עבור לתוכן

שלום, חדשה:) מחפשת מחשב נייד לשמוש אינטרנט ואופיס בלבד, תקציב של עד 4k

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם:) יש לכם פה אחלה של פורום!!!ממש אהבתי:)

אז לענייננו:)

אני מתחילה ללמוד משפטים השנה ואני צריכה מחשב לשמוש של אינטרנט ובעיקר של עבודות:)

יש לציין שהמחשב לא יהיה לשמוש משחקים בכלל..

ועכשיו לדרישות:)

תקציב - כפי שצויין בכותרת...עד 4000 שקל

שמוש עיקרי - אינטרנט ואופיס...

יש צורך בצורב:)

תוכנת הפעלה - xp בלבד ולא ויסטה

שקט - חשוב מאוד!!!כמה שיותר שקט...

משקל - חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל!!!(בעיות גב:) )

קרור - חשוב:) שלא יתחמם!!!:)

לא יודע אם זה בכלל אפשרי אבל אם כן...אורך חיי הסוללה:) אז כמה שיותר כי אני יבזבז זמן בנסיעות:)

אציין כמה דברים, אין לי מושגגגג בכלל במחשבים:)

לצורך העניין...מזה oc? מה השמוש שלו ולמה צריכים אותו? הוא חיוני בכלל?!?!(אם אפשר להסביר)

דבר נוסף, אני רוצה דגם של מחשב ספיציפי ולא מפרט של מחשב...

מקווה שהכל פה ולא חסר כלום:)

תודה רבה לעוזרים ושיהיה שבוע טוב לכולם:)!!!

פורסם

במחשבים ניידים תמיד יש פשרה כלשהי בין ניידות, זמן סוללה וביצועים. בנוסף יש את עניין גודל המסך - יש אנשים שלא מסוגלים לעבוד עם מסכי 12" כי זה קטן להם מדי ולא נוח.

לדרישות שפרטת יתאים משהו כזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4149. שוקל לפי טענת היצרן כ2.2 ק"ג.

מחשבים קלים יותר שאינם תואמי EEE (כלומר, כאלה עם מסך ממש ממש קטן ונפח אכסון אפסי) יעלו מעבר לתקציב שלך. יש לציין שאיכות הבניה של GIGABYTE לא מדהימה, אבל מציעה פשרה טובה בין איכות לעלות .

מבחינת שקט אין לך מה לדאוג - מעולם לא ראיתי נייד רועש.

XP בלבד זו בעיה כיום בניידים חדשים, כמעט כולם עם ויסטה. אם יש לך עותק של XP, -כמעט- תמיד ניתן להתקין XP במקום בלי שיהיו שום בעיות. במחשב שהבאתי בתור דוגמה לא מוזכרת מערכת הפעלה - יש מצב שהוא מגיע ללא ואז צריך להתקין (ואז גם אין שום סיבה שהוא לא יעבוד עם XP).

OC אם כבר שאלת זה המהרה של רכיבי המחשב מעבר למהירות הרגילה שלהם - דורש בד"כ קירור נפרד ולא רלוונטי לניידים בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ לי לקנות את הדגם שנתת? או שיש עוד דגמים אחרים שיכולים להיות יותר טובים ביחס לצרכים שלי(כמו שאמרת...ג'יגבייט לא משו)

ועוד שאלה...מחשב ב4000 שקל...זה מספיק לצרכים שלי או שאני צריכה להעלות עוד במחיר?

פורסם

לדעתי אין לך סיבה להעלות את התקציב. לגבי GIGABYTE - לא אמרתי שהם גרועים, אמרתי שהם מציעים פשרה טובה בין איכות לבין תקציב. אפשר למצוא מחשבים יותר איכותיים, אך לדעתי הם לא שווים את תוספת המחיר, שאינה בהכרח פרופורציונלית לתוספת באיכות.

המחשב שהבאתי היה דוגמא. אמנם אני מבין במחשבים ויש לי מחשב נייד, אך לי היו דרישות אחרות לחלוטין (מסך 15.4", כרטיס מסך לא משולב וכו'). ישנם עוד מחשבים שכנראה עונים על הדרישות שלך (הנה עוד דוגמה: http://tms.co.il/product/5824, ביצועים עדיפים במקצת, מסך 12"), מציע לך לחכות לתגובות נוספות.

פורסם

שלום Kohava,

קיימים מחשבים ניידים שבאמת שקטים, קרירים וקלים אך הם יקרים בהרבה מהתקציב שלך.

4000 ש"ח אינו תקציב אידיאלי למחשב קל, שקט שאינו מתחמם ושמציע חיי בטריה טובים.

תאלצי להתפשר על משהו והשאלה היא על מה כדאי להתפשר. לדעתי משקל וגודל הן נקודות משמעותיות בשביל סטודנטים ואני ממליצה לך לשים את זה בעדיפות גבוהה.

האפשרות ש-Vic העלה של Gigabyte היא סבירה בתקציב שלך אם משקל וגודל הם שיקולים מרכזיים. איכות הבניה אינה מצטיינת אך היא מתאימה למחיר. חיי הבטריה לא יהיו מרשימים במיוחד.

אם את יכולה להעלות את התקציב בכ-300-500 ש"ח ה-Vostro 1310 הוא אפשרות טובה בהרבה לדעתי. איכות הבניה יותר גבוהה והאחריות היא ל-3 שנים. המחשב שוקל כ-2 ק"ג. היכולות של המחשב גם הן יהיו יותר טובות משמעותית אבל זו לא ממש נקודה משמעותית בשבילך שכן הצרכים שלך בסיסיים. המחשב מגיע בלי מערכת הפעלה אבל ניתן לקנות/להתקין XP.

אפשרות דומה ל-Gigabyte באיכותה ומחירה אבל ב-12' היא ה-Acer Aspire 2920

פורסם

TGOLIN, נראה לי שאת קצת אופטימית לגבי המחירים. הVOSTRO 1310 של DELL אכן נראה כמו מחשב מצויין, אך הדגמים הללו מתחילים מסביבות ה4700, לא כולל חנויות סוג ז' ולכי חפשי אותם אם יש בעיות.

פורסם

זה לא בדיוק נכון, השבוע חבר שלי קיבל את ה- Dell Vostro 1310 והוא שילם עליו 4450 כולל מערכת הפעלה;]

אגב חיפוש מכיר ב- ZAP מוצא אותו ב- 20+ חניות.

פורסם
  • מחבר

אממ קודם כל תודה לכולם על התגובות:)

אמממ אז ככה

קודם כל חשוב לי שהמחשב יהיה קל! זה הדבר הראשון שחשוב לי(יש לי כאבי גב דיי חזקים)

הדבר השני זה גודל מסך...15 יספק במיוחד:)

אם אפשר בתקציב שלי ללכת גם על מחיר שקט...אז אהיה מרוצה בהחלט:)

אם אתם אומרים שvosro 1310 של dell זה מחשב שעונה על הצרכים שלי אז אסתמך עליכם:)!!!!

פורסם

קודם כל חשוב לי שהמחשב יהיה קל! זה הדבר הראשון שחשוב לי(יש לי כאבי גב דיי חזקים)

הדבר השני זה גודל מסך...15 יספק במיוחד:)

15' זה מסך גדול ובהכרח יותר כבד מההצעות שהועלו עד כה. אם יש לך כאבי גב מחשב של 15' זה רעיון ממש רע. ה-Vostro 1310 הוא מחשב עם מסך 13'. לדעתי זה גודל אידיאלי לסטודנט ולדעתי הוא נותן תמורה טובה לכסף ועומד בדרישות החשובות לך ביותר. ניתן לרכוש אותו בכ-4500 ש"ח בלינק שמופיע למעלה וכפי שנאמר ניתן גם למצוא ביותר זול בחיפוש בזאפ (חלק מהחנויות הזולות זוכות לדירוג טוב ומציעות בכל מקרה אחריות של יבואן רשמי) ואולי בחנויות פרטיות (עם הנחת מזומן).

אם את רוצה להוציא פחות ומוכנה להתפשר על איכות בניה וביצועים לכי על ה- Acer או Gigabyte. אין הרבה אפשרויות סבירות וקלות אחרות שלא דורשות עליה נוספת בתקציב. אני ממליצה לך להמנע ממחשבים גדולים מ-13', במיוחד בהתחשב בדגש ששמת על משקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים