עבור לתוכן

בעיית הבהוב במסך VP930 + שאלה על רמקולים

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי לאחרונה מסך VIEWSONIC VP930

ויש תופעה של הבהוב של המסך ששמים לב אליה כשנמצאים בשולחן עבודה או כשגולשים באינטרנט על גבי רקעים מסוימים.

כמו כן על גבי הרקעים האלה הצבעים נראים לא טוב (יותר מדי אדום).

איך אני פותר את הבעיה?

עריכה: כמו כן יש לי שאלה בנוגע לרמקולים - האם זה מסוכן להפעיל רמקולים (רמקולי מחשב רגילים) ליד המסך?

פורסם

נסה לבדוק אם מדובר באחד הרקעים כאן. אם כן, אז מדובר בתופעה שלא מהווה תקלה אמיתית אלא קיימת בכל מסך LCD. אתה יכול לקרוא על זה כאן (מתחת ל-Inversion).

פורסם
  • מחבר

זה מופיע על כל המסך והרקעים שם, כמו שזה מופיע על כל המסך אצלי ופשוט על רקעים מסוימים פחות שמים לב לזה.

זה גם בא בגלים - לפעמים זה עובד תקין ואז פתאום מתחיל להבהב/לרעוד ולהיות אדמדם ולהציג מעין קוים במסך.

יכול להיות בגלל שזה חיבור DVI? במסך CRT הקודם שחובר בVGA לא הייתה את הבעיה הזאת.

פורסם

כמו שאתה מתאר את זה, נשמע שזו בעיה במסך, לא משהו שנוכל לעזור לך לפתור בעצמך.

DVI דווקא פחות נוטה לבעיות כאלה.

פורסם
  • מחבר

איך אני בכל זאת יכול לפתור את הבעיה? (טכנאי? המסך פגום וצריך להחליף אותו?)

אם זה עוזר, חיברתי אותו דרך VGA מה שגרם לשיפור קל בבעיה אבל עדיין היה ניתן לראות את ההבהובים והקוים על המסך.

התקנתי מחדש את הCATALYST CONTROL CENTER 8.7 (כרטיס RADEON HD 4870). כחלק מההתקנה צריך למחוק את הדרייברים הקודמים ולעשות הפעלה מחדש. כשהפעלתי מחדש לאחר מחיקת הדרייברים הופיע בלון קטן בצד שמאל למטה של "חומרה חדשה" שכתוב בו "בקר מסך (תואם VGA)" כאשר החיבור היה DVI.

גם התקנה מחדש של הCCC לא עזרה וההבהוב והקוים ממשיכים להופיע אך עם הפסקות מידי פעם (כלומר יש קטעים שהמסך עובד בצורה תקינה עם צבעים נכונים).

כשהתחלתי לכתוב את ההודעה המסך הבהב ובאמצע כתיבת השורה הקודמת הוא חזר למצב תקין.

אולי מישהו לפחות מזהה את הבעיה שאני מתאר?

פורסם

הייתה לי בעייה דומה, היבהוב שבא והולך ומפריע תמיד.

הבעייה נפתרה כשחיברתי בכבל dvi.

פורסם
  • מחבר

החיבור הוא ב-כבל DVI.

כשאני משתמש בALT+TAB כדי לעבור ממשחק לווינדוס (חלונות אקספלורר וכו') או ההפך (מווינדוס למשחק) המסך נכבה לכמה שניות, משמיע רעש מוזר (מעין שריקה חלשה) וכשהוא נדלק מופיעה התמונה, לרוב עם בעיית ההבהוב, כשבצד ימין למעלה כתוב DVI לשתי שניות.

אגב השריקה הזאת באה בכל פעם שאני מכבה או מדליק את המסך.

בכל זאת כשמחקתי את הדרייברים כמו שכתבתי בהודעה הקודמת נכתבה הודעה שבקר המסך תואם VGA... מה זה אומר?

פורסם

היבהובים במסכים יכולים לנבוע ממספר מקורות:

כרטיסי מסך משובשים

מהפכים או שנאים לא תקינים במסך עצמו (הרעשים בעת הדלקה/כיבוי הם רמז בולט לכך לדעתי)

ציוד אלקטרוני סמוך כגון מודם לאינטרנט

זכור לי מקרה בפורום בו Samsung 971P חדש ריצד, ואחרי החלפה לא נראו יותר ריצודים, מה שבעצם רמז לכך שהיחידה הראשונה היתה תקולה.

תבדוק את המסך עם מחשב אחר ואם לא עזר, נסה לממש החלפה ליחידה אחרת במידה וקיימת כזו או להזדכות עליו.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי חדש וכן גם כרטיס המסך שלי, בנוסף במסך CRT הקודם לא היו בעיות תצוגה ככה שאני לא חושב שזו הבעיה.

הציוד האלקטרוני ליד המסך הוא המחשב עצמו (המארז), שני רמקולים (שכיביתי וניתקתי מהחשמל וזה גם מחזיר אותי לשאלה ששאלתי בהודעה הראשונה) וטלפון רגיל שגם אותו ניתקתי וזה לא עוזר. אם זה רלוונטי יש שקעי חשמל שאני משתמש בהם ליד המסך.

חיברתי את המסך למחשב אחר בחיבור DVI וב15 הדקות שהוא היה מחובר הבעיה לא הופיעה. כשחיברתי אותו שוב למחשב שלי הבעיה הופיעה ישר.

חשוב לציין שזו לא בעיה של תצוגת המסך (כלומר רקעים ספציפים שבהם יש בעיה) כי על אותם רקעים מדי פעם יש את ההבהוב ומדי פעם אין.

עוד דבר הוא שעם המסך הגיע דיסק דרייברים שהתקנתי אצלי ולא במחשב השני שחיברתי אליו את המסך, ועדיין אצלי יש בעיה ושם התצוגה הייתה טובה (וגם בהירה יותר).

פורסם

כדי להבהיר את הממצאים שלך:

בכרטיס מסך שבמחשב החדש ב-VGA אין בעיה ואילו ב-DVI יש הבהובים. אם בדקת את המסך ב-DVI של מחשב אחר והכל בסדר, לא נראה לי שיש בעיה טכנית במסך עצמו. אולי יש בעיה בכרטיס מסך או שהחיבור DVI לא תקין.

האם ניסית לבצע שיחזור באמצעות כלי שיחזור המערכת של מערכת ההפעלה לנקודת שיחזור, שהיא לפני התקנת הדרייברים - בנוסף להסרת הדרייברים?

כדאי גם לחבר את המסך לבד לשקע חשמל ולא ביחד עם הרבה צרכנים.

בכל מקרה במידה והבעיות נמשכות ואם המחשב והמסך נקנו מאותה חנות, כדאי שתיקח את שניהם אליה ותראה למוכרים שיש בעיות תצוגה.

לרמקולים ממוסכים לא צריכה להיות השפעה על מסכי LCD. יש טענה לפיה עשוי להיגרם נזק בגלל הצבת רמקולים קרוב מדי למסך:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061126213557AATpEJe

אולם מאחר שיצרנים כגון Asus, Chimei או Eizo משלבים רמקולים בחלק מהדגמים שלהם, אני בספקות לגבי זה שרמקולים עשויים לגרום לשיבושים, וגם לא זכור לי שמשתמש כלשהו כתב בפורום על כך, שמסך LCD שלו השתבש בצורה חמורה בגלל רמקולים.

פורסם
  • מחבר

כמה תיקונים להודעה שלך:

במחשב החדש בחיבור DVI יש הבהובים בולטים (רוב הזמן, לא כולו) ובחיבור VGA יש הבהובים פחות בולטים (שוב רוב הזמן, אבל קיימים הבהובים).

חיברתי את המסך שוב בDVI לאותו מחשב שחיברתי מקודם והפעם כן היו הבהובים. חיברתי מסך LCD אחר למחשב החדש ולא היו הבהובים.

כמו כן במסך CRT הישן לא היו הבהובים.

לא ניסיתי שחזור מערכת, מה שכתבתי למעלה מראה שהבעיה במסך ולא במחשב, אבל אם זה באמת יכול לעזור אני אעשה.

המסך נקנה מחנות נפרדת מהמחשב, ואני כנראה אלך אליהם עם המסך כדי להראות שיש בעיה.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים