עבור לתוכן

איך שדרוג המסך ישפיע על ירידה בביצועים במפרט שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

כיום יש לי מסך 19 של AOC.

אני רוצה לשדרג למסך 22"(כרגע כנראה שזה הולך לכיוון של 2243).

האם אני אראה נפילה בביצועי המשחקים כתוצאה מהשדרוג? או שכרטיס המסך מסוגל להתמודד עם זה?

האם זה יכול להגיע למצב שמשחקים יהיו ממש ממש איטיים(משחקים שעלו קודם בFPS טוב ועכשיו יהיו בFPS נמוך מאוד?).

תודה רבה!

(המפרט בצד ימין)

פורסם

איזה כרטיס מסך יש לך?

פורסם

מסכי 19 הם בעלי רזולוציה של 1024*1280. מסכי 22 הם בעלי רזולוציה של 1050*1680. בחשבון פשוט, מדובר בתוספת של כ35% לשטח המסך (מבחינת פיקסלים), מה שתאורטית יגרור ירידה של כרבע בFRAMERATE. לא, זה לא אומר שמשחקים שרצו טוב מאוד ירוצו גרוע. זה אומר שמשחקים שעבדו בהגדרות מסויימות בצורה חלקה אבל גבולית (30FPS) יכולים לרדת למצב שבו תבחין בהאטה מסויימת ותאלץ להוריד קצת את הפילטרים כדי לחזור למשחק חלק לחלוטין - אבל יש לך כרטיס חזק ואין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

קראתי באיזה מקום שברזולוציות נמוכות יותר המעבד עושה את רוב החישובים, ואילו ברזולוציות גבוהות כרטיס המסך עושה את רוב החישובים.

זה נכון?

האם זה אומר שכעת כרטיס המסך שלי אמור להתחמם יותר מאשר ממקודם?

פורסם

אני לא יודע איפה קראת את זה, זה פשוט לא נכון. מנוע המשחק הוא זה שקובע אילו חישובים מבוצעים ע"י רכיבים אלו ואחרים, ולא הגדרות התצוגה - ולא, כרטיס המסך לא יתחמם יותר, כי מבחינתו להציג על מסך 19 ב(נניח) 60FPS או להציג על מסך 22 ב(שוב, נניח) 45FPS זה אותו העומס בדיוק.

ההסבר ההגיוני היחיד שאני מוצא למידע שקראת הוא שמשחקים ישנים באמת הסתמכו יותר על המעבד מאשר היום, ואכן תמכו ברזולוציות נמוכות בלבד. לחילופין, אולי הכוונה לכך שהורדת הרזולוציה מורידה את העומס מכרטיס המסך, בעוד שהעומס על המעבד נשאר כשהיה - מה שאכן נכון, כי כרטיס המסך הוא זה שבפועל ממלא את הפיקסלים שמוצגים (ועל כן העומס תלוי ברזולוציה), בעוד המעבד מחשב את מה שלא מוצג ישירות - AI, פיזיקה וכו'.

פורסם
  • מחבר

גם שמעתי שאמורים לצאת דרייברים חדשים עם PhysX ל8800GTS, אני מקווה שזה גם יעזור קצת בשיפור הביצועים.

אתה יודע אולי מתי זה משתחרר לסדרת ה8800?

פורסם

לא זוכר, אבל תריץ חיפוש פה בפורום, היה דיון על זה.

פורסם

אולי הכוונה לכך שהורדת הרזולוציה מורידה את העומס מכרטיס המסך, בעוד שהעומס על המעבד נשאר כשהיה - מה שאכן נכון, כי כרטיס המסך הוא זה שבפועל ממלא את הפיקסלים שמוצגים (ועל כן העומס תלוי ברזולוציה), בעוד המעבד מחשב את מה שלא מוצג ישירות - AI, פיזיקה וכו'.

אכן זו הסיבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים