודע המון על חומרה ורשתות בעיקר.

ראיתי במספר אתרים ששואלים הרבה על שפות תכנות...ואני לא יודע אפילו אחת.

רשמו שהמבחן מורכב מ 2 חלקים, אחד אמריקאי והשני שפות תכנות, האם יש לי בכלל סיכוי בפרוייקט הזה? מה אני אגיש להם דף ריק בחלק של שפות התכנות שאורכו שעתיים?

אם משהו יכול לעזור לי אולי אם הוא עבר את המבחן ימקד לי את החומר על אילו נושאים בערך צריך להתכונן בעיקר....והאם אפשר ללמוד איזה שפת תכנות במשך שבועיים :lol:

תודה לכל העונים זה חשוב לי מאוד.

פורסם

שכח מזה, לא יעזור לך אם אין לך מושג קלוש בעניין.

בכל מקרה, אני אעשה לך צ'ק ליסט למה להיות מוכן:

- שפות תכנות

- מערכות הפעלה

- רשתות

זה בגדול.

אני יודע שאנשים שלא יודעים שפות תכנות התקבלו לתוכנית, זה פרוייקט גדול עם המון תפקידים

ככה שלא צריך שכולם יהיו כמו בפס יצור בעלי אותו ידע. תעשה חזרה על כמה שיותר דברים ואולי תתקבל.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר
שכח מזה, לא יעזור לך אם אין לך מושג קלוש בעניין.

איה...זה כאב.

בכל מקרה, אני יודע בעיקר רשתות וחומרה (CCNA, A+), שפות תכנות אני בכלל לא יודע, אני ידעתי פעם קצת פסקל הענתיקה אבל אני בספק אם אזכור משהו.

תוכל אולי לחדד על עניין המערכות הפעלה/רשתות? יש מלא שאלות ואשמח אם תיתן לי איזה כיונון בערך לנושא, או דוגמא לשאלה.

אני כבר רואה את עצמי מגיש דף ריק בחלק השני של המבחן... :-\

פורסם

פרוטוקולים למשל - יש המון מידע באינטרנט, גם בפורום שלנו, כל שנותר לך הוא לחפש.

אם ידעת פעם פסקל אז כדאי מאוד שתחפש חומרים באינטרנט ללמוד את זה מחדש.

היות וידעת פעם אז תוכל ללמוד את זה מחדש די בקלות, זה יהיה לעזר רב בבחינה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

הם ישאלו גם שאלות על UNIX וכאלה? לא ממש הבנתי מה כבר אפשר לשאול על מערכות הפעלה...

פורסם

הבנתי..

הם ישאלו גם שאלות על UNIX וכאלה? לא ממש הבנתי מה כבר אפשר לשאול על מערכות הפעלה...

לפי מה שהבנתי יש לך בחירה בין מערכת מבוססת יוניקס למערכת וינדוס.

בשאלות על יוניקס אתה עלול למשל לקבל סקריפט BASH ולהגיד מה הוא מבצע, או לתאר את הפלט התיאורטי של פקודה מסויימת..

**זה מה שאמרו לי, וזה לא מנסיון..

פורסם
  • מחבר

כן כבר קראתי את הדיון הזה, תודה.

מצטער לשגע אתכם, אבל אתם יודעים אילו שאלות יכולים לשאול על מערכת מבוססת win?

פורסם

שאלות מצד התוכנה אני מניח, כלומר יתנו לך קוד כלשהו ויש בו טעות ואתה צריך למצוא את הטעות ולתקן אותה.

פורסם
  • מחבר

אמממ...קוד? קוד של מה? ;D

פורסם

של מערכת ההפעלה? :nixweiss:

אבל שוב, זה נכנס לשפות תכנות.

פורסם
  • מחבר

אה אז בסדר, אני מניח שלא ישאלו אותי את זה בחלק הראשון של השאלות האמריקאיות.

פורסם

ניגaתי למבחנים לפני שבוע..

במבחן הראשון אתה מקבל מבחן תכנות עם 5 דאלות בדרגל קושי עולה.

אתה לא חייב להגיש את המבחן ויכול להגיד להם להתחשב רק בשני.

במבחן השני יש שאלות אמריקאיות על ידע כללי במחשבים, וונידוס, יוניקס, C#/.net, רשתות, C/C++, חומרה, וDB.

על כולם אתה יכול לענות אבל אם אתה לא יודע כלום אל תענה על כל הפרק. כל פרק 20 שאלות.

ובסוף אתה מקבל טופס 300 עם 300 שאלות של כן ולא שקשורים לאישיות שלך..

זה היה מאוד מתיש המבחנים האלה.. ארוכים ולא קלים.. תתכונן ליום ארוך.

פורסם

הגיע הזמן שגם אני אתחיל להתעניין בפרוייקט הנכסף.

חיפשתי בגוגל מידע עליו אבל לא מצאתי יותר ממידע כללי שכבר ידעתי פחות או יותר.

רציתי לדעת קצת יותר על הנושאים שנשאלים שם (בכל המקומות שמצאתי אמרו +/- מה שאמרו כאן), ולדעת איפה אני עומד ביחס לשאלות שנשאלים שם, אבל לא מצאתי כלום..

יש מאגר שאלות ברמה ששל המיון הראשוני של גאמא, או שאלות לדוגמה?

קראתי שאם אתה מסוגל לעבור את הבחינה בקורס "מבוא למדעי המחשב" באוניברסיטה, אתה מועמד ראוי וקבלתך תלויה בדירוג שתקבל ביחס למועמדים הראויים האחרים. אם זה נכון אשמח לקבל קישור לחומר הנלמד בקורס הנ"ל + שאלות ממנו (אפילו שם של ספר).

בכלל - כל דבר שעשוי להכין אותי לפרוייקט, משום שבנתיים הוא השאיפה הכי גבוהה שלי מהשירות הצבאי ואני ממש רוצה להתקבל לאחד המסלולים שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים