עבור לתוכן

רוסיה נוקמת - ישראל משלמת

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585748,00.html

האיתות למערב ברור: אתם פוגעים באינטרסים שלנו דרך יריבינו במזרח אירופה ובקווקז? אנחנו מחזירים בבטן הרכה שלכם - בחיזוק מתנגדיכם במזרח התיכון. ישראל הפכה ל"נער מלקות"

כתבה מאוד מעוניינית ומומלצת

וזה נכון, המצב ניהיה רע...

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585748,00.html

כתבה מאוד מעוניינית ומומלצת

וזה נכון, המצב ניהיה רע...

כניראה היא מחזירה לארה"ב ... ובכלל בזמן האחרון (ההסכם בפולין, האיומים של ארה"ב על רוסיה, הסכסוך בגיאורגיה ...) גורם מין סוג של תחושה כזאת , שחוזרים למלחמה הקרה בין ארצות הברית לרוסיה שהיית כבר בעבר וניראה שתיפתח שוב. מה שאני כן חושב, שלעומת המלחמה הקרה הקודמת זאת הולכת להסתיים במלחמה אמיתית בין שתי המעצמות.

פורסם

בכלליות- אין פה שום דבר חדש. אולי רק מודעות גבוהה יותר למצב קיים.

רוסיה מספקת נשק (בעיקר מערכות הגנתיות, אבל לא רק) שנים למדינות ערב עוינות- למערב ולישראל.

אני זוכר שקראתי לא פעם ולא פעמיים בשנים האחרונות ידיעות על עסקאות של רוסיה עם סוריה (ואחרות), למרות התנגדות ישראל.

בנוסף, עם כל הכבוד לרוסיה, היא מעצמה בעיקר בגלל שטחה האדיר. בסך הכל זוהי מדינה עלובה שרוב המדינות בעולם מצפצפות עליה.

אז נכון- גאורגיה עשתה את זה וספגה, אבל זו מדינה עלובה. כוחן הכלכלי גדול של האיחוד האירופי וארצות הברית גדול פי כמה עשרות משל רוסיה.

הצבאות שלהן יותר מאומן ויותר מתקדם. גם סין והודו הרבה יותר קרובות למערב מאשר לרוסיה.

בסך הכל, רוסיה היא כח מסויים והמערב "שם" עליה, אבל לכולם ברור מי קובע (ארה"ב והאיחוד האירופי).

אין שום סיבה שישראל תתיחס לרוסיה בעסקאות הנשק שלה. המנהיגים שלהם מושחתים ומעולם לא ממש התייחסו לאינטרסים של מדינת ישראל גם ככה.

מספיק שאנחנו מתייחסים להגבלות של ארה"ב.

פורסם

בכלליות- אין פה שום דבר חדש. אולי רק מודעות גבוהה יותר למצב קיים.

רוסיה מספקת נשק (בעיקר מערכות הגנתיות, אבל לא רק) שנים למדינות ערב עוינות- למערב ולישראל

אני זוכר שקראתי לא פעם ולא פעמיים בשנים האחרונות ידיעות על עסקאות של רוסיה עם סוריה (ואחרות), למרות התנגדות ישראל.

בנוסף, עם כל הכבוד לרוסיה, היא מעצמה בעיקר בגלל שטחה האדיר. בסך הכל זוהי מדינה עלובה שרוב המדינות בעולם מצפצפות עליה.

אז נכון- גאורגיה עשתה את זה וספגה, אבל זו מדינה עלובה. כוחן הכלכלי גדול של האיחוד האירופי וארצות הברית גדול פי כמה עשרות משל רוסיה.

הצבאות שלהן יותר מאומן ויותר מתקדם. גם סין והודו הרבה יותר קרובות למערב מאשר לרוסיה.

בסך הכל, רוסיה היא כח מסויים והמערב "שם" עליה, אבל לכולם ברור מי קובע (ארה"ב והאיחוד האירופי).

אין שום סיבה שישראל תתיחס לרוסיה בעסקאות הנשק שלה. המנהיגים שלהם מושחתים ומעולם לא ממש התייחסו לאינטרסים של מדינת ישראל גם ככה.

מספיק שאנחנו מתייחסים להגבלות של ארה"ב.

אני חולק טיפה על דעתך.

- רוסיה היא מדינה ריבונית עצמאית והיא יכולה לעשות עם הנשק שלה מה שבא לה ... היא לא תלויה באף מדינה והיא לא חייבת לשאול אף מדינה מה לעשות עם הנשק שלה.

- בפסקה השניה שכתבת יש כמה דברים נכונים אבל אני חולק על חלקן ...

1. מאז מלחמת העולם השניה ועד 1991 שברית המועצות התפרקה, ברית המועצות(שכיום רוסיה) הביא תחרות לא רעה לארה"ב והפחידה אותה לא קצת. אבל אין מה לעשות, מאז שנות 85 ברית המועצות הייתה במשבר עד שזה סופית התפרץ ב91 והחליש את רוסיה והשאיר את ארה"ב מעצמה יח'. ואז זה בכלל לא קשור לשטח כמו שארמת.

2. גם היום זה לא כ"כ קשור שטח(למרות שיש לזה תפקיד אסטרטגי חושה אני לא מתערב איתך) רוסיה חוזרת בזמן אחרון ומתחזקת (אם זה כלכלית ואם זה צבאית). אף מדינה אירפואית לא תלך נגד רוסיה לבד(אני לא מדבר על איחוד אירופי) לא בריטניה לא גרמניה לא צרפת אף אחת מהן בחיים לא תלך למלחמה נגד רוסיה לבד. נכון שמלחמה עם כל אחת מדינות אירופאיות(בנפרד) תהיה יותר קשה לרוסיה מאשר עם גאורגיה כי הן יותר מפתחות אבל עדין כל אחת מהן תספוג, תאמין לי.

3. יש סיבה לדעתך למה ארצות הברית חתמה על הסכם עם פולין? עזוב אותך את השטיות "כדי להגן על אירופה מפני אירן" ... כל אחד יודע שזה לא נכון וזה כדי להפחיד את רוסיה בגלל שהיא צוברת עוצמה בזמן האחרון.

4. איפה הודו ואיפה רוסיה ... תעשה טובה ... סין היא גם צוברת עוצמה כלכלית אבל עדיין היא לא נכנסת לG7 והיא לא תכנס בזמן האחרון. גם רוסיה לא מעצמה כלכלית וגם היא לא נכנסת לG7. ואתה יודע שהבורסה בניו-יורק מאבדת את יציבותה ככה שאם זה ימשיך ככה גם ארה"ב תאבד את עוצמת הכלכלית ולא תהיה מעצמה. ובכלל כל הקטע הזה של הצבא והחיילים שאמרת הוא לנכון ... לדעתי הצבא הרוסי לא כזה רחוק מזה של מערב או של אירופה ... אל תעשה מזה עיניין ...

5. אף אחד לא קובע על אף אחד ... האיומים של ארה"ב לא כזה מפחידים את רוסיה ... או של איחוד אירופי. בשביל רוסיה זה לא משחק "הרצל אמר ..." וכולם עושים מה שהרצל אמר כמו ישראל, בלי אישור של ארה"ב אין לישראל אפילו זכות לבחור ראש ממשלה חדש ...

- עוד הערה, בקשר למושחתים ... זה נכון שהמנהיגים של רוסיה מושחתים וכל זה ... אבל כמעט כל דבר עכשיו מושחת ... לך תדע מה הולך בארה"ב מאחורי הבחירות או ההחלטות שלהם ... תראה מה הולך אצלך במדינה עם הממשלה והפוליטיקה ...

זה ניראה כאילו אני מגן על רוסיה בתגובה שלי, אבל זה לא ככה. זה לא ממש אכפת לי מהצבא שלהם או אם היא מעצמה חזקה חלשה ... פשוט לא הסכמתי עם כמה דברים שאמרת, שלדעתי םה ממש לא נכונים. כי בכאלו כמוך אני רואה סרט אמרקאי והפטריוטיות של המערב ...

פורסם

כמה דברים:

א. גם אנחנו מדינה עצמאית וריבונית וזכותנו לעשות מה שבא לנו.

איזה מן דבר זה להגיד?

ב. בנוגע ל 1- נכון, מה הקשר? מה שהיה, היה. ברור שזה לא קשור רק לגודל פיזי. מסכים.

ג. כוחה הכלכלי של רוסיה נמוך משמעותית. זה לא אומר שאין לה עוצמה כלכלית מסויימת, זה פשוט אומר שהיא חלשה משמעותית מהאיחוד האירופי וארה"ב ביחד (שלא נדבר על הודו וכו'). זו עובדה כלכלית, אי אפשר ממש להתווכח עם זה.

ד. נכון שלכל מדינה באירופה שתלחם לבד מול רוסיה יהיה מאוד קשה, אבל הקטע הוא שזה לא אמור לקרות. להזכירך- ברית נאט"ו.

כמו כן- האיחוד האירופי הוא קצת מעבר לשם יפה. האיחוד האירופי הוא ממש לא רחוק מלהיות משהו ברמה של פדרציה (ארה"ב היא פדרציה).

ה. רק בשביל לסבר את האוזן- תקציב צבא ארה"ב (הכוחות המזויינים) גדול מהתקציב של צבאות שאר מדינות העולם יחד.

נכון שזה הדבר היחיד שאומר מהי רמת הצבא, אבל זה עדיין נתון חשוב. התקציב של נאטו כולה גדול פי 20 מהתקציב של רוסיה.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_federations_by_military_expenditures

פורסם

ישראל 9.44 מיליארד בלבד :smile1:

פורסם

אנחנו מדינה עצמאית וריבונית וזכותינו לעשות מה שבא לנו זה נכון, אבל בתכלס זה לא באמת ככה.

תנסה לחשוב מה היה קורה אם ישראל הייתה מתנהגת בעזה כמו שרוסיה התנהגה עם גאורגיה.. אתה מבין שהתגובות בעולם היו אחרות?

אתה מבין שזה בחיים לא היה יכול לקרות? אפילו שלנו יש פי 1000 יותר לגיטימציה לעשות דבר כזה.

אנחנו תלויים בארה"ב ואירופה כמו ילדים, ככה שאולי זכותנו לעשות מה שבא לנו, אבל אנחנו ממש לא יכולים להרשות את זה לעצמנו.

חוץ מזה להגיד שהצבא של רוסיה מיושן זה פשוט בורות.

בהרבה דברים הם אפילו עולים על הצבאות המערביים, גם על של ארה"ב "הגדולה"...

הם ממש לא פרייארים כמו שאתה מתאר אותם.

פורסם

א. גם רוסיה היא פדרציה(Russian Federation)(או לפחות ככה כתוב במפה).

ב. בוא נחשוב הגיוני, אם ארצות הברית כ"כ יכולה וכ"כ הרבה יותר חזקה מרוסיה למה לעזעזל היא צריכה את פולין ואת השטחים שלה? (ד"א זה מה שהיא רוצה מגאורגיה גם, לכן הנשיא שלהם מתחנף לארצות הברית).

ג. ישראל זה סוג של מדינה 51 של ארצות הברית, ככה שלדעתי צריך להוסיף על הדגל שלהם עוד כוכבית אבל הפעם מגן דוד.

פורסם
. ישראל זה סוג של מדינה 51 של ארצות הברית, ככה שלדעתי צריך להוסיף על הדגל שלהם עוד כוכבית אבל הפעם מגן דוד.

לדעתי אתה קשקשן שאין לו מושג על מה הוא מדבר.

פורסם

טוב,לא התעמקתי בהודעות שלכם (ועמכם הסליחה על כך),

אבל אני חייב להגיב על המצב הזה!.

תעזרו לי להבין משהו,

רוסיה מנסה להלחיץ/לאיים על ארה''ב?

ארה''ב היא אחת הקולות הכי מכריעות באו''ם,מה היא חושבת,שארה''ב לא תגיב על כך?

ולא בגלל ה''איומים'' שלה,אלה בגלל הנסיונות המכוונים שלה להיקשר לאירגוני טרור.

דבר שני,

מה נסגר עם הממשלה שלנו?

אני לא אומר שהיא צריכה להיכנס ל'''קוד אדום'',

אבל לעזאזל - תעשו משהו!,תקנו נשקים,תציבו על הגבולות,גם אם זה איום לא ממשי,ישראל חושבת שעם הטכנולוגיה ומ'ס הנשקים הקטן שלנו (יחסית) שלנו היא תנצח?

MuTaTiOn.

פורסם

תעשו משהו!,תקנו נשקים,תציבו על הגבולות,גם אם זה איום לא ממשי,ישראל חושבת שעם הטכנולוגיה ומ'ס הנשקים הקטן שלנו (יחסית) שלנו היא תנצח?

רעיון טוב!

רק שניה, אבל המורים צריכים כסף או שתיהיה שביטה, והחבר'ה משדרות צריכים מקלטים, והזקנים צריכים פנסיה, והנכים גם צריכים תקציבים,

וניצולי השואה מתלוננים, ואיזה אמא חד הורים מטפסת לירושלים ו.. שיט נגמר הכסף.. :kopfpatsch:

לישראל אין שום בעיה עם הטכנולוגיה, אבל בהחלט יש לה בעיה עם הכמות. הסד"כ לא תמיד מספיק, וגם להגדיל אותו עולה יותר כסף ממה שיש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים