עבור לתוכן

זכאות לתעודת בגרות והציון בערבית

Featured Replies

פורסם

בכיתה ט' לא עברתי בערבית (המקצוע היחיד) ולאחר סיום הכיתה נאמר לי שחובה לקבל במקצוע ציון עובר כדי להיות זכאי לתעודת בגרות, עכשיו זה לא נשמע בכלל הגיוני כי יש המון בתי ספר שבהם לא לומדים ערבית וגם אצלנו בבית הספר יש תלמידים שחברו בצרפתית למשל ואצליהם זה לא משנה. אז איך זה יכול להיות ? גם ככה לאחר כיתה ט' ערבית זה כבר כמגמה ויש רק 5 ילדים בכיתה של הערבית..

חיפשתי בגוגל קצת ולא מצאתי מידע בקשר לציון עובר בערבית ולזכאות לתעודת בגרות

מישהו כאן מבין בזה קצת ?

תודה !

פורסם

אתה חייב לעבור גם במקצועות ללא בגרות.

פורסם

ערבית זה לא מקצוע חובה, ואתה לא חייב לעבור בו.

uri998, מזאת אומרת שהוא חייב לעבור גם במקצועות ללא בגרות?

מקצועות ללא בגרות לא קשורים לתעודת בגרות, ולא נלמדים בתיכון בכלל.

יכול ליהיות שכתנאי של בית הספר להעלות אותך לתיכון הם יכולים לדרוש ציון עובר בערבית,

אבל זה לא קשור לתעודת בגרות, אלא לקבלה לתיכון.

וגם במקצועות שכן יש עליהם בגרות, מותר להכשל ב2 אם אני לא טועה, חוץ מבמתמטיקה אנגלית לשון וספורט.

וערבית בתיכון זה לא מקצוע חובה ולא לומדים אותו אלא אם לוקחים אותו כמקצוע חובה.

פורסם
  • מחבר

לא קשור בכיהת ט' הציונים לא משפיעים על הזכאות לבגרות מלבד ערבית רק ערבית זה ככה אפשר להיכשל גם ב3 מקצועות לעלות כיתה ( מ-4 אי אפשר) אני נכשלתי רק בערבית בשאר המקצועות לא ( בכולם קיבלתי 80-70 +)

בכל זאת שלחו לי מכתב שיש לי אפשרות לעשות קורס בערבית שבסופו יהיה מבחן הקורס עולה בערך 300 ש"ח.. שזה בכלל לא מתאים לי לעשות את החרטה הזאת שבכלל יש בתי ספר שבהם אפילו לא למדו את המקצוע... אם הייתי לוקח צרפתית ונכשל - לא היה קורה כלום מגוחך לגמרי.\

חוץ מערבית שום מקצוע לא משפיע אצלנו על הבגרות בכיתה ט' לפחות..

פורסם

שוב,לפי מה שאני יודע, בכל המקצועות כגון התעמלות, ערבית וכו.. אתה חייב לקבל ציון עובר כדי לקבל תעודת בגרות.

צריך לחפש איזה מסמך רשמי של משרד החינוך,יכול להיות שהידע שלי נובע רק מאיומים שנאמרו 2000 פעם ע"י מורות רעות.

פורסם

א. אפשר להיכשל במקצוע אחד "רציני" חיצוני לא כולל עברית (לשון\חיבור\הבעה או מה שזה עכשיו)

ב. מיקצועות פנימיים כמו ערבית, לא עקרוניים, ידחפו לך משו אחר לרשימה שם. אל תדאג

פורסם

אני נכשלתי בערבית ויש לי תעודת בגרות.(למרות שעדיין לא קיבלתי אותה פיזית)

זה סתם בולשיט מה שאמרו לך, גם אותנו ניסו להפחיד עם השטויות האלה.

בעיקרון לפי מה שהסבירו לנו אז, יש איזה עמוד אחורי\שולי בתעודת הבגרות שבו רשומים הציונים במצקועות הפנימיים של בית-הספר, כמו ביולוגיה,פילוסופיה, ערבית ועוד כל מני מקצועות בסגנון, והם לא משפיעים על הממוצע, ולא מכשילים אותך (לפחות ערבית למיטב ידיעתי), כל הנזק שנכשל שם יכול לגרום הוא 'לכיעור' של העמוד הזה.

פורסם

כן.. יש חלק כזה מאחורה.. (שד"א חינוך גופני זה שם, ולא חלק מהבגרות.. אז גם בזה אפשר להכשל.. :P)

אבל זה לא קשור לזכאות לבגרות, החלק הזה בכלל מודפס בבית הספר.

לפחות ככה כתוב שם ("חלק זה של התעודה מודפס בבית הספר")..

בקיצור.. ערבית הוא לא מקצוע חובה לבגרות..

פורסם
  • מחבר

ולמרות זאת הבית ספר שלח לי מכתב בקשר לקורס בתשלום, שאם לא אעבור אני לא אהיה זכאי :@

לפי מה שאתה אומר הבית ספר סתם מנסה לרמות את התלמידים בשביל כסף .. וא לא יודע מה.. בכל מקרה זה מגוחך לגמרי.. איך שלתלמידים שלא בחרו בערבית אין בעיה עם הציון..

הרי מקצועות שיכול להגביל את הזכאות לבגרות לא אמורים להיות אחידים בכל בתי הספר ????? וגם אם כן, באותו בצפר אפשר לבחור צרפתית ולצאת עם נכשל בלי בעיה.

פורסם

יכול להיות שזה איזה משהו חדש, אני זוכר שהיו דיבורים על זה שרוצים להפוך את ערבית למקצוע חובה... יכול להיות שזה כבר יצא לפועל?

אם אתה ממש רוצה להיות בטוח אולי אפילו שווה לשאול את משרד החינוך?

פורסם

זה לא יצא. בדיוק סיימתי ללמוד עם עבודה שעשיתי בערבית, ונאבדה אי שם בבצפר (הגשנו בכיתה י' וכל השכבה לא שמעה על זה שלוש שנים) והכל בסדר.

איזה כיתה אתה? תנסה להתחמק מזה. תגיד שאתה לא מעוניין וזובי

פורסם
  • מחבר

אני עולה ליא'

אני יכול לא לעשות את הקורס הזה, הוא לא חובה. אבל אני לא רוצה גם בסוף לראות שהם צדקו ואז אני אצתרך להשלים את זה בפעם אחרת שזה יכול להיות גם אחרי הצבא..

בכל מקרה בי' ערבית לא היה צריך בכלל ללמוד ערבית כמ ושאמרתי כי זה כבר נחשב במגמה.. פעם זה היה גם חובה ללמוד ערבית/צרפתית בט וי' אבל שינו את זה שכבר מכיתה י' אתה בוחר את המגמות שלך.

בקיצור אני אנסה לברר מחר במשרד החינוך או משהו :\

תודה לכולם

פורסם

לשום דבר עד לתיכון אין שום השפעה על זכאות לבגרות, עוד מעט יגידו שזה שתלמיד כיתה ב' נכשל במוזיקה ימנע ממנו לגשת לבחינות הבגרות, המרדף אחרי הממוצע פשוט הורג את מערכת החינוך. מה עוד שגם לבית ספר אסור לדחות מישהו בגלל ציון X במקצוע מסויים, האמת שלבית הספר אפילו אסור להכריח תלמיד עם ציון לא משנה מה לעשות X יחידות במקצוע מסויים. כלומר גם אם יש לך 30 במתמטיקה כל החיים אתה עדיין זכאי לפי החוק להיות בכיתה של 5 יח"ל ולגשת לבגרות של 5 יח"ל, בית הספר יכול לעודד אותך לגשת ל3 או 4 אבל אסור לו למנוע את הזכות הזאתי בשום אופן. 99% מהתלמידים וההורים לא מודעים לזה ולעוד דיי הרבה זכויות שיש להם, ובתי הספר שרק רוצים להיות עם ממוצע הציונים הכי גבוה שאפשר לסחוט(ובממוצע לא מסתכלים על היחידות) ואחוזי הזכאות לבגרות דוחפים הרבה תלמידים למקוצועות לא מורחבים וכל מיני השלמות מפגרות בשביל שיהיה להם ממוצע טוב בסוף השנה.

ועם כל זה לא מספיק כל עוד לא קיבלת מכתב ממנהלת אגף בחינות בגרות, אלא מבית הספר שלך אתה יכול לצחוק להם בפנים.

פורסם

בולשיט, אני גם לא עברתי ערבית בכיתות ז-ט ואני זכאי לבגרות.

פורסם
  • מחבר

אצלי זה קצת שונה כי זה יסודי א-ח תיכון ט-יב.. בלי חטיבת ביניים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים