עבור לתוכן

שיטת "תן מחיר" באתרי המכירות הפומביות ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

זוהי לא פרסומת של אתרי מכירות וכד'..

יש לי שאלה:

אתמול נכנסתי לאחד מאתרי הקניות אונליין הישראלים, אתר מפורסם וידוע לכל.

וגיליתי שיש אפשרות שנקראת "תן מחיר"

לפי מה שאני הבנתי יש לך 5 או 6 אפשרויות להצעת המחיר שלך, אתה מתחיל להציע פעם ראשונה ואחרי שנייה בדיוק המערכת אומרת לך אם זכית או לא, אחר כך פעם שנייה וכו'.. אתה יכול להציע כל סכום! מ-1 שקל ועד אין סוף.

העניין הוא כזה, פעם ראשונה שניסיתי את זה הצעתי של מכשיר מסוים מחיר מסוים והעלתי אותו ב-50 שקלים כל פעם, תוך כדי התבוננות בהשוואת מכירים של אותו מוצר באתר ZAP

בכל מקרה איך שהו הצלחתי לזכות בהצעה על המוצר (אני לא אעשה פרסום בכמה הפרש ממכירו בZAP קיבלתי)

ופשוט נשלחו אלי פרטי ההזמנה לאימייל והמוצר אמור להגיע אלי בימים הקרובים.

השאלה היא כזו: איך עובדת השיטה הזו של "תן מחיר"??

הצלחתי עד עכשיו רק פעם אחת לזכות בהצעה ומאז זה לא עבד יותר..

האם ישנו מחיר מינימום שהם לא מספרים לי?

האם צריך לנחש סכום מסוים מרשימה של סכומים זוכים של אותו מוצר (ז"א לדייק "על השקל" ולתת נגיד 393 שקלים בדיוק! הצעה על מוצר)?

אני יודע שההצעה שלי לא מתחרה שהצעות אחרות של אנשים מכיוון שלא פעם אני הייתי הראשון שהציע הצעה, וכמו שכבר אמרתי אם אתה מציע הצעה זוכה, אתה זוכה! זה לא כמו מכירה פומבית! אתה לא מתחרה עם קונים אחרים.

אז אולי מישהו יכול להסביר לי איך השיטה עובדת בכל זאת?

לפי מה הם מחליטים תוך שניות בודדות האם ההצעה שלך זוכה או לא?

תודה מראש

פורסם

מדובר בעוד רעיון של המוח היהודי ( ;))

שנועד לתפוס פריירים

הספיקה לי פעם אחת לנסות שיטת קנייה כזו בשביל להבין כמו זה דפוק

אתה "תזכה" רק במידה ובהצעה שלך אתה תעבור סמוך מוגדר מראש

הסכום נע בין מס' שקלים בודדים פחות מהמחיר הכי נמוך בזאפ לסכום גבוה בהרבה

עוד "הונאה חוקית"

בכל זאת מעניין אותי לדעת, בכמה הפרש קנית את המוצר (באחוזים, או שתתן מחירים מדוייקים)

ואם לא אכפת לך, אנא ציין באיזה מוצר מדובר

פורסם

קיים מחיר מינימום שמור במערכת. המחיר הזה עשוי להיות דינמי ולהשתנות מזמן לזמן, יתכן ואין קשר להצעות אחרות ויתכן ויש, בכל במטרה להרוויח כמה שיותר כמובן. בנוסף, גם אם לא זכית, האתר עשוי להתקשר אליך ולהציע לך "להעלות רק עוד קצת" ואז תזכה (קרה לי), לחילופין הם עשויים להודיע לך שזכית במכרז במחיר שנתת (גם קרה לי). העניינים מאוד דינמיים והתקנונים של האתר מאוד גמישים.

אתרי המכירות האלו מודעים היטב לזאפ ולשימוש בו כאמצעי לקביעת הצעות למכירות פומפיות/גמישות ולרוב המחירים שם מתואמים למחיר המינימום של זאפ פלוס-מינוס אחוז שניים. בחלק מהמקרים חיפוש מחוץ לגבולות זאפ יגלה מחירים טובים יותר. בנוסף, המחיר הוא לא השיקול היחיד, לפעמים שווה לשלם עוד כמה שקלים ולקבל יותר תשלומים (תשלומים שווים הרבה כסף), לפעמים יש לשים לב שהמחיר הטוב לא מלווה באחריות עלובה (זמן קצר או נותן שירותים מפוקפק) או זמני משלוח לא סבירים.

ד"א - אחרי שנכוותי קשות מ-getit ("הזכייה שלא הייתה" שעלתה לי 100 ש"ח) ומ-p1000 (מצלמה שהגיע אחרי חודש, הזמנה של מחשב נייד שהתעכבה חודש ואז בוטלה). קניתי מ-wallashops מצלמת F40 בשיטת "תן-מחיר", המחיר היה 5 ש"ח יותר מהמינימום של זאפ, אבל עם אחריות מלאה ו-12 תשלומים ללא ריבית. כבר התכוננתי נפשית שהמוצר יגיע ב-2010, אבל להפתעתי הוא הגיע אחרי 3 ימים. וכמו שאני יודע להתלונן, אני חושב שהוגן גם לשבח את הראוי לשבח.

פורסם
  • מחבר

מדובר בעוד רעיון של המוח היהודי ( ;))

בכל זאת מעניין אותי לדעת, בכמה הפרש קנית את המוצר (באחוזים, או שתתן מחירים מדוייקים)

ואם לא אכפת לך, אנא ציין באיזה מוצר מדובר

זה המוצר שקניתי

http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=587439

ותתפלא אבל שילמתי עליו 301 שקלים+משלוח

(אני לא האמנתי בעצמי, אבל היום בדיוק התקשרו לשאול באיזה צבע אני רוצה אותו)

פורסם

בשיטה הזאת , זה עולה כסף להציע הצעות?

פורסם

מוצרים שהם לא מיינסטרים, לא תמיד המחיר שיש בזאפ משקף את הערך האמיתי שלהם. למשל, במקרה של המוצר הנ"ל, יש אותו (באינטרנט) רק באתרי מכירות פומביות, וגם זה בכמות מצומצמת מהם - רוב המחירים שרשומים הם שקל, שזה כמובן לא מכיר הרכישה.

בקיצור במקרה הספציפי הזה, זאפ הוא ממש לא אינדיקציה (בלי לבאס לך את הרכישה, 300 ש"ח על בלנדר, זה עדיין מחיר נחמד, אולי יש לך מזל וזה גם בלנדר סבבה מבחינת האיכות).

פורסם

http://www.cuisinart.com/catalog/product.php?product_id=35&item_id=64&cat_id=7

http://www.ekitchengadgets.com/cumiprplchdl.html

http://www.homebrands.com/cumiprplwhdl1.html

300 ש"ח ועדיין עשו עליך קופה יפה... אין מציאות, המחיר הנקוב שלהם פשוט מופרך. בגלל שמדובר שמוצר נדיר יחסית (התוצרת מאוד ידועה בארה"ב, פחות בישראל) יש כנראה רק יבואן אחד והוא משחק עם המחיר כאוות נפשו.

בגלל שטיקים כאלו אני תמיד משווה מחיר לארה"ב/אירופה.

בכל מקרה, תתחדש.

פורסם

זה שיטה בסדר לדעתי.

קניתי מוואלה שופס כבר פעמיים ככה - פעם אחת מסך 22" למחשב ופעם אחת טלויזית LCD 32".

בשתי הפעמים הספק היה היבואן הרשמי בארץ וקיבלתי אחריות מלאה.

במסך חסכתי בערך 400 שקל לעומת המחיר הכי נמוך בזאפ, ובטלויזיה בערך 1000 שקל (לעומת המחיר הכי נמוך עם אחריות יבואן של 10 שנים).

אפילו הצלחתי להוריד אותם קצת במחיר במקרה של הטלויזיה.

ברגע שהשלב של ההצעה נגמר ואתה עובד מול נציג שכל המטרה שלו היא לקבל אחוזים על מכירה - הרווחת בטוח.

אגב במקרה של המסך הוא הגיע תוך 4-5 יום, את הטלויזיה הזמנתי ביום חמישי והיא אמורה להגיע בשעה הקרובה

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז במקרה שלי המוצר ישנו רק בחנויות אונליין.

את החברה לא הכרתי לפני שחכרתי עליה קצת, אבל אם אתם אומרים שהיא מוכרת פחות או יותר..

בכל מקרה זה לא חוכמה להביא לי מוצר זהה מארצות הברית (ארץ הייצור) ולהגיד לי הנה יותר זול.

זה גם פי כמה סיבוך יותר גדול לקנות שם וגם לא תמיד יש משלוחים לארץ (להוציא FEDEX UPS...)

אגב זה לא בלנדר, זה מן מג'ימיקס קטן וקומפקטי שהרבה יותר נוח לעבוד איתו במטבח..

המוצר הזה זה מוצר שאני צריך כבר כמה זמן, אז אמרתי טוב ננסה.. במקרה קיבלתי אותו במחיר מסוים

אבל לפי מה שאתם אומרים, על מוצרים יקרים יותר ומוכרים יותר לא אקבל הפרש משמעותי ממחירו בZAP, האם יש כאן מישהו ש"תן מחיר" נתן לו הנחה משמעותית במחיר למוצר מסוים?

אגב תודה מראש לכל המסבירים על השיטה, זה ביאר לי כמה דברים.

פורסם

השוואה למחיר בחו"ל היא בשביל לקבל אמת מידה ולא בשביל לברר אופציה לייבוא אישי, ברור שיש עלויות נלוות.

אולם במקרה הזה, שה-MSRP שלו בארה"ב הוא 40 דולר (ועוד אפשר למצוא אותו ב-25) והמחיר הנקוב בישראל הוא 600 ש"ח ומעלה, ברור שמשהו מאוד מסריח.

אישית אני גם לא מת על מעבדי מזון, אני יותר טיפוס שאוהב לעבוד עם סכין ככל שניתן.

פורסם

האם יש כאן מישהו ש"תן מחיר" נתן לו הנחה משמעותית במחיר למוצר מסוים?

במסך חסכתי בערך 400 שקל לעומת המחיר הכי נמוך בזאפ, ובטלויזיה בערך 1000 שקל (לעומת המחיר הכי נמוך עם אחריות יבואן של 10 שנים).

פורסם

השוואה למחיר בחו"ל היא בשביל לקבל אמת מידה ולא בשביל לברר אופציה לייבוא אישי, ברור שיש עלויות נלוות.

אולם במקרה הזה, שה-MSRP שלו בארה"ב הוא 40 דולר (ועוד אפשר למצוא אותו ב-25) והמחיר הנקוב בישראל הוא 600 ש"ח ומעלה, ברור שמשהו מאוד מסריח.

אישית אני גם לא מת על מעבדי מזון, אני יותר טיפוס שאוהב לעבוד עם סכין ככל שניתן.

ניסית להכין אי פעם מילקשייק עם סכין? :screwy:

פורסם
  • מחבר

:lol:

בוא נגיד שאני מכין את הארוחות בבית שלי כי שני ההורים שלי עובדים ממוקדם עד מאוחר, כל יום לקצוץ בצל ודומיו זו עבודה סזיפית ומאבדת את הכיף ולכן הלכתי על משהו קומפקטי בלי יותר מדי חלקים וקל לניקוי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים