עבור לתוכן

משהו מטריד בנוגע לשר התרבות המדע והספורט &#151

Featured Replies

פורסם

http://farm3.static.flickr.com/2076/2246441002_0f24ed2448.jpg?v=0

יש לנו שר תרבות שלא יודע אנגלית

שר מדע שאפילו נאומו בעיברית היה אינפנטילי וחסר פואנטה

ושר ספורט ש... נו פשוט תביטו עליו...

קצת הסבר מאיפה התחושה המרה. אני הדרכתי בפרויקט scitech בטכניון. פרויקט במהלכו בני נוער מכל העולם משתלבים במחקר בטכניון למשך תקופה של חודש. בטקס הסיום הוענק לנו הכבוד הרב של נוכחותו של כבוד השר. אל מול קהל ש 95% אחוזים ממנו דוברים אנגלית בלבד נשא השר נאום בעיברית רצוצה שבסופו שמחתי שלא היה באנגלית. החניכים שלי שבאו ושאלו אותי מדוע הוא נשא אותו בעיברית השאירו אותי נטול מילים. איך אני אסביר להם על מינויים פוליטיים וחסרי טעם ועל אנשים שבמקרה הטוב מחממים כיסא?

לא מצפה שיהיה איזה שהוא מסקנה סופית מהשרשור רק מוציא קצת קיטור עקב החוצפה שלו של לצאת לשבועיים חופשה לביגין על חשבון אממ חשבוננו?

פורסם

לא סוד שהוא אדיוט ולא ממש מביא הרבה כבוד למגזר. עדיף שיהיה בסין מאשר יגרום לנזק פה.

בכל מקרה, בתגובה שעוסקת באיכות השפה של מאן-דהו, חשוב להקפיד על עברית תקנית (מסכנה?).

ד"א, מינויים פוליטיים עלובים וחסרי אחריות יש בכל העולם, תעיף מבט בממשל בוש.

פורסם

לא שאני לא מסכים עם רב מה שכתבת, אבל אני כן מנסה להבין למה שר המדע והתרבות במדינה יהודית חייב לדעת אנגלית. זוהי שפת האם שלנו?

הייתי מעדיף כל שר שיעשה את עבודתו נאמנה ולא ידבר שפות זרות על פני שר שדובר 21 שפות שוטף ורק מחמם כיסא.

פורסם

אומנם זו לא שפת אם אבל זו בהחלט שפה חשובה שיש לדעת אותה לפחות ברמה טובה,

שר הוא אדם מייצג שיושב בכיסא ולפעמים אף נוטל תפקידים ממלכתיים ובינלאומיים, כאשר עליו להרצות בפני קהל שהוא דובר אנגלית,

היכן ההיגיון שהוא ירצה להם בשפה שהיא לא שלהם? :nixweiss:

פורסם

הובר, משום מה יש קורולציה בין העדר השכלה לתפקוד ליקוי ככל שהדבר נוגע לשרים. כמובן שיש יוצאי דופן, אבל גדולי המדינאים שלנו גם היו אנשים בעלי אופקים מאוד רחבים, דוברי שפות רבות ומלומדי עט. הדוגמא המובהקת ביותר היא כמובן בן-גוריון שהיה ידוע גם כתולעת ספרים רצינית וידע לקיים שיחה מעמיקה עם אנשי רוח באופן שהפתיע אותם.

עוד דוגמא קלאסית מהעולם היא ווינסטון צ'רצ'יל, אדם בעל ידע כללי רחב, היסטוריון ובעל יכולת כתיבה מעולה. באופן מסורתי היה מצופה מאדם שהוכשר לתפקיד בשירות הציבורי שיהיה בעל השכלה כללית נרחבת, ידע מעמיק בהיסטוריה וכושר ביטוי בדיבור ובכתב.

אם תביט בסדרת הדרמה של HBO על ג'ון אדמס תראה איך הוא מחנך את הבן הבכור שלו (לימים גם הוא נשיא) להיות משרת ציבור, לימודי כללים ולימודי עריכת דין ומילוי מגוון תפקידים דיפלומטיים ומדיניים.

ועוד מדינאי ישראלי שידע מילה או שתיים באנגלית

ותראו את שני המינויים האחרונים לממשלת ישראל (רוחמה אברהם ואפללו), בושה.

פורסם

זה הכל אשמת אולמרט

פורסם

אתה יוצאים מנקודת הנחה שפוליטיקאים אלו אנשים מוכשרים למשהו מעבר לפוליטיקה. הנחת מקור שגויה בעליל, והמציאות מחזקת את חוסר הבסיס להנחה הזו.

פורסם

אני רוצה לדעת מה זה מישהו ש"מוכשר לפוליטיקה"

או בעצם, האם זה דורש כישורים? (מלבד להיות קבלן קולות וקומבינטור)

ואגב,

אני לא מסכים ששר חייב לדעת אנגלית

כמובן שזה היה נחמד אם השר היה אדם מלומד ומשכיל וידע אנגלית (כמו גם

שפות אחרות) אבל מצד שני, זה בהחלט לא נחוץ לביצוע התפקיד

בשביל זה יש מתורגמנים...

אתה גם לא מצפה שבוש ינאם בעברית כשהוא בארץ...

ואם תגיד שישראל ארץ קטנה ולא חשובה, אז מה תגיד אם אגיד לך שגם בסין

אתה לא מצפה שהוא ינאם בסינית? או ברוסית ברוסיה?

פורסם

אין דבר כזה אדם "שמוכשר" לפוליטיקה. יש אדם בעל כישורים להיות משרת ציבור ומדינאי. אתה אמור לצפות מראש הממשלה שבעת שהוא ממנה את חברי הקבינט שלו, הוא יבחר אנשים בעלי כישורים כאלו. מה שכמובן כמעט ולא קורה.

אני בהחלט מצפה משר לדעת אנגלית, משום שמדובר בלינגואה פרנקה של ימינו. ניתן לקבל שח"כ לא ידע אנגלית, אבל משר יש לצפות ליותר (יש הבדל מהותי בין חבר פרלמנט לשר, הם שייכים לרשויות שונות ויש להם תפקידים שונים, שר הוא בעל תפקיד ביצועי-מדיני ולכן נדרש לכישורים ביצועיים ולעיתים גם ליכולות דיפלומטיות).

פורסם

ובין אדם שמוכשר לתפקיד שלו ובין אדם שיודע אנגלית, תבחר בזה שיודע אנגלית?

אני לא אומר שזה לא היה רצוי וטוב אם הוא היה יודע אנגלית, אבל אני מעדיף אחד

שמוכשר לתפקיד שלו מאשר אחד שיודע אנגלית (שעם כל הכבוד, עדיין אינה השפה בארץ, ובשביל זה יש מתורגמנים)

פורסם

לא הבנת אותי, ידיעת האנגלית (או כל לנגואה פרנקה הרלוונטית לאותו זמן ומקום) היא חלק מההכשרה. וכמובן שגם ידיעת עברית על בוריה.

בנוסף, אי ידיעת אנגלית היא לרוב סימפטום לבעיית השכלה עמוקה יותר.

פורסם
  • מחבר

אתם שוחכים שלא מדובר בכל שר אלא שר המדע. השפה הרשמית של המדע היא אנגלית. לא ניתן להתקיים בשום תחום מדעי ללא ידע נרחב באנגלית. מלבד זאת חלק מהבגרות אותה עובר כל אדם בארץ כוללת ידיעת האנגלית. דרך אגב... מה התפקיד עצמו של השרים? הרי אתם לא באמת חושבים ששר הבטיטחון הקודם שלנו החליט לבד נכון?

פורסם

הרבה שטויות נכתבו כאן.

אנגלית היא שפה שניה כמעט בכל העולם, אם תרצו או לא.

גלובליזציה.

קחו למשל את האו"ם, מה השפה המדוברת שם?

אפילו באיחוד האירופי.. לאדם שלא יודע אנגלית לפחות ברמה בסיסית אין מקום כאיש ציבור. בשום מקום בעולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים