עבור לתוכן

התגייסתי לפני שבועים וגילו אצלי בעיה רפואית... מה אני עושה?

Featured Replies

פורסם

יכול להיות שהדקירות והלחצים נובעים מחרדה ולא משום דבר אחר, זה משום שאתה מודע ל"בעיה" רק עכשיו.

פורסם

יכול להיות שהדקירות והלחצים נובעים מחרדה ולא משום דבר אחר, זה משום שאתה מודע ל"בעיה" רק עכשיו.

רוב הסיכויים שזה נובע מחרדה. אפילו הרוב המכריע של הסיכויים.

אבל היית לוקח את הסיכון הזעיר בכל זאת מדובר בפתולוגיה לבבית של ממש?

פורסם

תוריד פרופיל ל45 זמני אם תוכל ותעוף משם כל עוד נפשך בך , אתה לא רוצה לעשות קווים מסריחים עם

המפקדה של חטיבות השריון , ותאמין לי יש להם חרא קווים.

פורסם

אל תשחק בבריאות שלך, ועל אחת כמה וכמה אל תתן לילדים בני 19-20 לשחק בה.

זכותך לדרוש רופא, תמיד. ואל תעצור לפני שתגיע לרופא מומחה ולבדיקות רציניות. אל תתן לאיזה חובש מושתן\רופא יחידה לתקוע אותך.

אם תהיה אסרטיבי אך בנימוס, או במילים אחרות 'תנדנד' מבלי להתחצף, תקבל את מבוקשך מהר מאוד.

פורסם

1. זה חיל שריון - לא יתנו לך לצאת ממנו.

2. אל תהיה סמרטוט פתאום - אם יש לך בעיה מולדת וחיית איתה בסדר גמור עד היום תוכל להמתין 4 חודשים לבדיקה הנכונה.

וטיפ - אף פעם אל תסמוך על אחרים כשזה מגיע לבדיקות רפואיות - תזמין/תקבע הכל בעצמך ותוודא שיש לך את השם של מי שקובע לך את התור.

המערכת הצבאית מאוד מבולגנת.

ממך לא ציפיתי לכאלה שטויות, זה לא שהוא מנסה לצאת מהחיל על ציפורן חודרנית, יש דברים שלא מתעסקים איתם, עזוב שזה מוריד את הפרופיל ל45. אתה לא יודע איזה מאמץ הוא חווה ואיך מאמץ + מחסור בשינה + כל מה שיש לך על הראש ישפיעו על זה.

אני מכיר מספיק אנשים שיצאו מהצבא עם שברי מאמץ מפה עד להודעה חדשה, בעיות גב רציניות ועוד מספיק דברים מפגרים.

פורסם

תקשיבו. תפסיקו להגיב על הדיון ללא תשובה. אם לא עוזרים לו איפה שהוא עכשיו אז נקח"ל הוא היחיד שיעזור לו כי בקו שלו יש חיילים שכל תפקידם לשמוע את הסיפור ולהחליט מה הסיפור ואם יש CASE. משם הטיפול אטומטי. מתקשרים ומעדכנים אותך על כל דבר ובירור שהם עושים בתוך הצבא. הם מאוד יעילים ברוב הפעמים.

כל תשובות לא ענייניות על ניסיונות אישיים ובבל"ת אוחר על מקום\בסיס זה או אחר אני מבקש פשוט לא לכתוב :-X

חייל - תתקשר לשם ותעדכן מה אמרו.

פורסם

לפותח הת'רד,

הדרך הכי בטוחה לפתור את העניין זה לדבר עם הסגל שלך בצורה רצינית, ואני אומר את זה מניסיון גם אני הייתי בביסלש ובשיריון.

דבר ראשון הכי חשוב, על תעשה "פוזות" מול כל הפלוגה ותשחק אותה ערס (לא תוקף אותך או משהו)

אל תבוא ביציאות כאלה של מפגר, "אני לא עושה כלום עד שאני לא רואה רופא!", "אני לא זז מטר בלי אישור!"

דברים כאלה לא יביאו אותך לשום מקום, כי אז ישחקו איתך משחקי כוח ויראו לך שאתה "תשבר" ולא הם.

אתה צריך לבוא למ"פ שלך, לא למ"מ וכמובן לא למפקד,

למ"פ "בכבודו ובעצמו" ולהגיד לו פשוט ככה חד משמעית.

אני לא רוצה לעשות בעיות, אני לא מחפש לעשות שכונה, אבל אני רוצה שנגיע להבנה שאני מעכשיו לא עושה שום מאמץ פיזי עד שאני לא יודע בוודאות מה המצב הבריאותי שלי.

אם תדבר איתו ככה הוא ישר יפתור אותך מהכל, ואפילו ידאג אישית שתגיע כמה שיותר מהר לטיפול.

אני ממליץ בחום שלא תזכיר את נושא התורניות וכאילו תתייחס לזה "כמובן מאילו" שאתה לא עושה, כי הדבר הראשון שעושים לפטוריסטים זה לטחון אותם תורנויות.

אם אתה רוצה עוד כמה קלפי כוח תגיד לו כזה, אני רוצה לתרום למדינה כמה שיותר, אבל רק בידיעה שבאמת זה לא עולה לי בבריאות.

קיצר הבנת את הראש, אם תפעל ככה, אתה תצא משם הכי מהר שאפשר, ויפטרו אותו מפעילות ישר.

פורסם

תקשיבו. תפסיקו להגיב על הדיון ללא תשובה. אם לא עוזרים לו איפה שהוא עכשיו אז נקח"ל הוא היחיד שיעזור לו כי בקו שלו יש חיילים שכל תפקידם לשמוע את הסיפור ולהחליט מה הסיפור ואם יש CASE. משם הטיפול אטומטי. מתקשרים ומעדכנים אותך על כל דבר ובירור שהם עושים בתוך הצבא. הם מאוד יעילים ברוב הפעמים.

כל תשובות לא ענייניות על ניסיונות אישיים ובבל"ת אוחר על מקום\בסיס זה או אחר אני מבקש פשוט לא לכתוב :-X

חייל - תתקשר לשם ותעדכן מה אמרו.

נקח"ל זו אפשרות סבירה בהחלט. להסתמך עלייה? ממש לא. יכול לקחת לא מעט זמן עד שהם מספקים פתרון, וזו בהנחה שהוא לא נופל בין הכסאות.

בזמני אגב היה צריך לפנות קודם לנציב פניות הציבור, וגם אז הטיפול עבר מספר תחנות והרבה צעקות. זה ממש לא 'אוטומטי'.

פורסם

לא נראה לי שיהיה חכם לפנות ישירות למ"פ.

עדיף ללכת למפקד הישיר ולהגיד לו את הדברים האלה, ואם זה לא עוזר לבקש שיחה עם המ"מ וכך הלאה.

פורסם

מניסיון מר הגורמים האג"מיים (מ"מ, מ"פ) לרוב שמים קצוץ על נושא הבריאות בצבא (אני יכול לספר לכם איך הגורמים האג"מיים מתייחסים אלי כמטרד כשאני עושה מילואים ביחידה סדירה ובוכים לי על כל ג' או הפניה). את המ"מ צריך לעדכן, אבל אין לצפות ממנו ליותר מדי. הגורם המוסמך היחיד הוא הרופא ואישור מהרופא בתקופת הטירונות הוא קדוש (בגדוד זה כבר שונה).

עם כל הכבוד למ"מ, הוא כולה ילד בן 20-21 שבמיוחד בטירונות שריון מלא פוזה ומשחקי דיסטנס ומשמעת, הדרך הכי טובה לתקשר איתו זה דרך מסמכים שחתום עליהם ד"ר זה וזה. בלי שיחות נפש על תרומה למדינה וכו'.

פורסם

מה אמרו לך בנקח"ל ? בר איתם כבר.

אם לא יילך קח עורך דין שינסח מכתב בתוספת בדיקת רופא אזרחי, זה הדבר היחיד שהציל את חבר שלי מליפול במקום חרא קרבי על אף שכלל לא התאים לשם.

פורסם

^ ^ ^ ^

נקח"ל יעזור לו רק אחרי שיהיו לו פטורים והמפקדים יתעלמו מהם,

אין לו כרגע את מי לקבול, ומה יתן לו לקבול מישהו? זה לא יעזור לו, זה אולי יעזור ליצר הנקמנות שלו.

כל מי שאמר פה שצריך לעשות את זה דרך הרופא ולא דרך המ"פ זה ממש לא מומלץ

ואני מדבר מניסיון,

ברגע שהבנאדם מגיע עם כל הפטורים מהרופא ישר רואים בוא נצנצן ופותחים מולו חזית.

לכן עדיף לדבר עם המ"פ ודרכו להגיע לרופא, שרק יאמת את הדברים, ולא לבוא "להפיל פצצה" על המ"פ.

פורסם

כל מי שאמר פה שצריך לעשות את זה דרך הרופא ולא דרך המ"פ זה ממש לא מומלץ

ואני מדבר מניסיון,

ברגע שהבנאדם מגיע עם כל הפטורים מהרופא ישר רואים בוא נצנצן ופותחים מולו חזית.

לכן עדיף לדבר עם המ"פ ודרכו להגיע לרופא, שרק יאמת את הדברים, ולא לבוא "להפיל פצצה" על המ"פ.

מי שאמר את זה הוא אני, ואני במקרה גם קצת מכיר את העסק מקרוב, גם בתור חייל קרבי בסדיר ועכשיו במילואים מהצד השני של המתרס. המ"פ לא ממש סופר את הפטורים של חיילים ספציפיים בטירונות (שוב פעם, בגדוד זה שונה), המפקדים הזוטרים בשטח אולי לא אוהבים חיילים עם פטורים, אבל הם מפחדים על התחת שלהם ולא חולקים עליהם. מה שחשוב באמת הוא שהחייל יקבל את התכנים החשובים באמת - שיעורי נשק, מטווחים, שיעורי מקצועות, תוד"א וכו', על כל השטויות של "תרגולים חוזרים" ריצות לשום מקום וכו' אפשר לוותר אם יש בעיה בריאותית. אם החייל עושה כל מה שהוא יכול במסגרת המגבלות שלו, אף אחד לא יחשוב שהוא נצנצן.

בהנחה ולחייל יש בעיה בריאותית אמיתית, הוא בהחלט חייב לדבר על זה עם המפקד שלו ("המפקד/מ"מ/מ"פ, חשוב לי להגיע למטווחים ולשיעורי מקצועות, אבל הרופא ביקש שאני לא אעשה שום מאמץ עד שיגמרו את הבירור איתי"), אבל לא לסמוך על טוב הלב שלו - הדבר היחיד שקובע כאן זה פטור חתום מרופא.

חוץ מזה, לרופא לא מגיעים דרך המ"פ. בטירונות מגיעים לרופא דרך מסדר חולים (דרך הסמל בד"כ), בגדוד מגיעים אליו לרוב דרך החופ"ל. ככה זה עובד לפחות בצבא שבו הייתי בסדיר ושבו אני עושה מילואים....

פורסם

הכל נכון, פשוט הוא דיבר על מצס שכלום לא עוזר והוא אוטוטו נשלח לשיריון. זה למה הפניתי ל"כח עליון"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים