עבור לתוכן

מחפש ביקורת לגבי מסך של LG דגם 1972H

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לקנות ב"אייבורי" את הדגם 1972H ושכנעו אותי לקנות 1960.

ביררתי באתר של LG וראיתי שהפסיקו לייצר את ה 1960.

קראתי את הכתבה מהאתר לבי השוואות מסכי 19" והתרשמתי לא רע מה 1960 (בהשוואה ל1900 ו2 דגמי סמסונג)

1-האם לפי דעתכם שכנעו אותי לקחת את המחשב הנל רק בשביל "לגמור את המלאי בחנות "? 2-מה דעתכם לגבי 1972H ,לא מצאתי שום ביקורת.

3-האם באותו מחיר (בערך) אוכל לקחת מסך של סמסונג טוב? הדרישות הם : 19" לא שטוח , לא למשחקים,לא חשוב מהירות תגובה ממש טובה,

כן חשוב איכות טובה ,מכוייל, ונוח לקריאה ממושכת (נדלקתי על 970P של סמסונג עם פנל מתקדם של PVA אבל לצערי ירד מהמדפים....)

תודה מראש לכול העונים על 3 שהשאלות (-: [br]פורסם בתאריך: 22.08.2008 בשעה 23:51:25

תיקון לגבי ההודעה הקודמת

כתבתי ב ט ע ו ת לא ש ט ו ח, אז התכוונתי לא ר ח ב.

תודה

פורסם

ל-LG L1972H בוצעה בדיקה עבור Xbit וממנה עולה שהוא מסך סביר למשחקים, אך הוא אינו מושלם וסובל משגיאות במנגנון ה-RTC בעטיין נראים מעט ארטיפקטים בעת משחקים. למעשה נראה שהוא לא שונה מה-L1960TR מבחינה זו. ההבדל המשמעותי בינו לבין ה-L1960TR הוא יכולת ארגונומית של ה-L1972H לשנות את הגובה.

ה-Samsung 970P מזמן לא מיוצר. מי שהחליף אותו, ה-971P, עדיין ככל הנראה זמין בחנויות והוא הרבה יותר טוב משני המסכים הנ"ל ומכל TN 19" זול ממנו לשימושי טקסט ממושכים, בזכות אחידות תאורה טובה משמעותית ויחס ניגודיות סטטי גבוה אשר מכהה את הטקסט, ואני ממליץ מאוד לרכשו.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=469017

פורסם
  • מחבר

לידיעתך גם ה 971P מזמן לא מיוצר (לא רק ה 970P ) ולא כדאי לקנות מוצר שהורד מהמדפים....וחוץ מזה הוא יקר

התקציב שלי 1200 ש"ח בערך .

שוב,אני לא מחפש מחשב למשחקים ,ולא לגרפיקה מטורפת ....אך בסכום הזה כן הייתי רוצה איכות מבחינת כיול צבעים ,פחות קורונה

נוחות קריאת טקס ממושכת וכו'......ואתפשר ב TF .

-הבעיה שלי היא במסכי LG --- ה L1960TR ירד מהמדפים למרות שהוא לא רע יחסית, הL1972H סובל משגיעות (רק במשחקים?)כפי שכתבת.

ולגבי סמסונג יש מאמר (פה באתר) שנותן ביקורת טובה על ה 932B אך מישהו כתב פה ש ה932BF (החידוש) יש לו קצת קורונה, אולי

התכוונו רק במשחקים.....לא יודע) ובאתר לא ראיתי תקן TCO03 קרינה מועטה (ב SPEC של LG כן יש).

בסיכום אני דיי מבולבל ולפי קניית מסך במיוחד ממסכים שהורדו מהמדף ,

ב אתר של LG לא מצאתי אפילו SPEC של L1960TR, כנראה הורידו אותו.

אשמח לעזרה

פורסם

ה-971P היה זמין לפחות בתקופה האחרונה. יכול להיות שנשאר ממנו מלאי בכמה סניפי אופיס דיפו.

קורונה במסכי TN לא צריכה להשפיע על שיקוליך לגבי קריאת טקסט, מכיוון שהיא באה לידי ביטוי משחקים, וגם כך רוב האנשים לא שמים לב אליה אלא אם הם ממש יחפשו אותה. אני אפילו לא המלצתי על ה-971P למשחקים מהירים כי הוא מראה מריחות יותר מפריעות, אבל ברוב המקרים אם יש תקציב עבורו כן המלצתי עליו לשימושי טקסט, מכיוון שהאיכות שלו היא בליגה אחרת ממסכי TN, גם יקרים ממנו. לגרפיקה מטורפת דגמי 19" יקרים פי 4 ממנו מוגדרים כהולמים אותה ולא דווקא הדגם הזה.

מפרט באתר של LG לפי בקשתך:

http://www.lge.com/products/model/detail/l1960tr.jhtml

לא תבין בצורה נכונה התאמה מהמפרט, מכיוון שהרבה נתונים הם תלושים מהמציאות כמו יחס ניגודיות דינמי והסברים על כך תקבל מהמדריך של המסכים בנעוץ של הפורום. כל מסכי ה-TN מראים ניגודיות אמיתית נמוכה טיפוסית של 600:1-900:1 כאשר מסכי מבוססי פאנלי S-PVA מגיעים ליחס גבוה משמעותית עד 1600:1 לדגמים הזמינים היום בארץ ואם אין 971P באף חנות אז מחירם כבר נמצא ברמת מחיר גבוהה יותר.

יש גם מסך זמין של סמסונג בייצור סידרתי 943B עם ארגונומיה משוכללת והוא נכנס בתקציב שלך. זמן תגובה מוצהר או מדוד הוא שיקול שנמצא במקום אחרון לשימושי טקסט. דווקא סוג הפאנל S-PVA או S-IPS הוא היותר חשוב בהתאם למגבלות התקציביות.

פורסם
  • מחבר

שלום שוב

ותודה רבה על עזרתך !!! (-:

קראתי על פאנלי S-PVA והמחיר בהתאם...

אחרי שירדנו מה 970P ו971P ....המלצת לי על 943B כסדרתי אבל אין,יש רק את ה 943BM

,מה זה ה M זה גרסה חדשה ?יותר טובה?

וכתבת שהאיכות שלו בליגה אחרת ממסכי TN אבל במפרט הוא TN .הוא יותר טוב מהL1972H ו\או מה932BF?

2- דבר שני ,השימוש שלי טקסט אבל לא רק ....אני רואה גם סרטונים ב יוטיוב וקבצי וידאו קצרים (לא סרטים שלמים וארוכים)

התקציב שלי הוא 1200 והמלצת לי על מסך עם

מחיר של 1000 ש"ח בערך.הייתי רוצה לקחת מסך יותר טוב באיכות טובה יותר מ1000 ל 1200.

בכל זאת כדי לרדת ממסך שהיצור שלו הפסיק?

לא ענית לי האם הL1972H סובל משגיעות רק במשחקים?אם כן והואטוב יותר מה 943 אז אולי אקח אותו (כי אני לא משחק)

אותו דבר לגבי ה 932BF , אבל רק אם הבעיה של הקורונה שמופיעה במשחקים (החידוש לעומת 932B)אז למה שלא אבחר אותו.

:nixweiss:

לסיכום ,שאלתי פה הרבה מאוד שאולות (-: אשמח אם תענה עלייהם ואני מאמין שאקבל החלטה לגבי הקנייה .

שוב תודה

פורסם

למען הסר ספק ה-943B ו-943BM מבוססי פאנל TN. הם לא יותר טובים באיכות תצוגה מה-L1972H או 932BF.

ה-943BM הוא גירסה של 943B עם רמקולים מובנים ורכזת USB עם 2 יציאות ויש לו גם ארגונומיה עשירה. הוא נראה אופציה טובה בהחלט ואני חושב שכדאי לך לקחתו. מסך במחיר זול ומשתלם ב-19"

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708629

פורסם
  • מחבר

שלום שוב

כנראה שלא קראת את כל מה שכתבתי :kopfpatsch:

אשאל שוב,

כתבת ש943B ו-943BM לא יותר טובים באיכות תצוגה מה-L1972H או 932BF.אז אין לי סיבה לקחת אותו.

וחוץ מזה הוא עולה 1000 ש"ח

אני מוכן להשקיע 1200 ש"ח ולקנות את ה-L1972H או 932BF שלטענתך יותר טובים.

פחות חשוב לי לחסוך 100 ש"ח ויותר חשוב לי איכות.

אז בהכנה שאני לא משחק במחשב ולא משני לי +\- 100 ש"ח העיקר האיכות ,מה כדאי לי?

--970P או971P -יקר מידי. (נפסל)

--ש943B או -943BM--- פחות טוב באיכות תצוגה (נפסל)

--L1972H ---- כתבת "וסובל משגיאות במנגנון ה-RTC בעטיין נראים מעט ארטיפקטים בעת משחקים " ,למה שלא אקח אותו אם זה מופיע אך ורק במשחקים?

--L1960TR----כתבת שהוא לא שונה בהרבה מה L1972H חוץ משינוי גובה,אז הוא עדיף? או שסובל מיותר באגים ולכן כדאי את ה1972.(ירד מהמדפים

בגלל שדרוג או בגלל בעיה?)

---932BF---יש השוואה באתר בין 932B (בלי ה F בסוף) ב:המדריך של המסכים בנעוץ של הפורום ,ה F זה חדש יותר וגם כן מוצלח,

לא הופיע באתר היצרן תקן קרינה נמוכה TCO-03 שזה מאוד חשוב .איך המסך הזה בהשוואה ל LG שהזכרנו.

מה כדאי בסופו של דבר

שו ב ת ו ד ה

פורסם

שלום שוב

כנראה שלא קראת את כל מה שכתבתי :kopfpatsch:

אשאל שוב,

כתבת ש943B ו-943BM לא יותר טובים באיכות תצוגה מה-L1972H או 932BF.אז אין לי סיבה לקחת אותו.

ההבדלים באיכות תמונה בין מסכי 19" מבוססי TN זניחים, כשיש להם אותו מכלול צבעים. אם ניקח לדוגמה את ה-Samsung 931C, אשר יש לו מכלול צבעים מורחב ונמצא בביקורת של 19" פשוטים בנעוץ, הוא דוגמא למסך שמציג עיוותי גוונים. דווקא הייתי לוקח את ה-943BM ומעדיפו על פני ה-L1972H, מכיוון שהוא מציע בנוסף לשינויי גובה גם אופציה לרכזת USB כמו שניתן להבין ממפרט המסך. (ל-LG אין רכזת USB והוא יקר יותר ללא הצדקה).

וחוץ מזה הוא עולה 1000 ש"ח

אני מוכן להשקיע 1200 ש"ח ולקנות את ה-L1972H או 932BF שלטענתך יותר טובים.

פחות חשוב לי לחסוך 100 ש"ח ויותר חשוב לי איכות.

אז בהכנה שאני לא משחק במחשב ולא משני לי +\- 100 ש"ח העיקר האיכות ,מה כדאי לי?

--970P או971P -יקר מידי. (נפסל)

חבל. דווקא ה-971P הנו המוצלח שבכל הדגמים שאתה מתלבט ביניהם בגלל הפאנל השונה לחלוטין שיש לו S-PVA. אם אתה בטוח שבדקת באופיס דיפו וחנויות אחרות בזאפ ואין להם אותו אז כמובן שאין מה לדבר עליו. 970P לא זמין יותר.

--ש943B או -943BM--- פחות טוב באיכות תצוגה (נפסל)

אכן פחות טובים באיכות תמונה מה-971P

--L1972H ---- כתבת "וסובל משגיאות במנגנון ה-RTC בעטיין נראים מעט ארטיפקטים בעת משחקים " ,למה שלא אקח אותו אם זה מופיע אך ורק במשחקים?

לשימושי טקסט הפגם הזה לא משפיע. אבל כמו שאמרתי עדיף כבר לקחת את ה-943BM שהוא זול יותר ב-200 שקלים ויש לו אופציה לרכזת USB.

--L1960TR----כתבת שהוא לא שונה בהרבה מה L1972H חוץ משינוי גובה,אז הוא עדיף? או שסובל מיותר באגים ולכן כדאי את ה1972.(ירד מהמדפים

בגלל שדרוג או בגלל בעיה?)

הוא פחות מועדף על ה-L1972H רק היות ולא מאפשר שינוי גובה. ארטיפקטים בדמות קורונה הם דבר זניח לחלוטין לשימושי טקסט או משחקים מכיוון שהשהיית תמונה חריפה, הקיימת במעט מאוד דגמים ולא ב-19", כיום היא דבר יותר מפריע לגיימרים. בכל מקרה כמו שאמרתי קודם, אני חושב שה-943BM נותן תמורה טובה יותר מה-LG-ים בגלל הארגונומיה שלו והרכזת USB.

---932BF---יש השוואה באתר בין 932B (בלי ה F בסוף) ב:המדריך של המסכים בנעוץ של הפורום ,ה F זה חדש יותר וגם כן מוצלח,

לא הופיע באתר היצרן תקן קרינה נמוכה TCO-03 שזה מאוד חשוב .איך המסך הזה בהשוואה ל LG שהזכרנו.

ה-932BF הוא בסה"כ גירסה של ה-932B עם מנגנון לפיצוי זמן תגובה ונועד לגיימרים בלתי מתפשרים. גם כך קשה לראות הבדלים בין המסכים בכל הקשור לתגובתיות. ל-932B יש לפי אתר החברה תקן TCO

מה כדאי בסופו של דבר

קח את ה-943BM, אם אתה לא מוצא באף חנות של אופיס דיפו את ה-971P באופיס דיפו שם כבר עולה 1700 במקום 1800 או שיש לך שיקולים כלכליים בעטיים אינך יכול להרשות אותו לעצמך (ואם אתה לא מוצא 971P יש את ה-LG L2000CP מבוסס ה-S-IPS שהוא 20" לא-רחב ויתרונו שטח עבודה נדיב בכ-46% וטקסט שנראה טוב יותר אשר ניתן להגדלה עם גלגלת עכבר + CTRL בנוסף להגדלת DPI ממאפייני התצוגה של מערכת ההפעלה).

שו ב ת ו ד ה

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום:

---932BF---הלינק ששחת לי מראה שיש TCO-99 ולא TCO-03 כמו שיש היום לרוב,פחות מחמיר ופחות מעודכן.

כתבת ש "הוא דוגמא למסך שמציג עיוותי גוונים"-- ב ר ו ר שנפסל .

--L1960TR-- ביקורת טובה ,אך עדיף את החדש יותר L1972H שהוא מאפשר שינוי גובה

סיכום סופי!!!

התחרות היא בין 2 מסכים שלא מצאתי אפילו המלצה אחת.אף אחד לא קנה לא את זה ולא את זה.

--943BM---

--L1972H --

לא משנה לי רכזת של USB או הפרש של 200 "שח בניהם.

העיקר שיהיה לי יותר טוב לא רק לטקסט אלא סרטונים, אמין לתווח ארוך.

ותכלס ,המלצה אפילו מאנשים בעולם ?

שוב תודה

פורסם

אז לסיכום:

---932BF---הלינק ששחת לי מראה שיש TCO-99 ולא TCO-03 כמו שיש היום לרוב,פחות מחמיר ופחות מעודכן.

כתבת ש "הוא דוגמא למסך שמציג עיוותי גוונים"-- ב ר ו ר שנפסל .

עיוותי הגוונים קיימים ב-931C ולא ב-932BF. קרא שוב את התגובה שלי הנ"ל.

בהקשר ל-L1972H נגד 943BM שניהם מבוססים על אותו פאנל פשוט. לא יהיה הבדל מי יודע מה מכריע באחד מהם בסרטונים. בהיעדר ביקורת השוואתית בין שניהם נותר לך ללכת להתרשם בעצמך משני הדגמים הללו בשביל להחליט מי יותר טוב. צור קשר עם חנויות שמציעות את שניהם ובקש להתרשם. אין לי עצה טובה יותר מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים