עבור לתוכן

אתם צמים ב- 9 באב

האם אתם צמים 2,779 הצבעות

1. 1. האם אתם צמים

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

"בית קודשנו ותיפארתנו היה לשריפת אש וכל מחמדנו היו לחרבה"

בית המקדש שאין לאפחד מאיתנו שכל ובינה להבין קמצוץ ממה שהלך שם למרות שאני לא יודע עד כמה אני יכול לדבר על זה פה בפורום

עד כמה אנשים רוצים לשמוע על זה

אבל ממה שהבנתי מלעבור שמה היתה רואה "גילוי שכינה" בעניים

בבית המיטבחיים שהיו ביום רגיל שוחטים כמה עשרות שוורים וכבשים וכ'ו לא היה זבוב מעולם!!!

{דרך אגב מי שהזכיר את השואה...-הרבי מלובוויטש אמר כששאלו אותו למה זה קרה-"אפי' השטן לא תיכנן את זה ככה-הוא לא מבין מה קרה שם..."}

לפני 1940 שנה נחרב בית המקדש

ובעצם שם היהודי היה שואל ומבין מה יעודו בעולם {מישו הזכיר פאולו קואלו..?}

שם היו יושבים הסנהדרין ודנים- עיר החכמה קראו לירושלים!

ובעצם היום קראו בפרשה במינחה-"כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה-כי מי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים אליו כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו-ומי גוי גדול אשר לו חוקים ומשפטים צדיקים ככל התורה הזאת אשר אנוכי נותן לפניכם היום"

כלומר שזה שהיו דנים שמה היה מגדיל את חכמת ובינת עם ישראל והיו הגוים מתפלאים ואומרים כהנ"ל-ובבית המקדש היו רואים כמה ה' קרוב אלינו

ועוד שאני בוכים על זה שהקב"ה עזב אותו-לדוגמא אם היה לך חבר הכי טוב והא בא וצעק עליך למה עשית כך וכך כמה תיצטער?

אבל אם יבא ויגיד לך יבוגד ויפנה את גבו וילך-איך תרגיש אז...?

ככה פה ה' ביקש שנבא כל חג ומועד לעלות לביהמ"ק ועכשיו אמר לנו תעופו לי מהעניים יבוגדים-על זה בוכים!

והעיקר זה לא הצום הצום אמנם מורה על אבל-העיקר הוא להבין איפה טעינו וטועים ולתקן להישתנות!

פורסם

"בית קודשנו ותיפארתנו היה לשריפת אש וכל מחמדנו היו לחרבה"

בית המקדש שאין לאפחד מאיתנו שכל ובינה להבין קמצוץ ממה שהלך שם למרות שאני לא יודע עד כמה אני יכול לדבר על זה פה בפורום

עד כמה אנשים רוצים לשמוע על זה

אבל ממה שהבנתי מלעבור שמה היתה רואה "גילוי שכינה" בעניים

בבית המיטבחיים שהיו ביום רגיל שוחטים כמה עשרות שוורים וכבשים וכ'ו לא היה זבוב מעולם!!!

{דרך אגב מי שהזכיר את השואה...-הרבי מלובוויטש אמר כששאלו אותו למה זה קרה-"אפי' השטן לא תיכנן את זה ככה-הוא לא מבין מה קרה שם..."}

לפני 1940 שנה נחרב בית המקדש

ובעצם שם היהודי היה שואל ומבין מה יעודו בעולם {מישו הזכיר פאולו קואלו..?}

שם היו יושבים הסנהדרין ודנים- עיר החכמה קראו לירושלים!

ובעצם היום קראו בפרשה במינחה-"כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה-כי מי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים אליו כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו-ומי גוי גדול אשר לו חוקים ומשפטים צדיקים ככל התורה הזאת אשר אנוכי נותן לפניכם היום"

כלומר שזה שהיו דנים שמה היה מגדיל את חכמת ובינת עם ישראל והיו הגוים מתפלאים ואומרים כהנ"ל-ובבית המקדש היו רואים כמה ה' קרוב אלינו

ועוד שאני בוכים על זה שהקב"ה עזב אותו-לדוגמא אם היה לך חבר הכי טוב והא בא וצעק עליך למה עשית כך וכך כמה תיצטער?

אבל אם יבא ויגיד לך יבוגד ויפנה את גבו וילך-איך תרגיש אז...?

ככה פה ה' ביקש שנבא כל חג ומועד לעלות לביהמ"ק ועכשיו אמר לנו תעופו לי מהעניים יבוגדים-על זה בוכים!

והעיקר זה לא הצום הצום אמנם מורה על אבל-העיקר הוא להבין איפה טעינו וטועים ולתקן להישתנות!

מה שבטוח החברה כאן רק צחוק עושים מכל דבר,

וקצת עשיית בלאגן.... בהסבר [הכוונה צריך הסבר הרבה יותר מפורט כדי שיבינו, אבל חבל על המאמץ]

פורסם
  • מחבר

דברים היוצאים מן הלב ניכנסים בלב

ותן כבוד לאנשים פה כי כל אחד מרגיש ותאמין בכל אחד כי תה לא יכול לדעת איפה הניצוץ הבא ידלק

ותאמין {מי אמר-בלי האמונה צאסק"א לא היתה אוכלת אותה..?}

צריך לדעת איך לפנות לאנשים איך לדבר איתם ככה שיבינו

פורסם

רוני התייאשת ? :) ;D

פורסם

רוני התייאשת ? :) ;D

חח, לא התייאשתי, סך הכל החברה כאן באמת לא רוצים לדעת, אז חבל על הבזבוז זמן [וזה עונה גם למר joniar ,שלי בזה כבר יש נסיון, הרי מי שמתעניין לא יחפש את זה בפורום הזה אלה בחתימה שלי]

פורסם

בנאדם, האתר בחתימה שלך לא עובד!.

פורסם

בנאדם, האתר בחתימה שלך לא עובד!.

הראשון לא עובד [אני מסדר] השני עובד שזה הפורום של האתר. תודה

כרגע איאפשר לסדר .... זה הסתדר כבר לבד.

פורסם

רוני בדוק את פוסט "דת ואמונה".

פורסם
  • מחבר

רוני בטח אתה אומר לעצמך "טוב הוא רוצה לדפוק תראש בקיר ואז לגלות שיש קיר -שידפוק"

קשה לי פשוט להבין שאנשים באמת לא שומעים אני בא ממקום של הבנה הדדית של דיבור ולימוד אחד מהשני

אתה חושב שכבר ניסית הכל בפורום פה?

פורסם

רוני בטח אתה אומר לעצמך "טוב הוא רוצה לדפוק תראש בקיר ואז לגלות שיש קיר -שידפוק"

קשה לי פשוט להבין שאנשים באמת לא שומעים אני בא ממקום של הבנה הדדית של דיבור ולימוד אחד מהשני

אתה חושב שכבר ניסית הכל בפורום פה?

ידידי זה לא אני אומר זאת, גדולים ממני אומרים , אנשים שלא רוצים לשמוע או לדעת לא יעזור כלום [והפורום כאן הוא כזה, מה לעשות זה עובדה לא אמונה ;D]

בסדר אתה בא ממקום כזה אבל אחוז גדול לא.בערך לפני שנה שכתבתי כאן פעם ראשונה על משהו שקשור לדת ,איזה קללות היו סוקלים אותי באבנים [זה לפחות קצת השתנה בפורום]

בקיצר ידידי תעשה מה שבא לך, פשוט תדע שאם אתה מדבר או מתכתב עם אדם שזה לא מעניין אותו ולא איכפת לו,,,, אז תדע שחבל על הכוחות שאתה מוציא.

לעמוד 2 דקות לזכר השואה זה בסדר, אבל לגבי צום כמה שאלות, מה זה נותן? ולמה? וכו... [אם כבר שואלים ,אז תשאלו במקום שתוכלו לקבל על זה הסבר, ביתי ספר אשמים, מדינה יהודית ולא מלמדים דברים בסיסים]

פורסם

על מה צמים בעצם? זאת שאלה שאני שואל את עצמי מזה מספר ימים ובעצם כל שנה בחודש אב.

על חורבן הבית? בית המקדש השני היה מרכז פולחני, אבל כבר לא היה משכן ארון הברית. הבית השני שוקם ולמעשה שופץ באופן מאוד יסודי על ידי החשמונאים (בית שלישי) ולאחר מכן אותו "מקדש חשמונאי" הוחרב עד היסוד ונבנה מחדש לחלוטין (כולל כל מבנה הר הבית המוכר לנו היום והכותל המערבי שנותר ממנו) על ידי הורדוס הראשון (זה כבר בית רביעי).

המבנה שחרב בט' באב היה למעשה בית המקדש הרביעי של הורדוס הראשון, לא מלך שאנחנו ממש מעריכים או אוהבים כיהודים. חורבן הבית גם לא פגע באמונה היהודית אלא למעשה קידם אותה מבחינה פילוסופית.

המסורת שבית ראשון חרב גם הוא בט' באב היא מאוחרת והופיע מאות שנים לאחר המקרה, מה שהופך את התיארוך למאוד לא אמין.

האם אנחנו צמים על אובדן העצמאות הדתית-לאומית? השפעת המרד הגדול הייתה מצומצמת יחסית, לא כל הציבור ולא כל היישובים בא"י היו מעורבים בו ונותרה לאחריו מידה של עצמאות דתית. עיקר המשקל עבר מירושלים לגליל (בתהליך שהחל עוד לפני כן, ד"א) והתחילה להפתח שיטת פולחן שאינה תלויה במקדש, עם ביטול הקורבנות וירידת כוחם של הכוהנים (מה שהיה כנראה אינטרס משולב של החכמים והשלטון הרומי).

המכה הניצחת לישוב היהודי בא"י ניתנה לא במרד הגדול אלא במרד בר-כוכבא שלאחריו היישוב היהודי פה כמעט וחרב לחלוטין. אמנם מתאבלים באופן עקיף על תוצאות מרד זה, אבל משום מה לא על רבבות היהודים שניספו במרד ועל אובדן העצמאות (אסון נורא ומתועד היטב), אלא על מגיפה מיסתורית שפשטה בתלמידיו של רבי עקיבא (לא מתועד בבירור).

אז על מה צמים? על מרד מצומצם בהיקפו וחורבן מקדש הורדוס. ואילו על שואת 1933-1945 שמעולם לא היה כמותה לעם היהודי לא צמים, ועל גירוש ספרד ותלאות האינקוויזיציה לא צמים ועל הפרעות האיומות שהיו באירופה בימי מסעות הצלב לא צמים וגם על האסון הנורא של מרד בר-כוכבא לא צמים.

הסיבה היא כנראה שהארועים שעומדים מאחורי תקנות ט' באב, יהיו אשר יהיו, נראו בעיני פוסקים קדמונים אלו או אחרים אדירים ומכריעים ואלו החליטו להתקין על מאורעות אלו צום ותענית בהקף שאין מלבד יום כיפור. אוסיף ואשער גם שהתקנות האלו הותקנו בימים האחרונים שעוד יכלו לתקן תקנות שישפיעו על כלל ישראל (בערך עד לפני 1800-1500 שנים). מאחר שהדת שלנו מאוד שמרנית ומזה מאות שנים רק מוסיפה ולא גורעת, ומאחר שמאותה תקופה אין קונצנזוס בעם שלנו על כלום, לא שונו אותן תקנות למרות שברטרוספקטיבה, לא היו אותם המאורעות איומים יותר יחסית לתלאות האחרות שעמנו עבר.

פורסם
  • מחבר

הצום הוא בא לסמל אבל

אבל זה לא העיקר העיקר ביום הזה זה שכל אחד יכנס בתוך עצמו וידע איפה צריך לתקן

העיקר הוא לתקן את מה שניפגם שזה על שינאת חחינם שצריך לעקר את זה מהשורש

העיקר הוא להרבות את הקירבת אחים בין היהודים

אני לא ממש עונה על השאלה אבל פשוט אני מסביר למה היום הזה

פורסם

על מה צמים בעצם? זאת שאלה שאני שואל את עצמי מזה מספר ימים ובעצם כל שנה בחודש אב.

על חורבן הבית? בית המקדש השני היה מרכז פולחני, אבל כבר לא היה משכן ארון הברית. הבית השני שוקם ולמעשה שופץ באופן מאוד יסודי על ידי החשמונאים (בית שלישי) ולאחר מכן אותו "מקדש חשמונאי" הוחרב עד היסוד ונבנה מחדש לחלוטין (כולל כל מבנה הר הבית המוכר לנו היום והכותל המערבי שנותר ממנו) על ידי הורדוס הראשון (זה כבר בית רביעי).

המבנה שחרב בט' באב היה למעשה בית המקדש הרביעי של הורדוס הראשון, לא מלך שאנחנו ממש מעריכים או אוהבים כיהודים. חורבן הבית גם לא פגע באמונה היהודית אלא למעשה קידם אותה מבחינה פילוסופית.

המסורת שבית ראשון חרב גם הוא בט' באב היא מאוחרת והופיע מאות שנים לאחר המקרה, מה שהופך את התיארוך למאוד לא אמין.

האם אנחנו צמים על אובדן העצמאות הדתית-לאומית? השפעת המרד הגדול הייתה מצומצמת יחסית, לא כל הציבור ולא כל היישובים בא"י היו מעורבים בו ונותרה לאחריו מידה של עצמאות דתית. עיקר המשקל עבר מירושלים לגליל (בתהליך שהחל עוד לפני כן, ד"א) והתחילה להפתח שיטת פולחן שאינה תלויה במקדש, עם ביטול הקורבנות וירידת כוחם של הכוהנים (מה שהיה כנראה אינטרס משולב של החכמים והשלטון הרומי).

המכה הניצחת לישוב היהודי בא"י ניתנה לא במרד הגדול אלא במרד בר-כוכבא שלאחריו היישוב היהודי פה כמעט וחרב לחלוטין. אמנם מתאבלים באופן עקיף על תוצאות מרד זה, אבל משום מה לא על רבבות היהודים שניספו במרד ועל אובדן העצמאות (אסון נורא ומתועד היטב), אלא על מגיפה מיסתורית שפשטה בתלמידיו של רבי עקיבא (לא מתועד בבירור).

אז על מה צמים? על מרד מצומצם בהיקפו וחורבן מקדש הורדוס. ואילו על שואת 1933-1945 שמעולם לא היה כמותה לעם היהודי לא צמים, ועל גירוש ספרד ותלאות האינקוויזיציה לא צמים ועל הפרעות האיומות שהיו באירופה בימי מסעות הצלב לא צמים וגם על האסון הנורא של מרד בר-כוכבא לא צמים.

הסיבה היא כנראה שהארועים שעומדים מאחורי תקנות ט' באב, יהיו אשר יהיו, נראו בעיני פוסקים קדמונים אלו או אחרים אדירים ומכריעים ואלו החליטו להתקין על מאורעות אלו צום ותענית בהקף שאין מלבד יום כיפור. אוסיף ואשער גם שהתקנות האלו הותקנו בימים האחרונים שעוד יכלו לתקן תקנות שישפיעו על כלל ישראל (בערך עד לפני 1800-1500 שנים). מאחר שהדת שלנו מאוד שמרנית ומזה מאות שנים רק מוסיפה ולא גורעת, ומאחר שמאותה תקופה אין קונצנזוס בעם שלנו על כלום, לא שונו אותן תקנות למרות שברטרוספקטיבה, לא היו אותם המאורעות איומים יותר יחסית לתלאות האחרות שעמנו עבר.

בית המקדש היווה בית לקב"ה בארץ ישראל - שם כופרו עוונותינו, שם ה' שמע את זעקתנו והיינו קרובים אליו.

ועל מה אנחנו צמים?

הקב"ה יכל לבנות את בית המקדש השנה, ואפילו ברגע זה, אך הוא לא עושה זאת. ואם הוא לא עושה זאת - משמע שעדיין לא מגיע לנו בית המקדש בגלל עוונותינו הרבים. מה שאומר שאם היה קיים בית-המקדש הוא היה נחרב גם עכשיו בגלל עוונותינו.

אז אנו בוכים וצמים על החורבן שלנו, על חורבן בית המקדש היום, ברגע זה, בגלל עוונותנו המרובים. ומתחננים ל-ה' שיסלח לעמו וישיב עטרה ליושנה.

פורסם

סקר לגיטימי, עם זאת אני מודיע חד משמעית שברגע שהדיון הזה יהפוך לעוד וויכוח על דת הוא יינעל, בשביל זה יש את הדיון המרוכז:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=337128.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים