עבור לתוכן

מרכז הערכה .. מישו עשה ?

Featured Replies

פורסם

זה מה שמבקשים לעשות ברוב מקומות העבודה האיכותיים ממה שאני יודע.. (למדו אותנו את זה במכינה לשחרור מהצבא).

משחקים מטופשים וככה רואים איזה סוג בן אדם אתה..אם אתה לא משתתף אז אתה מתבודד או מרגיש מעל כולם וכו'...צריך לעשות את המבחנים האלו בצורה הכי טובה גם אם זה נראה לך ילדותי...

בסופו של דבר אתה מקבל חוו"ד וזה נשלח לבוסים שלך ככה שהם ידעו מול מי הם יושבים...ואם צריך קבלת החלטה להכניס אותך לעבודה.

פורסם
  • מחבר

תודה, עוד מישו ?

פורסם

ממש השבוע הייתי באחד כזה...

אתה מגיע (בד"כ בבוקר אבל הייתה קבוצה אחרינו שהתחילה ב-12:30) ויש קבוצה של בערך 10 איש. יש את המנחה שמעבירה את היום. היא נותנת הסבר קצר על הגו'ב עצמו, מה התנאים השכר הדרישות וכו'. אח"כ היא מסבירה על מה שתעשו. השלב הראשון הוא דינמיקה קבוצתית. לנו חילקו דפים עם 5 דמויות שעובדות בחברה. לכל אחד הייתה מגרעה אחרת ונדרשנו לדרג אותם (כל אחד לבד) מהטוב ביותר עד לגרוע ביותר. אחרי שמדרגים המנחה נותנת 7 דקות לכל הקבוצה להגיע להסכמה על דירוג אחיד שכל חברי הקבוצה מסכימים איתו. מן הסתם כל העסק הופך לסימפוזיון ולא מגיעים לשום הסכמה... (זה אמור להיות ככה). השלב הזה הוא השלב שבו אסור לך לשבת בשקט. בקבוצה שלי 6 מתוך 10 איש סיימו את השתתפותם במרכז אחרי השלב הזה. מצד אחד אל תנסה להיות דומיננטי ולכפות את דעתך על כל הקבוצה, מצד שני אל תוריד את הראש ותגיד "רק שיעבור כבר" צריך לדבר בצורה מנומסת (לא לקטוע אנשים) ולהתנסח כהלכה ולזרוק לפחות 9-10 משפטים כדי שיהיה לך חלק משמעותי בדיון. בשלב השני של הדינמיקה הקבוצתית המנחה תבקש ממך לקחת את הדמות שדירגת הכי נמוך ולמכור אותה לכל הקבוצה כאילו שדירגת אותה במקום הראשון. הטריק פה הוא פשוט: להדגיש את היתרונות ולהמעיט בערך החסרונות. עוד שאלות בשלב הדינמיקה: מה היית משנה באופן התנהלות הדיון? (למשל איזה שיטה לדירוג הדמויות היית מציע שבאמצעותה כל הקבוצה תגיע להסכמה) מה אמרת במהלך הדיון שהיית לוקח בחזרה וכאלה...

השלב השני (אחרי ש-6 איש הלכו) הוא סימולציות. אתה מדמה נציג של החברה והמנחה מדמה לקוחה שבאה לעשות לך חיים קשים. תקבל כרטיסייה של 6-7 שורות עם תיאור הסיטואציה ורוצים לראות איך תתמודד... לא להיבהל אם לא מצליחים פה, הייתה איתי מישהי שפשוט נתקעה אחרי 30 שניות ואמרה שהיא לא יכולה ובסוף היא עברה אבל עדין אפשר להעיף אותך בשלב הזה אז כדאי בכל זאת להשתדל.

שלב שלישי הוא ראיון אישי. אחד על אחד מול המנחה. היא תבקש ממך קצת רקע אישי ואז היא תשאל שאלות כמו: "תן לי תכונה רעה שלך". "איך התכונה הזו באה לידי ביטוי?" או "אם הייתי מדברת עם המפקדים שלך מהצבא או הבוס הקודם שלך, מה הוא היה אומר לי עליך?" במהלך הראיון האישי תהיה עוד סימולציה (הפעם לא בפני חברי הקבוצה אלא רק מול המנחה - זו תהיה סימולציה שאחד מחברי הקבוצה עשה מקודם מול הקבוצה אז כדי לשים לב גם לסימולציות של החבר'ה האחרים כדי לא להיתקע) לקראת הסוף של הראיון היא תתן לך סיבות למה לדעתה אתה לא מתאים ואתה צריך "להרגיע אותה" (לומר מה שהיא רוצה לשמוע...).

שלב רביעי, מבחן ממוחשב. מבחן ממש מעצבן שבא לבדוק עקביות ואמינות. אתה יושב מול מחשב ורצות לך שאלות (יש 10 שניות לענות על כל שאלה)

שאלות לדוגמא:

האם תכפה על חבר שגנב ממקום העבודה?

האם שימוש בסמים קלים הוא לגיטימי?

האם "שקרים לבנים" הם לגיטימים?

המטרה היא לבדוק אם אתה קרימינל ולבדוק אם אתה עקבי בתשובות (כל השאלות חוזרות על עצמן מהשאלה ה-20 ואילך בורסיות שונות.)

אחרי זה אתה הולך הבייתה ותוך שעתיים בערך הם יצרו איתך קשר כדי לומר לך אם עברת...

אני עברתי דרך אגב.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מזל טוב [=

דרך אגב מאיזו עבודה שלחו אותך?

האם זה חייב בכל עבודה?

פורסם

חברת סלולר.

בכל עבודה? לא חושב. זה בעיקר בחברות הסלולר, ספקיות אינטרנט, וחברות התקשורת (בזק,HOT). אלו חברות שאחוז נכבד מעובדיהן עוסק בשירות לקוחות טלפוני כזה או אחר (תמיכה, שירות לקוחות, מכירות וכו').

עוד המלצה קטנה, לא להגיע לכל המרכזים האלה דרך חברות כ"א. סתם גוזרים עליכם קופון ו*שמעתי* שהמעמד של מי שבא דרך כ"א טיפה יותר "נחות" ממי שהגיע באופן עצמאי. תמיד עדיף להיכנס לאתר של החברה שרוצים לעבוד בה ולשלוח ישירות אליהם את הקורות חיים שלכם.

פורסם

חברת סלולר.

בכל עבודה? לא חושב. זה בעיקר בחברות הסלולר, ספקיות אינטרנט, וחברות התקשורת (בזק,HOT). אלו חברות שאחוז נכבד מעובדיהן עוסק בשירות לקוחות טלפוני כזה או אחר (תמיכה, שירות לקוחות, מכירות וכו').

לא נירא לי,ראיתי לא קצת אנשים שנשלחים לשמה שעוסקים בניהול או בהיי טק.... בלי שום קשר לתמיכה, שירות לקוחות, מכירות וכו'.

בכל אופן תבוא רענן תנסה לשתף פעולה וכו' וגם אל תשתחצן יותר מידי.

פורסם

לא נירא לי,ראיתי לא קצת אנשים שנשלחים לשמה שעוסקים בניהול או בהיי טק.... בלי שום קשר לתמיכה, שירות לקוחות, מכירות וכו'.

בכל אופן תבוא רענן תנסה לשתף פעולה וכו' וגם אל תשתחצן יותר מידי.

תסכים איתי שאפילו אז זה עדיין רחוק מאוד מההגדרה המקיפה משהו של "כל עבודה".

פורסם
  • מחבר

Bartleby - תודה רבה לך אני בטוח שזה יעזור ..

זה לאחי ד"א לא לי מחר הוא נוסע לשם ..

פורסם

תסכים איתי שאפילו אז זה עדיין רחוק מאוד מההגדרה המקיפה משהו של "כל עבודה".

אני דיי בטוח שרוב העבודות המסודרות בחברות גדולות עושים מיונים כאלה או אחרים... לכל סוגי התפקידים.

Biatch אני מציע לאח שלך לחפש קצת מדריכים לנושא הזה כי אם הוא לא היה בזה עדיין יש סיכוי שזה יבוא לו בשוק, וחבל לאבד עבודה על זה. יש אנשים שפשוט לא מצליחים על הפעמים הראשונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים