עבור לתוכן

באיזה מיתרים אתם משתמשים בגיטרה החשמלית?

Featured Replies

פורסם

אני בדרך כלל על כיוון רגיל אולי פעם בחודש אנ מכוון לדרופ D ומחזיר לסטאנדארט אחרי כמה ימים.

לא לדאוג יש לי איבנז איכותית, אם קניתי אותה בערך באפריל השנה,

מתי אני אצטרך לתת אותה לסטאפ ?? כי זה יותר תלוי בנגינה עצמה מאשר בזמן שחלף.

סטאפ עושים כי חלף זמן מסויים או שמרגישים בשינוי לרעה בביצועים של הגיטרה ??

רוב הסיכויים שאתה תשים לב כשהגיטרה שלך תצטרך סטאפ. בהתחלה תשים לב לזה מאוחר, ועם הזמן אתה תראה שאתה שם לב לזה יותר ויותר מהר.. פשוט כי אתה מתחיל להבין את ההבדל.

בכל מקרה, סטאפ כולל בתוכו יישור צוואר/טראסרוד, כיוונון אקשן, ניקוי אלקטרוניקה ובעקרון אתה יכול להוסיף שיוף שריגים אבל זה בד"כ עולה עוד.

איך אתה שם לב כשאתה צריך סטאפ?

1. צוואר עקום - הגיטרה מזייפת בשריגים הגבוהים.. מאד קל לשים לב לזה, זה מאד מעצבן, וזו בעצם הבעיה שהכי מצריכה סטאפ (כי אותה הכי קשה לתקן לבד). אתה יכול לבדוק את זה בקלות ע"י נגינה של נניח שריג חמישי על מיתר מסויים, ונגינה של שריג 17 על אותו מיתר. אם המרווח אינו אוקטבה זכה, כנראה שהצוואר שלך עקום..

2. אקשן נמוך - תשים לב לזה שהשריגים שלך מזמזמים. כלומר, כשאתה מנגן על שריגים מסויימים (בד"כ זה כמה שיותר קרוב למרכז הצוואר, כלומר, בסביבות השריג ה-12), המיתר מזמזם, לפעמים זה יכול ממש לעצבן ולהישמע גרוע. ניתן לתקן לבד בעזרת מפתחות אלם, מאד פשוט להבין את העקרון..

אקשן גבוה - הפיקאפים יתקשו לקלוט את המיתרים, ויהיה לך הרבה יותר קשה ללחוץ עליהם. יש כאלה שגם אוהבים אקשן גבוה..

3. אלקטרוניקה - תשים לב שכשאתה מתעסק עם הנובים יש רעשים מציקים כאלה של מעין חיכוך או משהו מציק כזה שאי אפשר להסביר את זה.. זה אלק' מלוכלכת.. ניתן לנקות בקלות בעזרת ספריי אויר, אם אתה לא יודע מה אתה עושה עדיף שלא תעשה, שלא תהרוס משהו באלק' של הגיטרה..

• תגובות 46
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי איזה חבר שמתעקש שאיבנז פחות טובים מגיבסון...

באיכות בצליל בלהבלהבלהבלה...

ניסיתי להסביר לו מליון ואחת פעם שזה לא נכון, והוא מדבר שטויות, והוא לא מקשיב....

יש לכם איזה הסבר משכנע?

אגב, לרוק קלאסי ופרוג רוק, מה עדיף, אפיפון לס פול סטנדרט, או איבנז RG320EX?

או אפילו הימהה הלבנה הזו שאני לא זוכר את שמה כרגע (זאת עם הלדים וכל השטויות..)

הן יקנו בכלי זמר, כי אני לא מוצא את המבחר של מרום מספק(עדיף לי לקנות משם כי דוד שלי מיודד עם הבעלים.) :nixweiss:

ואיך המגברים האלה?

http://www.marom-music.co.il/Product.asp?ProID=105

http://www.marom-music.co.il/Product.asp?ProID=106

מי עדיף מביניהם?

א. על טעם ועל ריח....

ב. עדיף שתבהיר לו יותר בדחיפות שאפיפון [glow=red,2,300]זה לא[/glow] גיבסון .

ג.אתה מציע פה גיטרות זולות שהם לא מהוות את ההבדל האמיתי בין גיבסון לאיבנז.

ד. יש לי איבנז ואני מבסוט ממנה, אבל במקרה הזה עדיף לקחת אפיפון קאסטום או סטאנדארט כי האיבנז הזולות לא משו בכלל.

פורסם

א.אני יודע שצליל זה עניין של טעם, אבל זה לא קשור לחברה. אני מנסה למצוא לו הסבר משכנע שזה לא משנה...

ב.כמובן שאפיפון זה לא גיבסון, הם רק בבעלותם.

ג. מה שהצעתי פה לא אמור להוות את ההבדל ביניהן, אני רק מחפש המלצה לגיטרה.(תקציב: 2500)

ד.אתה בעצמך המלצת לי בזמנו על האיבנז ההיא :kopfpatsch: (עם משתמש של חבר שלי)

פורסם

זה לא באיזור שלי כך שאי אפשר להזמין( ולא- שום סיכוי שאני קונה גיטרה על עיוור)

מה כ"כ טוב בה?

היא נחשבת טובה יחסית לפרוג רוק?

פורסם

היא מעולה!

יש לה האמבקרים כך שהיא מתאימה למטאל ורוק כבד, וכן היא מתאימה מאוד לבלוז, יש לה קלין ממש ממש טוב.

הרבה אומרים שהיא טוב יותר מhighway stratocaster ויש כאלה שמעדיפים אותה אפילו על אמריקן סטאנדרט הבנתי.

בכל מקרה, זו גיטרה מדהימה ויחס עלות\תועלת הכי טוב שיש.

כמו כן, הגימור והאלקטרוניקה של הגיטרה מעולים כמו שReverend יודעים לעשות :xyxthumbs:

היא גם תתאים לפרוג רוק, היא פשוט מעולה ומתאימה כעיקרון להכל.

היא מאוד מומלצת גם למתחילים ככה לפני שהם יודעים לאיזה כיוון הם הולכים.

החשמלית הראשונה שלי תהיה כנראה אמריקן סטאנדרט [אני מתכוון לחסוך כמובן, זה לא בא ברגל ולא בקרוב :P]

כי אני לא אחד שקונה דברים כאלה בתדירות גבוהה.

בכל אופן, גיטרה מאוד מאוד מומלצת לכולם בטווח המחירים הזה.

במיוחד למי שמחפש קלין טוב.

הגיטרה הזו גם יותר ורטיסלית מהסטראט כי היא בעלת האמבקרים שמאפשרים לה לנגן בנינוחות רוק כבד ואפילו מטאל.

אני מאוד מאוד ממליץ לך להתקשר לרעש געש ולשאול אם יש את הגיטרה במלאי [תל אביב או חיפה] וכדאי מאוד שתלך ותבדוק את הגיטרה.

[br]פורסם בתאריך: 15.08.2008 בשעה 00:18:54

יודע מה, תחסוך לPRS :lol::smile1:
פורסם

כן, ברור עכשיו אני רץ לקנות.

יודע מה, נלך על חזק- כבר הזמנתיאתה הלס פול סיגנצ'ור של זאק וויילד :lol:

לא ממש אפשרות מבחינתי ללכת לבדוק אותה...

מישהו פה יודע אם הצליל של האפיפון למיניהן מזכיר את המקבילות של גיבסון?

כי שמעתי את הלס פול של גיבסון, וממש אהבתי את הצליל.

פורסם

אז מה, אתה מעדיף לקצר את הרשימה שלך של הגיטרות האפשריות רק בגלל שאתה מתעצל לזוז קצת?

לא חבל? הרי זה לא קצת כסף, וכדאי לעשות סקר שוק כראוי וזה אומר ללכת לחנות ולנגן עליהן ולבדוק אותן בעצמך.

פורסם

ד.אתה בעצמך המלצת לי בזמנו על האיבנז ההיא :kopfpatsch: (עם משתמש של חבר שלי)

סליחה על האי הבנה גבר, אני המלצתי לך על האיבנז הלבנה SZ320EX , יש לאיבנז סדרה אחרת שבה הזולות הם לא משהו.

אבל אם הזמת כבר אפיפון אז תתחדש ותהנה !!

פורסם

צודק

אני לוקח בחזרה את ה :kopfpatsch:

אז היא, טובה לסגנונות שציינתי? יותר מהאפיפון? כמובן שאשמע את שתיהן, ואקח מה שאעדיף, אבל אשמח לשמוע חוות דעת מוקדמת.

מצטער על האי-הבנה

אגב, לא הזמנתי שום דבר, הוא אמר ללכת על גיטרה של PRS שעולות לא קצת, ואני צחקתי איתו ואמרתי שהזמנתי את הגיטרה (המדהימה, יש לציין) של זאק וויילד, שעולה איזה 10000 ש"ח.

פורסם

אני גם צחקתי :nixweiss:

PRS אלו גיטרות של הטופ, כנל המחירים :nixweiss:

בכל מקרה, למה אתה שואל אותו? לך לחנויות מוזיקה\גיטרה ונסה את הגיטרות!!

ואני בכל זאת אהיה נודניק ואגיד לך שוב - כדאי לך להרים את עצמך לרעש געש ולנסות רברנד!

פורסם

לא אהבתי את העיצוב...

אני יודע שזה נשמע דבילי ומפגר, אבל אצלי היופי הוא פרמטר חשוב בגיטרה.

יהיה לי קשה לנגן על גיטרה שאני לא אוהב את העיצוב שלה...

פורסם

זה לא דבילי, זה פרמטר די חשוב.

טוב אם אתה אומר, בסך הכל פה זה כבר עניין סובייקטיבי, לדעתי הם בסדר גמור והיא גם עדיפה על האייבנז כך שהפסד שלך :smile1:

פורסם

PRS אלו גיטרות של הטופ, כנל המחירים :nixweiss:

הPRS האמריקאיות הן אמנם יקרות מאד כמו הגיבסון סטאנדארט שמתחילות רק ב2300 דולר...

יש גם PRS זולות יותר שהן לא אמריקאיות יש אותן במרום והם שוות בדיקה אבל המחירים במרום לא מציאותיים, איכשהו 400 דולר הופכים ל4500 ש"ח...

פורסם

הSE היחידה שניסיתי בהחלט לא הצדיקה תג מחיר של 3500 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים