עבור לתוכן

שאלה| זה בסדר לנקות את המחשב עם שואב אבק?

Featured Replies

פורסם

אני צריך לנקות את המחשב - אפשר לנקות אותו עם שואב אבק? או שזה יגרום לנזק? כי ממש אין לי כח שהוא יתקלקל בגלל זה...

• תגובות 43
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מנקה את המחשב עם שואב אבק, זה ממש פשוט ולא יכול להזיק. רק אל תשאב על מקסימום עוצמה ואל תכוון על רכיבים אלקטרוניים (לוח אם, כרטיס מסך) שלא תשאב איזה קבל בטעות (למרות שהסיכוי ממש קטן לדעתי).

כמובן שרק שואב אבק לא מספיק, איתו אני משתמש רק לאבק שממש רואים אותו ויותר קל לשאוב אותו מחריצים ומקומות שקשה להגיע אליהם.

אח"כ אני עובר עם מטלית על הגוף של המארז מבפנים.

מקווה שעזרתי.

פורסם

בפעם האלף - אל תשתמשו בשואב אבק לנקות את המחשב!!! שואב אבק יוצר חשמל סטטי דבר שיכול לחסל זכרונות ומעבד

בשניה. אם אתם מעוניינים לנקות את המחשב ניתן לעשות זאת בעזרת ספריי לחץ אוויר או קומפרסור.

פורסם
  • מחבר

ועם פאן (קר - בלי חום) ומברשת איפור זה בסדר? (מישהו אמר לי אפשר לעשות ככה -אני רק רוצה לוודאות...)

פורסם

בפעם האלף - אל תשתמשו בשואב אבק לנקות את המחשב!!! שואב אבק יוצר חשמל סטטי דבר שיכול לחסל זכרונות ומעבד

בשניה. אם אתם מעוניינים לנקות את המחשב ניתן לעשות זאת בעזרת ספריי לחץ אוויר או קומפרסור.

נו באמת, גם הידיים שלך יוצרות חשמל סטטי אז עכשיו ל תיגע בשום רכיב אלקטרוני?

אם עושים את זה בזהירות הכל יהיה בסדר, עובדה שניקיתי מחשבים שונים כבר עשרות פעמים והכל היה בסדר.

פורסם

קודם כל - בתחילת העבודה על המחשב נוגעים במארז כדי לפרוק חשמל סטטי מהידים. שואב אבק מייצר הרבה יותר

חשמל סטטי מהגוף. זה שעשית משהו עשרות פעמים לא אומר שבפעם המאה לא תשרוף משהו.

פורסם

סתם מעניין אותי, האם אתה מכיר מישהו אישית שבודאות שרף משהו במחשב משואב אבק?

פורסם
  • מחבר

פאן על קור עושה חשמל סטטי?

פורסם

למה במקום להסתבך לא פשוט תשתמש בספריי לחץ אויר?

פורסם
  • מחבר

למה במקום להסתבך לא פשוט תשתמש בספריי לחץ אויר?

תגיד מה שיש בתוך הבקבוק של הספריי לחץ אוויר זה חומר מסויים שנגמר או שאני קונה בקבוק ומשתמש בו כמה פעמים (כיאלו נכנס לתוכו אוויר רגיל והוא רק עושה לחץ?)

פורסם

אז ככה,

מה ש-ag43 אמר נכון ב-100%.

בקשר לפן על קור (שימו לב שאתם משתמשים במצב קור בלבד!!!!!!) הוא לא יוצר חשמל סטטי כמו שואב אבק או ידיים... אין שום בעיה להשתמש בפן ועוד פעם על מצב קור חובה...

בקשר לספריי עם לחץ אוויר.

יש בו חומר מיוחד שאמור למנוע אבק (בינינו זה לא כל כך עובד החומר הזה), הבקבוק לא מתמלא מעצמו. אחלה דבר..

מה שאני עושה זה ככה:

אני שם פן על קור ועוצמה הכי גבוהה ומעיף את האבק מהמארז ואז אני בא עם ספריי ומרסס לתוך רכיבים וגופי קירור ואני חייב לציין שהשיטה הזאת מצויינת.

דניאל.

פורסם

עד כמה שאני יודע הספריי נגד אבק מורכב מבוטאן פרופאן = גז בישול רגיל. הסיבה שמשתמשים בו היא כי כבר יש מפעלים

שמייצרים מיכלים דחוסים בו אז כל מה שצריך זה להחליף את התווית ולמכור ביוקר (30 ש"ח לבקבוק מלא אוויר? מזכיר

קצת את רחוב סומסום)

פורסם

אם יש לך הרבה מחשבים יכול להיות שיותר משתלם לקנות מדחס

פורסם

אתם באמת מגזימים. אני חושב שניקיתי את המחשב בערך 100 פעמים עם שואב אבק.

בחיים לא הרגשתי שנוצר אבק סטטי באיזור הראש של השואב אבק (וזה דבר שמרגישים בקלות יחסית) וחוץ מזה, אתה לא אמור לגעת בחלקים גם ככה.

פורסם

שואב עם ראש פלסטיק זה בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים