עבור לתוכן

בעיה המחשב לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום,

גלשתי לי היום להנאתי כאשר פתאום המחשב נתקע לחלוטין, לא יכלתי לעשות שום דבר חוץ מ-reset ידני.

כאשר הוא נדלק, במסך הפתיחה של של המחשב היה רשום: "The CPU has changed!"

בנוסף היה רשום שצריך להיכנס לBIOS כדי לשנות את הגדרות המעבד, ניסיתי להיכנס אבל המחשב פשוט היה תקוע במסך הפתיחה.

נאלצתי שוב לעשות RESET, הפעם המחשב פשוט לא עלה. המחשב עצמו נדלק וכל המאוררים עובדים אבל המסך אוטומטית נמצא במצב של POWER SAVE!

בנוסף הנורת HDD הצהובה ליד כפתור ההפעלה נשארת דלוקה!

ניסיתי להדליק את המחשב כמה פעמים מחדש אך זה לא עוזר.

חשבתי אולי הבעיה היא בכונן הקשיח, אז ניסיתי לחבר כונן אחר במקומו. הנורת HDD כבר לא דולקת אבל המחשב עדיין לא עולה והמסך עדיין נשאר במצב של POWER SAVE!

צריך עזרה בבקשה!

פורסם

תאפס את הביוס ותראה הוא עולה.

איפוס הביוס נעשה בעזרת הג'מפר שנמצא לייד הסוללה שלו. תבדוק ב-Manual של הלוח שלך כדי לדעת איזה רגליים צריך לקצר, ואיך בדיוק לעשות את זה.

פורסם
  • מחבר

איפסתי את הביוס, זה לא עזר!

אני די בטוח שהמחשב אמור לעלות גם בלי כונן קשיח מחובר אליו, אבל אין שום דבר.

אני אפילו לא יכול להסביר אם הבעיה במסך, בכונן, בלוח אם ובמעבד....

בנוסף שכחתי לציין שהביפ ששומעים כמה שניות אחרי הדלקת המחשב, לא נשמע אלא המנורה פשוט ממשיכה לדלוק.

יש מצב שהסוללה של הביוס נגמרה???

פורסם

עדיין לא יצא לי להתקל בסוללת BIOS שנגמרה :s05:

בכל אופן, יצא לי להתקל בכמה הודעות No Signal בחיים שלי ובד"כ הבעיה הייתה או בכ. מסך, או בלוח.

תנסה להפעיל את המחשב עם כרטיס מסך אחר (או לחלופין, תבדוק את הכ. מסך שלך במחשבאחר שעובד) ותראה אם נדלק.

פורסם

סוללה בהחלט יכולה להגמר

אבל מה שקרה לך היה הדרגתי וזאת בהחלט לא תופעה של סוללה גמורה

תנתק הכל , כולל הכרטיס מסך והכבלי SATA PATA והזכרונות מהלוח וכל כרטיס PCI נוסף

תבדוק שהרמקול הפנימי מחובר

ותנסה להדליק

תקשיב אם יש ביפ או ביפים

פורסם
  • מחבר

ניתקתי הכל, נשארתי רק עם הלוח אם והמעבד, הדלקתי את המחשב ולא היה שום צפצוף (וידאתי שהספיקר של המחשב עובד)

חיברתי את שאר הדברים אחד אחרי השני ועל כל אחד מהם התגובה של המחשב היא זהה, הוא פשוט לא נדלק כמו שצריך,

הכל נראה שעובד אבלהמסך שחור.

ואני גם בטוח שהבעיה היא לא בדיסק הקשיח וגם לא בכרטיס מסך, כי החלפתי אותם עם שני אחרים של אחי, והסימפטומים זהים!

יכול להיות שיש איזושהי בעיה בספק כח? למרות שכל המאווררים עובדים?

יש איזושהי דרך לאתר את הבעיה???

פורסם

אם הלוח לא ציפצף כשמה שיה מחובר היה לוח (ללא זיכרונות), מעבד וספק, אחד מהשלושה האלו תקול.

אם יש לך ספק אחר, בדוק איתו.

נסה לפרק את המעבד מלוח, ולהרכיב חזרה (בהנחה שאתה יודע לעשות זאת)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר הכל!!!!!!

החלפתי ספק, הורדתי את המעבד וניקיתי אותו ואח"כ החזרתי, כרטיס מסך, דיסק קשיח, אפילו החלפתי את הסוללה של ה BIOS!!!

מה עוד נשאר????

הדבר היחיד שלא עשיתי זה להחליף את המעבד!

פורסם

אם שללת גם ספק, הבעייה היא או בלוח אם, או במעבד.

פורסם

ניסיתי כבר הכל!!!!!!

החלפתי ספק, הורדתי את המעבד וניקיתי אותו ואח"כ החזרתי, כרטיס מסך, דיסק קשיח, אפילו החלפתי את הסוללה של ה BIOS!!!

מה עוד נשאר????

הדבר היחיד שלא עשיתי זה להחליף את המעבד!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הרכבתה טוב את המעבד ,תפרק אותו שוב בעדינות ותראה שהוא מורכב טוב ,תבדוק שהפינים של המעבד

לא עקומים,והוא מורכב בכיון הנכון,ותחזיר אותו בלי כח ועליו כמובן הקירור ,ולא לשכוח את הכבל של הקירור ל cpu-fan ..

פורסם
  • מחבר

השתמשתי עכשיו במחשב של אח שלי בשביל להחליף בין המעבדים. למחשב שלי יש מעבד אינטל פנטיום 4 ולאח שלי אינטל דואל קור, לשניהם תושבת של 775.

העברתי את המעבד שלי למחשב שלו, ואת המעבד שלו למחשב שלי.

המחשב של אחי יחד עם המעבד שלי עלה כמו שצריך אך כשהגיע הרגע לטעינת ווינדוס

הוא פשוט נכבה לחלוטין, ניסיתי כמה פעמים אך כל פעם הוא נכבה באותו הרגע.

לעומת זאת המחשב שלי עם המעבד של אחי, לא עלה בכלל (כמו קודם) ונוסף לו רצף של ביפים בטון עולה ויורד ללא הפסקה!

החזרתי את המעבדים למחשבים המקוריים שלהם, אז עכשיו המחשב של אחי עובד כרגיל כמו שצריך אבל המחשב מלווה בביפים הרצופים (ואני בטוח ב100 אחוז ששמתי את המעבד כמו שצריך, והמאוורר עובד מצוין).

אז מה הקטע כאן?????? אני מתחיל למרוט שערות מראשי!!! :bash: :bash: :nixweiss:

פורסם

הבעיה היא בלוח. תחליף לוח ותהנה.

פורסם

השתמשתי עכשיו במחשב של אח שלי בשביל להחליף בין המעבדים. למחשב שלי יש מעבד אינטל פנטיום 4 ולאח שלי אינטל דואל קור' date=' לשניהם תושבת של 775.

העברתי את המעבד שלי למחשב שלו, ואת המעבד שלו למחשב שלי.

המחשב של אחי יחד עם המעבד שלי עלה כמו שצריך אך כשהגיע הרגע לטעינת ווינדוס

הוא פשוט נכבה לחלוטין, ניסיתי כמה פעמים אך כל פעם הוא נכבה באותו הרגע.

לעומת זאת המחשב שלי עם המעבד של אחי, לא עלה בכלל (כמו קודם) ונוסף לו רצף של ביפים בטון עולה ויורד ללא הפסקה!

החזרתי את המעבדים למחשבים המקוריים שלהם, אז עכשיו המחשב של אחי עובד כרגיל כמו שצריך אבל המחשב מלווה בביפים הרצופים (ואני בטוח ב100 אחוז ששמתי את המעבד כמו שצריך, והמאוורר עובד מצוין).

אז מה הקטע כאן?????? אני מתחיל למרוט שערות מראשי!!! :bash: :bash: :nixweiss:

[/quote']

אתה לא יכול להחליף ככה מעבדים ,לפני זה רואים באתר של יצרנית לוח האם ,אם הוא מתאים ,למרות שזה אותו תושבת ...

פורסם
  • מחבר
אתה לא יכול להחליף ככה מעבדים ,לפני זה רואים באתר של יצרנית לוח האם ,אם הוא מתאים ,למרות שזה אותו תושבת ...

העניין הוא שבדקתי לפני זה באתר החברה, והלוח אם מתאים למעבד שלי.

פורסם

אם הדלקת את המחשב בלי זכרונות והוא לא צפצף, אז כמו שנאמר לך בעמוד הקודם, הבעיה היא או בלוח, או במעבד, או בספק.

הסיכוי שהבעיה היא במעבד הוא קטן, סבירות גבוהה שהבעיה היא בלוח, אבל לפני שארתה קונה לוח, תנסה להחליף ספק עם הספק של המחשבשל אח שלך)ותראה אם הבעיה נפתרת (ישסיכוי קטן שזה יקרה, אבל רק כדי להיות בטוחים שזה לוח). אם לא אז הלוח הלך - תקנה לוח חדש ותהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים