פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים לא נראה לי שעושים אישי, בטח עולה איזה 20אלף אם כן.וקבוצה? אין הכי טוב, אני אישית ממליץ על הייקיו (קבוצות קטנות, הרבה עבודה אינטרקטיבית דרך המחשב ולימוד דרך משחקים וכד'- מה שדיבר אלי ולכן בחרתי בהם)אומרים שיואל גבע גם אחלה
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים בנוסף למה שיגידו לך בהמשך, חשוב שתדע שהגורם העיקרי להצלחה זה לא איזה קורס אלא כמה אתה משקיע בתירגול בעצמך.
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים איך אתה מגדיר "הכי טוב" ? ממוצע הציונים של הנבחנים? רמות המדריכים? כמות שעות הדרכה? ספרות נלוות? עלויות?הרבה תופסים מיואל גבע, אבל רק רמת ההשקעה שלך וקצת מזל הם אלה שקובעים את הציון שלך בסוף.
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים מחבר אני מגדיר את זה כך שהכיתות קטנות יש השקעה מקסימלתי מהמדריך בכל תלמיד רמת המדריכים טובה
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים אני מצטרף לשוקו בהמלצה על הייקיו.היה לי קורס שממש התגבשנו ככיתה, היה מרצה ממש טוב והתרגול המחשב באינטרנט היה מצויין.למרות כל הנ"ל הפסיכומטרי זה כמעט אחד לאחד פונקציה של כמה אתה מתרגל. אם אתה מתרגל בדיוק לפי מתווה הקורס (פלוס מינוס כמה אחוזים) יש סיכוי טוב מאוד שתוציא ציון טוב.ד"א הקורסים בדר"כ בנויים ככה שההתקמות בחומר היא בצורה כזאת שבמבחן תהיה "בשיא בכושר", ככה שלתרגל סתם המון זה לאו דווקא טוב.אני אישית לא מכיר מקום שעושה תרגול אישי לגמרי.
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים יואל גבע הם לא יותר ממותג. אנשים חושבים שקורס יקר יותר בהכרח טוב יותר, אבל זה ממש לא נכון. זה שמשלמים 7,000 ש"ח על קורס ביואל גבע בהשוואה ל-2,000 - 3,000 לקורס יותר "עממי" לא אומר שיואל גבע משקיעים יותר כסף בתלמידים. זה אומר שגבע עובדים על אחוז רווח הרבה יותר גבוה. גם לרוב התלמידים אין בדיוק בסיס להשוואה ומעטים יכולים להצביע על הבדלים בין קורס "עממי" ליואל גבע. בסופו של דבר הציון לא נקבע ע"י הקורס ככה שזה ממש לא משנה איפה תעשה. קורס הוא יותר סוג של הדרכה לתלמידים שלא מסוגלים ללמוד לבד.
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים מחבר פותח הדיון - באיזה שלב בחיים אתה נמצא? (תיכון/צבא/אחרי צבא) אני נימצא בין צבא לתיכון (בכיתה יד')
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים המלצה שלי היא כזאת: א. נסה לגשת לפסיכומטרי בלמידה עצמית. יש ספרים מצויינים (גם ברוסית) ויש פורומים ברשת (כמו פורום פסיכומטרי בתפוז) שיענו על כל הנושאים שלא תבין. בנוסף, יש אתר עזרה המיועד (פסיכו) לאנשים המעוניינים ללמוד לפסיכומטרי בכוחות עצמם. באתר תוכל למצוא לוח זמנים, בחינות לדוגמא והסברים לכל הנושאים. ב. במקרה והציון שתקבל בלמידה עצמית לא יספיק לקראת סוף השירות תקבל וואצ'ר שיאפשר לך לקחת קורס פסיכומטרי בלחמן או אנקורי ב-1,500 שקלים. מדובר בקורסים לא רעים כלל ואני מכיר מספר אנשים שהוציאו בהם ציונים מעולים. כמובן במהלך השירות תוכל ללמוד לבד לפסיכומטרי עוד מספר פעמים. לדעתי מדובר באפשרויות הכי משתלמות וללא הוצאה כספית מיותרת. את המכונים היקרים תשאיר לסוף. 7,000 ש"ח לא גדלים על העצים.
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים אני כרגע לומד בהיי קיו - אחרי הנחת חייל משוחרר, עובד חברה, הרשמה מוקדמת יצא לי- 5.5Kמבחינת מספרים.עוד לא קיבלתי ציון אבל ממליץ בחום - יש אווירה לימודית/חברתית/המון סטטיסטיקה על הכל...הציונים שם ממש משקפים את הציון הסופי - כל החברים שלי למדו שם וקיבלו ציון מהסימולציה +-10 נק'וכמובן הכל תלוי בהשקעה....ד"א - היי קיו אומרים שהממוצע תלמידים שלהם 650 (הארצי 530) - יענו אחוז השיפור אצלהם הוא 120 נק' ממוצע (אני לא מבסס עובדות - זה מה שהם טוענים)
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים שיטענו עד מחר. אין שום דרך לאמת את הציונים. למעט הנבחן עצמו והאוניברסיטה (או מכללה, אבל אוניברסיטאות בדר"כ מקבלות אוטומטית) אף אחד אחר לא יודע את הציון ומכונים מבססים את "הנתונים" על סמך דיווחי התלמידים. (אם בכלל) כולנו יודעים עד כמה אותם דיווחים "אמינים" עם האגו המנופח שיש כמעט לכל ישראלי.
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים אני נימצא בין צבא לתיכון (בכיתה יד')אם אתה טוב בסך הכול באנגלית מתמטיקה ועברית, כדאי לך ללמוד לבד, לעשות כמה מבחנים לדוגמא, לשאול שאלות באינטרנט/חברים ולגשת.יש מספיק תלמידים שאני מכיר ניגשו לבד והוציאו מעל 700. הם למדו כמו שצריך בתיכון אז רק היו צריכים לעשות כמה מבחנים לדוגמא והצליחו.
פורסם 2008 באוגוסט 1817 שנים מחבר קודם כל עשיתי כבר פעמיים פסיכו פעם ראשונה בזמן התיכון בעזרת קורס פעם שניה היה גם בתיכון רק לבד והציון שקיבלתי היה ממש נמוך כי לא יכול גם ללמוד בתיכון וגם ללמוד לפסיכו. כמובן שמכאן הגעתי למסקנה שאם אני עושה פסיכו אז זה הדבר היחיד שיהיה לי לעשות באותה תקופה.בפסיכו האחרון שעשיתי העיברתי אצלי הייתה ממש ממש גרוע היא הרסה לי את כל הציון (ממש גרועה).מה זה וואצ'ר?שאלה דיי טיפשית אבל אני בכל זאת ינסה, אין דרך להתקבל לאוניברסיטה בלי פסיכו (אולי יש מבחנים אחרים)?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.