פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים אני ממש חלוד בחומר ולא זוכר כולכך איך עושים את התרגילים האלה: F(w, x, y, z) = w'* x' * y * z + x * y *z + w*x * z' מייצג שלילה.איך למשל אני מצמצם כזאת פונקציה..תודה לעוזרים..
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים בעע מצטער חשבתי על הזמן "לא לשכוח לעשות את המפה נכון" ובסוף עשיתי את המפה לא נכון מפת קרנו, אני אנסה שוב ואגיד לך מה יצא
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים מחבר לפי מה שאני יודע לא אמורים להשתמש כאן במכפלת סכומים, מכפלת סכומים זה חומר שלמדנו יותר מאוחר ולא צריך להשתמש בו כאן.. בעיקרון החוקים שצרכים להשתמש בהם כאן זה :4 הכללים האלה שיש בתמונהוחוץ מזה כללים כמו הוצאת מחנה משתוף וכו'..[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים לפי מה שאני יודע לא אמורים להשתמש כאן במכפלת סכומים, מכפלת סכומים זה חומר שלמדנו יותר מאוחר ולא צריך להשתמש בו כאן.. בעיקרון החוקים שצרכים להשתמש בהם כאן זה :4 הכללים האלה שיש בתמונהוחוץ מזה כללים כמו הוצאת מחנה משתוף וכו'..ערכתי עוד פעם את ההודעה ההיא, טעות שלי, ממש מצטער - אני אבדוק את זה שוב, בכל מקרה - הנה משהו שיכול לעזור:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A4%D7%AA_%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%95אם לא תבין את זה אני יכול להסביר לךהנה לך:z*(y*w' + x*y + x*w)את יכול להוציא בפנים מכנה משותף y או x ל2 מהמכפלות שם
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים מחבר אבל זה לא כזה מצמצם את זה.. זה פשוט נכתב בצורה שונה אבל שום דבר לא משתנה..צריך להשתמש באיזה כלל שיצמצם את הפונקציה
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים אבל זה לא כזה מצמצם את זה.. זה פשוט נכתב בצורה שונה אבל שום דבר לא משתנה..צריך להשתמש באיזה כלל שיצמצם את הפונקציההוצאתי גורם משותף, ועכשיו יש סכום של 3 מכפלות של 2 משתנים במקום סכום של 2 מכפלות של 2 משתנים ועוד אחד של3 משתנים (שזה מה שהיה אם רק היית מוציא גורם משותף)זה הצמצום הכי טוב שאפשר להוציא לדעתימה קרה פה? הורדתי את הx' מהראשון נראה ליתחשוב למה זה קרה, לפי איזה חוק מותר לך להעלים את ה x'
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים מחבר תוכל לעשות איזה תצלום מסך יותר ברור של השלבים או משהו כזה בבקשה?זה קצת לא ברור שכותבים את זה כאן וגם התשובה הסופית האמת קצת לא ברורה לי בגלל זה..
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים תוכל לעשות איזה תצלום מסך יותר ברור של השלבים או משהו כזה בבקשה?זה קצת לא ברור שכותבים את זה כאן וגם התשובה הסופית האמת קצת לא ברורה לי בגלל זה..הנה לךתסתכל לפי הטבלה (ושים לב לסדר בעמודה! זה יוצא 0 1 3 2 בבינארית - בכל שלב משנים רק סיבית אחת, לכן אי אפשר לעבור מ 01 ל10 - כי משנים 2 סיביות ככה וזה לא טוב)yw' z (הz פה הוא רק כדי ליישר את הטקסט, תתעלם ממנו) זה בגלל שכמו שאפשר לראות בטבלה - שורה שנייה שלישית עמודה ימנית - X משתנה, ולכן החלק הזה לא תלוי בx ולא צריך לכלול את x שםשורה שלישית עמודה ראשונה ושנייה - w משתנה ולכן לא צריך לכלול את w בחלק הזה כי הוא לא משפיע על החלק הזה - xyשורה שלישית רביעית עמודה ראשונה - y משתנה ולכן לא צריך לכלול אותו - wxעכשיו מחברים את כל התוצאות שיצאו לנו ויוצא לנוyw' + xy + wx וכל זה כפול z(לא כללתי את z בטבלה כי זה רק היה עושה אותה יותר גדולה, וממילא אפשר לחשב את זה בלי z ולכפול הכל בz)למקרה שלא שמת לב, מפת הקרנו הזו היא כמו טבלת אמת של הפונקציהשורה ראשונה - x=y=0שנייה x=0 y=1שלישית x=y=1רביעית x=1 y=0ועמודה אתה בטח מבין לבד[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים מחבר חח אין לי מושג איך עושים את זה עם הטבלה.. למדו אותנו צמצום פונקציות כאלה ע"פ חוקים יבשים..
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים חח אין לי מושג איך עושים את זה עם הטבלה.. למדו אותנו צמצום פונקציות כאלה ע"פ חוקים יבשים..כמובן שאפשר, אבל זה פחות נוחאתה צריך לכתוב דרך?עריכה:תתעלם לגמרי מהz, תוציא אתו כמכנה משותףעכשיו לצורך הנוחות נתעלם ממנו - רק כדי לצמצם, אפשר להוסיף אותו אחר כך בלי לפגוענשאר לנו w'x'y + xy + wxעכשיו ניקח את ה2 הימניים w'x'y+xyנוציא מכנה משותף y, ונתעלם עכשיו ממנו רק בשביל הנוחות של הצמצום - נוסיף אותו אחר כךנשארנו עם w'x' + xעכשיו תשתמש בחוק השלישי ברשימת החוקים שצירפת באשכול הזהואחרי זה תכפיל את התוצאה בy (בגלל שהשמטנו אותו לצורך הנוחות), תוסיף wx (שגם השמטנו לצורך הנוחות) ותכפיל הכל בz (...)
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים הצורה הכי מצומצמת שאפשר להגיע אליה ע"פ מפת קרנו היא: w'yz + wxzכדי להגיע לזה פשוט מביאים את הפונקציה לצורה סטנדרטית (סכום מכפלות) ומצמצמים גם ללא עזרתה של מפת קרנו:w'x'yz + xyz +wxz = wxyz + wxy'z + w'xyz + w'x'yzwxyz + wxy'z + w'xyz + w'x'yz = w'yz(x'+x) +wxz(y'+y) = w'yz + wxzלדעתי הצורה הכי פשוטה בלי לשבור את הראש..
פורסם 2008 באוגוסט 1917 שנים הצורה הכי מצומצמת שאפשר להגיע אליה ע"פ מפת קרנו היא: w'yz + wxz כדי להגיע לזה פשוט מביאים את הפונקציה לצורה סטנדרטית (סכום מכפלות) ומצמצמים גם ללא עזרתה של מפת קרנו: w'x'yz + xyz +wxz = wxyz + wxy'z + w'xyz + w'x'yz wxyz + wxy'z + w'xyz + w'x'yz = w'yz(x'+x) +wxz(y'+y) = w'yz + wxz לדעתי הצורה הכי פשוטה בלי לשבור את הראש.. וואלה טוב, עבר הרבה זמן מאז שלמדתי את זה P: עריכה: כמובן! לפי הציור שעשיתי, רואים שכללתי פעמיים את השורה השלישית (הייתה חפיפה) כמה חכם מצידי ._. קיצר, עשיתי חלק אחד מיותר
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.