עבור לתוכן

האם אין הגבלת זיכרון ל-VISTA 64BIT /XP 64??

Featured Replies

פורסם

ראיתי משהו כותב פה בפורום הכין שהוא כי ל-VISTA 64 אין הגבלת זיכרון, האם זה אומר שאם אני אשים 8GB זיכרון המחשב יטוס לי בתוכנות מסוימות? האם מערכת ההפעלה תעשה שימוש מלא בכל נפח הזיכרון RAM??

פורסם

מערכת הפעלה 64 ביט תתמוך גם בהרבה יותר מ8 ג'גה של זיכרון RAM.

לגבי ביצועים של יישומים זה כבר כל מקרה לגופו.

פורסם

יש לה הגבלה אם אני לא טועה ל128 GB RAM אבל זה רק בתאוריה כי זה לא אפשרי עכשיו.

פורסם

אפשרי ועוד איך בשרת/תחנת עבודה ללא בעיה אבל בטוח לא על חומרה של מחשב ביתי.

פורסם
  • מחבר

ומה עם XP 64? גם שם אין הגבלה?

פורסם

מערכת הפעלה של 32 ביט יכולה לתמוך בתיאוריה (ובמעשה) בנפח זיכרון של 2 בחזקת 32 =~ 4GB.

מערכת הפעלה של 64 יכולה לתמוך בתיאוריה ב- 2 בחזקת 64 ביט של זיכרון שזה שווה ל- 16 אקסה בייט (שזה 16.8 מיליון טרה בייט).

כמו שאתה מבין, לא נעבור למערכות הפעלה של 128 בקרוב.... ;)

פורסם
  • מחבר

כמו שאתה מבין, לא נעבור למערכות הפעלה של 128 בקרוב.... ;)

חחחח......תודה רבה!

פורסם

32BIT בלי PAE מוגבל ל4 מבחינה טכנית.

32BIT עם PAE מגביל ל256GB(אבל זה תלוי רשיון והwindow page המקסימאלי הוא עדיין 4GB). מעבר לכך, בנוגע להגבלת זכרון במעבר ל4GB במערכות עם PAE ובמערכות 64BIT המערכת מוגבלת לפי תוכנית הרישוי של MS. בVISTA וכל הגרסאות של XP המערכת עדיין מוגבלת ל4GB מבחינת רישוי, אומנם ללא הנטל של MMIO. ככה שגם על מערכת 32BIT אפשר לנצל יותר מ4GB זכרון, אבל יש לזה השלכות מסויימות.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms791485.aspx

פורסם
  • מחבר

איך זה אפשרי לנצל יותר מ4G ומה ההשלכות?

פורסם

איך זה אפשרי לנצל יותר מ4G ומה ההשלכות?

להפעיל PAE אבל זה לא רלוונטי למערכות הפעלה ביתיות כיוון שהרשוי של MS מגביל אותם ל4GB ללא MMIO.

השכלות, תאורתית דפדוף איטי יותר בזכרון כיוון שמוסף עוד שלב להיררכיה, בעיות לעשות memory dump בזמן קריסת מערכת, דרייברים בעייתיים, כל מיני קפריזות של DEP חומרתים אם מעבר לתמיכה בטווח זכרון מוגבר מפעילים את הNX על מערכת 32BIT.

בפועל על 2003 server מעולם לא ראיתי שום בעיה אחת עם PAE, ועבדתי עם מערכות של 64GB זכרון גם על 32bit.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים