עבור לתוכן

לקניה בארה"ב 1200$ ללימודים באוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד בארה"ב. התקציב הוא כ 1200$ והמטרה העיקרית היא לימודים באוניברסיטה

שזה אומר תוכנות אופיס קצת אינטרנט ותוכנות עם גרפיקה בסיסית

מסך 13-14" , עדיף עם תחנת עגינה (לא כזאת שמתחברת דרך USB)

לא חובה כונן אופטי פנימי, חיצוני יספיק בינתיים

חשוב שהמשקל לא יעלה על 2.3 ק"ג

רצוי סוללה שתחזיק כ-6 שעות עם ביצועים טובים.

אם יש פרט חשוב ששכחתי, תגידו לי ואני אעדכן

תודה

פורסם

קשה למצוא משהו שיתאים לך בדיוק, אבל יש הרבה דברים שיתאימו בערך.

מחשבי 14" מומלצים עם תמיכה בתחנת עגינה הם Thinkpad T61, HP 6910p ו-DELL Latitude D630. כמובן תחנת העגינה עצמה מייקרת את כל הסיפור, אבל אני עדיין מאמים שתוכל למצוא את הכל בסביבת ה-$1200.

הבעיה הנוספת היא שילוב המשקל עם הסוללה. אף אחד מהניידים האלה (ולמעשה אף מחשב עם מסך 14") לא יחזיק 6 שעות על סוללת הבסיס. צריך סוללה מורחבת בשביל זה, מה שמעלה את המשקל, לרוב ליותר מ-2.3KG

אופציה אחרת שיכולה להיות נחמדה היא איזה X61s עם סוללה מורחבת (8 תאים) שיהיה ממש קל וייתן זמן סוללה ארוך מאוד. אבל מדובר במסך 12" שאולי יהיה לך קטן מידי (וגם אין כונן פנימי, מה שמחייב אותך להשקיע בחיצוני).

איני מכיר למעשה אף מחשב 13" עם תמיכה בתחנת עגינה נורמלית.

פורסם

רצוי סוללה שתחזיק כ-6 שעות עם ביצועים טובים.

לא כלכך קיים מחשב של 13'-14' עם ביצועים טובים וסוללה שמחזיקה יותר מ-6 שעות בתקציב שלך, אלא אם כן אחותך מעוניינת להסתובב עם בטריות ענק (דבר שאני לא ממליצה כי במקרה כזה כבר כדאי להסחב עם חוט החשמל שכן כמעט בכל מקום באוניברסיטאות יש שקעים.) הסטנדרט למחשב בגודל כזה הוא בערך 3-4 שעות. יש כאלה שמגיעים ל-5 שעות אבל מדובר בעיקר בדגמים יותר יקרים (הזמנים הללו הם על סוללה סטנדרטית - 6/8 תאים).

צריך להחליט מה יותר חשוב - גודל מסך או חיי בטריה (אישית אני לא ממליצה לסטודנטים שרוצים לקחת את הנייד ללימודים שום דבר שגדול מ-13'). רוב המחשבים שמאפשרים חיי בטריה של יותר מ-6 שעות הם מחשבים של 12'. ברוב המחשבים שמאפשרים דבר כזה צריך גם להתפשר על הביצועים שכן הם בדרך כלל מצוידים במעבדי LV או ULV.

חוץ מזה אני מסכימה עם Qttp שאין כמעט מחשבי 13' עם תחנת עגינה חוץ מאולי ב-Macbook (שבשבילו מייצרות חברות חיצוניות תחנות עגינה מוזרות אבל די יעילות) שעליו אני לא ממליצה בחום.

אם אחותך לא רוצה להתפשר על חיי בטריה (ומשקל כמובן, 12' שוקלים פחות והם קטנים יותר) אני ממליצה:

Lenovo X200 - לדעתי זו הקניה הטובה ביותר לסטודנטים ולמי שצריך מחשב מאד נייד שניתן למצוא כרגע בשוק. יהיה זמין למכירה בימים הקרובים ומציע ביצועים של מעבד סטנדרטי עם חיי בטריה של יותר מ-6 שעות על הסוללה הסטנדרטית. זהו המחשב היחיד שאני מכירה שמציע כזה שילוב בשלב זה (ניתן להאמין שיצאו נוספים עם העדכונים של מחשבים קטנים למונטבינה). זהו מחשב עם איכות בניה מצויינת, מסדרה עסקית ואם אני לא טועה מגיע עם אחריות בינלאומית (תוודא את זה). מדובר בקניה מעולה אם אחותך מוכנה להתפשר על מסך 12'. ה-X200 ישקול בערך 1.5 ק"ג עם בטריה של 6 תאים וצפוי להתחיל בסביבות ה-1200$ . תהיה אפשרות ל- Docking Station.

Lenovo X61s - הדגם שאותו יחליף ה-X200 (ולכן הוא נמכר כעת במחיר מעולה המתחיל מ-1000$). איכות בניה מצויינת של סדרה עסקית, חיי בטריה טובים מאד. המעבד הינו מעבד LV ולכן ישנה התפשרות כלשהי על ביצועים. לדעתי, המעבד הזה מספיק בהחלט לשימושים של אחותך. המסך של הדגם הזה בעל רזולוציה נמוכה והוא הנקודה החלשה של המחשב. קיים גם דגם דומה (X61) עם מעבד סטנדרטי אבל הוא לא מספק חיי בטריה בטווח שאתה מחפש. שוקל בערך 1.5 ק"ג עם בטריה של 8 תאים. ניתן לקנות Docking Station

אם אחותך מוכנה להתפשר על חיי הבטריה והמשקל לטובת מסך יותר גדול וביצועים חזקים אני ממליצה:

XPS m1330 - מומלץ ללא Dedicated GPU. אין לה צורך בזה, ידועות בעיות חימום יתר בדגם הזה עם ה-8400GS וויתור על כרטיס מסך נפרד יעריך את חיי הבטריה. מומלץ להשקיע את ההפרש במסך LED שעדיין ישאר בתקציב שלכם. עם בטריה של 6 תאים תגיע ל-3-3.5 שעות בשימוש קל ומשקל של כ-2 ק"ג. ניתן להזמין גם עם בטריה של 9 תאים ליותר חיי בטריה אבל כמובן שזה מעלה את המשקל והיא בולטת אחורה בצורה די משמעותית (לא נוח לסחיבה בתיק). ה-m1330 נחשב למחשב עם עיצוב מושך אבל אישית אני לא אוהבת את ההרגשה של המקלדת שלו (אך מדובר בעניין סובייקטיבי לחלוטין). איכות הבניה היא סבירה ודי בהתאם למחשב מסדרה צרכנית במחיר הזה. מגיע ללא פורט ל-Docking Station

Vostro 1310 - שוב, אין צורך ב-Dedicated GPU. זה מחשב מסדרה עסקית אבל זול. איכות הבניה לא משתווה לזו של מחשבים אחרים מסדרות עסקיות (בטח שלא ללנובו שהזכרתי למעלה) אבל היא לרוב לא נופלת מזו של מחשבים צרכניים. בשביל המחיר זו עסקה טובה. למחשב הזה חיי בטריה די טובים על ה-6 תאים (בסביבות 4 שעות בשימוש קל) וישקול בערך 2 ק"ג עם בטריה זו. לעניין ה-Docking Station, המצב זהה לזה ב-m1330.

Toshiba U405 -. זול, בעל איכות בניה מצויינת לסוג כזה של מחשב ומסך מרשים למרות הרזולוציה הממוצעת. לטעמי המקלדת מאד נוחה. חיי בטריה ממוצעים של 3.5 שעות בערך על הבטריה הסטנדרטית. עיצוב מופרז קצת...הכל, אבל הכל, נוצץ וזורח :D אבל זו שאלה של טעם כמובן (והמחשב גם מספק מראה זמינה למקרה הצורך). חסרונו העיקרי במשקלו היותר גבוה - 2.2 ק"ג. אין פורט ל-Docking

Asus W7 - אם אתה יכול למצוא אותה ללא ה-8400GS. סדרה עם איכות בניה לא רעה, עיצוב מוצלח (לדעתי), עבודה שקטה יחסית. חיי בטריה נמוכים (בין 2.5-3). לא מאמינה שיש Docking Station

חוץ מזה, דל הודיעה אתמול או שלשום על דגם 13' זול חדש (Inspiron 13) שיצא בשבוע הבא. עוד לא ידוע לי כלום על איכותו או המפרט המדוייק שלו אבל הוא יהיה מן הסתם בתקציב שלכם, כדאי לעקוב אחרי ההתפתחויות.

אם אחותך רוצה 14' אני ממליצה:

Lenovo T61- מחשב מעולה. איכות בניה מצויינת, מקלדת משובחת. קל בשביל גודלו (2.3 ק"ג). מסך די טוב (רזולוציה יותר גבוהה) אם כי זו לא הנקודה החזקה של המחשב. ניתן לקנות Docking Station

LifeBook S7220 - קל ומעודכן למונטבינה (מה שסביר להניח יעלה את חיי הבטריה). נראה מבטיח אבל יוצא רק בסוף אוגוסט ולכן עדיין לא ברור מה תהיה איכות הבניה שלו והביצועים.

HP 6910p - איכות בניה טובה, עיצוב נחמד, לא כבד. יש Docking Station. Jיי בטריה של בערך 4 שעות.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם אחותי וה 12" קטן לה מידי.

אני גם חוזר מארה"ב ליפני סוף אוגוסט מה שמשאיר אותי עם:

Thinkpad T61, HP 6910p ו-DELL Latitude D630

אשמח אם תוכלו לכתוב לי על ההבדלים העיקריים בייניהם.

האם יש לכולם אחריות בינלאומית שתקפה גם בארץ?

האם המסך של כולם טוב גם בשימוש בחוץ באור יום?

וכמובן מי מהם עדיף מבחינת ביצועים?

פורסם

האם יש לכולם אחריות בינלאומית שתקפה גם בארץ?

כן, למרות שלא לכל הדגמים. באתר של לנובו אפשר לבדוק לפי דגם המכונה האם יש אחריות בינלאומית והיכן היא תקפה. לגבי האחרים איני יודע בוודאות כיצד בודקים.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS

האם המסך של כולם טוב גם בשימוש בחוץ באור יום?

למעשה המסכים שלהם, כמו של כל הניידים, די גרועים באור יום.

וכמובן מי מהם עדיף מבחינת ביצועים?

הביצועים אותו דבר כי כל החומרה אותו דבר, או יותר נכון תמיד אפשר לקנפג את שלושת המחשבים בצורה זהה.

ההבדלים איפה נובעים מאיכות בנייה (למרות שפה לדעתי כולם יהיו טובים מאוד פלוס), פיצ'רים קטנים (כמה USB, אילו עוד כניסות יש וכו' - פה גם נראה לי לא יהיו הבדלים גדולים) וארגונומיה (מקלדת/עכבר). ל-T61 יש לדעתי יתרון בקטגוריה זו, אבל יש לו גם חסרונות - הוא די מכוער לטעמי ויחסית כבד. ההבדל במשקל נובע מכלוב מתכת שעוטף את המחשב והמסך, מה שמוסיף לעמידות, כך שיש בכך גם יתרון.

פורסם
  • מחבר
הביצועים אותו דבר כי כל החומרה אותו דבר, או יותר נכון תמיד אפשר לקנפג את שלושת המחשבים בצורה זהה.

מהי הקונפיגורציה המומלצת בשבילי בהתאם לצרכים שפרטתי ומבלי לעבור 1400$ כולל תחנת עגינה וללא תוכנות?

פורסם

לדעתי, כל מעבד מסוג T7300 ומעלה יהיה מצוין, כל עוד זה עם 2GB זיכרון.

אין צורך בכרטיס מסך ייעודי, מספיק המובנה של אינטל.

פורסם
  • מחבר

אני צריך קצת יותר פירוט באשר לקונפיגורציה אז העתקתי את האפשרויות מהאתרים של היצרנים:

מעבד:

Intel® Core 2 Duo T7250 (2.00GHz) 2M L2 Cache, 800MHz Dual Core [included in Price]

Intel® Core 2 Duo T7500 (2.20GHz) 4M L2 Cache, 800MHz Dual Core [add $50]

Intel® Core 2 Duo T8100 (2.10GHz) 3M L2 Cache, 800Mhz Dual Core [add $30]

Intel® Core 2 Duo T8300 (2.40GHz) 3M L2 Cache, 800Mhz Dual Core [add $50]

זכרונות:

1.0GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMMS [included in Price]

1.0GB, DDR2-667 SDRAM, 1 DIMM add $0

2.0GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMMS [add $40]

2.0GB, DDR2-667 SDRAM, 1 DIMM [add $70]

כונן קשיח:

120GB Hard Disk Drive, 5400rpm [add $20.00]

100GB Hard Disk Drive, 7200rpm [add $36.00]

160GB Hard Disk Drive, 5400rpm [add $36.00]

160GB Hard Disk Drive, 5400rpm with Disk Encryption [add $64.00]

160GB Hard Disk Drive, 7200rpm [add $64.00]

Intel® Turbo Memory hard drive cache Help me decide

None

Intel Turbo Memory 1GB [add $50.00 $40.00]

כונן אופטי:

CD-RW/DVD-ROM Combo 24X/24X/24X/8X Max, Ultrabay Slim

DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim [add $56.00]

רשת:

Wireless card 10

ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro) [add $50.00 $36.00]

Integrated wireless WAN

No WWAN

Integrated Wireless Wide Area Network (WWAN]

מסך:

14.1 inch Wide Screen WXGA LCD Panel [included in Price]

14.1 inch Wide Screen WXGA+ LCD Panel [add $30]

בטריה:

4 Cell Primary Battery

6 Cell Primary Battery

מטעו:

65W A/C Adapter [included in Price]

90W A/C Adapter [add $19]

90W A/C Adapter, Energy Star Compliant [add $19]

ודבר אחרון זה לגבי המטען וה- docking station

האם כדאי לקנות בארה"ב או בארץ בגלל החשמל?

תודה רבה.

פורסם

אין מניעה לקנות את ה-dock בחו"ל. המטען תואם לכל מתח, יש רק להחליף את הכבל בין המטען לשקע.

לגבי המפרט (אני רואה שהבאת אותו מהאתר של Lenovo): הכי חשוב לדעתי זה 2GB זיכרון וצורב DVD (לא COMBO). אח"כ, אם זה מסתדר לך עם התקציב - הייתי הולך על מסך WXGA+ ברזולוציה גבוהה יותר ועל מעבד T7500/T8100 שעדיפים במעט על ה-T7250.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי הדיסק הקשיח, 5400rpm זה מספיק או שכדאי ללכת על 7200rpm ?

ומה זה Intel® Turbo Memory hard drive cache ?

וגם לגבי הכרטיס רשת אני לא ממש מבין מה ההבדלים בין הכרטיסים המוצעים.

האם כדאי ללכת על WAN , מה זה בדיוק נותן?

פורסם

המהירות של ההארד דיסק לא כזו קריטית לטעמי.

ה-Turbo Memory וה-WAN לא נחוצים. בין כרטיסי הרשת אין הבדל משמעותי.

פורסם
  • מחבר

לגבי הסוללה

באתרים של dell ו HP הבחירה היא בין סוללת 6 תאים ל 9

באתר של lenovo אפשר לבחור גם 4 תאים.

בשביל לקבל זמן עבודה של לא פחות מ 3.5 שעות ומשקל של 2.3 ק"ג , איזה סוללה כדאי לבחור?

פורסם

ל-T61 הרחב 14" אפשר לבחור סוללה שהיא 4 תאים (לא בולטת) וגם 6 או 7 תאים (בולטות מאחורה). לדעתי אין אפשרות לקנפג אותו מראש עם 9 תאים, למרות שהסוללה תואמת (רק שלא יושבת טוב).

רק עם ה-4 תאים תקבל משהו שישקול איכשהו אולי לא יותר מ-2.3KG. לטענת לנובו, אם תיקח סוללה זו עם מסך WXGA וכרטיס מסך מובנה של אינטל, תגיע לעד 3.5 שעות עבודה (אני אישית בספק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים