עבור לתוכן

הבניין הגבוה בעולם כמעט הושלם...

Featured Replies

פורסם

אני בן 25, אם אני אזכה לראות את הבניין הזה מוקם בימי חיי אני אהיה בהלם.

כשכותבים שתקציב הבנייה יהיה בין 300 ל 900 מיליארד ברור שאף אחד לא הולך להתחיל בניה ב 10 השנים הקרובות. מדובר פה על הערכה כל כך גסה שפשוט בא לצחוק. (דרך אגב, הממוצע שלהם הוא 600 מיליארד, לא 500)

אין בכלל מנופים שמגיעים לגבהים שכאלו, אני בספק אם הארכיטקטים אפילו מודעים ל 50% מהבעיות שהם ייתקלו בהם. מדובר על בנייה בהיקף גדול פי מאה מכמה מהמבצעים ההנדסיים הגדולים בהיסטוריה, מאיפה יגיעו כמויות העובדים האדירות? חומרי גלם?

ואם יחליטו לבנות בשכבות, מי כבר ירצה לגור עם אתר בנייה על הראש?

שלא לדבר בכלל על כך שמי שיגור בקומות העליונות יחזור הביתה מהעבודה ויחטוף מחלת גבהים! טיפוס של 4 ק"מ במעלית בכמה דקות?

וכמובן הקשקוש על כך שהבניין יספק את צורכי החשמל של עצמו! גם עם 100% נצילות סולרית (שיא העולם הוא 41%, יש חברת סטרט-אפ קטנה בארץ שמגיע ל 70% אבל תוך ניצול שארי החום למטרות אחרות) וניצול אנרגיית רוח אין סיכוי לספק חשמל למיליון איש, גם לא ממבנה שהוא הר.

בקיצור, חלומות בהקיץ...

בוא ניתן סתם הערכה- שעוד 5-10 שנים, מתי שהבניה שלו תתחיל (אם יאושר)- נצילות סולארית תגיע לרמה של 50% בממוצע.

חווה סולארית על צד אחד בלבד של ה "הר" הזה תספיק לא רק למליון האנשים שהולכים לגור שם, אלא גם תיתן רזרבה שיהיה אפשר לפזר למקומות אחרים בסביבה.

תחשוב על זה לרגע, גובה 4 ק"מ עם בסיס של יותר מק"מ. אתה קולט כמה שטח פנים הולך להיות לדבר הזה?

לא תהיה להם ברירה אלא לבנות בשכבות, ותאמין לי שאם בונים 500 מטר ומאכלסים אותם, משאירים 100 מטר לא מאוכלסים, ומעליהם ממשיכים את הבניה- לא יפריע לאף אחד זה שיש לו "אתר בניה על הראש".

לגבי התקציב-

600 מיליארד דולר חלקי 20 שנה שווה 30 מיליארד דולר בשנה.

מדובר בסכום לא גבוה יחסית לסכומים שחברות הענק ביפן משקיעות מדי שנה. אם סוני, טושיבה, פוג'יטסו והיטאצ'י לוקחות חסות על הבניין הזה, לדוגמה, תהיה בטוח שלא תהיה שום בעיה כלכלית.

• תגובות 94
  • צפיות 16.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברה אני רק שתידעו אני לא בטוח שזה יצור אנרגיה דרך פנלים סולרים אלה אמרו משהוא על זרימת אוויר קר מילמעלה למטה ואז זה יוצא משהוא שיוצר אנרגיה אני פשוט לא בדיוק זוכר ראיתי את זה ליפניי שנה בערך.

פורסם

אני חושב שאפשר להכניס את כל תל אביב לשם חחחח

פורסם

אני בן 25, אם אני אזכה לראות את הבניין הזה מוקם בימי חיי אני אהיה בהלם.

כשכותבים שתקציב הבנייה יהיה בין 300 ל 900 מיליארד ברור שאף אחד לא הולך להתחיל בניה ב 10 השנים הקרובות. מדובר פה על הערכה כל כך גסה שפשוט בא לצחוק. (דרך אגב, הממוצע שלהם הוא 600 מיליארד, לא 500)

אין בכלל מנופים שמגיעים לגבהים שכאלו, אני בספק אם הארכיטקטים אפילו מודעים ל 50% מהבעיות שהם ייתקלו בהם. מדובר על בנייה בהיקף גדול פי מאה מכמה מהמבצעים ההנדסיים הגדולים בהיסטוריה, מאיפה יגיעו כמויות העובדים האדירות? חומרי גלם?

ואם יחליטו לבנות בשכבות, מי כבר ירצה לגור עם אתר בנייה על הראש?

שלא לדבר בכלל על כך שמי שיגור בקומות העליונות יחזור הביתה מהעבודה ויחטוף מחלת גבהים! טיפוס של 4 ק"מ במעלית בכמה דקות?

וכמובן הקשקוש על כך שהבניין יספק את צורכי החשמל של עצמו! גם עם 100% נצילות סולרית (שיא העולם הוא 41%, יש חברת סטרט-אפ קטנה בארץ שמגיע ל 70% אבל תוך ניצול שארי החום למטרות אחרות) וניצול אנרגיית רוח אין סיכוי לספק חשמל למיליון איש, גם לא ממבנה שהוא הר.

בקיצור, חלומות בהקיץ...

תזהר בדבריך, אם אתה בן 25, יש לך בממוצע עוד 60 שנה לחיות (לפחות).

לפני 60 שנים (1948) היו בכל העולם רק מספר מחשבים דיגיטליים שכוח החישוב המשותף שלהם לא התקרב לזה של המעבד בטלפון הסלולרי שלך. מטוסי סילון ורקטות רק החלו להופיע. הדנ"א לא היה ידוע עדיין. היו ידועים אולי תריסר סוגי אנטיביוטיקה, לא היו תרופות נגד סרטן, מחלת לב נחשבה לגזר דין מוות. שימוש בחומרים מרוכבים או קרמיים היה רק בחיתוליו. הרבה סגסוגות מתכת המשמשות היום בתעשיה היו לא ידועות או נדירות.

אל תנסה לנבא מה יהיה (או לא יהיה) פה ב-2068...

פורסם

נתת דוגמאות להישגים טכנולוגיים, אבל פה מדובר על מבצע פיזי עצום. אפילו אם היום היה תכנון מפורט ומושלם של הבניין, ועל איך להתגבר על כל הבעיות שעלולות לצוץ, עדיין כדי פיזית לבנות אותו יקח המון זמן (זה ת'כלס ליצור הר בגובה 4 ק"מ, רק הרבה יותר מורכב).

פורסם

תזהר בדבריך, אם אתה בן 25, יש לך בממוצע עוד 60 שנה לחיות (לפחות).

לפני 60 שנים (1948) היו בכל העולם רק מספר מחשבים דיגיטליים שכוח החישוב המשותף שלהם לא התקרב לזה של המעבד בטלפון הסלולרי שלך. מטוסי סילון ורקטות רק החלו להופיע. הדנ"א לא היה ידוע עדיין. היו ידועים אולי תריסר סוגי אנטיביוטיקה, לא היו תרופות נגד סרטן, מחלת לב נחשבה לגזר דין מוות. שימוש בחומרים מרוכבים או קרמיים היה רק בחיתוליו. הרבה סגסוגות מתכת המשמשות היום בתעשיה היו לא ידועות או נדירות.

אל תנסה לנבא מה יהיה (או לא יהיה) פה ב-2068...

ראשית, ההתקדמות שהושגה בסדרי הגודל של הבניה ב 60 שנה היא לא משמעותית בכלל ביחס לקפיצה שדרושה על מנת להגיע למבנה בסדר הגודל הזה.

האמפייר סטייט בילדינג נבנה לפני יותר מ 60 שנה והוא עדיין אחד המבנים הגדולים בקו הרקיע של מנהטן. המחשבים שהתקיימו לפני שישים שנה היו פרימיטיביים אבל עבדו על עקרון הטרנסיסטורים המוכר לנו היום, אין עדיין מחשבים ביולוגיים או קוואנטים, וקפיצת המדרגה הדרושה פה היא עוד יותר מטורפת מאחר ואין אף פרויקט מאושר רשמית שמתקרב לעשירית מגודלו של הפרויקט הזה. ממצב שבו עיר מאכלסת מיליון איש למיליון איש בבניין ללא תחנות ביניים? לא הגיוני.

שנית, למה לא לנסות לנבא מה יהיה? מקסימום אני אטעה.

בוא ניתן סתם הערכה- שעוד 5-10 שנים, מתי שהבניה שלו תתחיל (אם יאושר)- נצילות סולארית תגיע לרמה של 50% בממוצע.

חווה סולארית על צד אחד בלבד של ה "הר" הזה תספיק לא רק למליון האנשים שהולכים לגור שם, אלא גם תיתן רזרבה שיהיה אפשר לפזר למקומות אחרים בסביבה.

תחשוב על זה לרגע, גובה 4 ק"מ עם בסיס של יותר מק"מ. אתה קולט כמה שטח פנים הולך להיות לדבר הזה?

נו באמת, אתה לא באמת מבין באנרגיה סולרית ובשטח שצריך כדי להפיק מספיק חשמל למיליון איש, תקרא קצת על שני המכרזים שנסגרו עכשיו בקליפורניה להקמת תחנות סולריות בהספק כולל של 800 מגה וואט, השטח הכולל גדול בהרבה מהמבנה הזה שגם כך מן הסתם יהיו לו רק שני צלעות עם פאנלים סולריים.

ו 800 מגה וואט רחוקים מלהספיק למיליון איש.

לגבי התקציב-

600 מיליארד דולר חלקי 20 שנה שווה 30 מיליארד דולר בשנה.

מדובר בסכום לא גבוה יחסית לסכומים שחברות הענק ביפן משקיעות מדי שנה. אם סוני, טושיבה, פוג'יטסו והיטאצ'י לוקחות חסות על הבניין הזה, לדוגמה, תהיה בטוח שלא תהיה שום בעיה כלכלית.

מה הקשר של ענקי האלקרוניקה היפניים למבנה הזה? מילא אם היית מדבר על ענקיות הבניה.

ולמרות שאין קשר, הוצאה של 7.5 מיליארד דולר לשנה עבור כל אחת מהחברות האלו היא מעמסה כספית גדולה מדי, גדולה הרבה יותר מההשקעה השנתית של סוני ב PS3 שמוטטה את מניית החברה.

חוזי בנייה בסדר קטן פי מאה מזה הם חוזים ממשלתיים, ומעורבות בהם חברות בנייה בסדרי גודל אדירים דוגמת סקאנזה השוודית, אבל גם עבורם חוזה של מעל 10 מיליארד דולר הוא חוזה ענק (יותר מעלויות של כור גרעיני). ואתם חושבים שמישהו יידע להתמודד ולתאם פרויקט של 900 מיליארד דולר?

הנסיון הקיים אפילו לא מתקרב לכך, בייחוד מאחר ומדובר במבנה בודד.

בקיצור מדובר בזינוק טכנולוגי קיצוני מידיי.

פורסם

חחחח אשכרה בונים שם מנופים על הקומות הגבוהות כי אי אפשר מהאדמה, תאכלס בגלל זה תיכננו את הבניין ככה

פורסם

ראשית, ההתקדמות שהושגה בסדרי הגודל של הבניה ב 60 שנה היא לא משמעותית בכלל ביחס לקפיצה שדרושה על מנת להגיע למבנה בסדר הגודל הזה.

האמפייר סטייט בילדינג נבנה לפני יותר מ 60 שנה והוא עדיין אחד המבנים הגדולים בקו הרקיע של מנהטן. המחשבים שהתקיימו לפני שישים שנה היו פרימיטיביים אבל עבדו על עקרון הטרנסיסטורים המוכר לנו היום, אין עדיין מחשבים ביולוגיים או קוואנטים, וקפיצת המדרגה הדרושה פה היא עוד יותר מטורפת מאחר ואין אף פרויקט מאושר רשמית שמתקרב לעשירית מגודלו של הפרויקט הזה. ממצב שבו עיר מאכלסת מיליון איש למיליון איש בבניין ללא תחנות ביניים? לא הגיוני.

שנית, למה לא לנסות לנבא מה יהיה? מקסימום אני אטעה.

הכורח הוא אבי כל המצאה. לא קיים כורח לייצר מבנים כל כך גבוהים, הערים שלנו פחות צפופות ממה שחזו שיהיה בעבר. חלק מהמבנים הגבוהים ביותר בעולם לא נבנו עקב כורח נדל"ני אמיתי אלא מרצון להפגין עוצמה (הבורג' הוא דוגמא מובהקת, זה גם מתאים לג'יפים הענקיים למכוניות הספורט וללימוזינות של כל אותם נסיכי הנפט, פרויד היה עושה מהם מטעמים) ובגלל אופנה.

להערכתי יש היום למדע את הכלים לבניית סופר-מבנים, מידיעת ההיסטוריה, לרוב נדרשים לא יותר מ-20 שנה לפתור את הבעיות בדרך ליישום טכנולוגי, בהתאם לדחיפות ומידת ההשקעה (ראה פרויקט מנהטן כדוגמא ליישום טכנולוגי של יכולת מדעית בזמן שיא).

ד"א, המחשבים לפני 60 שנה היו מבוססי שפורפרות. אבל אתה גם לא יכול להשוות בין מחשבי טרנזיסטורים מוקדמים בהם לכל היותר כמה אלפי טרנזיסטורים חווטו באופן ידני לבין מעגלים משולבים ב-32 ננומטר (demonstrated state of the art) שכוללים מאות מיליוני טרנזיסטורים ובנויים בטכניקות אחרות לחלוטין, שלא לדבר שמחשב על טיפוסי כולל מאות מעבדים כאלו, ערוצי מידע אופטיים וכרטיסי מיתוג שעובדים במהירויות של עד עשרות ג'יגהבייטים לשניה. זה אותם טרנזיסטורים ואותם 0 ו-1 חשמליים, אבל אפילו השוואה בין המטוס של האחים רייט ל-F22 מחווירה לעומת ההתקדמות שהושגה בתחום זה... אתה מחפש רבולוציה, אבל גם התקדמות אבולוציונית עשויה להיות מרשימה, גם בבנייה.

פורסם

לדעתי זה סתם בשביל האגו. כמו שנאמר בסרט אחד:

Your ego is writing cheques your body can't cash

איזה ברוך זה יהיה אם הפרויקט יתקע באמצע..מפלצת לא גמורה בגובה 2 ק"מ...

פורסם

חחחח אשכרה בונים שם מנופים על הקומות הגבוהות כי אי אפשר מהאדמה, תאכלס בגלל זה תיכננו את הבניין ככה

למה איך אתה חושב בנו ביניינים אחרים? עם מנופי 700 מטר?

--

לפני כמה ימים הייתי בWTC והבסיס של הביניין הראשון ניראה כבר די מושלם, כל הפרוייקט של WTC עם כל הביניינים אמור להיות גמור ב2012.

פורסם

תגידו, איך בונים לעזאל לבניינים כאלו יסודות?! עם איזה מקדחים הם קודחים לעזאזל!? :o :o כאילו בשביל לבנות בית פשוט היום קודחים יסודות של 10 מטר בערך, אז למגדל- גורד שחקים בגובה פי כמה וכמה יותר גבוה מבית ממוצע צריך יסודות ענקיים!

אבל במקרה שהיפנים מתכוונים להוציא לפועל את הפרמידה שלהם אז היסודות לא יצטרכו להיות כל כך עמוקים כי פרמידה זה מבנה חזק ועמיד במיוחד!

עכשיו נראה אתכם עונים לי על זה! :silly:

פורסם
  • מחבר

יסודות אתה גם בונה למניעת שקיעת הבניין..

פורסם

וואוו מזכיר לי את הביניינים ב מורפיוס בUT

פורסם

הם יצטרכו להשתמש בחומרים חדשים כדי לבנות את הבניין תחשבו על המשקל שהיסודות יצטרכו לתמוך בו כנראה הם ישתשמשו בחומרים חדשים כמו nanotubes כדי לבנות את המבנה.

ולכל אלו שדואגים שהבנייה תימשך 60 שנה לא לדאוג, שואלים כמה מיליוני סינים מסין השכנה ולפי ההישגים שלהם בסין תוך 5 שנים הבניין יהי מוכן :lol:

פורסם

תגידו, איך בונים לעזאל לבניינים כאלו יסודות?! עם איזה מקדחים הם קודחים לעזאזל!? :o :o כאילו בשביל לבנות בית פשוט היום קודחים יסודות של 10 מטר בערך, אז למגדל- גורד שחקים בגובה פי כמה וכמה יותר גבוה מבית ממוצע צריך יסודות ענקיים!

אבל במקרה שהיפנים מתכוונים להוציא לפועל את הפרמידה שלהם אז היסודות לא יצטרכו להיות כל כך עמוקים כי פרמידה זה מבנה חזק ועמיד במיוחד!

עכשיו נראה אתכם עונים לי על זה! :silly:

יסודות הם לא בהכרח הבעיה. דבר ראשון המבנה הוא פירמידה - צורה מאוד חזקה עם שטח בסיס מאוד רחב יחסית.

בנוסף יסודות הם לא בהכרח עניין של עומק אלא יותר של שטח פנים, אם אני לא טועה קוראים לזה skin friction, בכל מקרה לדעתי היסודות לא יהיו הבעיה (בעיקרון זה בעיה עצומה אך בכל זאת ישנן עוד מספר בעיות שמגמדות אותה).

מספר בעיות :

1. אין תקציב לבנות כזה בניין.

2. האוויר מאוד דליל ב 4KM - דיי קשה לנשום.

3. מעליות? כמה זמן יקח להעלות אנשים למעלה - וגם אז יצטרכו כמות מעליות מטורפות בשביל לשנע מיליון איש. כל המעליות האלו יתפסו חלק נרחב מאוד בבניין.

4. מי רוצה לגור כל כך גבוה? אני לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים