עבור לתוכן

עוד שאלה על ה DELL 2408

Featured Replies

פורסם

למעשה כבר שאלתי את זה כאן אבל לא קיבלתי תשובה.השאלה היא לגבי מכלול הצבעים המורחב שלו ולמה זה בכלל טוב. השימושים שלי הם אינטרנט וסרטים פה ושם,אבל האם אפילו לצרכים לא מקצועיים אלו עדיף מכלול צבעים סטנדרטי?..

4500 ש"ח נשמע לך סביר? אפשר לנסות בעלות זו את ה-NEC 2470WNX.

אבל הוא יהיה מיטבי במשחקים מהירים רק אם תשחק כל הזמן ברזולוציה הטבעית שלו. בעת ירידה לנמוכות יותר המעבד, שמבצע את האינטרפולציה בדגם הזה, מגדיל את השהיית התמונה. הוא גם נותן תמונה מאוזנת יחסית לכל המסכים הנ"ל בצבעים בזכות מכלול צבעים sRGB סטנדרטי שמתאים לאינטרנט וסרטים.

מה זה אומר?... האם בגלישה באינטרנט וצפיה בסרטים אראה צבעים לא נכונים? ומה עם תמונות שצולמו במצלמה דיגיטלית? אגב,אם מכלול מורחב לא מתאים אפילו לצרכים די בסיסיים אלו,אז בשביל מה בכלל דל טרחו ושינו את זה? :s05:

פורסם

מסכים עם מכלולי צבעים מורחבים מראים סטיות ברפרודוקציית צבע, לפחות בחלק מהגוונים אם לא בכולם, באינטרנט או סרטים. חלונות תמיד מחילה את מרחב הצבעים הסטנדרטי-קונבנציונלי sRGB על כל דבר שמופעל בשולחן העבודה וכאשר כופים מרחב צבעים קטן על מסכים כאלו, נוצרת בעיה שקריטית בעיקר למי שעוסק בטיפול בתמונות. למי שהיה לו מסך טוב כמו של איזו לדוגמה עם מכלול צבעים סטנדרטי והתרגל לאיכות הצבע שלו אולי זה יפריע לו גם בשביל שימושים רגילים. לכן מומלץ ללכת להתרשם לדוגמה מה-2408WFP בתצוגה ולהחליט על בסיס סובייקטיבי האם כיול הצבעים מהקופסא נראה לא מאוזן מספיק לטעמך. בכל מקרה מאוד קשה לכייל את המסכים האלו לרמת האיכותיים שיש להם מכלול צבעים סטנדרטי ואין שום סיכוי שהכיול יצליח, כי חלק מהגוונים תמיד יישארו מחוץ לתחום מרחב הצבע sRGB. לדעתי ה-NEC 2470WNX שיש לו מכלול צבעים סטנדרטי מומלץ יותר מה-2408WFP לגרפיקת sRGB ולמי שהתרגל למסך איכותי עם מכלול צבעים סטנדרטי.

הסיבות למעבר אל מכלול צבעים מורחב די עלומות לטעמי. אני משער שזה בגלל הרצון, שהמסך יבלוט ברוויית הצבעים בתצוגות כמו אותם TN שיש להם רוויית צבעים מוגזמת עם מכלול צבעים מורחב. סיבה נוספת היא מתן אפשרות להתחיל להתמקצע בהבאה לדפוס ב-aRGB בגיבוי מכייל לקראת עבודה אינטנסיבית במקומות עבודה על מסכים עם כיסוי מלא ל-aRGB כמו CG221 של איזו, עליו לא מבזבזים זמן מסך להשתלמויות. גורמים בתעשיית ההבאה לדפוס דורשים מסך עם כיסוי של 114% מה-NTSC להשגת פוטנציאל מושלם של מרחב Adobe RGB ולא פחות מזה ורק מסכים ספורים מאוד אולטרא-יקרים מסוגלים לכך.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך. בקשר ל NEC ,הוא קצת יקר לי,וגם הארגונומיה שלו נחותה מזו של הדל אם אני לא טועה.אכן קראתי בביקורת כלשהיא ברשת שאי אפשר לכייל את ה 2408 ל sRGB אבל ניתן לכייל אותו בצורה טובה מאד ל aRGB.השאלה עד כמה זה יהיה מורגש בגלישה באינטרנט או צפיה בתמונות שצולמו במצלמה דיגיטלית,או בסרטים,כאמור.האם אראה צבעים לא נכונים?...השאלה לא רק ביחס למסך איכותי כמו איזו אלא גם בהשוואה ל 2407.ברור לי מתשובתך שה 2407 עדיף,אבל לא ברור לי עד כמה. יצא לי לראות אצל מישהו את ה 2407 בפעולה והתרשמתי מאד לטובה,(למרות שיש לי איזו..).את ה-2408 אין לי אפשרות לראות.אם ה 2408 הוא נחות משמעותית לדעתך מה 2407?,האם עדיף ה Samsung 24" Wide 245T על-פניו?....

פורסם

אז לפי מה שאתם אומרים,בכלל לא שווה לקנות את הDELL 2408WFP,אם רוצים יותר צבעים ממה שTN מציע,

בגלל שגם ככה משתמש ביתי (כמוני) לא יצליח לכייל את הצבעים?

וsRGB זה אומר Standard RGB? (כלומר 8BIT כל ערוץ,לא?)

אז מה aRGB אומר?

פורסם

llime, הארגונומיה של ה-NEC דומה למדי. טווח הזחת הגובה ב-Dell משתרע על פני 10 ס"מ ואילו בנק 11. מצב Pivot יש בשניהם, אבל הוא לא שימושי כל כך, כי צריך להזיז הרבה את הראש והצוואר. גם ה-245T דומה ל-2408WFP ויש לו מכלול צבעים מורחב. שניהם לא שווי ערך ל-2407WFP בהצגת הגוונים. אם ראית 2407WFP-HC זה כבר עניין אחר כי גם לו היה מכלול צבעים מורחב.

אכן ה-2408WFP ניתן לכיול ל-aRGB, אבל זה צריך להיעשות בעזרת מכייל חומרתי והפרופיל ICM, שאותו מכייל יוצר עבור טבלאות ה-LUT של הכרטיס מסך, יכול לשמש רק תוכנות לעריכה גרפית בעלות תמיכה בניהול פרופילי צבע לשם הזנת פרופילים. כל תוכנה שלא קשורה בעריכה גרפית, כמו דפדפנים או נגני סרטים, לא יכולה לעשות בפרופיל שימוש, וגם אם היה אפשרי הבעיה היא שהתמונות המועלות לאתרים נוצרו על ציוד שהשתמש במרחב sRGB אשר עדיין מהווה סטנדרט דה-פקטו לרשת (היות שיש כמות גדולה של משתמשים בעלי מסכים מכלול צבעים סטנדרטי).

אם יהיה לך מכייל ומצלמת DSLR (שאיתה תמיד תצלם ב-Adobe RGB) תוכל לבצע כיול של המסך עבור פוטושופ ולקבל גוונים מאוזנים ביחד עם עוד צבעים, שמסכים עם מכלול צבעים סטנדרטי לא יכולים להראות ואשר מדפסות הזרקת דיו מסוגלות להדפיס אותם (כמו טורקיז, ירוק יותר עשיר, מגנטה - צבעים שיותר חשובים לעוסקים בתחום ופחות למשתמש הביתי). הבעיה היא שאם תנסה להציג את התמונות שבמרחב aRGB על מסך עם מכלול צבעים סטנדרטי אצל מישהו אחר או בחנות צילום הם לא ייראו כמו ב-Dell וזה לתשומת ליבך. לדעתי כדאי לקחת מסך עם מכלול צבעים סטנדרטי לצילומים שיגרתיים ב-sRGB מכיוון שהוא מדוייק יותר גם לשימושים האחרים.

NTT, בכל מקרה איני אומר לא לקנות 2408WFP לשימושים ביתיים כמו סרטים וגלישה ברשת. למי שעוסק בעריכה גרפית כמו עיצוב אתרים מומלץ להשקיע ב-24" עם מכלול צבעים סטנדרטי כ-NEC הנ"ל או במסכים של איזו (או 20" לא-רחבים איכותיים זולים יותר מבית HP/DELL למוגבלי תקציב). עבור מי שלא עוסק בעריכה גרפית רפרודוקציית הצבע הלא מאוזנת של ה-2408WFP עדיין לא משנה את העובדה שהוא עדיין טוב יותר ממסכי TN 24" בגלל זוויות צפייה רחבות, ניגודיות מעולה ואחידות תאורה טובה.

בסטיקי יש מדריך למסכים שם אפשר לקרוא אודות מכלולי צבעים ומרחבי צבע וגם הודעה נבחרת המתייחסת לנושא.

פורסם

*ההודעה מופנת לאולינס,ואם אפשר שרק הוא\מישהו בעל ידע בתחום רק יענו,תודה.

קראתי ורשום שם 72% או sRGB,לא רשום משהו ספציפי,

יכול להיות שאני סתם מתערבב בין מושגים,אני רק רוצה לדעת - כמה ביט מכיל כל ערוץ בsRGB,aRGB,NTSC,Adobe RGB - אם זה קשור,

אם זה לא אז אני באמת התערבבתי בין מושגים שונים.

ויש דרך לכייל מסך בלי מכייל מקצועי? (המכשיר הקטן הזה ששמיים על המסך שעולה 1500$?)

ולפי מה שהבנתי,אתה אומר שה2407HC מציג צבעים יותר טוב מה2408WFP?

פורסם

שני המונחים מתייחסים למרחבי צבעים. sRGB הוא תקן שפותח ע"י חברות שעוסקות בתחום התוכנה וההדפסה למסכים, מדפסות ואינטרנט והוא מגדיר את מידת הצבעוניות של שלושת צבעי היסוד אדום, ירוק וכחול. לתעשיית הבאה לדפוס מקצועי CMYK הוא לא מספיק גדול ושם משתמשים ב-aRGB (Adobe RGB) אשר פותח ע"י אדובי. aRGB מגדיל את הגוונים ומראה עוד צבעים בתחום הכחול והירוק. במדריך ובהודעה הנבחרת רואים את המשולש שמראה את טווח הצבעים של כל אחד מהמרחבים. מרחב הצבעים צריך להיות מתאים לגודל המכלול שהמנורות מסוגלות ליצור ואשר מכומת באחוזים מה-NTSC. לאינטרנט ושאר השימושים 72% מה-NTSC כמו שנאמר במדריך מתאים ל-sRGB, ו-114% נדרשים ל-aRGB בצורה מושלמת, לכן כל המסכים שיש להם מכלול צבעים מורחב עם פחות מנתון זה אינם מוגדרים כמתאימים למקצוען. אז הם לא בדיוק קולעים בול למטרה.

המסכים שבאמת טובים לכל אחד מאיתנו הם עם המכלול הסטנדרטי, אולם כמובן שחלק מהאנשים יתפלצו לשמע מחירי 24" עם מכלול צבעים סטנדרטי, ולכן הם יותר רלוונטיים כאשר מדובר על עיצוב אתרים, עריכת וידאו מקצועית וגרפיקת sRGB שם הדיוק בצבעים קריטי למי שעוסק בתחום.

לכייל מסך עם מכלול צבעים סטנדרטי יותר קל באופן ידני עם בחירת ערכי ה-RGB שבתפריטי המסך מאשר מסך שיש בו מכלול צבעים מורחב. מכייל חומרתי לא עולה 1500 דולר אלא כ-1800 שקלים, והוא לא יועיל למי שלא עוסק בתחום הצילום והדפוס. גם כך המכייל לא מסוגל לכייל מסכים עם מכלול צבעים מורחב בצורה נכונה ל-sRGB אלא בצורה יותר מוצלחת ל-aRGB, כי המסכים לא יכולים להקטין בכוחות עצמם את מכלול הצבעים שיוצרות המנורות הפלואורסצנטיות (רק דגמים עם נורות LED למשל של סמסונג כן יכולים).

ה-2408WFP מכסה מכלול גדול מעט יותר של 102% מה-NTSC לעומת ה-92% בקודמו. שני ה-Dell לא יהיו כל כך שונים דרמטית זה מזה, אבל כן לעומת ה-NEC בעת הצגת תמונות מהאינטרנט ובסרטים. ה-dE94 ממוצע ב-NEC שנבדק ל-Prad נמצא כ-1.6 (תוצאה טובה מאוד) עבור מרחב sRGB, ואילו ל-2407WFP-HC באותו אתר 3.9 שזה לכן מעיד על חוסר ההתאמה שלו לעריכה גרפית במרחב זה. גם ל-2408WFP מצאו ב-TFT Central ערכי dE94 ממוצע גדול למדי עבור אותו מרחב. בסיכום, אם אתה לא עוסק בעיצוב אתרים והחיסכון בכסף חשוב לך על Dell, אם אתה כן עוסק בגרפיקה כזו (או שבאופן אישי מאוד רוצה בצבעים מאוזנים בתמונות וסרטים) עדיף להוסיף מימון ל-NEC. המסך של איזו, ה-S2431W טוב ממנו לגרפיקה כי אין לו banding במעברי צבע מדורגים.

פורסם

שני המונחים מתייחסים למרחבי צבעים. sRGB הוא תקן שפותח ע"י חברות שעוסקות בתחום התוכנה וההדפסה למסכים, מדפסות ואינטרנט והוא מגדיר את מידת הצבעוניות של שלושת צבעי היסוד אדום, ירוק וכחול. לתעשיית הבאה לדפוס מקצועי CMYK הוא לא מספיק גדול ושם משתמשים ב-aRGB (Adobe RGB) אשר פותח ע"י אדובי. aRGB מגדיל את הגוונים ומראה עוד צבעים בתחום הכחול והירוק. במדריך ובהודעה הנבחרת רואים את המשולש שמראה את טווח הצבעים של כל אחד מהמרחבים. מרחב הצבעים צריך להיות מתאים לגודל המכלול שהמנורות מסוגלות ליצור ואשר מכומת באחוזים מה-NTSC. לאינטרנט ושאר השימושים 72% מה-NTSC כמו שנאמר במדריך מתאים ל-sRGB, ו-114% נדרשים ל-aRGB בצורה מושלמת, לכן כל המסכים שיש להם מכלול צבעים מורחב עם פחות מנתון זה אינם מוגדרים כמתאימים למקצוען. אז הם לא בדיוק קולעים בול למטרה.

המסכים שבאמת טובים לכל אחד מאיתנו הם עם המכלול הסטנדרטי, אולם כמובן שחלק מהאנשים יתפלצו לשמע מחירי 24" עם מכלול צבעים סטנדרטי, ולכן הם יותר רלוונטיים כאשר מדובר על עיצוב אתרים, עריכת וידאו מקצועית וגרפיקת sRGB שם הדיוק בצבעים קריטי למי שעוסק בתחום.

לכייל מסך עם מכלול צבעים סטנדרטי יותר קל באופן ידני עם בחירת ערכי ה-RGB שבתפריטי המסך מאשר מסך שיש בו מכלול צבעים מורחב. מכייל חומרתי לא עולה 1500 דולר אלא כ-1800 שקלים, והוא לא יועיל למי שלא עוסק בתחום הצילום והדפוס. גם כך המכייל לא מסוגל לכייל מסכים עם מכלול צבעים מורחב בצורה נכונה ל-sRGB אלא בצורה יותר מוצלחת ל-aRGB, כי המסכים לא יכולים להקטין בכוחות עצמם את מכלול הצבעים שיוצרות המנורות הפלואורסצנטיות (רק דגמים עם נורות LED למשל של סמסונג כן יכולים).

ה-2408WFP מכסה מכלול גדול מעט יותר של 102% מה-NTSC לעומת ה-92% בקודמו. שני ה-Dell לא יהיו כל כך שונים דרמטית זה מזה, אבל כן לעומת ה-NEC בעת הצגת תמונות מהאינטרנט ובסרטים. ה-dE94 ממוצע ב-NEC שנבדק ל-Prad נמצא כ-1.6 (תוצאה טובה מאוד) עבור מרחב sRGB, ואילו ל-2407WFP-HC באותו אתר 3.9 שזה לכן מעיד על חוסר ההתאמה שלו לעריכה גרפית במרחב זה. גם ל-2408WFP מצאו ב-TFT Central ערכי dE94 ממוצע גדול למדי עבור אותו מרחב. בסיכום, אם אתה לא עוסק בעיצוב אתרים והחיסכון בכסף חשוב לך על Dell, אם אתה כן עוסק בגרפיקה כזו (או שבאופן אישי מאוד רוצה בצבעים מאוזנים בתמונות וסרטים) עדיף להוסיף מימון ל-NEC. המסך של איזו, ה-S2431W טוב ממנו לגרפיקה כי אין לו banding במעברי צבע מדורגים.

(סליחה על התגובה המאוחרת)

אז כפי שאתה אומר sRGB זה 72% מהצבעים של NTSC,

אז בעצם הDell 2408WFP במצבו הרגיל מציג 102% מNTSC - אז למה הוא לא יכול להיות מותאם גם לsRGB ולהציג את הצבעים של sRGB כשהוא כן מכסה אותם?

(בהנחה שהמסך מכוייל באופן מושלם).

http://monitortest.blogspot.com/

כאן יש סיקור דיי גדול על הDell 2408WFP,והוא מראה שאחרי כיול עם מכשיר אז הוא הגיע לתוצאה של 0.4 בAdobe RGB,

וזאתי תוצאה שאמורה להיות כמעט מושלמת לפי מה שהיה כתוב שם,אז למה לא לכייל ישר לAdobe RGB אם הוא מכיל בתוכו את הצבעים שיכול להציג sRGB?

תודה.

פורסם

התוצאה של 0.4 מתייחסת לדיוק בצבעים אחרי הזנת פרופיל Adobe RGB שהופק מקולורמטר לפוטושופ והצגת תמונה שצולמה במצלמה אשר כוונה למצב Adobe RGB. לא מדובר במצב aRGB מיוחד, שאתה מכוון את המסך אליו מהתפריט שלו. כאשר יש ברשותך קולורמטר אתה יכול להשיג כיול מצויין עבור פוטושופ ואז הצבעים נראים מאוזנים, בתנאי שאתה מצלם ב-Adobe RGB לצמיתות. למשתמש הרגיל אין לתוצאות הכיול של 0.4 שום משמעות בעלת תועלת. מצבי אמולציה ל-sRGB בתפריטי המסכים עובדים כראוי רק במסכים עם נורות אחוריות מסוג LED ולא פלואורסצנטיות.

אתה יכול לדמיין לעצמך בלון עם 16.7 מיליון נקודות ממוקמות במרחק שווה האחת מהשנייה ומייצגות את הצבעים. במצב חצי נפוח הוא מייצג את ה-sRGB. עכשיו אם ננפח אותו יותר עד למצב קרוב כמעט לכיסוי מלא של aRGB הנקודות מתרחקות אחת משנייה. לכן אם תנסה להציג דפדפן אינטרנט או סרט מנגן מדיה, הצבעים ב-2480WFP ייראו מנותקים מהמציאות, משום שחלונות ממירה באופן תמידי את הצבעים ל-sRGB והצבעים שהיו צריכים להיות מותאמים למרחב צבע זה כבר זזו מראש בגלל המכלול המורחב ולכן יש סטיות צבע.

מה קורה אם אתה מתקין קולורמטר על המסך, מבקש מהתוכנה להפיק פרופיל aRGB אשר יכייל את המסך למצב האופטימלי ביותר? אחרי שהפרופיל יוזן לפוטושופ תקבל שיפור בצבעים עם תמונות שצולמו ב-Adobe RGB. נניח שאתה נהנה מהתמונות שיוצגו בפוטושופ עם צבעים עשירים ומאוזנים. אתה יוצא מפוטושופ לשולחן העבודה - עכשיו אתה תחזור לעיוותי הצבעים כי אין ניהול צבע שם ויש המרה קבועה ל-sRGB עבור יישומים כמו דפדפנים או נגני סרטים.

אז מה יוצא? לכל השימושים סרטים, אינטרנט ועיבוד גרפיקה sRGB 2470WNXללא קולורמטר יהיה יותר מדוייק בצבעים מאשר 2408WFP שקונים ביחד עם קולורמטר.

פורסם

orleans הבאת תשובות מפורטות, שאותי אישית או מאד מבלבלות, או לגמרי מסבירות את כל מה שצריך...

אני גם מחפש מסך (על מנת להחליף את ה CRT) ולאחר קריאה של עשרות מאמרים ומדידות אני לא מבין

מה כל המעבר הזה למסכים עם מכלול צבעים מורחב. המסך אמור לשמש אותי להכל החל מאינטרנט, טקסט,

משחקים, עריכת תמונות (חובבנית) וסרטים. ולפי מה שאתה אומר כל מה שאני אראה גם אם המסך עבר כיול,

יהיה סתם ברוויה מוגזמת ולא נכונה ? יצא לי לראות את ה 2408 ומסכי טלוויזיה מבוססי led שגם מציגים

טווח צבעים מורחב, ובמבט ראשון זה נראה מרשים ויפה, אבל אם זה לא נכון אז מה עשינו פה ?

בגלל מחלות הילדות של הדל שקלתי גם את האיזו 2231, אבל גם זה מגיע עם מכלול צבעים מורחב שאי אפשר

לכייל ל sRGB, אז למה המסכים האלו מומלצים גם ליום יום ? או שבעצם אני סתם דואג על לא כלום ?

תודה

פורסם

בוא נגיד שגם אם היו לי נותנים לבחור רק בין TN 24" עם מכלול צבעים סטנדרטי ל-S-PVA בעל מכלול צבעים מורחב כמו ה-2408WFP הייתי לוקח ללא ניד עפעף את ה-Dell, כי ממילא ה-TN לא מציע דיוק צבעים מספק לעריכה גרפית או לסרטים ובדל מרוויחים את הניגודיות הגבוהה, אחידות תאורה טובה וזוויות צפייה רחבות יותר. עיקר הבעיה ב-2408WFP היא בעיקר בצבע האדום הרווי ויש אנשים שהתפשרו על כך, מכיוון שהם לא עוסקים בעריכת תכני גרפיקה. למי שיש לו אפשרות תקציבית להגיע ל-NEC 2470WNX, הוא ירוויח את דיוק הצבעים הטוב שלו עבור כל השימושים . למעצבי אתרים ועוסקים בגרפיקה שבמרחב sRGB הנק הנו המינימום מבחינת חובה גם ללא קולורמטר, אם יש דרישה לשטח עבודה 1920X1200. מעבר לכך אין לי עוד מה להוסיף.

פורסם

מעניין אותי אם ה2408 שיש לו פאנל טוב מציג תמונה גם יותר חדה מאשר פאנל TN כי זה מה שהכי חשוב לי.

יש לי samsung 931BW, עם פאנל TN כמובן והוא מציג סרטים על הפנים, הוידאו מאוד מגורען ומרוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים