עבור לתוכן

שאלות בנוגע לחיבור מאווררים ולידים

Featured Replies

פורסם

אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

או http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

או משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען הסיר ספק ) ולהוציא את 2 המאווררים הישנים שיש לי ולהחליף בחדשים, הבעיה שאף פעם לא נגעתי בכלום בתוך המחשב (חוץ מפעם אחת שניקתי שם אבק - וגם אז המחשב לא נידלק יותר ;D .... )

אז השאלות שלי הם - לאן המאוורר בכלל מתחבר ואיך מחברים אותו לשם ? כמה מאווררים בסהכ אפשר לחבר ? כל מאוורר מתאים לחומרה של המחשב או שצריך לבדוק במפרט של המחשב אם הוא בכלל תואם? ומה עוד כדאי לדעת (אולי אני אזכר בעוד שאלות יותר מאוחר...)

ויש לי שאלות גם לגבי הלידים , כפי שכבר קראתם אני ממש לא מבין בכל העסק הזה עם המחשב , ואחרי שאני יעשה את החור במארז כמובן שארצה להוסיף גם לידים. וכמובן שגם עליהם יש לי שאלות ;D - לאן הם מתחברים ואיך מחברים אותם? כמה לידים אפשר לחבר ( אני מפחד שאולי יהיה יותר מידי עומס על המחשב והוא יקבל איזה קצר וישרף...) איזה סוג של לידים כדאי לקנות (3 וואט?) ומה עוד כדאי לדעת לפני שאני מתקין אותם?

אז אחרי ששאלתי את כל השאלות האלו - אני מקווה שמישהו יענה ... ואם בכלל יהיה אפשר לצרף תמונה שתמחיש על החיבורים והכל זה יהיה מעולה...

תודה מראש לכל העוזרים ומקווה לקבל תשובות...

פורסם

בקשר למאוררים בדרך כלל כול מאוררשתקנה יתאים למחשב חח כי הוא של מחשב אלא אם כן תזמין מאורר תעשייתי

בדוק את החורים אצלך במארז בישביל המאוררים אני כמעט בטוח שאם יש לך מקום למאוררים מאחורה זה 80 מ''מ ואם מקדימה אז זה 120 מ''מ אך למען הסר ספק

בדוק!בקשר לחוזק שלהם שאל רק אם הם שקטים או מרעישים רובם חזקים ועושים את העבודה אבל אם אתה רוצה אתה יכול לבקש שיחברו אותו לאחד המחשבים בחנות ואתה תראה מה ההספק RPM שלו ואת כמות האור שהוא מפיץ

לפי דעתי זאת הבדיקה הכי טובה, באם מצא חן בעיייך כמובן קנה אותם רק אל תשכח לבקש ברגים בישבילהם וזהו.

בקשר לחיבוק לדים אתה צריךל לחבר אותם לחיבור מלוקס עם נגד

חיבוק המולוקס הוא החיבור החשמלי לרכיבי החומרה

אם תחבר את הלד לחוט הצהוב והשחור שלידו שים נגד 470 אוהם לא משנה באיזה צד ולשם חבר את הלד

אם אתה מחבר לאדום ולשחור שלידו שים נגד של 100 אוהם וזה יעבוד

אל תהפוך בין הנגדים וסדר החוטים

למען לא ישרפו לך

בקשר לשריפת המחשב מקסימום שישרף לך זה ספק

אם יש לך ספק מעל 300W או300W אין בעיה שתחובר כמה מאוררים ולדים

לדים אתה יכולן לחבר כמה שתרצה רק חשוב לשים נגד

בקשר למאוררים יותר מ3 לא צריך

אבל אם אתה רוצה יותר ויש לך ספק של 250W או משהו בסיגנון

החלף אותו למען יציבות המערכת

יש ספקים ג'נרים במחירים זולים

או של חברות במחירים קצת יותר גדולים..

עשה אתה השיקול בבחירה

מקווה שהבנת ועכשיו תיישם

רק אל תשכח לעדכן תמונות ;D

אבירם

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה aviram אבל אני דווקא מעדיף לעבוד לפי המדריך הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0

על חלק II - בניית אלמנט תאורה פשוט ..

אבל יש לי שאלה המדריך שם . כשהוא אומר לחבר את הכבל החשמלי השחור -

"נקפל אותו כ10 ס"מ אחרי תחילתו ונגלה חתיכה קטנה, כך נעשה ליד כל מחבר ונבריג את הקצוות הגלויים למחברים כבתמונות "

אז לא הבנתי איך מחברים אותם למחברים - כיאלו מכניסית את הקצוות הגלויים שחתכתי לתוך החור שם ואז מבריגים בשביל שהוא יתפוס אותו או שצריך להלחים?

ועוד שאלה - אחרי שאני יגמור להכין את זה (בתקווה שאני יצליח...) לאן מחברים שם את הלדים בכלל?

פורסם

תראה...

אני יסביר לך איך מחברים לד למחשב..

זה מאוד פשוט

דבר ראשון לדים

חיבור מלוקס

ונגדים

או 100 אוהם או 470 אוהם

אתה לוקח את חיבור המלוקס

לרוב יש שתי פלסטיקים שקופים ובנייהם מחברים 4 חוטים

אדום שחור שחור צהוב

מהשחור והצהוב בדרך כלל יוצאים עוד שתי חוטים אדום ושחור

אם לא יוצאים מהם חוטים פשוט תנתק את הפלסטיק מהחוטים

אם אתה לא יודע איך עושים את זה תגיד אני יסביר לך

ואז מה שתקבל זה 4 חוטים וחתיכת פלסטיק אחת

מהחוטים ההם אם יש לך נגד 100 אוהם תוציא שתי חוטים מהאדום והשחור

אם יש לך נגד 470 אוהם תוציא שתי חוטים מהצהוב והשחור שלידו

לפף אותם סביב הראשים מברזל הכסופים ההם ותחזיר בחזרה רק תראה באיזה כוון אתה מחזיר את המחבר פלסטיק

אחרי זה פשוט חתוך את קצוות החוטים שחיברת

או אם כבר יש אז את האדום והשחור שיוצאים מהצהוב והשחור לידו

חשוף אותך

שים נגד 470 אוהם באחד החוטים

ולשם חבר לד

חבר למחשב והנה זה עובד..

במידה ולא עובד או שנשרף כניראה שמת את המחבר הפוך או שלא שמת נגד נכון

עשיתי הסבר קטן בצייק שיעזור לך להבין

בתמונה חיברתי שתי חוטים לאדום ולשחור שהם 5 ולט

זה מתאים עם נגד 100 אוהם

אם תוציא שתי חוטים מהצהוב והשחור אז זה מתאים לנגד 470 אוהם

זה העיקרון בחיבור לד

מקווה שעזרתי אל תשכח תמונות

אבירם

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה - אני ינסה את זה :xyxthumbs:

פורסם

בכייף , אל תשכח לצלם ולהראות לנו חח ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים