עבור לתוכן

מחר מפעילים את מאיץ החלקיקים הגדול בעולם! תכינו את הלום!

Featured Replies

פורסם

אז מי פה אמר שהוא מארגן לום של מטר וחצי , אני מוכן לשלם כסף טוב (כדי להישאר חי...)

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז מי פה אמר שהוא מארגן לום של מטר וחצי , אני מוכן לשלם כסף טוב (כדי להישאר חי...)

תתגייס לתותחנים, זה נמצא בפק"ל של כל תותח. חתמתי על אחד כזה כל מילואים (שעוד הייתי תותחן). אם איזה יצור מהגיהנום היה צץ מולנו, התו"ל היה לדפוק לו עם הלום בראש ואז לדרוס אותו עם הזחלים.

פורסם

בטח גם למגבניקים יש כמה כאלה

הרי ***** הם כמו חייזרים לא ?

הצנזורה נתונה לפרשנות אישית ובאה ככלי למניעת אזהרות

פורסם

תתגייס לתותחנים, זה נמצא בפק"ל של כל תותח. חתמתי על אחד כזה כל מילואים (שעוד הייתי תותחן). אם איזה יצור מהגיהנום היה צץ מולנו, התו"ל היה לדפוק לו עם הלום בראש ואז לדרוס אותו עם הזחלים.

זה קודם כל לום חשן, רק אחר כך שלכם...

פורסם

זה קודם כל לום חשן, רק אחר כך שלכם...

נכון, זה השם הרשמי שלו. אבל אצל התותחנים הוא קיבל את הכבוד הראוי לו ככלי לגילוי מוטות פיתול שבורים והתעמרות באנשי הצוות השבוזים גם כך שבמקום לנוח היו צריכים להרים מנוע ולפרוס זחל לטובת החלפת אותו מוט (בשלב סגירת הזחל אני משער שהיה לו את אותו התפקיד גם בשריון או בכל חיל ממוכן). בנוסף, לפחות בתקופתי הנשק ההגנתי של התומ"ת היו שני מקלעי בראונינג M1919 (המספר 1919 הוא לא מקרי, הוא שנת הייצור הראשונה של המקלע הזה) במצבי חלודה שונים, לא משהו שכדאי לסמוך עליו יותר מדי בשדה הקרב. במקרה של התקפת אמת הלום בהחלט היה עשוי להיות שימושי.

התותחנים גם היו החיל הראשון שניסה לשלוח לום לחלל. כאשר גדוד 4XX הצליח לפוצץ את אחד מנגמ"שי התחמושת שלו ולום שהיה עליו התעופף למרחק עצום.

פורסם

מוטות פיטול היו גם בשריון, רק שהתקדמנו קצת מאז לשנות ה70 כשהמציאו את המרכבה :P (למרות שהבנתי שמישהו החליט לשים את זה במרכבה 4 אבל אני לא בטוח)

ואם הייתם מטפלים קצת במקלעים שלכם הם היו שורקים בדיוק כמו אצלנו לא? ואז אולי לא הייתם צריכים להשתמש בלום בשביל להגן על עצמכם :silly:

עריכה:

סליחה טעות.. הברואנינג שלנו הוא קצת יותר ישן משלכם, 1918, M2 Browning machine gun חתיכת נשק קטלני ביותר...

פורסם

m1919a4-06-large.jpg

מתוך "להציל את טוראי ריאן", ראוי לציין שהדגם ממלחמת העולם השניה הוזן בשרשרת בד ולא בשרשרת מחברים. לכלי יש ידית אחיזה יחידה עם הדק משונה שצריך לסחוט כלפי מעלה.

ה-M1919 נראה כמו גרסה קטנה של ה-M2 (מקלע 0.5) ופועל על מנגנון דומה (רתע, להבדיל מגליל גזים ב-FN-MAG), הוא היה נשק לא רע בשעתו, אבל הכלים שהיו לנו היו בחלקם בני 40 שנה ויותר, רגישים מאוד לאבק וחלודה וקשים מאוד לפירוק ולניקיון (דמיין לעצמך מקלע 0.5 אבל עם חלקים קטנים יותר).

למזלי, יריתי במקלע רק באימונים ובכל פעם, למרות שהיה זה כלי שניקו במיוחד למטווח, לא הצלחתי להוציא יותר מ-2-3 כדורים רצוף. לצורך השוואה ב-MAG יצא לי לבצע ירי מבצעי כמה פעמים ובכל פעם יריתי בין 10 ל-100 כדורים בלי אף מעצור.

מאז שהשתחררתי התותחנים כבר נפטרו מהבראונינגים המגוחכים האלו וככל הנראה הם עברו להוליווד לשמש על הסט של סרטים על מלחמת העולם השניה, שם מקומם הטבעי.

פורסם

מה אנחנו מקבלים מהחרא הזה אני לא מבין (נשק \אנרגיה?)זה סתם ניראה מפחיד וגדול וזה באמת מזכיר סטארגיט ?

ועל מה זה פועל כוח אלקטרו מגנטי או משהוא גרעיני.

פורסם

מה אנחנו מקבלים מהחרא הזה אני לא מבין (נשק \אנרגיה?)זה סתם ניראה מפחיד וגדול וזה באמת מזכיר סטארגיט ?

מידע.. זה חלק מניסוי..

לפחות מקווים לקבל איזשהו מידע :P

פורסם

אלקטרו-מגנטי.

וחלאס עם הספאם והלומים שנמצאים בתחתונים שלכם :kopfpatsch:

פורסם

תכלס, עשיתי 3 שנים בתותחנים ואני לא מבין על מה ההתלהבות... :screwy:

קיצר, כשהדבר הזה יופעל - אתם יודעים מה לעשות...

duck and cover! :P

פורסם

תכלס, עשיתי 3 שנים בתותחנים ואני לא מבין על מה ההתלהבות... :screwy:

לא יודע אם עדיין היו לכם מקלעי בראונינג, אבל אותי לפחות ריגש לחתום על מקלע ששימש את חייליו של גנרל פאטון. מי יודע, אולי אותו מקלע סורר שנטה להעיף את הקפיץ שלו תמיד על חלציו של מי מאנשי הצוות עוד הספיק להלחם במלחמת קוריאה, אולי היה מותקן על שרמן שדהר בסיני במלחמת ששת הימים. מדובר בחתיכות היסטוריה.

הנה עוד תמונה נהדרת - של הדגם המעט מוקדם יותר עם קירור המים שנכנס לשימוש במלחמת העולם הראשונה

186960938-L.jpg

תמיד הצבא השקיע בתותחנים וצייד אותם במיטב החימוש המודרני :silly:

ניפגש במילואים.

פורסם

ולנו בספינה היו ראשי מנוע שיוצרו בגרמניה בשנת 45... לא כל כך מרגש, אבל בהחלט אירוני :P

פורסם

ניפגש במילואים.

אני עובד כללי, אין לי מילואים :P

אני באמת תמוה על כל המורעלות שלך... היית לוחם או מפקדה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים