פורסם 2008 באוגוסט 1417 שנים אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemאו http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemאו משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען הסיר ספק ) ולהוציא את 2 המאווררים הישנים שיש לי ולהחליף בחדשים, הבעיה שאף פעם לא נגעתי בכלום בתוך המחשב (חוץ מפעם אחת שניקתי שם אבק - וגם אז המחשב לא נידלק יותר ;D .... )אז השאלות שלי הם - לאן המאוורר בכלל מתחבר ואיך מחברים אותו לשם ? כמה מאווררים בסהכ אפשר לחבר ? כל מאוורר מתאים לחומרה של המחשב או שצריך לבדוק במפרט של המחשב אם הוא בכלל תואם? ומה עוד כדאי לדעת (אולי אני אזכר בעוד שאלות יותר מאוחר...)ויש לי שאלות גם לגבי הלידים , כפי שכבר קראתם אני ממש לא מבין בכל העסק הזה עם המחשב , ואחרי שאני יעשה את החור במארז כמובן שארצה להוסיף גם לידים. וכמובן שגם עליהם יש לי שאלות ;D - לאן הם מתחברים ואיך מחברים אותם? כמה לידים אפשר לחבר ( אני מפחד שאולי יהיה יותר מידי עומס על המחשב והוא יקבל איזה קצר וישרף...) איזה סוג של לידים כדאי לקנות (3 וואט?) ומה עוד כדאי לדעת לפני שאני מתקין אותם? אז אחרי ששאלתי את כל השאלות האלו - אני מקווה שמישהו יענה ... ואם בכלל יהיה אפשר לצרף תמונה שתמחיש על החיבורים והכל זה יהיה מעולה...תודה מראש לכל העוזרים ומקווה לקבל תשובות...
פורסם 2008 באוגוסט 1517 שנים לאחר הרבה מאוד זמן שלא הייתי פה אני רואה שאנשים לא קוראים כלוםיש מדריך מעולה בנעוץhttp://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0תרד קצט למטה
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים בקשר למאוררים בדרך כלל כול מאוררשתקנה יתאים למחשב חח כי הוא של מחשב אלא אם כן תזמין מאורר תעשייתיבדוק את החורים אצלך במארז בישביל המאוררים אני כמעט בטוח שאם יש לך מקום למאוררים מאחורה זה 80 מ''מ ואם מקדימה אז זה 120 מ''מ אך למען הסר ספקבדוק!בקשר לחוזק שלהם שאל רק אם הם שקטים או מרעישים רובם חזקים ועושים את העבודה אבל אם אתה רוצה אתה יכול לבקש שיחברו אותו לאחד המחשבים בחנות ואתה תראה מה ההספק RPM שלו ואת כמות האור שהוא מפיץלפי דעתי זאת הבדיקה הכי טובה, באם מצא חן בעיייך כמובן קנה אותם רק אל תשכח לבקש ברגים בישבילהם וזהו.בקשר לחיבוק לדים אתה צריךל לחבר אותם לחיבור מלוקס עם נגדחיבוק המולוקס הוא החיבור החשמלי לרכיבי החומרהאם תחבר את הלד לחוט הצהוב והשחור שלידו שים נגד 470 אוהם לא משנה באיזה צד ולשם חבר את הלדאם אתה מחבר לאדום ולשחור שלידו שים נגד של 100 אוהם וזה יעבודאל תהפוך בין הנגדים וסדר החוטיםלמען לא ישרפו לךבקשר לשריפת המחשב מקסימום שישרף לך זה ספקאם יש לך ספק מעל 300W או300W אין בעיה שתחובר כמה מאוררים ולדיםלדים אתה יכולן לחבר כמה שתרצה רק חשוב לשים נגדבקשר למאוררים יותר מ3 לא צריךאבל אם אתה רוצה יותר ויש לך ספק של 250W או משהו בסיגנוןהחלף אותו למען יציבות המערכתיש ספקים ג'נרים במחירים זוליםאו של חברות במחירים קצת יותר גדולים..עשה אתה השיקול בבחירהמקווה שהבנת ועכשיו תיישםרק אל תשכח לעדכן תמונות ;Dאבירם
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים מחבר תודה על התגובה aviram אבל אני דווקא מעדיף לעבוד לפי המדריך הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0על חלק II - בניית אלמנט תאורה פשוט ..אבל יש לי שאלה המדריך שם . כשהוא אומר לחבר את הכבל החשמלי השחור - "נקפל אותו כ10 ס"מ אחרי תחילתו ונגלה חתיכה קטנה, כך נעשה ליד כל מחבר ונבריג את הקצוות הגלויים למחברים כבתמונות "אז לא הבנתי איך מחברים אותם למחברים - כיאלו מכניסית את הקצוות הגלויים שחתכתי לתוך החור שם ואז מבריגים בשביל שהוא יתפוס אותו או שצריך להלחים? ועוד שאלה - אחרי שאני יגמור להכין את זה (בתקווה שאני יצליח...) לאן מחברים שם את הלדים בכלל?
פורסם 2008 באוגוסט 1717 שנים תראה...אני יסביר לך איך מחברים לד למחשב..זה מאוד פשוט דבר ראשון לדיםחיבור מלוקסונגדיםאו 100 אוהם או 470 אוהםאתה לוקח את חיבור המלוקסלרוב יש שתי פלסטיקים שקופים ובנייהם מחברים 4 חוטיםאדום שחור שחור צהובמהשחור והצהוב בדרך כלל יוצאים עוד שתי חוטים אדום ושחוראם לא יוצאים מהם חוטים פשוט תנתק את הפלסטיק מהחוטיםאם אתה לא יודע איך עושים את זה תגיד אני יסביר לךואז מה שתקבל זה 4 חוטים וחתיכת פלסטיק אחתמהחוטים ההם אם יש לך נגד 100 אוהם תוציא שתי חוטים מהאדום והשחוראם יש לך נגד 470 אוהם תוציא שתי חוטים מהצהוב והשחור שלידולפף אותם סביב הראשים מברזל הכסופים ההם ותחזיר בחזרה רק תראה באיזה כוון אתה מחזיר את המחבר פלסטיקאחרי זה פשוט חתוך את קצוות החוטים שחיברתאו אם כבר יש אז את האדום והשחור שיוצאים מהצהוב והשחור לידוחשוף אותךשים נגד 470 אוהם באחד החוטיםולשם חבר לדחבר למחשב והנה זה עובד..במידה ולא עובד או שנשרף כניראה שמת את המחבר הפוך או שלא שמת נגד נכוןעשיתי הסבר קטן בצייק שיעזור לך להביןבתמונה חיברתי שתי חוטים לאדום ולשחור שהם 5 ולטזה מתאים עם נגד 100 אוהםאם תוציא שתי חוטים מהצהוב והשחור אז זה מתאים לנגד 470 אוהםזה העיקרון בחיבור לדמקווה שעזרתי אל תשכח תמונות אבירם[attachment deleted by admin]
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.