עבור לתוכן

שאלה לגבי התוכנות שיוצרת לך מקום וירטואלי להתקנת ווינדוס ויטוראלי כמו VMWARE WOR

Featured Replies

פורסם

שלום ,

כמו שציינת יש תוכנות כמו pc virtual וגם vmware workstation 6 החדשה שיוצרת מקום וירטואלי להתקין מערכת הפעלה עכשיו יש לי שני שאלות :

1) אני יכול להקצות כמה גיגה שאני רוצה וירטואלי וזה לא באמת לוקח מהמחשב שלי שאני מתקין תוכנות ומשחקים עם ווינדוס וירטואלי בתוך התוכנה הוירטואלית ?

2) אם אני מכניס וירוסים למערכת הפעלה שנמצאת על התוכנה הוירטואלית זה מכניס לי את הוירוס לכל המחשב או רק במערכת הפעלה של וירטואל ואין לי כל דאגה למחשב שלי ?

אני חייב תשובה על שני השאלות זה מאוד חשוב , תודה רבה רבה לעוזרים ושהיה שבוע טוב. :yelclap:

פורסם

את יכול להקצות כמה שאתה רוצה,אבל! זהו נפח דינימי יענו כמה שהדיסק הורטואלי צריך ככה הוא תופס=>גדל

לגבי משחקים הם לא יעבדו לך כי הVPC והWM נותנים דרייברים ג'נריים שלא קשורים לחומרה שלך..(נגיד יש לך ג'יפורס 8800 אבל בוירטואלי יהיה לך SIS מלפני 10 שנים..)

לגבי וירוסים,כל עוד אתה לא עושה רשת בין המחשב הוירטואלי למארח(שלך) אין מצב שהוירוסים יצאו..(וגם נדיר המצב שבו הם עוברים דרך הרשת...)

המשך ערב נעים..

NIKILLER

פורסם

לגבי VMWare ומקום אחסון על ה-HD -

לאחר התקנת התוכנה, אתה מתקין בעצם מכונות וירטואליות, כלומר - המחשב הוירטואלי.

בעת התקנת המכונה הוירטואלית אתה בוחר כמה מקום להקצות למכונה מתוך ה-HD של המחשב שלך, קיימות מס' אפשרויות - דינאמי וסטטי.

הקצאה סטטית - בעת התקנת המכונה הוירטואלית אתה מגדיר למכונה נפח אחסון קבוע.

נגיד ויש לך HD כרגע של 160GB. התקנת את ה-VMWare, נכנסת את התוכנה במטרה ליצור מכונה וירטואלית חדשה,

בעת ההתקנה, האשף יבקש ממך להגדיר כמה מקום מתוך ה-160GB להקצות למכונה הוירטואלית.

נגיד והקצת למכונה 8GB, המכונה למעלה, מבחינתה היא תראה זאת כאילו יש לה HD בנפח של 8GB.

את כל האפליקציות שתתקין על המכונה, תתקין בעצם בתוך ה-HD הוירטואלי.

הקצאה דינאמית - בעת התקנת המכונה הוירטואלית אתה מגדיר למכונה נפח אחסון אשר ישתנה בהתאם לצרכי המערכת.

כלומר, ככל שתתקין יותר אפליקציות על המכונה, כך היא תתפוס לך יותר מקום על ה-HD.

ע"פ ניסוח ההודעה שלך, אני יוצא מתוך נקודת מבט כי ההבנה שלך כלפי נושא הוירטואליצזיה מוטעה.

חשוב להדגיש כי אמנם הכל קורה באופן וירטואלי, אשר שקוף למשתמש,

אבל כל מכונה וירטואלית אשר תתקין על המחשב, ואף כל אפליקציה שתתקין על המכונה הוירטואלית -

בסופו של דבר הכל מתאחסן על האחסון הפיזי של המחשב שלך, ה-HD האמיתי שלך.

פורסם
  • מחבר

liran לפי מה שאתה אומר אז אם אני מתקין בטעות וירוס על מערכת הפעלה וירטואלית זה מתקין על הארד דיסק שלי וזה וירוס לכל המחשב או כמו מה שנאמר קודם שאם יש וירוסים זה לא משפיע על המחשב שלי זה רק בוירטואלי ואין דאגה אם אין שיתוף בין המחשב לוירטואלי . מה נכון ?

רגע ונגיד יש לי במחשב 150 גיגה וכל 150 גיגה תפוסים ואני מקצה 8 גיגה לוירטואלי אני יכול להתקין בלי בעיות על הוירטואל או אם אין מקום בארד דיסק אז אני לא יכול להתקין ?

פורסם

לגבי וירוסים זו שאלה קצת בעייתית, הכל תלוי באיך אתה מגדיר וירוס,

יש כ"כ הרבה סוגים, כל אחד יכול 'לתקוף' את המחשב באופן שונה.

מבחינת העיקרון, ברגע שהמכונה הוירטואלית מותקפת ע"י וירוס כלשהו, כל שעליך לעשות הוא פשוט למחוק אותה מה-HD וזהו.

המחשב שלך רואה את המכונה הוירטואלית כקובץ בודד שאותו יודעת ה-VMWare להריץ. הוא לא יודע מה בדיוק 'קורה' בתוך הקובץ,

ולכן אני סבור שבמצב של התקפת וירוס כלשהו על המכונה הוירטואלית אין השפעה על המחשב האמיתי בפועל.

בנוסף, תוכל להגדיר כי למכונה הוירטואלית לא תהיה גישה לרשת,

כל שעליך לעשות הוא לבטל את התקן הכרטיס רשת הוירטואלי בו משתמשת המכונה.

במצב כזה תוכל להיות בטוח כי המכונה הוירטואלית מוגנת ומאובטחת, עד כמה שניתן :)

בנוגע לשטח האחסון, אני אסביר קצת יותר בפשטות -

במצב שבו יש לך 150GB עומדות בפניך 2 אפשרויות:

א. אפשרות ראשונה - להקצות מקום מסויים אשר ישמש את המכונה הוירטואלית, למשל 10GB.

כעת כאשר תכנס אל מאפייני הקובץ של המכונה הוירטואלית תוכל לראות כי משקלו של הקובץ הוא 10GB.

במצב כזה תוכל להתקין אפליקציות שונות על המכונה הוירטואלית, עד למצב שבו ה-10GB יתמלאו,

ללא קשר לשטח האחסון במחשב המריץ את המכונה הוירטואלית.

זה בעצם הרעיון העומד מאחורי הקצאה סטטית, הקצאת שטח אחסון קבוע אשר מוגדר מראש.

ב. אפשרות שנייה - בזמן התקנת המכונה הוירטואלית, תגדיר כי שטח האחסון הינו דינאמי.

כלומר שטח האחסון ישתנה בהתאם לצרכי המכונה. ככל שתתקין על המכונה יותר אפליקציות, כך משקלו של קובץ המכונה הוירטואלית יגדל.

במצב זה, המכונה הוירטואלית תלויה במחשב המארח,

כל עוד יש מקום על ה-HD של המחשב המארח, אין בעיה להמשיך ולהתקין עוד ועוד אפליקציות על המכונה הוירטואלית ולהיפך.

פורסם
  • מחבר

תודה הסבר מצוין רק הייתי שמח להסבר איך אני בוחר וירטואל סטטי או דינאמי ושנית אם במכונה הוירטואלית במערכת הפעלה שמותקנת עלייה מישהו השתיל לי קילוגר או בוטנט - הכוונה לתוכנה זדונית שרואה כל מה שאתה עושה במחשב ושולח סיסאות , אז הקילוגר או כל תוכנה זדונית אחרת לא תשפיע על המחשב האמיתי זאת אומרת אם במחשב יש לי סיסמאות וזה זה לא יגנב חוץ מהסיסמאות שיש בכונן הוירטואלי ?

ושנית איך אני יכול לבטל במערכת הפעלה ויטואלית גישה לרשת כמו שאמרת .

תודה רבה.

פורסם

99% שהקילוגר לא יגנוב לך סיסמאות...

לגבי הביטול של הרשת:

אתה ממציא לו קבוצת עבודה שלא קיימת..

אבל עדיין אפשר לגשת דרך "\\" אבל אני לא חושב שה קילוגר חכם מספיק..

המשך לילה נעים...

NIKILLER

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה אם אני יכול לגרור מהמחשב שלי למסך של ויטואל משין זה אומר שקיימת רשת ביניהם או לא קשור ?

זה כן או לא מגן מפני קילוגר ?אני רוצה לדעת אם כל וירוס שהוא היה קשור למחשב או רק לויטואל ככה שאין מה לדאוג בלי קשר שאם אני ימחק את הויטואל זה ימחק את הוירוס אני מדבר על זה שהויטואל קיים ויש בפנים וירוס .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים