עבור לתוכן

בעיה ג'ויסיטק

Featured Replies

פורסם

שלום

אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם:

Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD

ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע.

המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש.

אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות.

אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק.

שחור(עבה)

שחור (דק)

ירוק

לבן

אדום

עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB.

אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP

או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה

אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי.

אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שרשמתי למעלה.

אתם יודעים וגם ראיתם בפנים צבעי חוטים איזה כבל USB אני צריך לקנות חדש ומתאים לתיקון ג'ויסטק שלי?

אני לא צריך לקחת לחנות שהם יתקנו לי ג'ויסטיק שלי. אני רוצה להיסתדר לבד ולתקן אותו בעצמי.

יש לי כלים לעבודה לבדיקה ותיקון ג'ויסיטק שלי. אני בטוח שצריך להיות כבל USB חדש מתאים לג'ויסטיק שלי.

אנא עיזרו לימצוא כבל מתאים לג'ויסטיק שלי...

בתודה מראש

מיכאל

פורסם

מה מה מה מה מה מה מה ?

לא הבנתי כלום ממה שרשמת

הבנתי בקושי שה USB של הג'ויסטיק נהרס וצריך חדשש

תוכל להעלות תמונה של מה שנהרס ושל החיבור שצריך להחליף

ואז אני מקווה שאוכל לעזור לך מה צריך להחליף ..

פורסם

כבל usb זה כבל usb, אם אתה מוכן להסתכן (לא שיש לך מה להפסיד) אז תקנה מאריך USB פשוט, תחתוך אותו ותחבר אותו לחוט של הג'ויסטיק (לפני הקטע הקרוע מן הסתם) לפי צבעים. ירוק לירוק וכו'

או שאם אתה יודע איפה הקרע אז תחשוף את הקטע הקרוע ותחבר חזרה את מה שנקרע

פורסם

שמע אחי זה לא משנה מה יצא לך הצבעים בכבל החדש פשוט אתה צריך לשים לב שאם נגיד בכבל החדש יש לך כבל ירוק ואתה מחבר איתו אז קח קצה אחד אדום חבר לירוק ועוד קצה אדום לצד השני של הירוק ופשוט לא לבלבל בניהם

כל עוד אתה לא מערבב חוטים הכל יעבוד חלק

פורסם

שמע אחי זה לא משנה מה יצא לך הצבעים בכבל החדש פשוט אתה צריך לשים לב שאם נגיד בכבל החדש יש לך כבל ירוק ואתה מחבר איתו אז קח קצה אחד אדום חבר לירוק ועוד קצה אדום לצד השני של הירוק ופשוט לא לבלבל בניהם

כל עוד אתה לא מערבב חוטים הכל יעבוד חלק

wtf?!?!?! או שלא הבנתי אותך, או שטעית. אתה אומר לו שזה לא משנה הצבעים? בטח שזה משנה. תסתכל על חיבור USB, יש 4 "שיניים" (החוט החמישי זה הground) אם הוא יחבר אותם בסדר לא נכון (לא לפי צבעים) אז בטוח זה לא יעבוד. ה2 הפנימיים זה מידע וה2 החיצוניים זה מתח. זה כן משנה מה הוא מחבר לאן

פורסם
  • מחבר

כבל USB של ג'ויסטיק קרוע באמצע וגם יש בפנים ג'ויסטיק משוחרר. שמחברים אותו למחשב פעם מזהה ופעם לא מזהה בגלל שאני מזיז כבל USB.

מה שאני אומר אני מנסה להחליף חוט USB. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי צבעים לפי סדר. ורשמתי מה הצבע צריך להיות במקום שלו.

ועכשיו השאלה האם אני אקנה כבל דו-כיווני USB רגיל חדש. ואשתמש בו לחיבור ג'ויסטיק לי.ואני לא יודע אם הכבל USB בחוט בפנים זה אותו דבר לפי הצבעים אלה?

האם כדאי לקנות כבל דו-כיווני USB רגיל בזול?

מה אני צריך לעשות?

מיכאל

פורסם

הקטע הוא שלא באמת חשוב שהם יהיו באותו צבע, רק שיגיעו למקום המתאים.

ככה שגם אם לכבל החדש יש צבעים אחרים, תבדוק בחיבור של הכבל הישן, לאן כל צבע מגיע,

ותבדוק בכבל החדש לאן כל כבל מגיע (אם אתה קונה כבל דו כיווני, אז בצד שאתה מפרק)

ותחבר את זה כך שכל קבל מהג'ויסטיק, יגיע לאותו מקום שהוא הגיע בקצה של הכבל המקורי.

לא משנה הצבעים.

רק חשוב לציין, שזה רק מה שההגיון שלי אומר, אף פעם לא ניסיתי את זה, ואם מישהו פה יודע

משהו על מבנה של כבל USB שסותר את זה, אשמח לשמוע :)

(אולי גיד שיוצא ממקום מסויים בצד אחד מתחבר במקום אחר בצד השני? למרות שלא נראה לי? :\)

פורסם

נראה לי עדיף לך לחתוך את המקום הקרוע.

לגלות קצת את החוטים ואז לחבר את זה.

במקום לקנות כבל USB.

מצד שני עם כבל USB זה יהיה יותר ארוך.

פורסם

שמע הכי פשוט -

קח כבל USB אחר לא משנה של איזה מכשיר הוא היה אפילו כבל מאריך של USB

הצבעים והיחבורים בפנים הם סטנדרט עולמי ככה שהם תמיד אותו דבר

פשוט חבר לפי הצבעים במקום הכבל הדפוק

ושני החוטים השחורים הם למעשה אותו דבר ואם יש לך בכבל רק שחור אחד חבר אותו איפה שמחובר השחור הדק.

זהו !

פורסם

wtf?!?!?! או שלא הבנתי אותך, או שטעית. אתה אומר לו שזה לא משנה הצבעים? בטח שזה משנה. תסתכל על חיבור USB, יש 4 "שיניים" (החוט החמישי זה הground) אם הוא יחבר אותם בסדר לא נכון (לא לפי צבעים) אז בטוח זה לא יעבוד. ה2 הפנימיים זה מידע וה2 החיצוניים זה מתח. זה כן משנה מה הוא מחבר לאן

כנראה שלא הבנת אותי

אני מתכוון שאם הוא פותח כבל USB חדש והצבעים לא זהים לכבל הישן אז זה לא משנה כל עוד הוא שומר על הסדר המקורי

פורסם

בכבל USB הצבעים תמיד יהיו זהים!

זה תקן עולמי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים