עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי אימון כושר

Featured Replies

פורסם

מאוד מאוד קשה במצב שלו - הוא רזה מאוד - אחרי שנה עם אבקות חלבון הוא יוכל להפסיק ולהמשיך בלי זה.

זה לא קשור למצב שלו, זה קשה בלי קשר לאכול כמויות כאלה בלי להשלים עם אבקה

מוכן לקחת אחריות - מניסיון של חבר שלי - הוא הלך איתי לחד"כ 4 פעמים בשבוע ולא הלך לו - העמסתי עליו תרגילי מסה רוצחים והוא לא גדל הרבה.

אמרתילו שינסה חלבונים - והפלא ופלא - זה עבד...

באותה מידה הוא יכל לגדול רק מאוכל, הוא פשוט לא אכל מספיק

אני מכיר בניו פארם - יש עוד מקומות - אבל שלא יקנה בשוק - כי יש המון זיופים - וזה באמת מסוכן

לא ידעתי שמוכרים בניו פארם תוספי מזון למתאמנים

כן ! אין לו צורך להגיע למסה ולאחר מכן חיטוב - ישר שילך על חיטוב - זה יעבוד - וכן, אני מדבר מניסיון.

מה יש לו לחטב?

לעור ועצמות?

עיצוב = חיטוב - צודק - פשוט לבנאדם שרק מתחיל לשמוע מושגים יותר קל להבין עיצוב - אם אני טועה אז חיטוב...

:nixweiss:

• תגובות 39
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גיא ללא ספק יודע על מה הוא מדבר. אני רואה פה הרבה תגובות טובות שלו בנושא והפעם הייתי חייב להגיב על זה. כל הכבוד.

תודה על הפרגון ;).

בנוגע לחלק מהתגובות האחרות - חבר'ה, מהיכן אתם מביאים את פניני החוכמה האלה? יש כאן הזרמת דיסאינפורמציה לא מכוונת, אך בסופו של דבר היא מטעה אתכם ואת שאר הקוראים.

galz ו-Maskar הגיבו על רוב הטענות, אך בכל זאת אני אדגיש כמה דברים:

1. אף אחד לא 'צריך' אבקת חלבון. בסופו של דבר מדובר במזון מהונדס על מנת לעזור לספורטאים להשלים את מכסת החלבון שהגוף זקוק לה, שהוא כאמור רק אחד מאבות המזון. כמו שקפסולות ויטמנים נועדו להשלים את מכסת הויטמינים, כך עושה החלבון. מכאן שאפשר להסתדר ללא אבקה, אך במקרים רבים נוח(ואף זול יותר) להשלים חלק מהמכסה היומית באמצעות תוספי מזון כאלה ואחרים.

2. אין לו מה לחטב. הבחור צריך לתפוס קצת נפח - אחרי זה יהיה לו קל יותר לחטב וגם הגוף יראה טוב בהרבה. שוב אני מדגיש - זה לא בא בסתירה לייעוץ רפואי בעניין מבנה הגוף שלו(בפרט בליטת בית החזה).

3. אם אבקת חלבון\טונה זה עול כלכלי מבחינתך - תתקמבן עם החבר'ה מהמטבח ותדאג להוציא אוכל. זה לגיטימי וזה נפוץ וגם galz נתן לך טיפ טוב בעניין.

4. אל תרד מתחת ל-3 אימוני כוח בשבוע. זה מבחינתך צריך להיות המינימום. התרגילים שציינתי יתווספו עם הזמן, כרגע אתה לא ממש צריך לדאוג לגביהם. אני אחלוק על galz - אין טעם בחלוקה לקבוצות שרירים אלא אם תוכל להתאמן יותר מ-3 פעמים בשבוע(מינימום 4 ל-AB, ומינימום 5 ל-ABC. כל פיצול מעבר לכך הוא מוגזם ומיותר לדעתי לאדם שלא מתחרה\לוקח חומרים).

5. דבר אחרון - מה שחשוב הוא שתתמיד באימונים ותראה עלייה מגמתית. אם תלך 'רעב' או לא - זה כבר תלוי בך. מבחינה פיזיולוגית ברור שעדיף שתלך עם רזרבות של חלבון בדם ומאגרי גליקוגן עמוסים(כלומר, אחרי שאכלת כמו שצריך ומספיק זמן לפני), אבל בסופו של דבר מה שבאמת חשוב הוא שהתזונה היומית הכללית תראה כמו שצריך, ושתתמיד באימונים.

הערה גם ל-YogiBear - ריצה זה אימון אירובי ברובו(פרט לריצות קצרות), ומכאן שההתחזקות היא בעיקר של סיבי הסיבולת, מה שלא מוביל לעלייה רצינית בכוח וגם לא במסת השריר. במילים אחרות - ריצות ארוכות ממש לא יפתחו לך גוף, ואי אפשר להתייחס לריצה כ'עבודה על רגליים', או על כל קבוצת שרירים אחרת. גם שאר התרגילים שסיפקת בעיקר מיועדים לשיפור מרכיבי סיבולת וכושר, ופחות לפיתוח גוף.

פורסם

^^^^

להתאמן על כל הגוף כל אימון במשך למעלה מחודשיים נראה לי קצת חבל. כמובן שאם אין לא אפשרות לעבור לתוכנית שיותר תתאים כי אין לו זמן אין מה לעשות... אבל המצב האופטימלי הוא לעבר אחרי חודש-חודש וחצי לתוכנית AB.

נ.ב

אני פשוט חייב להגיב על המשפט הזה

"מאוד מאוד קשה במצב שלו - הוא רזה מאוד - אחרי שנה עם אבקות חלבון הוא יוכל להפסיק ולהמשיך בלי זה."

WTF? כל בנאדם, בלי טיפת הבנה התחום, עם קמצוץ הגיון בריא, אמור להבין שיש כאן סתירה...

בהתחלה כשאתה שחיף תקח תוספי חלבון, ואחרי זה כשתגדל, והגוף שלך יצרוך יותר חלבון באופן טבעי, תפסיק עם התוספים?

פורסם
  • מחבר

כל פעם אנחנו מסיימים את הנושא בכך שאני צריך צריך לאכול יותר, מסודר יותר, לפני ואחרי אימון ועוד...

אבל זאת בדיוק הבעיה העיקרית שלי =/

אולי אם המטבח שלנו היה מספק אוכל קצת יותר נורמלי אז הייתה לי אפשרות.. אבל גם זה קשה =/

אני אפרט לכם בערך כרגע איך הולך התפריט היומי שלי בצבא כרגע:

בוקר:

גבינה לבנה, כמה פרוסות לחם, 2 ביצים (עם אופציה לחלבון של ביצה 3, תלוי לפי החשק), קצת סלט שברובו אני אוכל רק מלפפון, לפעמים יש סלט כרוב סביר שאני אוכל. פה מסתיימת הארוחת בוקר שלי..

צהריים:

2 המבורגרים/שניצלים או שניצלונים שאני כמעט לא מסוגל לאכול אותם (זוועה), 2/3 פרוסות לחם, פסטה/תפו"א/פתיתים, ושוב סלט קצת ממה שיש פה ושם שאפשר לאכול... כי הסלטים זוועה, גם הסלט ירקות, נראה כאילו עמד איזה יומיים וגם יש לו טעם דומה..

ערב:

גבינה לבנה, ביצים (תלוי לפי מה אכלתי בבוקר, כי זה לא בריא ממה שאני יודע לצרוך יותר מ-2 חלמונים של ביצים קשות ביום), פסטה/פתיתים, סלט, לחם, דני/שוקו תלוי אם מביאים אחד מהם בכלל שזה לא קבוע..

אתם מבינים תבעיה?..

את הרעיון של מיני בר כבר הצעתי לאלה מהחדר שלי אבל הם לא רוצים בטענה שאין כסף... ולבד ממש אין לי כסף לקנות עכשיו מיני בר...

קומבינות בחדר אוכל עדיין אין לי, יצא לי מאז שאני בבסיס לעשות בערך 2 תורנויות מטבח ככה שחוץ משמות של חלקם אני לא מכיר אף אחד... ואני לא יודע איך זה במטבחים אחרים אבל אצלנו מגינים על האוכל כאילו הם קנו אותו בעצמם וכל שטות מחלקים שם תלונות... כמעט נתנו לי ולחבר תלונה על זה שלקחנו פירות בלי לבקש לארוחת צהריים בדת"ק כשמשכנו אוכל...

ותוספי מזון כמו שאמרתי - יקר מידי בשבילי... כנ"ל טונה שעולה בערך 5 שקל לחבילה, שבחישוב זריז - 15 שקל בשבוע - 45 שקל בחודש. אין לי את זה... כמו שאמרתי אני בקושי סוגר חודש בלי מינוס..

מאז שהתחלתי להתאמן אני משתדל מאוד להגדיל את כמות האוכל שאני צורך, הכמויות שציינתי כאן לא מדוייקות, אבל הן רק לתת קצת אינדיקציה..

פורסם

אתה יכול להביא מהבית? :smile1:

אחותי מביאה מהבית בד"כ

המלצה שלי, חפש משהו שנקרא "פרושוטו" או משהו כזה, זה של איזו חברה מוכרת (טבע עוף/זובולובק וכל אלה, לא זוכר בדיוק איזו חברה זו כרגע)

זה במדף עם הפסטרמות

זה חתיכות בשר מאוד דקות (ומאוד מלוחות, אז אם יש לך בעייה עם זה שכח מזה) ולדעתי זה טעים

קניתי פעם משהו דומה (רק יותר דק ויותר מיובש) בטיב טעם, היה מעולה בתור חטיף, חבל שתוך 10 דקות הלכו 2 השקיות שקניתי :smile1:

פורסם

אתה יכול להביא מהבית? :smile1:

אחותי מביאה מהבית בד"כ

המלצה שלי' date=' חפש משהו שנקרא "פרושוטו" או משהו כזה, זה של איזו חברה מוכרת (טבע עוף/זובולובק וכל אלה, לא זוכר בדיוק איזו חברה זו כרגע)

זה במדף עם הפסטרמות

זה חתיכות בשר מאוד דקות (ומאוד מלוחות, אז אם יש לך בעייה עם זה שכח מזה) ולדעתי זה טעים

קניתי פעם משהו דומה (רק יותר דק ויותר מיובש) בטיב טעם, היה מעולה בתור חטיף, חבל שתוך 10 דקות הלכו 2 השקיות שקניתי :smile1:

[/quote']

מזה הפרושוטו הזה? נשמע כמו סופר זבל מעובד...

פותח הדיון, אין מה לעשות. תאכל יותר ממה שיש ותנסה כן להתקמבן במטבח. תמיד תוכל להשקיע יותר אחרי השחרור.

פורסם

זה בשר משומר AKA beef jerky

BeefJerky_Full.jpg

אם זה יקר הוא טבעי ומעושן, אם זה זול הוא יותר מלא בחומרים כימיים מסנו K500...

פורסם

מזה הפרושוטו הזה? נשמע כמו סופר זבל מעובד...

פותח הדיון, אין מה לעשות. תאכל יותר ממה שיש ותנסה כן להתקמבן במטבח. תמיד תוכל להשקיע יותר אחרי השחרור.

זה לא זבל! זה מעולה וטעים

הנה דובי זובי הסביר קצת^^

המממ, עושה לי חשק... אבל אני חייב לשמור למחר

ואל תגיד משומר, זה גורם לחשוב על פחית שימורים, אנשים לא מודעים לשיטת השימור במלח כ"כ

פורסם

אני לא מתלהב מהדברים האלה. הכי טוב זה חזה עוף קפוא נקי, ולהכין אותו בעצמך.

מעולה וטעים או לא, זה עדיין בשר מעובד שיצא ממפעל.

פורסם

אני לא מתלהב מהדברים האלה. הכי טוב זה חזה עוף קפוא נקי, ולהכין אותו בעצמך.

מעולה וטעים או לא, זה עדיין בשר מעובד שיצא ממפעל.

זה לא אומר בהכרח שזה לא בריא

אני ניסיתי את הקטע עם חזה עוף, לא כל כך מסתדר לי לקחת את זה איתי

תוך זמן קצר זה נהיה לי מגעיל

אני מעדיף לחמם וישר לאכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים