עבור לתוכן

שאלה לגבי מתמטיקה

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה לגבי הבגרות במתמטיקה ,אני ממש מצטער אם זה לא המקום, אבל חיפשתי בכל האתרים לראות אם אפשר לשאול שאלה כזאת ולא מצאתי, בבקשה תעזרו לי.

אז ככה, אני עשיתי השנה 4 יחידות מתמטיקה(כיתה י'). קיבלתי במגן 77 ציון טוב ביחס לשאר הכיתה שלי(אני לומד בהקבצת "4,5 יחידות יש הקבצה גם גבוהה יותר של ילדי 5 יחידות באמת) בכל מקרה אחרי שכל השנה היה לי רע במתמטיקה קיבלתי ציונים לא טובים כמו השאר, לקראת הסוף עליתי וקיבלתי כמו שציינתי מקודם מגן שהייתי יחסית מרוצה ממנו. בכל מקרה לבגרות הגעתי יחסית עם בטחון אבל לא הלך לי טוב, לא לקחתי את זה כל כך קשה כי היה לי את מועד ב. בסופו של דבר גם במועד ב לא הלך לי טוב(סיכוי טוב שאני נכשל בשניהם) עכשיו אני מצוברח מאז די הרבה, זאת אומרת אני לא חושב על זה כל הזמן אבל זה מטריד אותי מאוד. לא ברור לי מה לעשות. אני לא ממש מבין איך הדברים עובדים כי זאת שנה ראשונה של בגרויות. אני יודע שאני כן לרמה של ארבע יחידות, ושאני מסוגל למרות שלא הלך לי, למרות שלפעמים יש בי הרגשה רעה על זה שלא עשיתי 3 יחידות וזהו. השאלה שלי היא מה הם האופציות שעומדות לפני, יש לי אפשרות לעשות בגרות נוספת עם אותו מיקוד אם לא מה אני יכול לעשות.

בבקשה תעזרו לי זה מטריד אותי ואני לא רוצה ממוצע במתמטיקה של 66(שגם זה המקסימום בהנחה ואקבל ב-004 ו-003 100)

פורסם

תעשה מועד חורף שנת לימודים הבאה.

קח בחשבון שזה מיקוד חדש, ושתצטרך לעשות 2 שאלונים באותה שנה...

פורסם

תמיד יש השלמת בגרויות.

רק אל תיקח את זה קשה :)

פורסם
  • מחבר

תעשה מועד חורף שנת לימודים הבאה.

קח בחשבון שזה מיקוד חדש, ושתצטרך לעשות 2 שאלונים באותה שנה...

לעשות מועד חורף זה אומר שזהו הציון שיכנס?(לא שיש לי מה להפסיד אבל ליידע כללי) ומה לגבי שאר המקצועות, הציון השני נלקח במועד חורף?

פורסם

כול הזמן שאתה בתיכון הציון הגבוה בבגרות הוא הקובע...

איזה שאלון היה לך השנה? 005 אם כן אל תיקח את זה קשה שאלונים 004 003 הם קלים בדי הרבה אני למשל ב005 יש לי סופי 71 ב003 סופי 93 וב004 הגשה 100 סופי כשיפרסמו את הציונים :\

פורסם

כול הזמן שאתה בתיכון הציון הגבוה בבגרות הוא הקובע...

איזה שאלון היה לך השנה? 005 אם כן אל תיקח את זה קשה שאלונים 004 003 הם קלים בדי הרבה אני למשל ב005 יש לי סופי 71 ב003 סופי 93 וב004 הגשה 100 סופי כשיפרסמו את הציונים :\

לא נכון.

לא יודע איך זה במתמטיקה, אבל אני יודע שבהיסטוריה לוקחים את מועד חורף..

אתה גם מקבל ציון הגשה חדש, ולא הגיוני שיהיה לך ציון הגשה ממועד חורף וציון בגרות ממבחן שהיה לפני.

לפותח הדיון - ממש ממש ממש אין לך מה לדאוג. סיימת י'? יש לך עוד מועד חורף השנה, מועד קיץ, מועד חורף שנה הבאה, עוד מועד קיץ, ואם אתה מתגייס אחרי ינואר אז אפילו עוד מועד חורף (שזה אולי כבר אקסטרני, אבל עדיין)..

פורסם

לא נכון.

לא יודע איך זה במתמטיקה, אבל אני יודע שבהיסטוריה לוקחים את מועד חורף..

אתה גם מקבל ציון הגשה חדש, ולא הגיוני שיהיה לך ציון הגשה ממועד חורף וציון בגרות ממבחן שהיה לפני.

לפותח הדיון - ממש ממש ממש אין לך מה לדאוג. סיימת י'? יש לך עוד מועד חורף השנה, מועד קיץ, מועד חורף שנה הבאה, עוד מועד קיץ, ואם אתה מתגייס אחרי ינואר אז אפילו עוד מועד חורף (שזה אולי כבר אקסטרני, אבל עדיין)..

אולי עברתם במועד חורף בהיסטוריה קורס ומבחנים ואז נתנו לכם מגן חוזר.... במתמטיקה היה לנו את זה השנה ובאמת נתנו לנו מגן חוזר(לא לי למי שהלך) אבל מי שניגש בלי הקרוס נשאר לו מגן משנה שעברה...

בנוגע לזה שלוקחים את החורף זה פעם ראשונה שאני שומע את זה...

פורסם
  • מחבר

אני עד עכשיו חשבתי, שחוץ ממקצועות אנגלית, מתמטיקה לוקחים את הציון האחרון שבו נבחנתי, כלומר מועד חורף.

אתם חושבים שזה לא כזה סיפור לגשת שנה הבאה עוד הפעם, מהבחינה הזאת של לגשת לכל כך הרבה מקצועות לימוד לבגרות וזה בנוסף?

פורסם

גם אני נלחץ ממבחנים , ותמיד מנחם את עצמי שלחץ לא יעזור , ובגלל זה מנסה להיות רגוע .

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאם כבר פותחים את זה, עליי לא רואים שאני עצבני, אלא אני שומר את זה בפנים, אני רואה שלושה חברים טובים שלי עומדים לקבל מאיות כשאני לא יודע מה יהיה איתי בשאלון הזה(למרות שהם ממשיכים ל-5 יחידות) זה מטריד אותי, פחות כי אני עצוב אלא יותר כל אני לא יודע מה הכיוון שלי בשנה הבאה, מה כדאי לי לעשות ואתם באמת עוזרים לי.

פורסם

זה שחברים שלך שבחמש יחידות מקבלים 100 ב005 לא קשור אלך תבין בשאלון ראשון בכול יחידה אתה צריך לקבל מינימום 90 כלומר ב003 אתה צריך לקבל 90 והאמין לי זה לא קשה... בכיתה שלי אנשים קיבלו בו 100 וב005 בקושי עברו את ה40 אז תבין את ההבדלים אל תשוואה את הציון שלך בשאלון הזה עם משהו מ005 אם היתה מקבל בו 90 ומעלה הייתי ממליץ לך לנשאות לעשות 5 יחידות....

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא מצפה לציון טוב ביחידה הזאת, אבל לא כל כך גרוע כמו שכנראה יהיה לי. כרגע אני חותם על 60, כי אני מאמין שלא יהיה לי הרבה בעיות ב-04 ו-03 אבל אני יהיה חייב לגשת שוב לשאלון הזה בשביל להוציא ציון סביר+. אתם חושבים שזה לא בשמים, לגשת ביא' ל-05? יהיה לי זמן לזה בכלל?

פורסם

אני באמת לא מצפה לציון טוב ביחידה הזאת, אבל לא כל כך גרוע כמו שכנראה יהיה לי. כרגע אני חותם על 60, כי אני מאמין שלא יהיה לי הרבה בעיות ב-04 ו-03 אבל אני יהיה חייב לגשת שוב לשאלון הזה בשביל להוציא ציון סביר+. אתם חושבים שזה לא בשמים, לגשת ביא' ל-05? יהיה לי זמן לזה בכלל?

תשמע אני לא יודע כמה בגרויות אתה עושה שנה הבא(אני למשל השנה עשיתי 14 מבחני בגרות וכולם בקיץ כי בית הספר הדפוק שלי לא חילק אותם נכון)... אבל עם אתה עושה חורף זה לא יפריע לך כול כך כי יש הרבה זמן בין מועד חורף לקיץ...

פורסם

סיימתי ללמוד 4 יחידות לימוד במתמטיקה השנה.

אנשים רבים שעשו איתי 4 יחידות טוענים ש-004 הוא השאלון שהיה הכי קשה עבורם. הם אמרו שטריגונומטריה ומשוואות מעריכיות הם נושאים שממש קשה לתפוס אותם (אני למדתי פיזיקה ברמת 5 יחידות בניגוד להם, כך שהחומר בטריגונומטריה (בעיקר) ומשוואות מעריכיות כבר ישב אצלי טוב והכל היה ממש קל עבורי). לכן, אם אינך מגביר פיזיקה אני מניח ששאלון 004 לא יהיה כל כך פשוט עבורך.

אני ממליץ לך לגשת שוב ל-005. כפי שכבר נאמר פה, בהנחה שסיימת עכשיו את כיתה י', יש לך עוד 6 מועדים לגשת לשאלון הזה. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה חברה על התמיכה :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים