עבור לתוכן

יש איזה טריק מסוים של מתמטיקה שאפשר לדעת ע&#15

Featured Replies

פורסם

יש איזה טריק\קסם כזה שאני זוכר שהייתי עושה אותו בייסודי.. ואני מנסה להיזכר בו, אשמח את עזרתכם, הוא הולך ככה:

אני אומר לאותו בן אדם לחשוב על מספר מ1-9.. להכפיל אותו ב9 נירא לי ועוד איזה משהו ואז יוצא לו ספרה כמו בוא נגיד 42 ואני אומר לו לחבר את שתי הספרות שיצאו לו (במקרה הזה 4+2=6) וזה הספרה שיצאתה לו.(לא הספרה שהוא בחר כמו שכתבתי קודם.)

מישהו יודע איך הולך באמת הקסם\טריק הזה?

פורסם

זה הולך ככה:

לוקחים מספר בין 1-10,כופלים אותו ב9.

סכום הספרות תמיד יצא 9

ועם זה אפשר לעשות כל מיני מניפלציות,כמו להוריד 5,ואז תמיד יצא 4,ולהגיד מילה שמתחילה באות הרביעית,וכל מיני שטויות כאלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי,

חחח ידעתי שהייתי צריך קודם לנסות ולראות אם זה מצליח,כנראה שזכרתי את זה בכול זאת.

פורסם

כן אני גם זוכר משהו כזה, בניגוד לטריק מצאתי שיש קשר לא ישיר ככל שהחזקה עולה.

הנה דוגמא אני אתחיל מהחזקות של 2 ואז 3 והלאה...

4,9,16,25,36,49,64,81,100

עכשיו שימו לב ככל שהחזקות הולכות לפי הסדר ככה גדל ההפרש, ההפרש מ4 ל9 הוא 5, מ16 ל9 הוא 7, מ25 ל16 הוא 9, ולכן הבאה יהיה 11 ואז 13 ואז 15 ואז 17 ואז 19 בהתאמה, די יפה.

פורסם

עוד משהו: אם לוקחים מס' אי זוגי, כותבים אותו ברוורס ומחסירים אחד מהשני - הספרה האמצעית תמיד תהיה 9. אם לוקחים מס' זוגי - סכום הספרות האמצעיות תמיד יהיה 8 או 9.

פורסם

ואם עושים אינטגרל לפונקציה אי זוגית מקבלים 0. אבל אתם לא רואים אנשים שבאים אליכם ברחוב ואומרים לכם "תעשה אינטגרל על סינוס ממינוס PI עד PI", נכון? ::)

Anatoli.

פורסם

ואם עושים אינטגרל לפונקציה אי זוגית מקבלים 0. אבל אתם לא רואים אנשים שבאים אליכם ברחוב ואומרים לכם "תעשה אינטגרל על סינוס ממינוס PI עד PI", נכון? ::)

Anatoli.

כן, אבל זה רק אם הגבולות הם מספרים נגדיים (שסכומם שווה ל-0).

באותו אופן אפשר להגיד למישהו "תחשוב על פונקציה, תעשה לה אינטגרל לא מסויים, אחר כך נגזרת ותקבל את אותה פונקציה"

פורסם

תעשה אינטגרל מ-0 עד 2 פאי. תקבל שוב 0. לא צריך שהסכום יהיה אפס.

בכל אופן, למיקרה שלא הבנת. הרעיון היה פשוט שאלה משחקים טפשיים שעבדו על ילים בגן, אבל תעשה את זה למישהו מעל גיל 10 והוא יוריד לך כאפה.

לא רק זה, אם אתה אחד שמספר כאלה דברים, כנראה שילד בן 10 יכול להוריד לך כאפה ואתה תפחד להחזיר לו ;D

(אגב, זה כתוב בגוף שני, אבל ממש לא מכוון אלייך אישית).

Anatoli.

פורסם

תעשה אינטגרל מ-0 עד 2 פאי. תקבל שוב 0. לא צריך שהסכום יהיה אפס.

Anatoli.

כן, אבל אם הסכום לא 0 זה לא תמיד יעבוד (יעבוד רק בכפולות של 360 מעלות). אם הסכום 0 זה תמיד עובד.

פורסם

כן אני גם זוכר משהו כזה, בניגוד לטריק מצאתי שיש קשר לא ישיר ככל שהחזקה עולה.

הנה דוגמא אני אתחיל מהחזקות של 2 ואז 3 והלאה...

4,9,16,25,36,49,64,81,100

עכשיו שימו לב ככל שהחזקות הולכות לפי הסדר ככה גדל ההפרש, ההפרש מ4 ל9 הוא 5, מ16 ל9 הוא 7, מ25 ל16 הוא 9, ולכן הבאה יהיה 11 ואז 13 ואז 15 ואז 17 ואז 19 בהתאמה, די יפה.

או שפשוט מסתכלים על הזהות: (X^2 - Y^2 = (X + Y)(X - Y

אם נציב X = Y + 1

נקבל Y+1)^2 - Y^2 = 2Y + 1)

וזה בבירור האיבר הכללי של סדרה חשבונית כלשהי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים