עבור לתוכן

רוסיה -גרוזיה (גאורגיה) טיפ - זה לא משחק כדורגל ולא אולימפיאדה

Featured Replies

פורסם

טוב לא ראיתי שמישהו פתח פה דיון על המתרחש בדרום אוסטיה אז הנה אני עושה זאת.

מה דעתכם על המתרחש שם?

לפי דעתי יהיו עוד הרב מאוד הרוגים ובנתיים לאף אחד זה לא מזיז .

• תגובות 59
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנחנו מוכרים להם נשק "וסיוע בטחוני" בכחצי מילארד דולר בשנה אז זה מזיז לנו לפחות.

פורסם
  • מחבר

בישראל לא רגילים לכמויות כאלה של הרוגים.

חבל שזה קורה.. בזמן האולימפיאדה לא אמורים להילחם :-\ (לפחות המשתתפות באירוע )

פורסם

גורמים ברוסיה טוענים שהרגו "רק" 2,000 אזרחים. בינתיים העולם שותק. אבל ברגע שפגז של צה"ל פוגע בטעות במקום הלא נכון ברצועה והורג שני אזרחים אנחנו אשמים ברצח עם וחוטפים גינויים מכל העולם.

פורסם
  • מחבר

ישראל זה לא רוסיה

נכון שברית המועצות התפרקה אבל רוסיה עדיין נחשבת למעצמה חזקה מאוד בעולם.

פורסם

זו הנקודה שלי. רוסיה יכולה לרצוח, אנחנו לא יכולים להגן על עצמנו.

פורסם
  • מחבר

אנחנו יכולים לעשות הרבה דברים.

אצלנו אין שליט כמו פוטין ואנחנו יותר תלויים בארה"ב לעומת רוסיה שאינה תלויה באף אחד .

אבל אני לא רוצה לדמות את מה שקורה שם למה שקורה פה כי זה קצת לא במקום .

פה יש "מלחמה" שזה יותר חתול ועכבר ושם פתאום ביום בהיר הולכים כמה אלפים בגלל סכסוך כלשהו (אני באמת שלא בעניינים למה כל זה קורה שם ) .

יכול להיות שרוסיה צודקת אבל התגובה מאוד כואבת ואני רק יכול לנחש למה דווקא עכשיו .

לאחרונה יש לרוסיה ולארה"ב בעיונת קלה בעניין מערכות הנ"מ שארה"ב רוצה או שכבר הציבה באירופה..

הרוסים רוצים להראות שלא כדאי להתעסק איתם.

פורסם

זו הנקודה שלי. רוסיה יכולה לרצוח, אנחנו לא יכולים להגן על עצמנו.

אל תשכח שהלחימה מתבצעת בין שתי מדינות ריבוניות שאחת מהן מעצמה ויש לה כוח לא מבוטל בעולם כך שאפילו אם רוצים זה די בלתי אפשרי לרסן אותה והיא בתכלס יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

המצב אצלנו שונה, העולם רואה כאן לחימה של מדינה ריבונית דמוקרטית ומתקדמת שכבשה שטחים שלא שייכים לה לבין עם כבוש שחי בתת תנאים שאין לו ברירה אחרת מאשר לפנות לטרור.(אני לא שמאלני אבל ככה זה מצטייר בעולם.)

פורסם

אני לא מבין איך מנסים להשליך מהמצב באבחזיה לזה שבישראל. מצד שני אנחנו תמיד היינו בטוחים שאנחנו (ישראל) במרכז היקום ומנסים להשוות כל דבר למה שקורה פה...

בכל מקרה, קראתי לאחרונה מאמר על כך שעליית מחירי הנפט החלישה מאוד את הדמוקרטיות וחיזקה כוחות טוטליטריים רבים בעולם. בנוסף עליית מחירי הנפט היא המנוע מאחורי הרבה סכסוכים, זה כמובן בא בנוסף לירידת מעמדה של ארה"ב ככוח ממתן בעולם (בעיקר באדיבות בוש הדביל).

הסיבה העיקרית שרוסיה הפכה לכל כך חזקה בשנים האחרונות היא עליית מחירי הנפט והגז ומחירת נשק וידע צבאי ללא הכרה לכל מיני גורמים מפוקפקים (איראן לדוגמא), פוטין התחיל להתנהג כמו הצאר פוטין הראשון והתחיל לפעול להרחבת ספירת השליטה של רוסיה. בכותרות יש בעיקר את המאבק בנאט"ו ואת הבחישה בקלחת באיזור הבלקן ובחלק מהמדינות הבלטיות, אבל לפי דעתי ההשתוללות הנוכחית של רוסיה היא חלק מהרצון שלהם לכפות את עמדתם גם באיזור הקווקז שתמיד היה מרדני ובעייתי מנקודת המבט שלהם. הכוונה הסופית שלהם, חוששתני, היא להשאיר את מדינות הקווקז תחת השפעתם הישירה.

פורסם

כמה עובדות לחמומי המוח שבינכם!

צפון אוסטיה נחשבת לחלק מהפדרציה הרוסית, הגאורגים קיבלו חזקה על דרום אוסטיה.

המלחמה נכון לעכשיו מתקיימת בחלק הצפוני,הרוסים דיווחו על 2000 אזרחים מתים, רוב האוכלוסיה באזור הזה היא אוכלסיה בעלת אזרחות רוסית!

המלחמה החלה ב 2 לאוגוסט, כאשר כוחות גאורגים כיתרו ערים באזור והחלו בטיהור אתני, הכוחות הרוסים נכנסו לאזור רק אתמול!

פורסם

כמה עובדות לחמומי המוח שבינכם!

צפון אוסטיה נחשבת לחלק מהפדרציה הרוסית, הגאורגים קיבלו חזקה על דרום אוסטיה.

המלחמה נכון לעכשיו מתקיימת בחלק הצפוני,הרוסים דיווחו על 2000 אזרחים מתים, רוב האוכלוסיה באזור הזה היא אוכלסיה בעלת אזרחות רוסית!

המלחמה החלה ב 2 לאוגוסט, כאשר כוחות גאורגים כיתרו ערים באזור והחלו בטיהור אתני, הכוחות הרוסים נכנסו לאזור רק אתמול!

הרוסים רק רוצים לגלח את הגרוזינים זה הכל... :nixweiss:

עכשיו ברצינות.

גאורגיה לא היתה מעיזה לעשות טיהור אתני, זה בטוח הרוסים התחילו את זה.

רוסיה מעצמה מושחטת שמפעילה שרירים על כל המדינות מסביב ואני לא מאמין לשום דבר שהם אומרים.

פורסם

הרוסים רק רוצים לגלח את הגרוזינים זה הכל... :nixweiss:

עכשיו ברצינות.

גאורגיה לא היתה מעיזה לעשות טיהור אתני, זה בטוח הרוסים התחילו את זה.

רוסיה מעצמה מושחטת שמפעילה שרירים על כל המדינות מסביב ואני לא מאמין לשום דבר שהם אומרים.

מתבקשת השאלה הבאה: למה??

למה לבזבז מיליונים על ציוד ונשק כדי להיכנס למחוז ולהתחיל להרוג אזרחים שלה?

לעומת הגאורגים שרוצים לספח את החבל ארץ הזה מאז פירוק ברית המועצות, למרות שרוב האוכלוסיה שם היא רוסית , ואין שם כמעט גאורגים(בו נקרא להם כך, הם ביקשו יפה :) ).

אתה יכול להגיד מאמין או לא מאמין . העובדות בשטח קצת שונות.

בסופו של דבר, לדעתי הרוסים יקבלו את מה שהם רוצים, הגאורגים יאכלו קצת(או הרבה) חרא, האמרקאים והאיחוד האירופי לא ינקפו אצבע לטובתם.

או שלא!

פורסם

עוד מלחמה מטומטמת על פיסת אדמה.

מוכיח בפעם המיליון שבני אדם זה המין הכי טיפש על כדור הארץ.

::)

פורסם

ancients ftw 8)

פורסם

כבר התחילו במלחמה .

רק חבל שבכול החדשות מראים רק את הצד של הגרוזינים .

בגלל שישראל מכרה להם נשק אז כמובן ישראל לטובתם .

תגידו אתם חושבים שאמריקה תתערב ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים