עבור לתוכן

עבודה עם תלת מיימד מה כדאי מסך 24 או שניים 19 ?

Featured Replies

פורסם

היי אני כרגע מרכיב מפרט והמליצו לי על שני המסכים האלו Samsung 971P גודל 19 אינץ 2 מסכים או 2408WFPוDell

גודל 24 " צג אחד

אני רוצה לקבל חוות דעת בבקשה ומה עדיף ויותר נוח 2 19 או 1 24

תודה

פורסם

לשני יישומים נפרדים יש יותר שטח עבודה בשני מסכי 19" מאשר כאשר שני היישומים מופעלים בפרישה אנכית שווה ב-24".

1920X1200 מפוצל לשניים זה יוצא 960X1200 ושטח פיקסלים של 1,152,000 לכל אפליקציה ב-24".

לעומת זאת 19" יחיד ייתן לך ברזולוצית 1280X1024 שטח פיקסלים של 1,310,720 לכל אפליקציה שזה כ-14% יותר שטח.

האם 14% נחשבים למכריעים? אני לא כל כך בטוח ששווה לוותר לשם כך על יתרון של 24" לשימושים אחרים כמו סרטים ומשחקים או עבודה על אפליקציה אחת בלבד לעיתים כמו Maya או 3ds Max, שכן אז בא לידי ביטוי שטח העבודה הנדיב של 24". במידה שצפייה בסרטי HD ומשחקים בכלל לא ייושמו בעתיד אז כנראה שעדיף ללכת על שני מסכי 19" נפרדים כאשר רוב העבודה נעשית על שתי אפליקציות נפרדות בו-זמנית, אולם אם גודל גופן שהוא יותר קטן מב-17" לא בעייתי לך, אפילו 20", שיש לו רזולוציה של 1600X1200, יהיה עדיף מ-19".

הבעיה של ה-2408WFP היא חוסר התאימות שלו למרחב sRGB המוביל לדיוק צבע לא טוב שלא ניתן לכייל אותו. אם העבודה שלך כרוכה בשליחת חומר לרשת או הדפסות תצטרך להתמודד עם סטיות בצבעים. אם הדיוק בצבעים לא חשוב לך ה-2408WFP יכול להוות פיתרון סביר. אולם אם הדיוק בצבעים חשוב לך, שני מסכי Samsung 971P או שני מסכי HP LP2065 יהיו פיתרון עדיף בצורה נחרצת.

פורסם
  • מחבר

זה כזה משמעותי החדות צבע של הדולל ? עד כמה הצבעים לא מדוייקים, אני מאמין שפה ושם אני אשחק איזה משחק או אצפה בסרט HD זה או אחר .

פורסם

בעקרון עבודה על שני מסכים היא יותר נוחה מעבודה על מסך אחד גדול, בלי קשר לשטח שיש לך,

אלא מכיוון שיש לך שני שטחי עבודה נפרדים, ולא אחד שאתה צריך כל הזמן להתעסק עם ההגדלה של התוכנות לגודל הרצוי.

לעבודה עם כמה תוכנות במקביל זה הרבה יותר נוח.

למשחקים וסרטים מן הסתם עדיף מסך אחד גדול. השאלה מה יותר חשוב לך ועד כמה...

פורסם

זה כזה משמעותי החדות צבע של הדולל ? עד כמה הצבעים לא מדוייקים, אני מאמין שפה ושם אני אשחק איזה משחק או אצפה בסרט HD זה או אחר .

מומלץ לבדיקת הסוגייה שתלך לבחון במו עיניך את ה-2408WFP בתצוגה ב-Notebook Club. אפשר אולי שם להשוות אותה תמונה עם ה-Dell 2007FP. חלק מהאנשים חיוו את דעתם בפורום זה מספר פעמים, שהגוון הכי בעייתי הוא האדום.

להדפסות (ולא לשליחת חומר לרשת האינטרנט, מכיוון שמרחב הצבע באינטרנט תמיד נכפה כ-sRGB ע"י מערכות ההפעלה בכל המסכים) מומלץ לרכוש עבור המסך קולורמטר אשר יכייל אותו למרחב Adobe RGB, שהוא המרחב שאליו המסך מותאם בצורה עדיפה מ-sRGB. באופן כזה פלטות הצבעים בתוכנות העריכה יקבלו גוונים עשירים ומאוזנים יותר. בכל מקרה חובה להזין תמונות ב-Adobe RGB לתוכנות העריכה ממצלמת רפלקס דיגיטלית ולא כאלו שצולמו במרחב sRGB.

ביקורת תוכל לקרוא עליו כאן:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_2408wfp.htm

תוצאות כיול מצויינות מתקבלות שם בעזרת קולורמטר ועבור Adobe RGB. לא ברור מתי בדיוק הוא יגיע לארץ בגירסה מעודכנת קושחה עם שיפור בהשהיית תמונה ומכוון חדות. לא כל הגיימרים מרגישים בהשהיית תמונה בכלל ומעט חשו בה. בתצוגה כדאי לבדוק משחק מהיר ביותר שמוכר לך (לא דווקא קרייסיס אלא משחק בעל קצב פריימים גבוה דומה ל-Counter Strike) אולי תגלה שהשד לא כל כך נורא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים