עבור לתוכן

עזרה בעברת חלקים ממחשב ישן למחשב הנוכחי שיש לי כרגע.

Featured Replies

פורסם

שלום,

קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה.

אז ככה,

יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם.

אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה.

אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה.

תודה מראש, ויום נעים.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחח אם תחבר שתי זכרונות 512 מגה בית לא יצא לך גי'גה

בכול מקרה יש סלוטים על הלוח אם

חריצים בעברית

תסתכל ליד ההיסטינק של המעבד שהוא נמצא למעלה בצד שמאל יש לידו כמה חריצים מאונכים ובתוכם יש כרטיסי זיכרון

מה שאתה עושה זה מרים את שתי הפלסטיקים המאונכים שתופסים את הכרטיס זיכרון ושולף אותו

במחשב המועד להרכבה אתה מרים את הקליפסים למעלה ופשוט דוחף את הכרטיס לסלוט ראה שאתה דוחף אותו עם הג'וקים לכוון שמאל כי אם לא הוא לא יכנס לך

דחוף אותו עם האצבע לסלוט והקליפסים כבר יסגרו לבד וזהו

לא ניראה לי שזה יתן לך משהו למחשב אם אתה רוצה להמהיר אותי תקנה כרטיסים של ג'יגה או משהו ותחליף מעבד..

צלם גם את הלוח אם ואת פנים המחשב המיועד לפירוק ביכלל ככה שנוכל להגיד לך מזה מה ולאן לחבר במחשה החדש

פורסם

זה אחד הדברים הבעיתיים בפורום HWZONE, נכנס בן אדם לשאול שאלה וכבר משיבים לו שהוא צריך לקנות רכיבים חדשים, ולא סתם רכיב, מעבד!

פורסם

למה החחחחחחח?

בן אדם בא לשאול שאלה כשהוא לא מבין בנושא, אין צורך ללעוג.

פורסם

israelnba

אמר האיש שהוא רוצה להמהיר את המחשב שלו כדי שיהיה יותר מהיר

מי כמוך יודע שהוספת זכרונות לא תעשה כלום ממש כלום למחשב ולא תעשה אותו מהיר

אולי בטיפה בכול מקרה לא משהו בר הרגשה

חשיבות גדולה אם לא ידעת לך לכול הקוראים של התר'ד הזה היא הרונפיגורציה בין הרכיבים

המעבד והספק והכרטיס מסך והזכרונות והמעבד וכול השאר צריכים להיות ברי התאמה

כמובן שאפשר לשים מעבד 900 מגה הרץ עם כרטיס מסך ניבידיה ג'י פורס 500000000

אבל זה לא יתן את התוצאות הטובות של הכרטיס כי המעבד חלש

כנל אם תשים זכרונות או כול דבר אחר

חשובה ההתאמה בין הרכיבים גם שבונים מחשב

הבחור שפתח את התרד חושב שאם יחבר כמה זכורות אז הם יעבדו בקצב מהיר יותר וזה מתחבר לצורך העניין שתי זכרונות 500 יהיו ג'יגה

וזה טעות נפוצה

אם רוצה ג'יגה ילך יקנה ג'יגה

בכול מקרה אני הצעתי שאם הוא רוצה להמהיר ממש את המערכת שלו וטבעי שירצה

אז שיחליף פריטים שיתנו תוצאות מורגשות

ולא פריטים שלא ירגישו בהוספתם כמו הזכרונות להלן

לא אמרתי ולא הכוונתי שהוא צריךל ללכת לקנות מעבד חדש

אך אם במידה ויעשה זאת כדי שיקח בחשבון שהמחשב יהיה יותר מהיר

אבירם

בקשר לפותח התרד ניראה גם כי הבנתו במחשבים ובחומרה פחותה כי אם שאל איך נראים זכרונות כניראה שלא מבין הרבה טובעי כולנו בלי יוצא מהכלל היינו כאלה מתישהו אך לומדים וטוב שהוא רוצה ללמוד[לא להיעלב אני מבקש זה לא משפט מתנשא] וחשב הבחור שאם ישים זכרונות אולי המחשב יהיה יותר מהיר אני פה בא לתקן את החשיבה של הבחור בכך שאני אומר שאם רוצה באמת תוצאות מורגשות אולי כדאי שיחליף מעבד אם זה ממש מפריע לו

ואם לא מה נחמד שישאר עם המחשב שלו

אף אחד לא אמר ולא הכריח לקנות חלקים חדשים

הוספת זכרונות לא תמהיר את המחשב באופן דרמתי בקיצר[br]פורסם בתאריך: 19.08.2008 בשעה 17:07:27

fogrid

חס וחלילה חס ושלום אני לא לועג ולו בשניה למה שאמר הבחור שפתח את התרד

דווקא ההפך הוא הנכון כמו שרואים בכותרת מעליי שהיא גם שלי הגבתי והרחבתי הרבה בנושא של החלפת חלקים בכדיי הבחור יבין

אין בכוונתי לצחוק עליו או על דעותיו כי גם לי ולכול אחד פה מהגדול לקטן לא הייה פעם ידע במחשבים ביכלל

פורסם

לא הבנתי מה ניסית להגיד בקשר ל"512", למיטב ידיעתי חצי גיגה ועוד חצי גיגה של זכרון שווה לגיגה זכרון.

פותח השרשור מנצל משאבים שיש לו, אם יש לו אפשרות לשפר את הביצועים אפילו ב5% בלי להשקיע שקל, אז זה משתלם.

פורסם

אם הוא ישים שני סטיקים של זכרון בגודל 512 מגה יהיה לו במחשב זכרון RAM של 1024 או 1 ג'יגה.

לרוב גם עדיף שני סטיקים במקביל בלוחות שתומכים בDual channel כך שהזכרון יעבוד ב10% יותר מהירות.

כמו כן הוספת זכרון למחשב עד גבול מסויים אכן תשפר את הביצועים שלו ברוב היישומים.

בכל מקרה מר לוונדר אם ממש אתה לא מבין בתחום ורוצה הדרכה, אולי שתתן לנו באמת צילום, על מנת שנוכל לעזור...

יש גם מצב שיש לך זכרון במהירויות שונות ואולי אף באחד מהמחשבים מותקן DDR2 ולא 1... כך שאם אפשר שתגיד מה סוג לוח האם של שני המחשבים.

פורסם

reggaewithdoli

בכול מקרה זה לא בר הרגשה הזכרון הזה

עדיף שתי סטיקים של ג'יגה לא?

אבל זה כבר עניין של בעל המחשב

באמת תן תמונה של שנייהם

דרך אגב אם יש הרד דיסק במחשה הישן תעביר אותו לחדש

רק תשנה את הג'מפר של ההשני של הראשון לשני של השני

פורסם
  • מחבר

או, הצלחתי בהתחלה פתחתי ושמתי את הזכרון הופוך אבל אז התסדרתי, משום מה המחשב קורא רק 1 ג'יגה, אבל זה עדיף מ 512 מגה לא? ;)

תודה לכול מי שעזר.

פורסם

למה שיזהה יותר מ1 גיגה?

פורסם
  • מחבר

לא משנה חשבתי משהו אחר.

פורסם

בכול מקרה יש סלוטים על הלוח אם

חריצים בעברית

תסתכל ליד ההיסטינק של המעבד שהוא נמצא למעלה בצד שמאל יש לידו כמה חריצים מאונכים ובתוכם יש כרטיסי זיכרון

מה שאתה עושה זה מרים את שתי הפלסטיקים המאונכים שתופסים את הכרטיס זיכרון ושולף אותו

במחשב המועד להרכבה אתה מרים את הקליפסים למעלה ופשוט דוחף את הכרטיס לסלוט ראה שאתה דוחף אותו עם הג'וקים לכוון שמאל כי אם לא הוא לא יכנס לך

דחוף אותו עם האצבע לסלוט והקליפסים כבר יסגרו לבד וזהו

לא ניראה לי שזה יתן לך משהו למחשב אם אתה רוצה להמהיר אותי תקנה כרטיסים של ג'יגה או משהו ותחליף מעבד..

צלם גם את הלוח אם ואת פנים המחשב המיועד לפירוק ביכלל ככה שנוכל להגיד לך מזה מה ולאן לחבר במחשה החדש

אתה מדבר שטויות וחושב שאתה יודע מה אתה אומר

אתה טועה !

חיבור של שני סלוטים של 512 ינתו לך 1024 כמו שאחד החברה מעלי אמר שזה אכן 1 גיגה זיכרון ....

מה שכן עם האחד הכרטיסים יהיה 400 מגה הרץ והשני 333 מגה הרץ שהוא איטי יותר

אז ה400 ירד למהירות של ה333 ה400 יעבוד בתדר של הזיכרון האיטי יותר

ותאמין לי שגם עם תהיה כזואתי קנפגוריציה הבחור ירגיש הבדל ...

עם אין לו דואל צאנל אז במצבו עדיף כמה שיותר זיכרון ....

פורסם

בגלל זה ביקשתי שיתן לנו את סוג לוחות האם....

אבל רק אם יש את המצב שתיארת אז יכולה להיות ירידה בביצועים.

מה גם שגם אם יש אפשרות שהלוח בעל מספר סלוטים לזכרון הגדול מ2, והדואל צ'אנל יעבוד רק עבור סלוטים ספציפיים....

אז הכי טוב שפותח התראד יוריד את התוכנית הידוע CPUZ:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

ויגיד לנו מה מהירות הזכרונות/תזמונים.

ויצרף את סוג לוח האם.

פורסם

למיטב הבנתי הבחור כבר הסתדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים