עבור לתוכן

מנהלי בתי החולים מתנגדים להקמת בית חולים באשדוד

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3580569,00.html

סדר עדיפויות עקום זה אחד הדברים שהכי מכעיסים אותי בהתנהלות המדינה. זה נמצא בכל מקום: צה"ל, אוניברסיטאות, משרדי ממשלה שונים. אני עשיתי את הסדיר בבסיס נידח בנגב ליד הכור. בבסיס לא הייתה תאורה היקפית עובדת (שמרנו ולא ראינו על מה אנחנו שומרים בכלל), חיילים ישנו במגורי אסבסט מתפוררים, שמרנו בעמדות שמירות משנות ה-50. לטענת המג"ד אין תקציב לשיפוץ. אבל כשאר היה צורך להוציא הון על טיול יחידה תמיד נמצא תקציב. סדר עדיפויות עקום. מעדיפים טיול בו הקצינים יכולים להשתכר בחינם על פני תחזוקה של אתר אסטרטגי.

אותו היגיון עקום נכנס לפעולה פעם נוספת. אחרי שראינו את המדינה שופכת עשרות מיליוני שקלים על חגיגות ה-60 בזמן שנערי האוצר טוענים שאין כסף למיגון שדרות, המדינה החליטה להקים בית חולים נוסף בעיר שנמצאת בקרבת מספר בתי חולים. (רחובות, אשקלון, ת"א) אין כסף, לטענתם, לשפץ בתי חולים קיימים, אבל יש כסף לבנות בית חולים חדש. כנראה מתי שהחלטה מסויימת משרתת אינטרסים של איזה קבלן מקורב לשלטון תמיד יש כסף.

פורסם

אתה אפילו לא יודע כמה המצב גרוע בבתי החולים הקיימים, במיוחד בפריפריה. אנשים רק רואים את המראה החיצוני העלוב ואת זמני ההמתנה במיון. הם פחות רואים את החוסר הנורא בכ"א, את האיכות היורדת והולכת של המתמחים ומומחים בתחומים מסוימים ואת כל הקיצוצים הקטנים בציוד ובחומרים.

אדרבא, שיפתחו עוד תריסר בתי חולים חדשים, שישפכו כסף על קבלנים וספקי ציוד מקורבים וישתיקו את הלוביסטים שדורשים בי"ח "קרוב לבית". אבל העלות האמיתית היא לא הבטון של מגדל האישפוז וגם לא מכונת ה-CT במיון, העלות האמיתית היא מימון התקנים לצוות. אני לא אתפלא אם התקנים לבית החולים החדש יבואו על חשבון תקנים בבתי חולים אחרים שגם ככה נמצאים על סף קריסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים