עבור לתוכן

תנועה במהירות האור

Featured Replies

פורסם

שאלה שאין לי כוח לחפור את התשובה שלה :P:

כשגוף נע במהירות האור- לצופה מהצד- הוא יראה קטן יותר או גדול יותר מהגודל שלו בחוסר תנועה?

• תגובות 63
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על פי מה שידוע לי חפץ שנע במהירות האור כבר לא יהיה גוף.

אני חושב שהשאלה הזאת לא רלוונטית או שלא הסברת את עצמך כראוי. על פי חוקי הפיזיקה הידועים לי, בשביל שנוכל ליראות את הגוף הזה נהיה צריכים קודם כול לקבל חזרה קרני אור שפגעו ב"גוף" הזה. אז במה קרני האור יפגעו? בחפץ שנע במהירות האור שהוא בעצם אור?

פורסם

למה שהוא ישנה את הגודל שלו? :\

אם הוא מתרחק ממך, אתה לא תראה אותו אף פעם, כי האור לא יספיק "לתפוס" אותו ולחזור.

בכל מצב אחר (אם הוא מתקרב או חולף) אותך, לדעתי הוא ישאר באותו גודל..

וזה בתאוריה כן? בתכלס אתה לא תראה כלום, הוא יעבור מהר מידי בשביל שהמוח שלך יקלוט משהו.

פורסם
  • מחבר

ok, קיוויתי שזה יהייה מובן מאליו- אבל כנראה שצריך להסביר בכול זאת:

1. אני לא באמת רוצה לראות דברים שזזים במהירות האור- זו שאלה תאורטית

2. לא התכוונתי ל100% מהירות האור, אלא משהו קרוב לזה, נגיד 0.9 ממהירות האור....

פורסם

אני עדיין לא מבין מה הקשר לגודל... אולי הוא ישנה צבע (בגלל דופלר) אבל למה אתה חושב שהוא ישנה גודל?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Length_contraction

ככל הגוף ינוע מהר יותר כך הוא יראה צר יותר למתבונן מצד. רוחב האוביקט ישאף ל-0 ככל שהמהירות תשאף ל-c.

גוף שמתקרב אליך במהירות יראה מוסט לכחול, וגוף מתרחק יראה מוסט לאדום

הזמן ינע לאט יותר בשביל הגוף הנע במהירות לעומת גוף הנשאר במנוחה ביחס אליו

התנע והמסה היחסיים של גוף הנע במהירות קרובה ל-c ילכו ויגדלו.

ועוד משהו, ככל הידוע לנו היום, גוף לא יכול לנוע במהירות האור במרחב-זמן שלנו.

c = speed of light

פורסם

אוקיי.. יש שם יותר מידי מספרים וצורות שאני לא מבין..:P

אתה יכול בקצרה להסביר למה זה קורה?

לא השינויים בצבע, את זה אני מבין, השינויים בצורה..

פורסם

במערכות יחסותיות (מערכות שמהירותן אינה זניחה בהשוואה למהירות האור) מתרחש אפקט שנקרא התרחבות הזמן. ניסויים שונים אימתו שבמערכות כאלו הזמן מתקדם יותר לאט בהשוואה למערכת נייחת, וכפועל יוצא ישנה "הימתחות" של הפרש הזמנים בין אירועים שונים.

עכשיו, נניח שאתה רוצה למדוד אורך של חללית במהלך תנועתה. מה תעשה? תמדוד מתי החרטום חצה נקודה כלשהי במרחב, ומתי הזנב חצה את אותה נקודה. תכפול את הפרש הזמנים במהירות החללית (נתונה לצורך העניין) ותקבל את האורך הדרוש. גם טייס החללית יודע באיזו מהירות הוא טס, אבל בגלל התרחבות הזמן הוא יקבל הפרש זמנים יותר גדול, ולמעשה ימדוד חללית ארוכה יותר ממה שאתה ראית (בעצם הוא מדד את אורך המנוחה של החללית).

פורסם

איינשטיין עם השטויות שלו.. :P

זה די תיאורטי אבל לא? איך אימתו את זה עם ניסויים? ???

פורסם
  • מחבר

http://en.wikipedia.org/wiki/Length_contraction

ככל הגוף ינוע מהר יותר כך הוא יראה צר יותר למתבונן מצד. רוחב האוביקט ישאף ל-0 ככל שהמהירות תשאף ל-c.

גוף שמתקרב אליך במהירות יראה מוסט לכחול, וגוף מתרחק יראה מוסט לאדום

הזמן ינע לאט יותר בשביל הגוף הנע במהירות לעומת גוף הנשאר במנוחה ביחס אליו

התנע והמסה היחסיים של גוף הנע במהירות קרובה ל-c ילכו ויגדלו.

ועוד משהו, ככל הידוע לנו היום, גוף לא יכול לנוע במהירות האור במרחב-זמן שלנו.

c = speed of light

תודה... בגלל כל בלה בלה שבויקי לא הייה לי כוח לחפור :P

אני לא מתייחס עכשו לדופלר והצבעים- אני מתייחס לאיזה פרדוקס שלמדנו באוניברסיטה: חללית באורך מסויים צריכה להכנס לאיזה קופסא באותו האורך. כשהחללית נעה באיזה 0.9C, לצופה מהצד היא תראה ארוכה יותר, ולצופה מצד אחר או מהחללית עצמה היא תראה קצרה יותר.... או משהו כזה....

בכול אופן, אני מנסה להבין מאיזה נקודה החללית תראה ארוכה יותר :P

sjkpo- ההסבר שלך קרוב, אבל אני מתכוון למדידה של חלילת ארוכה יותר מהאורך שלה במנוחה.... כמו שבסטאר טראק רואים את החללית מתארכת כשהיא נכנסת לוורפ (ואני יודע שזה מטופש ללמוד מסדרות, אבל זה הדגמה של מה אני מנסה לברר :smile1:)

עריכה: fungiman, לגבי המשפט האחרון בתגובה שלך- זה לא משהו שהייה ברור עוד לפני הרבה זמן? הרי לפי איינשטיין גוף במהירות האור הופך לאנרגייה-> אין יותר גוף- מה שאומר שאם הגוף רוצה להשאר גוף ועדין לנוע במהירות האור הוא צריך לצאת (לפחות זמנית) מהמרחב שבו הכלל של איינשטיין מתקיים... הגיוני, לא?

פורסם

אני מתייחס לאיזה פרדוקס שלמדנו באוניברסיטה: חללית באורך מסויים צריכה להכנס לאיזה קופסא באותו האורך. ?

אבל כל התיאוריות האלה מדברים על אשליה אופטית, לא? החללית רק נראת ארוכה יותר, האורך שלה לא באמת משתנה..

או שאני טועה? :silly:

פורסם

איינשטיין עם השטויות שלו.. :P

זה די תיאורטי אבל לא? איך אימתו את זה עם ניסויים? ???

תריץ חיפוש בגוגל לRossi-Hall Experiment. בגדול, חקרו אלומות מיואונים הנוצרות ע"י קרניים קוסמיות (מיואונים הם חלקיקים לא יציבים עם זמן מחצית חיים בסדר גודל של מיקרושניה). הגיעו למסקנה שאלומה כלשהי לא יכולה "לשרוד" את המסע מהאטמוספירה העליונה אל כדור הארץ, אלא אם במערכת המנוחה של החלקיקים הזמן הרבה יותר איטי. ואכן הצליחו לאתר שרידים של אלומות כאלה על פני הכוכב.

אחר כך ערכו ניסויים קצת יותר מוחשיים, וגילו ששעון אטומי מתחיל לפגר אם מטיסים אותו במהירות גבוהה. בהשוואה לשעון שנשאר על כדור הארץ.

sjkpo- ההסבר שלך קרוב, אבל אני מתכוון למדידה של חלילת ארוכה יותר מהאורך שלה במנוחה.... כמו שבסטאר טראק רואים את החללית מתארכת כשהיא נכנסת לוורפ (ואני יודע שזה מטופש ללמוד מסדרות, אבל זה הדגמה של מה אני מנסה לברר :smile1:)

בעקרון, מערכת המנוחה של גוף היא מערכת שבה נמדד האורך המקסימלי. ככה שאם אתה רואה את האנטרפרייז מאיצה ימינה ומתארכת, סימן שאתה עצמך נמצא במערכת ייחוס שנעה ימינה. אחרת אין לי הסבר אלטרנטיבי. אולי זה גם קשור לעובדה שהרגע סיימתי שנה א'...:P

אבל כל התיאוריות האלה מדברים על אשליה אופטית, לא? החללית רק נראת ארוכה יותר, האורך שלה לא באמת משתנה..

אתה צודק. צופה מחוץ לחללית יראה אותה מתכווצת, לעומת צופה בתוך החללית שיגיד שהיא באורך מנוחה וכל שאר היקום התכווץ (זה מה שהוא יראה בתכל'ס). הדרך היחידה ליישב את הפרדוקס היא להניח שאף אחד מהאורכים לא משתנה באמת.

פורסם
  • מחבר

אורך זה דבר יחסי, כמו זמן ומהירות.... כל אחד מודד אותם התאם למערכת שלו, והם משתנים ממערכת למערכת.

זה אשלייה אופטית, אבל תאכלס כל דבר זה "אשלייה" אופטית- גם מהירות של רכב זה אשליה אופטית, כי היא משתנה כתלות בזווית היחסית (לדוגמא- אם הרכב נוסע ישר אליך, אתה לא תראה שהוא זז, אבל מהצד יראו שהוא זז..), ובמהירות התנועה שלך...

האמת היא שהחללית גם קצרה וגם ארוכה...

sjkpo, קצת סתרת את עצמך :P

..."מערכת המנוחה של גוף היא מערכת שבה נמדד האורך המקסימלי"... =/= ..."אתה רואה את האנטרפרייז מאיצה ימינה ומתארכת"... עדיין היא לא אמורה להראות ארוכה יותר...

פורסם

sjkpo, קצת סתרת את עצמך :P

..."מערכת המנוחה של גוף היא מערכת שבה נמדד האורך המקסימלי"... =/= ..."אתה רואה את האנטרפרייז מאיצה ימינה ומתארכת"... עדיין היא לא אמורה להראות ארוכה יותר...

אבל למה לא ציטטת את המשפט עד הסוף? ??? מה שאמרתי הוא שהחללית נראית קצרה יותר ככל שהיא נעה במהירות גבוהה יותר יחסית אליך. אם מלכתחילה נעת ימינה, כשהחללית תאיץ ימינה (ממנוחה) המהירות היחסית ביניכם תקטן, ובעיניך זה ייראה כאילו החללית מתארכת.

ברגע שהאנטרפרייז תגיע למהירות שלך, היא תימצא למעשה במערכת המנוחה שלך, ואתה תראה אותה באורכה המקסימלי. אחר כך היא תמשיך להאיץ (בעוד אתה ממשיך במהירות קבועה) ולכן תראה אותה מתכווצת בחזרה.

פורסם
  • מחבר

לא צטטתי עד הסוף כי אין צורך... אני הבנתי מה ניסית להגיד, אבל אתה עדיין מדבר על התארכות עד גודל המנוחה- אני מתכוון לגודל גדול יותר...

לדוגמא- ההתארכות של המנועים בתמונה....

1146068039.jpg

יש גם את התמונות מנק' המבט של החללית כשהיא נעה מהר ורואים את הכוכבים מתארכים.... לכזו תופעה אני מתכוון... מתי ואם בכלל זה מתרחש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים