עבור לתוכן

שאלה-למה אנשים רוצים להשתייך לקבוצות מסו&#1497

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אבל זה קשור לרצון הזה לא?

פורסם

לדעתי רוצים להשתייך לקבוצה כבר מימי האדם הקדמון שהתחילו לחיות ככה בשביל הגנה,זאת התנהגות אנושית טבעית

פורסם
  • מחבר

פעם שנייה, אני לא שואל למה להשתייך לקבוצות באופן כללי, זה ברור.

אני שואל למה דווקא לקבוצות האלו(תוריד עשירים, הם הקבוצה החזקה לכן זה מובן לי), שאין הגיון בלרצות להשתייך אליהן

פורסם

השאלה שלך לא ממש ברורה לי. על איזה קבוצות את מדבר? אירגוניים פוליטיים? תנועות נוער?

תפרט קצת יותר

פורסם

זה מתחיל עם זה שלאנשים יש נטיה לתקשר עם אדם שהם מכירים, גם אם אין להם משהו חשוב להגיד לו באותו הרגע - למשל, רואים את השכן, שואלים אותו מה שלומו, מה חדש, כשבעצם לא הייתם הולכים ומבררים את זה אם לא הייתם נתקלים בו.

כתוצאה מהתכונה הזאת של בני אדם, יש להם נטיה לבצע אותו דבר עם סלבריטאים "יואו, אני רוצה להצטלם איתך, שנים כבר לא התראינו..." :P

כתוצאה מזה, יש הרגשה מסוימת שסלבריטאים אהודים על ידי כולם (כי הם כמו שכנים, או קרובי משפחה, של כולם, מבלי שהיתה להם ההזדמנות לדפוק לך ת'אוטו בחניה, או להרגיז אותך בצורה כזאת או אחרת).

ההרגשה המוטעית הזאת גורמת לאנשים לרצות להיות סלבריטאים.

כמובן, יש לזה יתרונות נוספים, כגון אנשים ש"מצ'פרים" אותך בכל מקום עם ארוחה חינם וכדומה - שזה זהה לסיטואציה בה היית רואה חבר מן העבר הרחוק והיית מזמין אותו לארוחה, כי לא התראיתם הרבה זמן.

ובעקבות כל אלה - לסלבריטאיות יש קונוטציה ל"הצלחה בחיים" - ואנשים רוצים להיות מתוייגים כ"מצליחים" - לגבי זה אני לא יודע לפרט מהשרוול, אבל בטוח יש מיליון מחקרים פסיכולוגיים שמסבירים את זה...

פורסם

בלי לקרוא את כל התגובות פה - אחת הסיבות היא רצון לתשומת לב, מכיר את הסיפורים על הורים שפוגעים בילדים שלהם? או יותר מוכר - ילדים קטנים שמציקים לאחרים שלהם שמקבלים יותר תשומת לב?

אני לומד כרגע קורס בפסיכולוגיה, אולי עוד חודש-חודשיים אני אוכל להסביר יותר טוב הכל

(בהנחה שהמרצה שלנו תפסיק ללכת לאשפוז כל שני ורביעי)

פורסם

מבטאים את זה נרציסטית. ביוונית השם של הגיבור המיתולוגי הוא אכן נרקיסוס (עם k), כך שזה יותר הוגן וקרוב למקור היווני להגיד "נרקסיסטית", כך גם נקראים משפחת הצמחים שעל שמו בעברית - נרקיס. העניין הוא שעולם הפסיכולוגיה דיבר בתחילה בגרמנית והיום באנגלית, ושם הגיבור המיתולוגי באנגלית/גרמנית הוא נרציסוס (אפילו קרוב יותר לנרסיסוס בהגייה האנגלית). ההפרעה נקראת באנגלית Narcissism - נרציסיסם.

אבל אתה צודק באופן עקרוני.

חידשת לי ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים