עבור לתוכן

מחיר של הפעלת מזגן לשעה

Featured Replies

פורסם

" מה בין BTU ובין כ"ס

ישנן שלוש תפוקות הראויות להלקח בחשבון בעת החלטה על קניית מזגן.

תפוקת המדחס 12500 BTU/H שווה ערך ל 1 כ"ס

תפוקת הקירור 9000 BTU/H שווה ערך ל 1 כ"ס

תפוקת החימום - 9700 BTH/H שווה ערך ל 1 כ"ס

מה שקובע בעיקר זה תפוקת הקירור והחימום שהפועל היוצא שלהם הוא רמת הקירור/חימום בדירה ומכאן שיש להתאים את תפוקת הקירור/חימום לגודל ולמיקום החדר (ראה בהמשך). טכנאי מיומן יוכל להגדיר בהתאם לנתוני הדירה והחדרים את סוג ותפוקת המזגן (1 כ"ס, 2 כ"ס וכו)."

מתוך http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?articleID=39

• תגובות 51
  • צפיות 32.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לחדר של 12 מ"ר איזה מזגן אתם ממליצים?

פורסם

השאלה המקורית היתה:

כמה זה עולה לשעה.

לשם כך צריך לדעת כמה חשמל זה אוכל בשעה.

לשם כך:

א. מפסיקים כל מכשיר חשמלי אחר בבית.

ב. מפעילים המזגן מכוון לקירור ל-16 מעלות או משהו כזה כדי שלא יפסיק פעולת המדחס לפחות ל-10 דקות רצופות.

ג. מסתכלים בדיסקה המסתובבת שבשעון. יש לה נקודה שחורה ואפשר לספור כמה סיבובים בדקה היא עושה. סופרים כמה סיבובים בעשר דקות ומכפילים ב-6. על כל שעון יש גם רישום כמה סיבובים זה 1 קווט"ש. מכאן אפשר לדעת כמה קילו-וואט זה יצרוך בשעה. כל שעה כזו - לפי מחיר שעה שמתעדכן לפעמים ולכן אני לא זוכר אותו כרגע אבל בטלפון 103 תמיד יאמרו את המחיר העדכני.

(במאמר מוסגר: זו גם שיטה לבדיקת השעון עצמו. מחברים צרכן עומס התנגדות שידוע וברור מה צריכתו, לדוגמא תנור חימום באמבטיה או דומה שצורך 2200 וואט, ובודקים אם הסיבובים של הדיסקה תואמים לצריכה הזו)

לגבי מזגן:

נכון שהדרך הנכונה היא לבחון תפוקת קירור וגם לשים לב לדירוג אנרגטי ויעילות. היעילות מרמזת על כמה קירור או חימום אפשר לקבל מהשקעה נתונה של אנרגיה חשמלית. אבל התשלום הוא לפי האנרגיה המושקעת (שחברת חשמל מוכרת) ולא לפי התפוקה המתקבלת. משהו מעין "כלל מנחה" לא מדויק אבל להתרשמות כללית: צריכת חשמל של מנוע 1 כ"ס מקביל לצריכה של 768 וואט.

פורסם
  • מחבר

1.25, לא יותר

קצת בעיה להפסיק את כל המכשירים החזקים בבית, אני אנסה מחר לבדוק בלי המזגן ועם, ואז לחסר

פורסם

אלה המחירים.

לדעתי ה עילי אלקטרה 8I יספיק, תקנו אותי אם אני טועה.

*לא הבנתי מה ההבדל בין "מחיר פרופורמה" בו המחיר הוא 2634

לבין "מחיר מומלץ לצרכן" שהינו זול יותר ואז המזגן עולה 2160

http://air.electra-ecp.co.il/_Uploads/146mehironapril.pdf

פורסם

אני די בטוח שהכוונה בפרפורמה כאן היא כוללת התקנה בסיסית+2 מטר צינור.

לפי מה שידוע לי שבמחיר פרפורמה מתכוונים לחשבון הסופי כולל כל ההוצאות(תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

זה כולל גם את המנוע החיצוני עם המאוורר או מאייד או איך שקוראים לזה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון מדחס.

אני ממליץ לקחת מתקין מחברים או למצוא לבד, ולא כאלו שמפרסמים את עצמם באתרים, הם בד"כ יותר פלצנים ולוקחים יותר כסף.

2 מטר צינור זה די קצר, כנראה הם מתכננים שתקנה מהם עוד מטר, שנע בין 80 ל100 שקל בערך.

תתקשר למתקין דרך דפי זהב או משהו כזה, תגיד כמה צנרת אתה צריך, איזו קומה אתה, איזה קיר יש לך (קיר בטון,בלוקים,בלוקים כפול) ותקח הצעת מחיר

פורסם

למה אתה ממליץ עליו? יש לו תפקת קירור של 8000BTU , אם כבר נראה לי שאקח את ה 120.

כמה זמן יש לך ניסיון איתו?

אחי קנה אותו ואני יודע שהוא עושה עבודה נהדרת. מחברים (טכנאים) אני יודע שהוא אמין יותר משאר המתחרים.

BTU לא מספיק כנתון לבד.יש לקחת בחשבון גם את המקדם יעילות.

מקדם יעילות (קירור או חימום) - C.O.P קיצור של Coefficient of Performance

מראה לנו עד כמה המזגן יעיל. הוא נותן לנו את היחס בין תפוקת המזגן לצריכת החשמל שלו.

אפשר להגיד שככל שהמקדם יעילות גבוהה יותר כך המזגן חסכוני יותר, בין קירור ובין חימום.

ומה זה תפוקת קירור?

תפוקה (קירור או חימום) BTU קיצור של British Thermal Unit הוא ציון מידה לחום ואנרגיה.

BTU גבוהה מראה תפוקה גבוהה.

" מה בין BTU ובין כ"ס

ישנן שלוש תפוקות הראויות להלקח בחשבון בעת החלטה על קניית מזגן.

תפוקת המדחס 12500 BTU/H שווה ערך ל 1 כ"ס

תפוקת הקירור 9000 BTU/H שווה ערך ל 1 כ"ס

תפוקת החימום - 9700 BTH/H שווה ערך ל 1 כ"ס

מה שקובע בעיקר זה תפוקת הקירור והחימום שהפועל היוצא שלהם הוא רמת הקירור/חימום בדירה ומכאן שיש להתאים את תפוקת הקירור/חימום לגודל ולמיקום החדר (ראה בהמשך). טכנאי מיומן יוכל להגדיר בהתאם לנתוני הדירה והחדרים את סוג ותפוקת המזגן (1 כ"ס, 2 כ"ס וכו)."

מתוך http://www.kehilot.co.il/ArticleDetails.asp?articleID=39

את סעיף 3 שהוא הכי חשוב לא הבאת.

3. לקראת הקניה יש לקחת בחשבון מספר נתונים על הדירה/חדר.

א. להגדיר באיזה חדר או חדרים רוצים להתקין את המזגן.

ב. האזור בארץ שבו מתגוררים צפון מרכז או דרום.

ג. שטח חלל החדר שבו רוצים להתקין את המזגן.

ד. האם בחדר מכשירים פולטי חום.

ה. האם צפויים להימצא בחדר הרבה אנשים או מעט.

ו. האם החלונות גדולים או קטנים ומספרם. האם מכוסים ווילון או גלויים.

ז. דירת גג או דירת ביניים.

הקו המנחה היה 1כ"ס ל- 25 מ"ר, זאת מנקודת הנחה שהחדר הוא בעל קיר חיצוני אחד עם דלת וחלון אחד שסטנדרטיים.

כיום עם עליית הטמפרטורות רצוי לקחת מקדם נוסף של 0.25 עד 0.5 כ"ס ממוצע, זאת מאחר וכל מדחס נותן BTU שונה ל 1כ"ס.

אני די בטוח שהכוונה בפרפורמה כאן היא כוללת התקנה בסיסית+2 מטר צינור.

לפי מה שידוע לי שבמחיר פרפורמה מתכוונים לחשבון הסופי כולל כל ההוצאות(תקנו אותי אם אני טועה).

נכון עד כמה שידוע גם לי.

זה כולל גם את המנוע החיצוני עם המאוורר או מאייד או איך שקוראים לזה.

תמיד.

המעבה הוא חלק בלתי נפרד מהמזגן המפוצל.

ולכן קוראים לו מפוצל. פיצלו את המזגן לשניים. החלק הפנימי - מאייד והחלק החיצוני - מעבה.

אני ממליץ לקחת מתקין מורשה, במיוחד אם המזגן שלכם עובד על הגז הירוק R410A.

קרר זה מורכב בעצם משני קררים. מילוי לא נכון או לא מדוייק שלו פוגם בו ומוציא אותו משימוש.

כמו כן יש לתת זויות בצינור כדי למנוע מהשמן לצאת מהמעבה.

אני מודע לכך שיש גנבים ורמאים בקרב המתקינים והטכנאים אבל הרי זה לא חדש ומצוי בכל תחום בשוק.

נסו לקחת מישהו מוכר או מומלץ.

פורסם

יש בעייה לקחת מתקין של החברה עצמה שהבאתי את הלינק שלה פה ?

יש למישהו ניסיון עם התקנות שלהם וכמה זה עולה בדר"כ ?

פורסם

של דירוג אנרגטי A בעזור ה-1 כ"ס עולה כחצי שקל לשעה

פורסם

חברה, תגידו יש הבדל בכלל בין חברות המזגנים השונות?

ומי זה הTORNADO האלה שצצו כמו פטריות אחרי הגשם? לפני זמן קצר אף אחד לא שמע עליהם.

פורסם

ומי זה הTORNADO האלה שצצו כמו פטריות אחרי הגשם? לפני זמן קצר אף אחד לא שמע עליהם.

לא שמע עליהם? כבר אי אפשר לשמוע אותם.

הפסרסומת שלהם סרטה לי את המוח.

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי לטורנדו יש חרא שירות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים